Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Jurčo pomohol k postupu, Hossa prvou hviezdou zápasu

Tomáš Jurčo skóroval, Tomáš Tatar asistoval a Detroit sa dostal do play-off. V ňom si zahrá aj Columbus. Chicago si vylepšilo víťaznú sériu, k čomu pomohli bodmi ja Marián Hossa a Michal Handzuš. Do bodovania sa zapísal aj posledný slovenský útočník, Marián Gáborík.

Jurčo pomohol gólom k zaisteniu play-off

Detroit sa snažil získať potrebný bod v Pittsburghu a Tomáš Jurčo strelil svoj ôsmy gól v sezóne už v jedenástej minúte, aby ním otvoril skóre. Jeho tím viedol v zápase dvakrát, ale nakoniec musel v závere zabojovať o remízu. Tá sa stala nakoniec realitou a hoci nakoniec Red Wings prehrali 3:4 po nájazdoch, mali po zápase radosť zo svojej 23. účasti v play-off v rade. Rozhodol o nej gól Rileyho Sheahana z 59. minúty. Skóroval aj Jakub Kindl, ktorému na gól prihrával Tomáš Tatar. Ten dostal šancu aj v nájazdoch, no neuspel. Ako jediný v nich skóroval Jussi Jokinen, ktorý rozhodol o výhre Penguis, potenciálneho súpera Red Wings v prvom kole. Jokinen skóroval aj v normálnom hracom čase, keď nadviazal na dva góly Jamesa Neala. Do akcie sa po mŕtvici vrátil Kris Letang, ktorý získal asistenciu a odohral 22 a pol minúty. Paul Martin a Matt Niskanen si pripísali po dve asistencie a Marc-Andre Fleury urobil 34 zákrokov. Jurčo ho počas 13 minút ohrozil raz, Tatar počas 15 minút a 26 sekúnd trikrát. Obaja zaznamenali aj po dvoch plusových bodoch. Jonas Gustavsson opustil duel s 21 zásahmi.

Jurčov 8. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. J. Neal (PIT), 3. R. Sheahan (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa prvou hviezdou duelu, v ktorom okradol Budaja o výhru

Chicago dvakrát prehrávalo a druhý raz dokonca aj v poslednej minúte tretej tretiny. Vtedy však Marián Hossa strelil svoj 29. gól v ročníku, aby vynútil predĺženie. V ňom bol na počiatku akcie, ktorá viedla k víťaznému gólu Patricka Sharpa. Blackhawks vyhrali nad Montrealom 3:2 a prvou hviezdou duelu sa stal dvojbodový Hossa, ktorý odohral 20 a pol minúty aj so ziskom dvoch striel a dvoch plusových bodov. Do bodovania sa zapísal aj Michal Handzuš, ktorý si počas 14 minút a 13 sekúnd strávených na ľade pripísal jednu asistenciu, dve strely a jeden plusový bod. Na vhadzovaniach mal 46% úspešnosť. K štvrtej výhre v rade prispel gólom aj Jeremy Morin, kým Corey Crawford urobil 28 zákrokov. Jeho náprotivok Peter Budaj kapituloval trikrát z 28 striel. O góly Canadiens sa postarali Dale Weise a Francis Bouillon.

Hossov 29. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), 2. P. Sharp (CHI), 3. J. Morin (CHI)

Kings podľahli Flames 3:4 po nájazdoch, Gáborík asistoval

Los Angeles ukázalo pred play-off silu, keď sa mu podarilo zmazať trojgólovú stratu, no k zakončeniu obratu nedošlo, hoci Marián Gáborík poslal Kings do vedenia v druhej sérii samostatných nájazdov. V nich sa však presadili aj Jiří Hudler a Sean Monahan, ktorí rozhodli o výhre Calgary 4:3. Monahan skóroval aj v normálnom hracom čase, kedy s z gólu tešili aj TJ Galiardi a Matt Stajan. Karri Rämö podal ďalší výborný výkon a duel opustil ako prvá hviezda so 41 zákrokmi. Jeho náprotivok Jonathan Quick ich urobil behom 65 minút len 15. Jarret Stoll, Anže Kopitar a Dwight King zmazali trojgólovú stratu, pričom jednu asistenciu si na konto pripísal aj Gáborík. Ten v akcii strávil 20 minút a 10 sekúnd, počas ktorých zaknihoval aj jeden plusový bod a dve strely na bránu.

Hviezdy duelu: 1. K. Rämö (CGY), 2. A. Kopitar (LAK), 3. T. Brodie (CGY)

Columbus zdolal Dallas a zaistil si play-off

Columbus sa dostal po druhýkrát vo svojej histórii do play-off, keď v stredajšom zápase proti Dallasu splnil svoj cieľ a vyhral 3:1. Blue Jackets do dohrávaného zápasu vstúpili za stavu 1:0 vďaka gólu Nathana Hortona z 10. marca, kedy sa zápas nedohral pre kolaps centra Stars Richa Peverleyho. Tím z Ohia si rýchlo náskok zvelebil, keď sa do prestávky presadili aj Artem Anisimov a Mark Letestu. Sergej Bobrovskij sa tiež významne podpísal pod úspech, keď zneškodnil 33 striel. Ako jediný ho prekonal Trevor Daley v strede tretej tretiny. Tim Thomas zastavil 23 z 25 striel. Po prehre má Dallas na postupovom mieste stále dvojbodový náskok pred Phoenixom, ktorý má však k dobru jeden zápas.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. A. Anisimov (CBJ), 3. T. Daley (DAL)

Anaheim si výhrou nad San Jose zaistil divízny titul

Patrick Maroon strelil dva góly, nováčik John Gibson pri svojom druhom štarte urobil 36 zákrokov a Anaheim si zaistil titul v Pacifickej divízii, keď porazil San Jose 5:2. Corey Perry, Matt Beleskey a Jakob Silfverberg (prázdna brána) sa tiež trafili do čierneho, Teemu Selänne pridal dve asistencie a Ducks predbehli St. Louis v boji o Prezidentovu trofej. Na Boston strácajú dva body, ale odohrali o zápas navyše. Jason Demers a Logan Couture strelili góly Sharks, ktorí boli do stredy stále v hre o divízny titul. Antti Niemi inkasoval tri góly z 19 striel a v strede zápasu ho nahradil Alex Stalock. Ten si pripísal deväť zásahov.

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon (ANA), 2. C. Perry (ANA), 3. T. Selänne (ANA)

|    Kto má ešte šancu na postup?
|    Boj o play-off vrcholí. Pozrite si tabuľky s divokými kartami

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
P. Budaj (MTL) 25/28 (89,3%) - - - - - -
M. Handzuš (CHI) 14:13 0 1 1 +1 2 0
M. Hossa (CHI) 20:32 1 1 2 +2 2 0
T. Tatar (DET) 15:26 0 1 1 +2 3 0
T. Jurčo (DET) 13:06 1 0 1 +2 1 0
M. Gáborík (LAK) 20:10 0 1 1 +1 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies