Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar s Jurčom skórovali, Gáborík a Marinčin asistovali

V stredu sa v NHL odohrali štyri zápasy, v ktorých sa predstavili šiesti Slováci. Štyria sa stretli v Detroite, kde Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo pomohli Red Wings k dôležitej výhre nad Bruins. V zvyšných dueloch bodovali Marián Gáborík a Martin Marinčin.

Jurčo s Tatarom pomohli k výhre nad Bruins

Gustav Nyquist to urobil znova a tentokrát to bolo proti tímu s najlepšou formou v NHL. V 53. minúte sa dostal do protiútoku, prekonal Zdena Cháru i Tuukku Raska, aby prelomil nerozhodný stav a rozhodol o výhre Detroitu 3:2 nad Bostonom. Stalo sa tak menej ako dve minúty po tom, čo slovenský útočník Tomáš Jurčo po prihrávke Tomáša Tatara vyrovnal stav na 2:2. Tatar sa tiež zapísal do streleckej listiny, keď v druhej tretine vyrovnával stav pre zmenu na 1:1. Jurčo sa stal druhou hviezdou zápasu, keď počas 13 odohraných minút zaznamenal aj dva plusové body a štyri strely. Tatar odohral o 26 sekúnd viac a pripísal si tri strely a dva plusové body. Obaja boli raz aj vylúčení. Jimmy Howard pomohol 33 zákrokmi k vylepšeniu postupovej pozície Red Wings. Tí teraz majú na pozícii prvej divokej karty vo Východnej konferencii trojbodový náskok pre Columbusom a štvorbodový pred Torontom. Johny Boychuk a Carl Soderberg sa presadili z hráčov Bruins, ktorý nezískali ani jeden bod po prvýkrát po 16 zápasoch. Tuukka Rask čelil 20 strelám. V akcii sa okrem dvojice slovenských útočníkov Detroitu ukázali aj dvaja obrancovia spod Tatier v drese Bostonu. Chára odohral 22 minút a 13 sekúnd so ziskom dvoch striel a mínusového bodu. Andrej Meszároš počas 21 minút strávených v akcii získal dva mínusové body.

Tatarov 19. gól v sezóne:

Jurčov 6. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. T. Jurčo (DET), 3. J. Boychuk (BOS)

Gáborík asistoval pri pohodlnej výhre nad Coyotes

Los Angeles prehralo s Phoenixom tri zápasy v rade a jeho rival z pacifickej divízie potreboval body ako soľ. Nakoniec sa ich nedočkal, pretože Kings porazili Coyotes v ten najhorší možný čas. Jonathan Quick vychytal svoje šieste čisté konto v sezóne, keď zneškodnil všetkých 17 striel a kalifornský tím vyhral hladko 4:0, aby sa po zaváhaní proti Minnesote vrátil na víťaznú koľaj. K siedmej výhre z ostatných ôsmich zápasov viedli góly Tannera Pearsona, Drewa Doughtyho, Jeffa Cartera a Anžeho Kopitara, no pomohol k nej aj Marián Gáborík, ktorý si pripísal prihrávku. V akcii strávil 19 minút a zaregistroval aj dve strely. Coyotes mali šancu vrátiť sa na pozíciu divokej karty, no prehra ich od play-off vzdialila, hoci majú rovnaký počet bodov ako Dallas. Ten má však už dva zápasy k dobru a viac víťazstiev bez samostatných nájazdov. Thomas Greiss sa prezentoval 28 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. J. Quick (LAK), 3. A. Martinez (LAK)

Perry zvrátil duel proti Oilers, Marinčin asistoval

Anaheim prvé dve tretiny zápasu proti Edmontonu spal a v tretej sa prebudil, aby zmazal dvojgólové manko a nakoniec duel vyhral 3:2. Rozhodnutie priniesol v 59. minúte Francois Beauchemin, ktorému na gól prihrával Corey Perry. Ten sa predtým postaral dvoma gólmi o vyrovnanie stavu. Frederik Andersen urobil 30 zákrokov, aby pomohol získať Ducks po prvýkrát v klubovej histórii 50. víťazstvo v jednej sezóne. Teraz v boji o titul v Pacifickej divízii vedú o tri body a majú zápas k dobru. V bráne Oilers stál niekdajší „káčer“ Viktor Fasth, ktorý urobil 23 zákrokov. Z jeho spoluhráčov skórovali Philip Larsen a Jordan Eberle. Prvý gól padol v presilovke a prihrával naň Martin Marinčin. Slovenský obranca si však svoje konto aj pohoršil o dva mínusové body. Počas 20 minút a 41 sekúnd strávených na ľade zaknihoval aj jednu strelu a dve trestné minúty.

Hviezdy duelu: 1. C. Perry (ANA), 2. F. Beauchemin (ANA), 3. T. Hall (EDM)

Bailey, Nilsson doviedli Islanders k výhre nad Sens

Hoci Islanders už nebojujú o play-off, ich tretie víťazstvo v rade bolo ranou pre nádeje Senators. Josh Bailey mal prsty v dvoch presilovkových góloch, Anders Nilsson urobil 35 zákrokov a New York porazil Ottawu 2:1. Bailey otvoril v prvej tretine skóre zápasu a potom pomohol asistenciou Caseymu Cizikasovi obnoviť vedenie v strede tretej tretiny. Milan Michálek strelil svoj štvrtý gól v štvrtom zápase, aby vyrovnal stav na 1:1. Ottawa však nakoniec prišla o svoju trojzápasovú sériu výhier a na play-off stráca šesť duelov pred koncom päť bodov. Craig Anderson zastavil 25 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Cizikas (NYI), 2. J. Bailey (NYI), 3. C. Neil (OTT)

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 22:13 0 0 0 -1 2 0
A. Meszároš (BOS) 20:51 0 0 0 -2 0 0
T. Jurčo (DET) 13:00 1 0 1 +2 4 2
T. Tatar (DET) 13:26 1 1 2 +2 3 0
M. Marinčin (EDM) 20:41 0 1 1 -2 1 2
M. Gáborík (LAK) 18:57 0 1 1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies