Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Handzuš bude druhým centrom aj v tomto play-off

Celé leto sa v Chicagu hovorilo o tom, kto v tíme Blackhawks prevezme po Michalovi Handzušovi miesto centra druhého útoku. Tím počas základnej časti skúsil niekoľko alternatív, ale všetko sa nakoniec vrátilo k slovenskému veteránovi.

Brandon Saad, Andrew Shaw, Marcus Krüger ani Brandon Pirri nedokázali splniť očakávania, keď dostali šancu, a tak aj do play-off vstúpi tridsaťsedemročný rodák z Banskej Bystrice ako center útoku, v ktorom si zahrá medzi Patrickom Sharpom a Mariánom Hossom.

„Je užitočný mnohými spôsobmi. Je predvídateľný a dá sa naňho spoľahnúť,“ skonštatoval tréner Joel Quenneville. „Myslím si, že minulý rok bol veľkým faktorom. S kýmkoľvek hral, tak tá formácia urobila pre nás svoju prácu a to je to, čo chceme aj teraz.“

Handzuš dokázal v tejto sezóne zaznamenať len štyri góly a 12 asistencií, ale jeho význam pre tím vzrastá v play-off, kedy sa skúsení a zodpovední centri hodia. „Je to spoľahlivý center, dobrý vo všetkých pásmach a je to hráč, na ktorého sa na ľade môžete spoľahnúť,“ myslí si Sharp.

Prichádza play-off a to je čas, ktorý má Handzuš najradšej. V základnej časti sa trápil s nevyrovnanosťou výkonov, no na to by chcel v bojoch o Stanley Cup zabudnúť. Ich začiatku sa už nevie dočkať.

„Samozrejme, že je v nich veľa zábavy. Je to odlišný hokej, je to jednoducho omnoho zábavnejšie. Užívate si, keď môžete hrať toľko zápasov v základnej časti, ale keď príde play-off, sú to odlišné pocity,“ povedal Handzuš, ktorému sa vlani v druhom útoku počas cesty za titulom veľmi darilo. „Poznám svoju úlohu v tom útoku. Všetci vieme, čo musíme urobiť, aby sme boli úspešní. Musíme to len urobiť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies