Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar prvou hviezdou duelu, Jurčo asistoval

V piatich nedeľných stretnutiach kanadsko-americkej NHL sa predstavili piati Slováci. Tomáš Tatar strelil gól a pridal asistenciu, aby sa stal prvou hviezdou duelu, v ktorom však Detroit prehral s Floridou. Tomáš Jurčo v ňom asistoval a Martin Marinčin sa tešil z výhry Edmontonu.

Panthers zdolali Red Wings, dvojbodový Tatar prvou hviezdou duelu

Nick Bjugstad sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby rozhodol o víťazstve Floridy na ľade Detroitu 5:4. Sean Bergenheim, Jesse Winchester, Brad Boyes a Drew Shore skórovali v riadnom hracom čase, kým Tim Thomas prispel k výhre 26 zákrokmi. Prekonali ho Gustav Nyquist, Daniel Alfredsson, dvojbodový Riley Sheahan a Tomáš Tatar, ktorý strelil 12. gól v ročníku po peknej akcii so Sheahanom a Tomášom Jurčom, ktorý si pri ňom pripísal svoju tretiu asistenciu v sezóne. Tatar inak ohrozil Thomasa piatimi strelami, nazbieral aj desiatu asistenciu v ročníku, plusový bod, urobil jeden bodyček a vyhral 67% vhadzovaní počas viac ako 14 minút strávených v akcii. „Zaslúžili sme si vyhrať a robili sme tie správne veci. Skoro sme však prestali hrať. Zápas trvá 60 minút a my nemôžeme prestať hrať po 55 a nechať ich vyhrať,” povedal Tatar, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. Jurčo odohral 12 minút a 17 sekúnd so ziskom plusového bodu, štyroch striel a bodyčeku. Jonas Gustavsson opustil duel s 33 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar (DET), 2. R. Sheahan (DET), 3. S. Bergenheim (FLA)

Tatarov 12. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Oilers ukončili sériu prehier triumfom nad Predators

Ben Scrivens zastavil 34 striel, aby vychytal prvé víťazstvo v drese Edmontonu, ktorý zdolal Nashville hladko 5:1 a ukončil sériu šiestich prehier. Víťazný gól putoval na konto dvojbodového Jordana Eberleho, no do listiny strelcov sa zapísali aj Justin Schultz, Ryan Smyth, Ryan Nugent-Hopkins a Nail Jakupov. Prví traja menovaní pridali aj po asistencii, Taylor Hall ich nazbieral dve a Smyth strelil 125. presilovkový gól v drese Oilers, čím sa vyrovnal legendárnemu Waynovi Gretzkemu na druhom mieste klubovej histórie. Len o jeden viac má na konte Glenn Anderson. V zostave nechýbal ani slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý si počas viac ako 19 a pol minúty strávených v akcii pripísal dve trestné minúty a štyri zblokované strely. Čestný úspech Predators, ktorí prehrali druhý zápas v rade, zaknihoval David Legwand, kým Carter Hutton kryl 22 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Scrivens (EDM), 2. R. Smyth (EDM), 3. J. Schultz (EDM)

Wheeler, Montoya doviedli Jets k výhre nad Blackhawks

Blake Wheeler strelil dva góly, pričom druhým uzatváral skóre duelu strelou do prázdnej brány a Al Montoya po návrate do brány urobil 34 zákrokov, aby Winnipeg uspel v Chicagu pomerom 3:1 a vyhral šiesty duel z posledných siedmich. Víťazný presný zásah vsietil Andrew Ladd. Jediný gól úradujpceho šampióna ligy zaznamenal Brandon Bollig už v druhej minúte zápasu. V akcii nechýbali obaja slovenskí útočníci. Mairán Hossa odohral 16 minút a 49 sekúnd, počas ktorých nazbieral „mínusku“, tri strely, jeden bodyček a jeden blok. Michal Handzuš si počas zhruba osem a štvrť minúty na ľade pripísal jeden strelecký pokus, jeden zblokoval, urobil jeden bodyček a vyhral 50% vhadzovaní. Corey Crawford čelil 20 strelám.

Hviezdy duelu: 1. A. Montoya (WPG), 2. A. Ladd (WPG), 3. B.Bollig (CHI)

Zuccarello rozhodol o vysokej výhre Rangers nad Devils

Na Yankee Stadium sa medzi tradičnými mestskými rivalmi z opačných brehov rieky Hudson – New Yorkom Rangers a New Jersey Devils – odohral tretí tohtoročný zápas pod holým nebom a druhý v rámci takzvanej Štadiónovej série. Matts Zuccarello najskôr v tretej minúte druhej tretiny vyrovnával stav na 3:3 a o desať minút neskôr strelil aj druhý gól v zápase, ktorým rozhodol o víťazstve Rangers nad Devils 7:3. Po prvej tretine pritom viedli „diabli“ 3:2. Dvojbodoví Dominic Moore, Marc Staal a Derek Stepan, Carl Hagelin a Rick Nash taktiež našli recept na Martina Brodeura, ktorý opustil duel po druhej tretine s 15 zákrokmi. Cory Schneider inkasoval ešte raz z piatich striel. Anton Stralman a Derick Brassard nazbierali po dve asistencie, kým Henrik Lunqvist prispel k ukončeniu dvojzápasovej série prehier 19 zákrokmi. Z hráčov Devils sa presadili dvojgólový Patrik Eliáš a Travis Zajac. Jaromír Jágr prihrával na oba góly. Tím z Newarku prehral prvý zápas po dvoch triumfoch, pričom inkasoval najviac gólov v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. M. Zuccarello (NYR), 2. P. Eliáš (NJD), 3. A. Stralman (NYR)

Bieksa rozhodol v predĺžení o víťazstve Canucks nad Coyotes

Kevin Bieksa skóroval v tretej minúte predĺženia a v 11. minúte aj otváral skóre duelu, v ktorom Vancouver vyhral nad Phoenixom 5:4. Gólmi k tomu prispeli aj Jannik Hansen, trojbodový Chirs Higgins a Zac Dalpe, kým Roberto Luongo urobil 29 zákrokov. Prekonali ho trikrát Antoine Vermette, ktorý strelil druhý hetrik sezóny, tretí v kariére, a Shane Doan. Mike Smith predviedol 20 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Vermette (PHX), 2. Ch. Higgins (VAN), 3. K. Bieksa (VAN)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Tatar (DET) 14:08 1 1 2 1 5 0
T. Jurčo (DET) 12:17 0 1 1 1 4 0
M. Hossa (CHI) 16:49 0 0 0 -1 3 0
M. Handzuš (CHI) 8:14 0 0 0 0 1 0
M. Marinčin (EDM) 19:36 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies