Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák striedal, Pánik a Budaj si zahrajú v play-off

V utorok sa v NHL odohralo 11 zápasov, v ktorých sa predstavili aj traja Slováci. Jaroslavovi Halákovi sa nedarilo a nebodovali ani slovenskí korčuliari. Dva tímy so slovenskými hráčmi si však zaistili play-off.

Carolina znemožnila Pittsburghu zaistiť si divízny titul

Elias Linholm strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, aby nasmeroval Carolinu k výhre 4:1 v Pittsburghu, ktorá mu nedovolila zaistiť si titul v Metropolitnej divízii. Justin Faulk a Eric Staal tiež skórovali, Jeff Skinner s Andrejom Loktionovom dvakrát asistovali a Anton Chudobin prispel k triumfu 30 zákrokmi. Jediný gól mu strelil Chris Kunitz, ktorý v desiatej minúte otváral skóre duelu. Pri jeho presnom zásahu si sekundárnu asistenciu pripísal Sidney Crosby, ktorý tak po piaty raz v kariére dosiahol hranicu 100 bodov. „Je to číslo. Myslím tým, je to pekné. Pred začiatkom sezóny na to nemyslíte. Je pekné mať šancu to dosiahnuť a je to ešte o dosť lepšie, ak vyhráte,“ povedal kapitán „tučniakov“. Marc-Andre Fleury čelil 28 strelám. Raz ho počas 23 minút a 22 sekúnd strávených na ľade ohrozil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý si pripísal aj tri plusové body, jeden bodyček a tri bloky.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CAR), 2. J. Skinner (CAR), 3. J. Faulk (CAR)

Marleau rozhodol o výhre nad Oilers

Patrick Marleau skóroval počas presilovky sedem a pol minúty pred koncom tretej tretiny, aby doviedol San Jose k výhre 5:4 nad Edmontonom, vďaka ktorej má tím na konte už 105 bodov. Andrew Desjardins, Dan Boyle, Tommy Wingels a Brent Burns tiež skórovali z hráčov Sharks, kým Joe Thornton nazbieral dve asistencie a Antti Niemi urobil 25 zákrokov. Dvakrát ho prekonal trojbodový Ryan Nugent-Hopkins a recept naňho našli aj Taylor Halla Jordan Eberle. Ben Scrivens zastavil 28 striel. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 22 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Zažil však svoj najhorší zápas z hľadiska plus/mínus, keď nazbieral tri „mínusky“. V predošlých 37 zápasoch pritom nezaznamenal ani raz viac ako jeden mínusový bod.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Thornton (SJS), 2. R. Nugent-Hopkins (EDM), 3. P. Marleau (SJS)

Lehtonen, Jeffrey doviedli Stars k výhre vo Washingtone

Dustin Jeffrey strelil dva góly a Kari Lehtonen chytil všetkých 35 striel súpera, aby zaknihoval svoj štvrtý shutout sezóny a výrazne tým prispel k vysokému víťazstvu Dallasu v hlavnom meste USA 5:0. Prvý Jeffreyho gól vyhnal z brány Jaroslava Haláka, ktorý inkasoval predtým ešte dvakrát z hokejok Tylera Seguina a Raya Whitneyho z 23 striel. Bradena Holtbyho prekonal z 13 striel okrem Jeffreyho aj Ryan Garbutt pri vlastnom oslabení. Alex Chiasson nazbieral tri asistencie a Dallas sa posunul na pozíciu druhej divokej karty na „Západe“. Capitals prehali piaty súboj z posledných šiestich a na ôsmy Columbus strácajú na „Východe“ dva body.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. D. Jeffrey (DAL), 3. A. Chiasson (DAL)

Lightning porazili Canadiens, obaja majú postup vo vrecku

Richard Pánik do hry nenastúpil, a tak víťazstvo svojich spoluhráčov sledoval len ako divák. Tampa Bay nevstúpila do zápasu proti Montrealu ideálne a v 11. minúte poslal kanadský tím do vedenia Brendan Gallagher. Bol to však zároveň aj posledný gól, ktorý Ben Bishop z 26 striel inkasoval. Jeho spoluhráčom sa podaril obrat, keď Careyho Pricea z 32 striel prekonali Ryan Callahan a Tyler Johnson. Víťazstvo 3:1 poistil strelou do prázdnej brány Alex Killorn. Ondřej Palát a Victor Hedman nazbierali po dve asistencie. Radosť po zápase mali nakoniec oba tímy, pretože oba už majú istotu play-off. Canadiens k tomu pomohla prehra Washingtonu.

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (TBL), 2. O. Palát (TBL), 3. C. Price (MTL)

Devils opäť prehrali v nájazdoch, tentoraz v Buffale

Ville Leino premenil v deviatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Nathan Lieuwen zastavil okrem siedmich nájazdov aj 33 striel pri svojom prvom víťazstve kariéry, aby Buffalo zdolalo na domácom ľade New Jersey 3:2. Výrazne k tomu prispel Tyler Ennis, ktorý strelil oba góly Sabres v riadnej hracej dobe, kým Drew Stafford mu na oba prihral. Z hráčov Devils, ktorí prehrali tretí z posledných piatich súbojov, sa strelecky presadili Dainius Zubrus a Tuomo Ruutu. Cory Schneider predviedol 25 zákrokov, no ani on nezabránil predĺženiu nelichotivej série „diablov“. Tí nevyhrali v nájadoch ani raz z 11 pokusov v tomto ročníku. V tabuľke Východnej konferencie okupujú 11. priečku s trojbodovou stratou na ôsmy Columbus.

Hviezdy duelu: 1. T. Ennis (BUF), 2. N. Lieuwen (BUF), 3. V. Leino (BUF)

Toronto ukončilo sériu prehier triumfom nad Calgary

David Clarkson ukončil gólové suchoty v ten správny čas, keď v 46. minúte strelil víťazný presný zásah na 3:1 v dueli, v ktorom Toronto vyhralo doma nad Calgary 3:2, aby ukončilo osemzápasovú sériu prehier a posunulo sa na deviate miesto Východnej konferencie o bod za Columbus. Do čierneho sa trafili aj Dave Bolland a Jay McClement, kým Jonathan Bernier urobil 22 zákrokov. Prekonali ho Matt Stajan a Kris Russell, ktorý vsietil kontaktný gól na 2:3. Na viac sa však už Flames nezmohli a nepomohlo im ani 19 zákrokov Kariho Rämöa.

Hviezdy duelu: 1. J. McClement (TOR), 2. M. Stajan (CGY), 3. D. Bolland (TOR)

Islanders zdolali Panthers i bez najväčších opôr tímu

„Ostrovanov“ sužujú zranenia kľúčových hráčov, no dokážu ich potiahnuť mladíci. Aj vďaka nim New York Islanders zvíťazil nad Floridou 4:2, aby zaknihoval štvrtý triumf z ostatných piatich duelov. „Mladíci dostávajú príležitosti a väčšinu z nich zatiaľ dokázali využiť,“ povedal hlavný tréner Islanders Jack Capuano. Dvojbodový Josh Bailey, Travis Hamonic, Matt Martin (víťazný gól) i nováčik Mike Halmo, ktorý vsietil svoj prvý gól v NHL, prekonali inak spoľahlivého Scotta Clemmensena, kým Colin McDonald nazbieral dve asistencie a Jevgenij Nabokov kryl 20 striel. Góly mu strelili už v druhej minúte duelu ďalší nováčik Quinton Howden pri vlastnom oslabení a Brandon Pirri, ktorý šesť sekúnd pred koncom zápasu skorigoval výsledok zápasu. Clemmensen ho opustil s 36 zákrokmi, no nezabránil štvrtej prehre „panterov“ v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Bailey (NYI), 2. C. McDonald (NYI), 3. M. Halmo (NYI)

Súboj brankárov vyhral Miller

T.J. Oshie pokračoval vo svojom nájazdovom majstrovstve a rozhodol o víťazstve St. Louis 1:0 nad Philadelphiou, keď v tomto ročníku premenil už svoj deviaty pokus z 12. V nájazdoch uspel aj Kevin Shattenkirk, kým Ryan Miller zneškodnil všetky tri. V prvých 65 minútach zápasu takisto nekapituloval a pri svojom prvom čistom konte od 21. marca 2012 urobil 31 zákrokov. Vyhral tak súboj proti Rayovi Emerymu, ktorý tiež vychytal nulu, svoju druhú v ročníku. On pre zmenu urobil 28 zákrokov. Blues si 51. výhrou v sezóne vyrovnali klubový rekord z ročníka 1999/2000.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (STL), 2. J. Schwarz (STL), 3. R. Emery (PHI)

Colorado zvrátilo duel proti Columbusu

Gabriel Landeskog strelil svoj druhý gól v zápase v predĺžení, aby zakončil obrat Colorada, ktoré zdolalo Columbus 3:2 napriek tomu, že do tretej tretiny vstupovalo s dvojgólovým mankom. Okrem Landeskoga sa o vyrovnanie zaslúžil aj Brad Malone. Dvoma asistenciami prispel k výhre Nathan MacKinnon a Semion Varlamov zneškodnil 24 striel. Jeho krajan Sergej Bobrovskij urobil o jeden zákrok navyše. Z hráčov Blue Jackets skórovali Cam Atkinson a Blake Comeau. Columbus sa udržal na druhej divokej karte s jednobodovým náskokom pred Torontom.

Hviezdy duelu: 1. G. Landeskog (COL), 2. B. Dubinsky (CBJ), 3. B. Comeau (CBJ)

St. Louis skóroval, Rangers získali rekordnú výhru

Rangers si stanovili nový klubový rekord, keď na súperovom klzisku zaknihovali 25. víťazstvo v sezóne. Tentokrát porazili Vancouver pomerom 3:1. prvou hviezdou duelu sa stal Henrik Lundqvist, ktorý zneškodnil 34 striel a recept naňho našiel len Ryan Kesler. Eddieho Läcka z 31 striel prekonali Daniel Carcillo, Benoit Pouliot a Martin St. Louis, ktorý v oslabení strelil svoj prvý gól v drese newyorského mužstva. Rangers vyhrali siedmy zápas z ostatných ôsmich, Canucks prehrali posledné tri.

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. R. Kesler (VAN), 3. B. Pouliot (NYR)

Coyotes nedokázali zdolať Jets

Ondřej Pavelec zneškodnil 28 striel a v samostatných nájazdoch nekapituloval ani raz, aby doviedol Winnipeg k víťazstvu 2:1 nad Phoenixom. Rozhodol o ňom Andrew Ladd, ktorý skóroval v normálnej hracej dobe a ako jediný uspel aj v nájazdoch. Pavelca prekonal krajan Zbyněk Michálek. Thomas Greiss čelil 22 strelám. Coyotes po prehre vypadli z postupovej pozície.

Hviezdy duelu: 1. A. Ladd (WPG), 2. M. Boedker (PHX), 3. O. Pavelec (WPG)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
J. Halák (WSH) 20/23 (87,0%) - - - - - -
A. Sekera (CAR) 23:22 0 0 0 +3 1 0
M. Marinčin (EDM) 22:26 0 0 0 -3 0 0

Spoluautor: Marián Masaryk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies