Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára pomohol k vyrovnaniu série, Canadiens majú mečbal

Montreal delí už len jeden zápas od postupu do druhého kola. San Jose porazilo opäť presvedčivo Los Angeles. V nedeľu vyhrali aj Philadelphia a Boston, ktorí stav svojich sérií vyrovnali. Zdeno Chára skóroval.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA:

NEW YORK RANGERS – PHILADELPHIA FLYERS 2:4 (stav série 1-1)

Domáci „jazdci“ vstúpili do druhého zápasu série aktívnejšie a počas celého duelu mali streleckú prevahu, no nakoniec sa z víťazstva 4:2 tešili hráči Flyers, ktorí vyrovnali stav série na 1:1. Skóre duelu otvoril v piatej minúte prvej časti hry Martin St. Louis, ktorý mal pred sebou takmer odkrytú bránu po peknej kombinácii s Rickom Nashom a Derekom Stepanom. O štyri minúty neskôr využil Benoit Pouliot presilovú hru a poslal Rangers do dvojgólového vedenia. Rovnako ako St. Louis, aj on nekompromisne strelou z prvej z pravého kruhu prekonal Raya Emeryho. Ten už viac pukov za svoj chrbát nepustil a na konto si pripísal spolu 31 zákrokov. Kontaktný gól vsietil Jakub Voráček v 15. minúte, kedy ho neustrážili obrancovia Rangers a on sa predral až k zakončeniu. V druhom dejstve priklonili misky váh na stranu Philadelphie svojím prvým presným zásahom v play-off v kariére Jason Akeson v početnej prevahe a Luke Schenn, ktorý sa dostal k odrazenému puku po strele Adama Halla, aby zaznamenal víťazný gól duelu. Diváci v Madison Square Garden hnali „blueshirts“ dopredu, no ani enormná snaha a vyššia fyzická aktivita nestačili na vyrovnanie skóre. Rangers navyše nevyužili niekoľko presiloviek, ktoré vznikli aj po viacerých šarvátkach na ľade. Flyers ich síce hrali len tri, no druhý gól z nich vyťažil Wayne Simmonds, ktorý 25,4 sekundy pred koncom zápasu rozhodol o výsledku strelou do prázdnej brány súpera. Hostia to však mali uľahčené, keďže pri snahe o záverečný tlak došlo u Rangers k nedorozumeniu a na ľade sa ocitli šiesti hráči aj brankár Henrik Lundqvist, ktorý nestihol odkorčuľovať na striedačku. Sami sa tým pripravili o možnosť zdramatizovať duel. Lundqvist ho nakoniec opustil s 21 zákrokmi.

Flyers si vďaka prvému víťazstvu na Manhattane od 20. februára 2011 zlepšili pozíciu pred dvoma domácimi duelmi. Tretí zápas série sa odohrá vo Wells Fargo Center v utorok. V bráne Flyers nastúpil po prvý raz v sezóne na dva zápasy v rade Emery, pretože Steve Mason stále nebol úplne pripravený na návrat.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. R. Emery (PHI), 2. L. Schenn (PHI), 3. J. Voráček (PHI)

Alain Vigneault, tréner Rangers: „Takéto zápasy môžu byť zábavné. Najlepšie sme hrali v druhej tretine, v ktorej sme mali viacero gólových šancí i presilovku, no oni v nej strelili dva góly a my nie. Práve v druhej tretine sme si vytvorili najviac šancí, no oni skórovali dvakrát, kým my ani raz. Taký je hokej v play-off, každý tím je tu dobrý. Musíme sa len pripraviť na ďalší zápas."

Craig Berube, tréner Flyers: „Prehrávali sme o dva góly a zaslúžene. Nehrali sme dobre, urobili sme dve chyby a oni ich využili. Necítil som však potrebu robiť nejaké zmeny v zostave. Jednoducho len pokračovať v hre."

BOSTON BRUINS – DETROIT RED WINGS 4:1 (stav série: 1-1)

Po tom, čo nedokázali v otváracom zápase streliť gól, našli hráči Bruins recept na Jimmyho Howarda štyrikrát. Zdeno Chára sa tiež zapísal do streleckej listiny, Tuukka Rask zaznamenal 34 zákrokov a Boston vyrovnal stav série na 1:1, keď porazil Detroit 4:1. Dôležitý trend zápasu udala prvá tretina, v ktorej boli domáci hráči jasne lepší a dominovali. Výsledkom toho boli aj dva góly. Prvý strelil v ôsmej minúte Justin Florek, ktorý využil zaváhanie Howarda pri rozohrávke puku. O tri minúty neskôr zvyšoval na 2:0 Reilly Smith, ktorý vďaka svojmu dôrazu pre zmenu využil početnú prevahu. Rask nemal príliš veľa roboty, no Howard musel ešte v úvodnej tretine urobiť tri väčšie zákroky, aby sa skóre už nemenilo. Detroit sa v druhej tretine zlepšil a bol aktívnejší. Cez obranu Bostonu sa však nedostával k väčším príležitostiam. Nakoniec v 34. minúte aj s troškou šťastia znížil Luke Glendening, od ktorého sa odrazila do brány strela Darrena Helma. Ešte do druhej prestávky Bruins odpovedali gólom Milana Lucica. V tretej minúte tretej tretiny hrali „medvede“ presilovku a Chára počas nej dorazil do brány zakončenie Jaromeho Iginlu, aby duel definitívne rozhodol. Hostia sa snažili, ale tutoviek si vytvorili minimum. Už neinkasoval ani Howard, ktorý opustil duel s 25 zásahmi.

Chára v zápase odohral 26 minút a pripísal si aj dve strely a dve trestné minúty. Jeho spoluhráč Andrej Meszároš zaznamenal tiež dve strely, ale aj plusový bod počas 16 minút a 43 sekúnd strávených na ľade. Slováci v drese Red Wings nebodovali. Tomáš Jurčo odohral 14 a pol minúty, počas ktorých ohrozil bránu štyrmi strelami. Tomáš Tatar získal mínusový bod, dve strely a štyri trestné minúty, pričom odohral takmer 16 minút. Tretí zápas série sa odohrá v utorok v Detroite.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. J. Boychuk (BOS), 3. P. Daciuk (DET)

Milan Lucic, útočník Bruins: „Myslím si, že sme hrali viac náš hokej, odstránili sme z hry váhanie, ktoré bolo vidieť v prvom zápase. Od tej prehry sme hovorili, aký dôležitý je tento zápas. Bolo dobre, že sme odpovedali a vyrovnali stav série na 1:1.“

Mike Babcock, tréner Red Wings: „Boli sme neefektívni. Bodka. Nemyslím si, že sme boli veľmi dobrí. Myslím si, že sme boli lepší ako oni v prvom zápase a oni boli omnoho lepší ako my v druhom zápase. Viac sa zapájali, vyhrávali súboje, boli rýchli. My sme boli pomalí.“

MONTREAL CANADIENS – TAMPA BAY LIGHTNING 3:2 (stav série: 3-0)

Montreal je jedno víťazstvo od postupu. Carey Price urobil 27 zákrokov a Tomáš Plekanec strelil gól, ktorý nakoniec skončil ako víťazný pri triumfe 3:2 nad Tampou Bay. Diváci v Bell Centre nečakali na prvý gól dlho. Cestu za tretím víťazstvom v rade začal už po 11 sekundách Rene Bourque, ktorý na skórovanie využil „prihrávané vyhodenie“ puku P.K. Subbana. Do prvej prestávky boli „Habs“ lepším tímom a šance na skórovanie mali aj Brendan Gallagher a Max Pacioretty. Anders Lindbäck bol však pozorný. Od druhej tretiny Lightning zlepšili svoju hru. Pred ďalším gólom sme videli po jednej šanci na každej strane. Tampa stav nakoniec vyrovnala, keď Ondřej Palát, ktorý sa vrátil do akcie, využil v strede tretiny presilovú hru pri vylúčení Daniela Brierea. Tampa si vytvorila niekoľko šancí, ale Price svoj tím podržal. A keď v závere tretiny skóroval Ryan Callahan, rozhodcovia gól neuznali pre údajne bránenie v hre brankárovi. Dve minúty pred koncom druhej tretiny sa tak mohli domáci opäť ujať vedenia, keď po individuálnej akcii Subbana prestrelil Lindbäcka Gallagher. To si Canadiens zvýraznili v 46. minúte, kedy skóroval Plekanec. Bol to posledný gól, ktorý Lindbäck z 31 striel inkasoval, no jeho spoluhráčom sa nepodarilo stav vyrovnať. Matt Carle strelou od modrej strelil síce kontaktný gól v 52. minúte, no snaha o vyrovnanie v nasledujúcich minútach vytúžený gól nepriniesla.

Tampa sa v treťom zápase snažila urobiť niečo s výsledkom bez Richarda Pánika. Svoju možno poslednú šancu urobiť niečo s výsledkom bude mať v utorok, kedy sa Canadiens na domácom ľade budú snažiť spečatiť postup do druhého kola.

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. P. K. Subban (MTL), 3. R. Bourque (MTL)

Michel Therrien, tréner Canadiens: „Bol to pre nás dôležitý zápas, pretože sme prišli domov po dvoch víťazstvách u súpera. Bolo dôležité mať dobrý začiatok a hranie pred našimi fanúšikmi hráčov inšpirovalo k dobrému výkonu.“

Jon Cooper, tréner Lightning: „Myslím, že sme hrali snaživo. Myslím, že sme boli odhodlaní, že sme hrali s vášňou a že sme odpovedali neskutočne. Je ťažké teraz vojsť do šatne a pozrieť sa chlapcom do očí. Dnes to bol jasne náš najlepší výkon v sérii a myslím si, že sme si dnes zaslúžili lepší osud.“

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

SAN JOSE SHARKS – LOS ANGELES KINGS 7:2 (stav série: 2-0)

Druhá epizóda kalifornskej série mala ešte hladší priebeh ako tá prvá, aj keď až od druhého dejstva. Do neho vstupovali „žraloci“ s dvojgólovým mankom, ktoré v nej zmazali, otočili stav stretnutia a nakoniec sa tešili z vysokej výhry 7:2, aby odcestovali do Los Angeles s vedením 2:0 na zápasy. Už v druhej minúte zápasu otvoril strelecký účet Jake Muzzin strelou zápästím od modrej čiary a o necelých osem minút neskôr usmernil Trevor Lewis strieľanú prihrávku Jeffa Cartera za Antti Niemiho, aby zvýšil na 2:0. To však bolo zo strany hostí všetko, pretože fínsky brankár už za svoj chrbát nepustil ani jeden zo zvyšných 24 pukov. Oveľa viac ich smerovalo na Jonathana Quicka, ktorý ich nestíhal vyťahovať zo svojej brány. V druhej časti hry domáci za desať minút otočili stav duelu. Najprv strelil v piatej minúte svoj prvý gól v play-off v kariére Mike Brown strelou z pravého kruhu, z rovnakého miesta vyrovnal o päť minút neskôr Raffi Torres a obrat zavŕšil v 15. minúte ďalší premiérový strelec vo vyraďovacej časti, Justin Braun, strelou od modrej čiary, ktorá mala prívlastok víťazná. Tretia tretina bola taktiež v úplnej réžii Sharks, ktorí pridal ďalšie štyri presné zásahy. Po 68 sekundách sa presadil Patrick Marleau strekou z ľavého a o tri minúty neskôr Joe Pavelski z pravého kruhu. V deviatej minúte prekonal Quicka zblízka Logan Couture a bodku za zápasom dal v presilovej hre po peknej kombinácii kapitán Joe Thornton. Couture a Marleau pridali ku gólom aj po jednej asistencii, Pavelski, Dan Boyle, Matt Nieto a Andrew Desjardins ich nazbierali dve. Quick nakoniec opustil zápas s 33 zákrokmi.

Na ľade nechýbal slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý odohral 13 minút a sedem sekúnd so ziskom mínusového bodu a jednej strely na bránu. Tretí zápas série je na programe v utorok v Los Angeles a Sharks doň pocestujú so šancou ukončiť sériu už po štyroch dueloch.

Hviezdy večera: 1. M. Brown (SJS), 2. A. Desjardins (SJS), 3. R. Torres (SJS)

Raffi Torres, útočník Sharks: „Je to veľké víťazstvo. Dnes to vzala do svojich rúk naša formácia a Niemi zatiahol roletu po dvoch inkasovaných góloch. Je pekné to vidieť. Hádam všetci zostaneme sebavedomí, ďalšie dva zápasy budú pre nás ťažkým testom. Potrebujeme len pokračovať v tom, čo sme robili doteraz."

Justin Williams, útočník Kings: „Je to nepríjemné sedieť tu a hovoriť po ďalšej vysokej prehre, no oni len splnili svoj cieľ. Teraz príde na lámanie chleba, vraciame sa na domáci štadión. V minulom roku sme my vyhrali prvé dva domáce zápasy a oni potom vyhrali ďalšie dva na ich ľade. Chceme to zopakovať, no musíme sa sústrediť na najbližší zápas. Jednoducho povedané, ich hráči dnes boli lepší vo všetkom."

Slováci v akcii

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Z. Chára (BOS) 26:04 1 0 1 0 2 2
A. Meszároš (BOS) 16:43 0 0 0 +1 2 0
T. Jurčo (DET) 14:25 0 0 0 0 4 0
T. Tatar (DET) 15:48 0 0 0 -1 2 4
M. Gáborík (LAK) 13:07 0 0 0 -1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies