Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar dvojgólový, Jurčo s Gáboríkom asistovali

V desiatich štvrtkových stretnutiach kanadsko-americkej NHL sa na ľade predstavilo sedem Slovákov. Tomáš Tatar strelil dva góly a Tomáš Jurčo asistoval, no ani to nestačilo na výhru Detroitu. Marián Gáborík asistoval pri výhre Los Angeles, no z triumfu sa tešili aj Zdeno Chára a Andrej Sekera.

Tatarove dva góly ani Jurčova asistencia k triumfu Detroitu neviedli

Tomáš Tatar skóroval dvakrát v rozmedzí troch minút v úvode tretej tretiny, aby vyrovnal stav duelu z 1:3 na 3:3 svojím 17. a 18. gólom v sezóne, no Detroit nakoniec podľahol na domácom ľade Montrealu 4:5, ktorý zaknihoval štvrtý triumf v sérii. Najviac k nemu prispel dvojgólový Tomáš Plekanec, no do čierneho sa trafili aj David Desharnais, Max Pacioretty a Thomas Vanek, ktorý k víťaznému gólu pridal aj dve prihrávky. Carey Price pomohol k výhre 26 zákrokmi a okrem Tatara ho prekonali aj Riley Sheahan a Johan Franzen. Jimmy Howard urobil 24 zákrokov. Tatar strávil na ľade 16 minút a 21 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj dve „plusky“, štyri strely a štyri bodyčeky. Pri prvom góle zachytil vyhodený puk Subbana a strelou z medzikružia nedal Priceovi šancu. Na druhý presný zásah mu prihral Tomáš Jurčo, ktorý si počas 16 minút a 37 sekúnd pripísal na konto až tri plusové body, päť striel, jeden bodyček a tri bloky po návrate do akcie. Tatar jeho prihrávku zužitkoval a opäť strelou zápästím prekonal kanadského brankára. Po zápase ho vyhlásili za jeho druhú hviezdu. Detroit si však prehrou opäť nepomohol, keď sa nedokázal odlepiť od ôsmeho miesta na „východe“.

Tatarov 17. a 18. gól sezóny:


Hviezdy duelu: 1. T. Vanek (MTL), 2. T. Tatar (DET), 3. T. Plekanec (MTL)

Gáborík asistoval pri výhre Kings v Pittsburghu

Drew Dougthy strelil v 44. minúte zápasu víťazný presný zásah a Martin Jones kryl 35 striel súpera, aby Los Angeles uspelo v Pittsburghu pomerom 3:2 a vyhralo piaty zápas v sérii, ôsmy na súperových klziskách v rade. Do listiny strelcov sa zapísali aj Jeff Carter a Alec Martinez, aby si Kings udržali tretie miesto v Pacifickej divízii. Pri prvom góle Cartera si 11. prihrávku v sezóne pripísal Marián Gáborík, ktorý odohral 14 minút a 51 sekúnd aj so ziskom „mínusky“, dvoch striel, dvoch trestných minút, bodyčeku a jedného bloku. O góly Pittsburghu, ktorý zaknihoval tretiu porážku v sérii, sa postarali Chris Kunitz a Taylor Pyatt, kým Jeff Zatkoff predviedol 29 zákrokov. Penguins vyhoreli v zápase na presilových hrách, keď nevyužili ani jednu zo siedmich. Momentálne kraľujú Metropolitnej divízii a k zaisteniu si účasti v play-off im chýba jeden bod.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. B. Sutter (PIT)

Článok pokračuje pod reklamou

Bruins zdolali Blackhawks a priblížili sa k zisku divízneho titulu

Patrice Bergeron strelil dva góly, vrátane víťazného, aby natiahol svoju gólovú sériu na päť zápasov a Tuukka Rask zatavil všetkých 28 striel súpera pri svojom siedmom čistom konte sezóny, aby Boston vyhral v domácej TD Garden nad úradujúcim šampiónom ligy 3:0 a aspoň na čas dal zabudnúť na lanskú rozhodujúcu prehru vo finále Stanley Cupu práve na tomto štadióne. Strelecky sa presadil aj Carl Soderberg a „medvede“ bodovali už v 14. zápase v sérii, pričom zvíťazili v ostaných 16 z 20. K zaisteniu si titulu v Atlantickej divízii im chýba už len bod. Pri víťazstve nechýbal slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý bol s časom 21:32 opäť najvyťažovanejším hráčom tímu. Na konto si pripísal plusový bod, dve strely, dva hity a jeden blok. Corey Crawford opustil duel s 20 zákrokmi a Chicago prehralo len prvý raz z posledných štyroch duelov. Na ľade pri tom boli aj Marián Hossa s Michalom Handzušom. Obaja vyslali na Raska dve strely a dve zblokovali, Hossa si pripísal aj mínusový bod, kým Handzuš urobil jeden bodyček a vyhral 38 % vhadzovaní. V akcii strávili rovnaký čas - 16 minút a 54 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. T. Rask (BOS)

Tlustý, Chudobin doviedli Hurricanes k víťazstvu na Floride

Jiří Tlustý strelil dva góly a Anton Chudobin zlikvidoval všetkých 35 striel súpera pri svojom prvom čistom konte sezóny a treťom v kariére, aby Carolina vyhrala v Sunrise hladko 3:0. Roberta Luonga, ktorý opustil zápas po prvej tretine so zranením hornej často tela po kolízii s Radkom Dvořákom, prekonal aj Jeff Skinner. Luongo kryl 11 z 12 striel, Dan Ellis 18 zo zvyšných 20. V akcii nechýbal Andrej Sekera, ktorý strávil na ľade 21 minút a 39 sekúnd, vyslal na Luonga dve strely, jednu sám zblokoval a urobil dva bodyčeky. Carolina zdolala Panthers aj po tretí raz v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. J. Tlustý (CAR), 2. A. Chudobin (CAR), 3. J. Skinner (CAR)

Boedker v nájazdoch rozhodol o výhre Coytes v New Jersey

Mikkel Boedker sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii, aby nasmeroval Phoenix k dôležitíému víťazstvu nad New Jersey 3:2, ktoré ho udržalo na ôsmom mieste na „západe“ so šancou posunúť sa vyššie. Dvojbodoví Kyle Chipchura a Chris Summers vybudovali arizonskému klubu dvojgólové vedenie, ktoré však zmazali Ryan Clowe a Adam Henrique. Thomas Greiss urobil pri svojej druhej výhre v sérii 26 zákrokov, jeho náprotivok Martin Brodeur kryl 25 striel a pripísal si aj tretiu prihrávku v ročníku pri svojej štvrtej prehre v rade. Devils po zisku bodu strácajú na poslednú postupovú priečku štyri body.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (NJD), 2. K. Chipchura (PHX), 3. R. Clowe (NJD)

Lightning zdolali Islanders po nájazdovom maratóne

Sami Salo skóroval v nájazdoch po prvý raz v kariére, no lepší okamih si nemohol vybrať. O víťazstve Tampy Bay 3:2 nad New Yorkom Islanders totiž rozhodol až v 13. sérii deviatym gólom, čo je nový rekord NHL. Chýbali len dve série, aby tímy vyrovnali absolútny rekord z roku 2005. V riadnej hracej dobe strelil oba góly floridského klubu Ryan Callahan, za „Ostrovanov” sa presadili Ryan Strome a dvojbodový Matt Donovan. Ben Bishop prispel k triumfu 25 zákrokmi a deviatimi chytenými nájazdmi. Jevgenij Nabokov kryl 29 striel a osem nájazdov. Zatiaľčo tím z Long Islandu už stratil šancu na play-off, Tampa bojuje o druhé miesto v Atlantickej divízii. Bodovať dokázala už v desiatich súbojoch v rade.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. T. Johnson (TBL), 3. A. Lee (NYI)

Oshie hetrikom pomohol Blues dostať sa na čelo ligy

T. J. Oshie strelil tri góly, vrátane víťazného vo vlastnom oslabení, aby zaknihoval prvý hetrik kariéry, ktorým výrazne prispel k víťazstvu St. Louis nad Minnesotou 5:1, ktoré dostalo tím z Missouri opäť do čela ligy o jeden bod pred Boston. Zároveň po prvý raz od roku 2000 dosiahlo 50 výhier v sezóne. Oshieho na listine strelcov doplnili Jaden Schwartz a Brenden Morrow, kým Ryan Miller chytil 27 striel a zlepšil si bilanciu so St. Louis na 9-2-1. Jediný gól mu strelil Zach Parise, kým Darcy Kuemper čelil 24 strelám. Wild podľahli Blues už v deviatich dueloch v sérii. Momentálne im patrí siedme miesto na v Západnej konferencii o bod pred Phoenixom.

Hviezdy duelu: 1. T. J. Oshie (STL), 2. R. Miller (STL), 3. B. Morrow (STL)

Weber a dvaja nováčikovia prispeli Nashvillu k ukončeniu série prehier

Shea Weber vsietil dva góly a svoje prvé presné zásahy v NHL zaknihovali Calle Jarnkrok a Colton Sissons, aby Nashville zdolal Buffalo 6:1 a ukončil sériu šiestich prehier. „Je to pre nás veľké víťazstvo,“ skonštatoval kapitán Predators. Carter Hutton prispel k výhre 32 zákrokmi a do čierneho sa trafili aj Colin Wilson a Eric Nyström. Čestný úspech Sabres zaznamenal tiež nováčik, Rasmus Ristolainen, kým v bráne „šablí“ sa vystriedali obaja brankári. Matt Hackett ju opustil po prvej tretine a štyroch inkasovaných góloch z 15 striel, Nathan Lieuwen kryl 17 zo zvyšných 19 striel.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (NSH), 2. C. Jarnkrok (NSH), 3. C. Sissons (NSH)

Barrie v predĺžení rozhodol o výhre Colorada

Tyson Barrie sa strelecky presadil po 55 sekundách nadstaveného času, keď usmeril do brány prihrávku Matta Duchenea, aby zaistil Coloradu dva body, ktoré ich priblížili k istej účasti v play-off. V normálnej hracej dobe skórovali aj Duchene a Gabriel Landeskog, kým Semjon Varlamov prispel k triumfu 29 zákrokmi. Prekonali ho Yannick Weber a Zack Kassian. Eddie Läck čelil 28 strelám. Barrie sa stal len druhým hráčom v klubovej histórii po Davidovi Jonesovi, ktorý trikrát v sezóne rozhodol zápas v predĺžení.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie (COL), 2. M. Duchene (COL), 3. G. Landeskog (COL)

Enström zariadil Jets víťaztvo v San Jose

Tobias Enström skóroval v presilovej hre tri a pol minúty pred koncom duelu, aby nasmeroval Winnipeg k výhre 4:3 v San Jose. Blake Wheeler strelil gól a pridal dve asistencie, Andrew Ladd a Dustin Byfuglien tiež rozvlnili sieť súperovej brány, Bryan Little nazbieral dve asistencie a Al Montoya predviedol 27 zákrokov. Góly mu strelili Brent Burns, Dan Boyle a Logan Couture, kým James Sheppard dvakrát asistoval a Antti Niemi kryl 27 z 31 striel. Joe Thornton sa stal 100. hráčom v histórii ligy, ktorý odohral 1200 zápasov základnej časti. Sharks si udržali dvojbodový náskok na čele Pacifickej divízie pred Anaheimom, ktorý však má tri zápasy k dobru.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. B. Little (WPG), 3. J. Sheppard (SJS)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
T. Tatar (DET) 16:21 2 0 2 2 4 0
T. Jurčo (DET) 16:37 0 1 1 3 5 0
M. Gáborík (LAK) 14:51 0 1 1 -1 2 2
A. Sekera (CAR) 21:39 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 21:32 0 0 0 1 2 0
M. Handzuš (CHI) 16:54 0 0 0 0 2 0
M. Hossa (CHI) 16:54 0 0 0 -1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies