Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Jurčo vyzerá ako dobrý hokejista, povedal Babcock

Niekto sa hlavného trénera Detroitu Red Wings Mike Babcocka pred sobotným zápasom opýtal, čo sa mu najviac páči na mladom slovenskom útočníkovi Tomášovi Jurčovi. Kanadský kormidelník sa netajil tým, že je toho viac.

„Okrem toho, že je veľký a rýchly, že je zručný, korčuľuje a pracuje? Vyzerá pre mňa ako dobrý hokejista,“ skonštatoval Babcock.

Dvadsaťjedenročný košický rodák zaznamenal vo svojich prvých piatich zápasoch NHL dva góly a jednu asistenciu. Napriek tomu, že má za sebou len jednu celú sezónu v AHL, nevyzeral pri svojom debut na najvyššej úrovni vôbec zle.

„Keď prídu sem hore, ich úlohou je zobrať niekomu inému prácu a držať sa jej nasledujúcich 15 rokov. Nejakí ľudia musia vziať tie úlohy a mladší hráči majú na to príležitosť, ak sú dostatočne dobrí,“ povedal Babcock.

Článok pokračuje pod reklamou

Jurčo prežil v sobotnom zápase proti Floride novú skúsenosti. Behom desiatich minút strávených na ľade nazbieral dva mínusové body a v druhej tretine viac-menej nahral útočníkovi Panthers Nickovi Bjugstadovi na gól. Babcock však vie, že také veci sa nováčikom stávajú.

Samotný mladík je rád, že mohol dostať takúto šancu a priznal, že spočiatku nevedel, čo má od tohto očakávať.

„Nevedel som, či dokážem hrať na tejto úrovni. Nevedel som nič. Tak som len tvrdo pracoval od prvého zápasu a teraz viem, že to môžem dokázať. Dokážem tu hrať. Snažím sa len urobiť každý deň na trénerov dobrý dojem,“ povedal Jurčo.

„Jednoducho je toto pre mňa dobrá skúsenosť, aby som videl, na čom som. Je pre mňa dobré vedieť aj to, aký hokej sa hrá v NHL. Tu je to viac o pozičnej hre. Je to viac o rozmýšľaní. Rýchlosť je asi rovnaká ako v AHL.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies