Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Meszároš hviezdou, Višňovský dvojbodový, Jurčo skóroval

V posledný deň pred olympijskou prestávkou sa do bodovania zapísali aj traja Slováci – Ľubomír Višňovský zaznamenal gól a asistenciu, Tomáš Jurčo gól a Andrej Meszároš asistenciu.

Meszároš druhou hviezdou zápasu

Slovenský obranca Andrej Meszároš sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom pomohol Philadelphii k tesnému triumfu 2:1 nad Calgary. Rodák z Považskej Bystrice zaznamenal jednu asistenciu počas 21 minút a 24 sekúnd, ktoré strávil na ľade. Bol pri oboch góloch svojho tímu, a tak si z duelu odniesol aj dva plusové body. Prvý gól vsietil Brayden Schenn a náskok Flyers zvyšoval Scott Hartnell. Ray Emery sa oklepal z jeho posledného nevydareného štartu a bol blízko k čistému kontu, no nakoniec ho z 33 striel dokázal v 58. minúte prekonať Matt Stajan. Reto Berra zneškodnil 21 striel. Kým Flames prehrali druhý zápas z posledných troch, Flyers sa tešili z víťazstva po štvrtý raz v rade a upevnili si tretie miesto v Metropolitnej divízii.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn (PHI), 2. A. Meszároš (PHI), 3. R. Emery (PHI)

Dva body Višňovského k obratu nestačili

Islanders aj vďaka dvom strelám Ľubomíra Višňovského dokázali urobiť v tretej tretine zo zápasu proti Avalanche drámu. Slovenský obranca si najskôr za stavu 0:3 pripísal asistenciu, keď z dorážky skóroval John Tavares, a potom on sám strelil kontaktný gól na 2:3. New York však obrat nedokončil a počas hry bez brankára si gólmi Gabriela Landeskoga a Paula Stastneho Colorado potvrdilo víťazstvo 5:2. Dva góly, vrátane víťazného, strelil Matt Duchene, skóroval aj Nathan MacKinnon a Jean-Sebastien Giguere zastavil 30 striel. K druhej výhre na štvorzápasovom tripe pomohol aj Tyson Barrie s troma asistenciami. Ostrovania prehrali siedmy zápas z ostatných ôsmich, pričom Jevgenij Nabokov čelil 25 strelám. „Stále rovnaký príbeh. Dominujeme hre, ale nevyhráme zápas,“ skonštatoval tréner Jack Capuano. Višňovský v zápase odohral necelých 18 minút a pripísal si aj dva mínusové body a tri strely.

Článok pokračuje pod reklamou

Višňovského 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. J. Tavares (NYI)

Jurčov gól na víťazstvo nestačil

Tampa Bay prehrala dva zápasy v rade, no do olympijskej prestávky vstúpi s dobrou náladou na druhom mieste Atlantickej divízie. Aj vo štvrtom vzájomnom zápase totiž porazila Detroit, proti ktorému mala pred touto sezónou bilanciu 5-24-2-1. Dôležitý bol výkon Bena Bishopa, ktorý zlikvidoval 31 striel. Dva góly strelil Ondřej Palát (druhý do prázdnej brány), skóroval aj Tom Pyatt a víťazný presný zásah si pripísal Alex Killorn v 57. minúte. Jimmy Howard inkasoval tri góly z 27 striel a zneškodnil aj trestné strieľanie Nikitu Kučerova. Red Wings však prehrali aj napriek tomu, že v zápase dvakrát viedli. Prvý gól strelil Daniel Alfredsson a druhý Tomáš Jurčo, ktorý odohral 15 a pol minúty s troma strelami, jedným plusovým bodom a dvoma trestnými minútami. Tomáš Tatar strávil v akcii takmer identický čas a zaknihoval dve strely a jeden plusový bod. Pavel Daciuk zaznamenal asistenciu, ktorá predstavovala jeho 800. bod v NHL.

Jurčov 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (TBL), 2. O. Palát (TBL), 3. J. Howard (DET)

Desharnais, Price doviedli Habs k výhre v Raleigh

Canadiens strelili štyri góly, na ktoré súper neodpovedal, a Carey Price podal spoľahlivý výkon, aby Montreal uspel v Caroline pomerom 4:1. David Desharnais skóroval dvakrát a Price zastavil 31 striel, aby sa kanadský tím po treťom víťazstve v rade dostal na tretie miesto Atlantickej divízie. Brendan Gallagher si pripísal dve asistencie a skórovali aj Ryan White a Brian Gionta (do prázdnej brány). Jediný gól Hurricanes mal na svedomí Drayson Bowman. Anton Chudobin zaznamenal 20 zákrokov a Andrej Sekera tri mínusové body. Slovenský obranca strávil v akcii 21 minút a pripísal si aj dve strely a dva bodyčeky. Jeho tím v ostatných šiestich dueloch striedal výhry s prehrami. „Myslím si, že sme tu dnes mali niekoľko hráčov, ktorí hrali dobre, no na palube neboli všetci,“ skonštatoval tréner domáceho tímu Kirk Muller.

Hviezdy duelu: 1. D. Desharnais (MTL), 2. C. Price (MTL), 3. B. Gallagher (MTL)

Oshie rozhodol o výhre nad Jets

T.J. Oshie a Vladimir Tarasenko premenili svoje samostatné nájazdy, Brian Elliott v nich nekapituloval a St. Louis porazili Winnipeg pomerom 4:3. Blues v zápase trikrát viedli, ale na góly Berndena Morrowa, Dereka Roya a Jadena Schwartza dokázali reagovať dvakrát Mark Scheifele a raz Dustin Byfuglien. K tretej výhre z ostatných štyroch zápasov pomohol Elliott 28 zákrokmi. Jeho náprotivok Al Montoya zastavil 23 striel. Jets prehrali od príchodu Paula Mauricea po prvýkrát dva zápasy v rade.

Hviezdy duelu: 1. B. Morrow (STL), 2. D. Roy (STL), 3. M. Scheifele (WPG)

Boston si poľahky poradil s Ottawou

Patrice Bergeron strelil dva góly a pridal asistenciu, aby Boston vstúpil do prestávky po víťazstve 7:2 s Ottawou. Z hráčov Bruins zažilo viacbodovú noc viacero hráčov. Brad Marchand strelil gól a pridal dve asistencie, Jarome Iginla zaznamenal gól a asistenciu a po dve prihrávky si pripísali David Krejčí, Loui Eriksson a Reilly Smith. Chris Kelly, Milan Lucic a Carl Soderberg sa tiež trafili do čierneho a Chad Johnson urobil 26 zákrokov. Prekonali ho len Bobby Ryan a Patrick Wiercioch. Bruins prestrieľali Senators 42:28. Craig Anderson inkasoval päť gólov z 33 striel a potom ho nahradil Robin Lehner.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. J. Iginla (BOS)

Toronto dožičilo Vancouveru ďalšiu prehru

Dvojbodový Phil Kessel strelil víťazný gól v strede tretej tretiny a Toronto porazilo pomerom 3:1 Vancouver, ktorý prehral svoj siedmy zápas v rade. Jonathan Bernier urobil 23 zákrokov, Tyler Bozak si pripísal dve asistencie a do streleckej listiny sa zapísali aj Mason Raymond a James van Riemsdyk. Góly Ryana Keslera ani 30 zákrokov Roberta Luonga nezabránilo Maple Leafs k siedmemu domácemu víťazstvu v rade.

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (TOR), 2. T. Bozak (TOR), 3. M. Raymond (TOR)

Holtby a Brouillette rozhodli o výhre nad Devils

Julien Brouillette prelomil bezgólový stav svojím prvým gólom v NHL v strede tretej tretiny, Braden Holtby zastavil 25 striel pri svojom desiatom čistom konte v kariére a Washington porazil New Jersey 3:0. Coryho Schneidera z 24 striel neprekonal nikto iný. Náskok Capitals rozšírili gólmi do prázdnej brány Martin Erat a Troy Brouwer. Český hokejista strelil svoj prvý gól v sezóne, kanadský útočník 100. v kariére. Nicklas Backstrom zaznamenal dve asistencie.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. J. Brouillette (WSH), 3. C. Schneider (NJD)

Anaheim ukončil svoju sériu prehier

Ryan Getzlaf rozvlnil sieť súperovej brány dvakrát, Jonas Hiller urobil 36 zákrokov a Anaheim ukončil trojzápasovú sériu prehier triumfom 5:2 v Nashville. Do prestávky tak vstúpi s bilanciou 41-14-5 ako najlepší tím NHL. Emerson Etem, Mathieu Perreault a Corey Perry sa tiež presadili pri piatej výhre nad Predators v rade. Hillera prekonali len Viktor Stalberg a Mike Fisher. Carter Hutton inkasoval štyri góly z 23 striel. Getzlafov druhý gól padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. H. Lindholm (ANA), 3. V. Stalberg (NSH)

Lehtonen, Ničuškin doviedli Stars k výhre nad Coyotes

Kari Lehtonen zastavil 26 striel, aby doviedol Dallas k výhre 2:1 nad Phoenixom. Bol aj blízko čistému kontu, ktoré mu pokazil Radim Vrbata len 16 sekúnd pred koncom zápasu. Víťazný gól si tak pripísal Valerij Ničuškin, ktorý v druhej tretine nadviazal na gól Raya Whitneyho, ktorým sa v úvode prvej dvadsaťminútovky otváralo skóre duelu. Mike Smith v ňom predviedol 31 zásahov.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. R. Whitney (DAL), 3. V. Ničuškin (DAL)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
A. Meszároš (PHI) 21:24 0 1 1 +2 0 0
Ľ. Višňovský (NYI) 17:43 1 1 2 -2 3 0
A. Sekera (CAR) 21:05 0 0 0 -3 2 0
T. Tatar (DET) 15:33 0 0 0 +1 2 0
T. Jurčo (DET) 15:32 1 0 1 +1 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies