Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Pánik skóroval, Gáborík prvou hviezdou zápasu

V jedenástich štvrtkových zápasoch zámorskej NHL sa v akcii predstavili štyria Slováci. Richard Pánik strelil gól pri výhre Tampy, Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou duelu proti Martinovi Marinčinovi, v ktorom strelil dva góly a na jeden prihral.

Gáborík prvou hviezdou víťazného zápasu proti Edmontonu

Marián Gáborík strelil dva góly z piatich striel, ktorými poistil hladké víťazstvo Los Angeles na ľade Edmontonu 3:0 a prihral aj na víťazný gól Anžemu Kopitarovi, ktorý otvoril skóre duelu svojím 200. presným zásahom v NHL už po 27 sekundách hry. Gáborík zaznamenal okrem 10. a 11. gólu sezóny aj tri plusové body a jeden blok počas 18 minút a 12 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Martin Jones chytil všetkých 17 striel súpera pri svojom štvrtom čistom konte sezóny. Viktor Fasth čelil až 48 strelám, no nezabránil druhej prehre Oilers v sérii. Na ľade bol pri nej aj obranca Martin Marinčin, ktorý počas 20 minút a 47 sekúnd na ľade ohrozil Jonesa jednou strelou a jednu sám zblokoval. Edmonton bol vynulovaný desiaty raz v ročníku, z toho siedmykrát na domácom ľade.

Gáboríkov 10. gól sezóny:

Gáboríkov 11. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Gáborík (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. M. Jones (LAK)

Pánik prispel gólom k výhre Lightning nad Flyers

Richard Pánik si v piatej minúte tretej tretiny nakorčuľoval spoza brány a bekhendom na dva razy prekonal Raya Emeryho, aby poslal Tampu Bay do vedenia 2:1 a zaznamenal svoj tretí presný zásah sezóny, prvý od 19. decembra. Naštartoval ním floridský klub k ceste za víťazstvom 4:2 nad Philadelphiou, ktoré ho priblížilo v tabuľke Atlantickej divízie k druhému Montrealu už len na jeden bod, pričom má jeden zápas k dobru. Druhé miesto zaručuje domáce prostredie v prvom kole play-off. Víťazný presný zásah vsietil Eric Brewer, no skórovali aj dvojbodoví Tyler Johnson a Steven Stamkos, kým Viktor Hedman dvakrát asistoval a Anders Lindbäck pomohol k výhre 34 zákrokmi. Johnson svojím 24. gólom v ročníku prekonal klubový nováčikovský rekord, ktorý držal Stamkos od sezóny 2008/09. Pánik si počas rovných 12 minút strávených v akcii pripísal aj plusový bod, tri strely, tri bodyčeky a jeden blok. Wayne Simmonds a Sean Couturier sa presadili z hráčov Flyers, ktorí prišli o šancu skončiť druhí v Metropolitnej divízii, keďže New York Rangers vo štvrtok zvíťazil. Emery opustil zápas s 26 zákrokmi.

Pánikov tretí gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. A. Lindbäck (TBL), 2. T. Johnson (TBL), 3. E. Brewer (TBL)

Little v nájazdoch rozhodol o výhre Jets nad Bruins

Bryan Little sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii, aby rozhodol o výhre Winnipegu nad Bostonom 2:1, ktorá však pre kanadský tím nemá už žiadnu cenu. Z bojov o play-off sú totiž vyradení po siedmy raz v sérii. Nováčik Michael Hutchinson pri svojom druhom štarte v NHL zastavil 32 striel a všetky tri nájazdy Bruins, aby sa stal prvou hviezdou duelu. V riadnej hracej dobe ho prekonal len Brad Marchand v polovici prvej časti hry. O vyrovnanie sa necelé dve minúty pred koncom zápasu postaral Evander Kane, ktorý strelil jediný gól Chadovi Johnsovi z 37 striel. V akcii nechýbal slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 20 minút a 20 sekúnd so ziskom strely, bodyčeku a dvoch blokov. Kapitán „medveďov“ Zdeno Chára dostal od trénera Claudea Juliena voľno. Boston naďalej kraľuje lige a so 115 bodmi má pred druhým Anaheimom trojbodový náskok, pričom oba tímy odohrajú ešte dva zápasy.

Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson (WPG), 2. Ch. Johnson (BOS), 3. B. Wheeler (WPG)

Rangers si výhrou nad Buffalom zaistili druhé miesto v Metropolitnej divízii

Rick Nash skóroval necelé dve minúty pred koncom zápasu, aby priklonil misky váh na stranu New Yorku Rangers, ktorý uspel na domácom ľade proti Buffalu pomerom 2:1 a zaistil si druhú priečku v Metropolitnej divízii pred Philadelphiou, ktorá prehrala v Tampe. Prvé kolo play-off tak začne v Madison Square Garden. Benoit Pouliot sa tiež presadil strelecky pol minúty pred koncom druhého dejstva a Henrik Lundqvist predviedol 23 zákrokov. Recept na neho našiel len Drew Stafford, ktorý otváral skóre v polovici duelu. Matt Hacket čelil 30 strelám.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. B. Pouliot (NYR), 3. M. Hackett (BUF)

Washington vyhral v Caroline

Troy Brouwer strelil dva góly, Eric Fehr s Joelom Wardom skórovali raz a pridal po asistencii, aby Washington zvíťazil v Caroline 5:2 a zaknihoval tretiu výhru v sérii. Do čierneho sa trafil aj dvojbodový Jason Chimera, Marcus Johansson nazbieral dve asistencie a Braden Holtby kryl 36 striel supera. Prekonali ho len Jiří Tlustý pri vlastnom oslabení a Radek Dvořák, ktorý uzavrel skóre duelu. Anton Chudobin chytli 16 z 21 striel, no nezabránil tretej prehre Hurricanes v sérii. Oba tímy už stratili šancu na postup do vyraďovacích bojov.

Hviezdy duelu: 1. E. Fehr (WSH), 2. T. Brouwer (WSH), 3. J. Ward (WSH)

Nabokov vynuloval Montreal v Bell Centre

Jevgenij Nabokov eliminoval všetkých 19 striel súpera, aby vychytal štvrté čisté konto sezóny a vyhral svoj 350. štart v NHL, aby doviedol New York Islanders k triumfu 2:0 na ľade Montrealu. Prvý raz po 77 dueloch zaznamenal „Ostrovan“ čisté konto v Bell Centre. Do listiny strelcov sa zapísali Ryan Strome a Brock Nelson, ktorí v presilových hrách v druhej časti hry rozhodli o víťazstve tímu z Long Islandu. Pri Nelsonovom góle si Nabokov pripísal aj prvú asistenciu sezóny. Jeho náprotivok Carey Price inkasoval oba góly z 30 striel. Canadiens vedú pred Lightning na druhom mieste Atlantickej divízie už len o bod, pričom odohrali o jeden duel menej. Bojujú spolu o výhodu domáceho prostredia v prvých dvoch zápasoch prvého kola play-off.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYI), 2. J. Nabokov (NYI), 3. C. Price (MTL)

Karlsson uštedril Devils ďalšiu prehru po nájazdoch

Erik Karlsson ako jediný premenil svoj samostatný nájazd vo štvrtej sérii, čím rozhodol o výhre Ottawy v domácom prostredí 2:1 nad New Jersey, ktoré prehralo už 16 nájazdových lotérií v rade, všetkých 12 v tejto sezóne. Horšiu sériu zatiaľ nikto v histórii nezažil. „Nie je to o tom, že by sme sa nesnažili. Musím vziať vinu na seba. Mal som šance rozhodnúť v predĺžení, dokonca aj predtým, no nestalo sa tak,“ zhodnotil zápas český veterán Jaromír Jágr, ktorý však dodal: „Povedzme si však aj niečo pozitívne. Viem, že keď to teraz vyzerá tak zle, v budúcnosti to bude lepšie. Možno nie tento rok, ale nasledujúci.“ Mike Hoffman skóroval v riadnej hracej dobe a Robin Lehner urobil 38 zákrokov pri tretej výhre Senators v sérii. Jediný gól mu strelil Michael Ryder, kým Cory Schneider čelil 32 strelám.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (OTT), 2. C. Schneider (NJD), 3. E. Karlsson (OTT)

Bjugstad nasmeroval Panthers k triumfu nad Maple Leafs

Nick Bjugstad ukončil 20-zápasové gólové suchoty a odnieslo si to Toronto, ktorému strelil dva góly, vrátane víťazného a na jeden prihral, aby sa výrazne podpísal pod domáce víťazstvo Floridy 4:2. Brad Boyes a Brandon Pirri sa tiež trafili do čierneho, Boyes pridal aj asistenciu, Sean Bergenheim ich nazbieral dve a Roberto Luongo prispel k výhre 27 zákrokmi. Góly mu strelili dvojbodový Tyler Bozak a Paul Ranger, James Gardiner na oba prihral a Drew McIntyre sa prvý raz v kariére postavil do brány od začiatku zápasu. Z triumfu sa netešil, no zaknihoval 33 zákrokov. Toronto napriek tomu prehralo tretí súboj v sérii, 11. z posledných 13. Panthers zdolali Maple Leafs po tretí raz zo štyroch tohtosezónných duelov

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (FLA), 2. B. Boyes (FLA), 3. S. Bergenheim (FLA)

Phoenix zaváhal v Nashville

Craig Smith skóroval v presilovej hre v polovici zápasu, čím rozhodol o výhre Nashvillu na domácom ľade proti Phoenixu 2:0. Poistku pridal Patrick Hornqvist a Pekka Rinne zlikvidoval všetkých 29 striel pri svojom druhom čistom konte sezóny. Zaznamenal tiež 162. víťazstvo v NHL, čím prekonal klubový rekord Tomáša Vokouna. Predators vyhrali druhý zápas v sérii, kým Coyotes druhý raz v rade prehrali. Výrazne si tým oslabili postupové šance, keďže na ôsmy Dallas strácajú dva body a oba tímy odohrajú už len dva zápasy. Ak Dallas v piatok zvíťazí, Phoenixu sezóna skončí. V prípade rovnosti bodov tiež postúpi texaský tím, ktorý má viac výhier bez samostatných nájazdov.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. C. Smith (NSH), 3. P. Hornqvist (NSH)

Blues prišli o prvé miesto v divízii i zraneného Oshieho

St. Louis Blues si nevybralo najlepšie obdobie na prehry, keďže bojuje o titul v Centrálnej divízii. Minnesote však podľahlo 2:4 a prehralo už štvrtý duel v sérii. Navyše sa im zranil jeden z kľúčových hráčov, T. J. Oshie. Dvojgólový Kyle Brodziak, dvojbodový Nino Niederreiter a Matt Moulson skórovali, Matt Cooke nazbieral dve asistencie a John Curry urobil pri svojom prvom štarte od 10. januára 2010 43 zákrokov, aby zaknihoval prvé víťazstvo od 11. decembra 2008. Prekonali ho Kevin Shattenkirk a Jaden Schwartz. Alexander Steen prihral na oba góly, kým Ryan Miller striedal po štyroch inkasovaných góloch z 13 striel. Brian Elliott už čelil len dvom strelám počas 15 minút. Blues majú 111 bodov rovnako ako Colorado, ktoré sa pred nich dostalo na prvé miesto v divízii. Na konte má viac výhier po riadnej hracej dobe a predĺžení.

Hviezdy duelu: 1. J. Curry (MIN), 2. K. Brodziak (MIN), 3. M. Cooke (MIN)

Colorado po výhre nad Vancouverom na čele Centrálnej divízie

Tyson Barrie strelil v 53. minúte už svoj piaty víťazný gól sezóny, ktorým rozhodol o výhre Colorada vo Vancouveri 4:2 a prispel tak k natiahnutiu bodovej série na deväť duelov. Paul Stastny skóroval dvakrát a na listine strelcov sa objavil aj John Mitchell, ktorý upravil stav zápasu strelou do prázdnej brány. Semjon Varlamov zastavil 38 striel a pripísal si 41. výhru v ročníku, čím prekonal klubový rekord svojho súčasného trénera Patricka Roya z roku 2001. Puk za jeho chrbát dostali len Herik Sedin a David Booth, Dan Hamhuis asistoval pri oboch góloch Canucks a Jacob Markström pri svojom prvom štarte od 20. decembra predviedol 24 zákrokov. Avalanche vyrovnali klubový rekord 52. víťazstvom v sezóne a predbehli St. Louis na čele Centrálnej divízie s rovnakým počtom bodov (111). V ich prospech hrá viac výhier po riadnom hracom čase a predĺžení. Zároveň si vybojovali aj výhodu domáceho prostredia v prvom kole play-off.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie (COL), 2. D. Hamhuis (VAN), 3. P. Stastny (COL)

| Ako by vyzeralo play-off dnes?
| Boj o play-off vrcholí. Pozrite si tabuľky s divokými kartami

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Gáborík (LAK) 18:12 2 1 3 3 5 0
R. Pánik (TBL) 12:00 1 0 1 1 3 0
A. Meszároš (BOS) 20:20 0 0 0 0 1 0
M. Marinčin (EDM) 20:47 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies