Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Višňovský rozhodol, skórovali aj Gáborík, Jurčo, Tatar a Meszároš

Štvrtok bol vydarený deň pre Slovákov. V 12 zápasoch sa ich predstavilo deväť. Peter Budaj vychytal výhru, Ľubomír Višňovský rozhodol zápas a skórovali aj Gáborík, Meszároš, Jurčo a Tatar. Poslední dvaja dokonca nezostali len pri jednom bode. Sekera asistoval.

Gáborík skóroval pri návrate, k víťazstvu však nepomohol

Slovenský krídelník Marián Gáborík sa vo štvrtok vrátil do akcie a tentokrát odohral celý zápas bez problémov. Po 22 zápasov trvajúcej absencii odohral slušných 16 minút a 40 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod, dve strely na bránu a dokonca strelil aj gól. Jeho šiesty presný zásah v ročníku dostal Blue Jackets v druhej tretine do kontaktu s vedúcimi Devils, no nakoniec si New Jersey trojgólový náskok prinavrátilo a duel vyhralo pomerom 5:2. Devils viedli 3:0 už po deviatich minútach hry po góloch Ryana Clowea, Jaromíra Jágra a Adama Henriqua. Potom však znížili dvojbodový Artem Anisimov a Gáborík. Henrique následne v oslabení strelil svoj druhý gól zápasu a trojbodový Patrik Eliáš uzavrel zápas strelou do prázdnej brány. K výhre pomohol 17 zákrokmi aj Cory Schneider, kým jeho náprotivok Sergej Bobrovskij zastavil 30 striel. Columbus v zápase ťahal herne za kratší koniec a prehral zaslúžene. „Musíme sa opäť rozbehnúť. Toto nebol náš hokej,“ konštatoval po zápase obranca Blue Jackets Ryan Murray.

Gáboríkov 6. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (NJD), 2. J. Jágr (NJD), 3. P. Eliáš (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

Višňovský rozhodol o výhre Islanders nad Maple Leafs

Kým Gáborík skóroval pri prehre, Ľubomír Višňovský sa tešil z víťazstva, o ktorom dokonca sám rozhodol. Skúsený obranca zachytil odrazený puk v oblasti medzi kruhmi a nekompromisne zakončil v druhej minúte predĺženia, aby doviedol Islanders k triumfu 5:4 nad Torontom. V zápase odohral 19 a pol minúty s dvoma strelami na bránu. Z jeho spoluhráčov dvakrát skórovali Anders Lee a Michael Grabner, kým Jevgenija Nabokova z 22 striel prekonali Phil Kessel, Paul Ranger, Dion Phaneuf a Joffrey Lupul. James van Riemsdyk trikrát asistoval a Jonathan Bernier mal viac práce ako jeho ruský náprotivok, keď čelil 35 strelám. Newyorský tím pôsobil dobre aj bez zraneného Johna Tavaresa, no k výhre im pomohli aj zaváhania Maple Leafs. „Darovali sme im tri góly. Nemôžete v NHL vyhrať, ak niekomu darujete tri góly. Boli to darčeky, úplne darčeky,“ hneval sa po zápase tréner Toronta Randy Carlyle.

Višňovského 3. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Grabner (NYI), 2. A. Lee (NYI), 3. J. Van Riemsdyk (NYI)

Franzen a Gustavsson kľúčoví pri výhre, skórovali aj Jurčo s Tatarom

Nie jeden, ale rovno dvaja Slováci pomohli k výhre Detroitu 6:1 nad Ottawou. Tomáš Jurčo sa stal treťou hviezdou zápasu, keď strelil gól a pridal jednu prihrávku. Prihrával na gól Tomáša Tatara, ktorý mal takisto prsty v góle svojho slovenského spoluhráča. Okrem nich sa z gólov tešili aj Riley Sheahan a Johan Franzen, ktorý v druhom zápase po otrase mozgu strelil hetrik. Jonas Gustavsson zneškodnil 37 striel a ako jediný ho dokázal prekonať Bobby Ryan. Robin Lehner inkasoval šesť gólov z 15 striel a následne ho nahradil Andrew Hammond, ktorý pri debute v NHL urobil 11 zákrokov. Detroit vyhral druhý zápas po olympijskej prestávke a v tretej tretine už dokonca z preventívnych dôvodov nenechal hrať Pavla Daciuka. Slovenské duo zaznamenalo aj po dvoch plusových bodoch, Tatar si odsedel na trestnej lavici dve minúty a zaznamenal dve strely. O jednu viac si pripísal Jurčo, ktorý na ľade strávil takmer 11 minút. Tatarov „ice-time“ bol 11:38.

Jurčov 4. gól v sezóne:

Tatarov 14. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Franzen (DET), 2. J. Gustavsson (DET), 3. T. Jurčo (DET)

Meszárošov gól proti Sharks nestačil, Pavelski s hetrikom

Obranca Andrej Meszároš dostal šancu v základnej zostave a trénerovi sa za dôveru odvďačil svojím piatym gólom v sezóne. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Brayden Schenn a Matt Read, no Philadelphii tri góly proti San Jose na úspech nestačili. Kalifornský tím mal tiež len troch strelcov, no tí sa presadili dokopy sedemkrát, aby Sharks vyhrali svoj šiesty zápas v rade na ľade Flyers. Neprehrali na ňom od roku 2000. K štvrtkovému triumfu pomohol hetrikom Joe Pavelski a o zvyšné štyri góly sa postarali dvojgóloví Logan Couture a Raffi Torres, ktorý zažil svoj sezónny debut. Alex Stalock urobil 27 zákrokov, pričom Meszároš ho ohrozil spolu päťkrát. Bol najaktívnejším strelcom tímu, pričom odohral 17 minút a 12 sekúnd. Steve Mason urobil 12 zákrokov a po štvrtom inkasovanom góle ho nahradil Ray Emery. Ten zaznamenal 10 zásahov.

Meszárošov 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. L. Couture (SJS), 3. R. Torres (SJS)

Budaj inkasoval päť gólov, no predsa sa tešil z výhry nad Pens

Slovenský brankár Peter Budaj dostal počas absencie Careyho Pricea šancu v druhom zápase v priebehu dvoch dní a tentokrát ju napriek piatim inkasovaným gólom pretavil na víťazstvo. Budaj čelil 32 strelám, z ktorých 27 zastavil a priložil ruku k výhre Montrealu 6:5 nad Pittsburghom. O nej sa rozhodovalo až v samostatných nájazdoch, v ktorých Budaj udržal zatiahnutú roletu a ako jediný uspel David Desharnais, ktorý si z duelu odniesol aj dve asistencie. V normálnej hracej dobe skórovali Brendan Gallagher, dvakrát trojbodový Daniel Briere, Max Pacioretty a Alexej Jemelin z hráčov Canadiens a James Neal, Deryk Engelland, Olli Määttä, Brandon Sutter a Sidney Crosby z hokejistov Penguins. Marc-Andre Fleury inkasoval päť gólov z 29 striel. „Bolo zábavné vyhrať tento zápas. Som si istý, že trénerom sa to nepáčilo, toľko inkasovaných gólov, ale je to pre nás dobré a viem, že to znie ako klišé, ale počíta sa to, že máme víťazstvo,“ skonštatoval Briere.

Hviezdy duelu: 1. D. Briere (MTL), 2. D. Desharnais (MTL), 3. J. Neal (PIT)

Sekerova asistencia nepomohla Hurricanes k výhre nad Stars

Carolina prehrala aj druhý zápas po olympijskej prestávke a rovnako ako v prvom, aj v druhom si slovenský obranca Andrej Sekera pripísal asistenciu. Jamie Benn však strelil gól a pridal dve asistencie, kým Kari Lehtonen kryl 29 striel, aby Dallas zdolal „hurikánov” 4:1. Víťazný presný zásah vsietil Brenden Dillon, ktorý skóroval rovnako ako Benn, pri vlastnom oslabení . Do čierneho sa trafili aj Tyler Seguin a Cody Eakin, ktorý upravil skóre duelu strelou do prázdnej brány. V nej stál Anton Chudobin, ktorý čelil 33 strelám. Jediný gól Hurricanes strelil kapitán Eric Staal, pri ktorom Sekera zaknihoval 25. prihrávku sezóny. Lehtonena ohrozil dvomi strelami, jednu sám zblokoval a nazbieral aj „dve mínusky” počas 21 minút a 22 sekúnd na ľade.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. B. Dillon (DAL)

Kuemper vynuloval Edmonton

Darcy Kuemper zastavil všetkých 21 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto kariéry a nasmeroval Minnesotu k hladkému víťazstvu na ľade Edmontonu 3:0. Rozhodujúci gól si pripísal Mikael Granlund, no sieť za Benom Scrivensom rozvlnili aj Stephane Veilleux a Danny Heatley. Scrivens inak urobil 18 zákrokov, pričom inkasoval v každej tretine raz. V akcii nechýbal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 17 minút a 40 sekúnd s jedným streleckým pokusom a dvoma zblokovanými strelami.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (MIN), 2. M. Granlund (MIN), 3. M. Hendricks (EDM)

Talbot doviedol Rangers k tesnej výhre nad Blachawks

Peter Regin strelil svoj prvý gól za Chicago, ale prišiel 12 sekúnd pred koncom a to už bolo neskoro pre otočenie stavu zápasu. Rangers si vďaka gólom Derricka Brassarda a Ricka Nasha vytvorili dvojgólové vedenie, Cam Talbot zneškodnil 31 striel a newyorský celok nakoniec zvíťazil 2:1, aby si vylepšil bilanciu v posledných 15 zápasoch na 11-4-0. Talbot urobil aj niekoľko veľkých zákrokov a zaslúžene sa stal prvou hviezdou zápasu. Zneškodnil aj šancu Mariána Hossu, ktorý bol jediným Slovákom v akcii. V nej odohral 17 minút a 39 sekúnd, počas ktorých si pripísal dve strely a jeden mínusový bod. Corey Crawford zaznamenal 22 zákrokov. Blackhawks v sobotu čaká duel pod holým nebom proti Pittsburghu, no už vo štvrtok miestami pôsobili trochu primrznuto. Nedarilo sa mu opäť ani v presilovkách.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (NYR), 2. D. Brassard (NYR), 3. M. Staal (NYR)

Ovečkin rozhodol o víťazstve Capitals nad Panthers

Alexander Ovečkin po nevydarenej domácej olympiáde opäť našiel streleckú formu, keď v 16. minúte tretieho dejstva strelil víťazný gól, svoj. 41. v ročníku, aby Washington uspel nad Floridou v Sunrise 5:4. „Ovi“ pridal aj dve asistencie a rovnakú bilanciu ako on zaznamenali aj Nicklas Bäckström a Brooks Laich, kým Troy Brouwer vsietil dva presilovkové góly a Braden Holtby prispel k triumfu 30 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Brad Boyes, Tomáš Fleischmann a Drew Shore. Tim Thomas si pripísal 27 zákrokov. Capitals vyhrali šesť z posledných desiatich súbojov, pričom Panthers zdolali v ostatných desiatich dueloch deväťkrát.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. B. Laich (WSH), 3. B. Boyes (FLA)

Nashville si doma poradil s Tampou Bay

Patric Hornqvist vsietil víťazný gól v presilovej hre v tretej časti hry a Carter Hutton zlikvidoval 14 striel, aby Nashville vyhral na domácom ľade nad Tampou Bay 3:2. Floridský klub viedol po prvej tretine 2:0 po góloch Martina St. Louisa, no o vyrovnanie sa v druhej tretine postarali Matt Cullen a Roman Josi v presilových hrách. Shea Weber nazbieral dve asistencie a Ben Bishop opustil zápas s 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. P. Hornqvist (NSH), 2. M. St. Louis (TBL), 3. R. Josi (NSH)

Jokinen rozhodol v nájazdoch o triumfe Jets

Devin Setoguchi a Olli Jokinen sa presadili v samostatných nájazdoch, aby Winnipeg triumfoval na domácom ľade nad Phoenixom 3:2. V riadnej hracej dobe skórovali Blake Wheeler a Bryan Little, kým Ondřej Pavelec chytil 34 striel a tri nájazdy súpera. Góly mu strelili Oliver Ekman-Larsson a Martin Hanzal. Mike Smith zaknihoval 27 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. O. Ekman-Larsson (PHX), 3. O. Pavelec (WPG)

Quick vychytal víťazstvo Kings nad Flames

Jonathan Quick sa postavil do brány po prvý raz od olympijskej prestávky a zastavil všetkých 25 striel pri svojom štvrtom čistom konte sezóny, 29. v kariére, ktorým výrazne prispel k výhre Los Angeles na ľade Calgary 2:0. O presné zásahy sa postaral kapitán Dustin Brown, ktorý aj asistoval na poisťovací gól Dwighta Kinga. Nováčik Joni Ortio, najmladší debutant v bráne Calgray od roku 2000, zaknihoval 22 zákrokov, no nedokázal zabrániť ukončeniu päťzápasovej série výhier Flames na domácom ľade.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. D. Brown (LAK), 3. M. Giordano (CGY)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 27/32 (84,4%) - - - - - -
A. Meszároš (PHI) 17:12 1 0 1 0 5 0
A. Sekera (CAR) 21:22 0 1 1 -2 2 0
T. Tatar (DET) 11:38 1 1 2 +2 2 2
T. Jurčo (DET) 10:51 1 1 2 +2 3 0
M. Hossa (CHI) 17:39 0 0 0 -1 2 0
Ľ. Višňovský (NYI) 19:25 1 0 1 2 3 2
M. Gáborík (CBJ) 16:40 1 0 1 -1 2 0
M. Marinčin (EDM) 17:40 0 0 0 0 1 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies