Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Jurča potešilo, že dostal dôveru v závere zápasu

Slovenský útočník Detroitu Red Wings Tomáš Jurčo sa vo štvrtok dočkal veľkého komplimentu, keď bol na ľade v poslednej minúte vyrovnaného zápasu proti New Yorku Rangers.

Red Wings sa v závere zápasu snažili v Madison Square Garden vynútiť predĺženie a mysleli si, že by im v tom mohol pomôcť mladík spod Tatier. Detorit nakoniec duel prehral 0:1, ale Jurčo ukázal, prečo na jeho adresu smeruje toľko chvály.

„Je to dobrý pocit, ale nanešťastie sme nestrelili gól. Tak trochu som na seba nahnevaný, pretože mi tréner veril a nehovorím, že som musel skórovať, ale snažil som sa niečo urobiť a pomôcť tímu streliť gól, a nedokázali sme to. Možno v ďalšom zápase,“ povedal Jurčo.

Dvadsaťjedenročný košický rodák bol povolaný do prvého tímu, aby nahradil v zostave Detroitu krajana Tomáša Tatara, ktorý navštívil pohreb svojho otca. Vo štvrtok hral v druhom útoku a na presilovkách, pričom opäť ukázal svoje zručnosti.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je ako veľa chlapcov. Skutočne dokáže korčuľovať. Dokáže strieľať puk. Má v sebe dobrý balík zručností,“ skonštatoval tréner Mike Babcock. „Teraz sa to len musí naučiť robiť každý deň. V tejto lige je ťažké mať puk, získať ho, udržať ho a ísť bráne a generovať ofenzívu. Preňho je to tu výzva. Ako hráč sa nám ale páči.“

Jurčo pri svojom prvom pobyte v prvom tíme zaznamenal tri body a dostal sa do pozornosti, ktorá mu priniesla nomináciu na olympijské hry. Z toho je samozrejme nadšený a nevie sa dočkať, že si zahrá v jednom tíme s Mariánom Hossom a ďalšími skvelými slovenskými hráčmi.

„Určite to bolo prekvapenie,“ priznal Jurčo. „Snažil som sa hrať v AHL môj najlepší hokej a potom som bol povolaný do Detroitu, čo mi pomohlo. Dúfal som v to, ale nebolo to nič isté. Je veľa vecí, ktoré sa každý deň učím. Jedna z nich je vyrovnanosť výkonov. Musím byť dobrý každý večer.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies