Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Bude Budaj vymenený alebo zostane u Canadiens?

Keď sa zranil Carey Price, Montreal mohol počas play-off poslať do brány skúseného náhradníka Petra Budaja. Nakoniec však tréner Michel Therrien viac veril mladíkovi Justinovi Tokarskému, čo dostalo slovenského brankára do náročnej situácie.

Mentálne sa z nej banskobystrický rodák spamätal pomerne rýchlo a bol oporou mladíkovi i svojim spoluhráčom. Už v tom období však musel čeliť aj neistote z budúcnosti. Napriek tomu, že je zmluvne k „Habs“ viazaný aj do novej sezóny, začalo sa povrávať o jeho odchode z Montrealu.

Sezóna sa skončila pred niekoľkými týždňami, zažili sme draft i otvorenie trhu s voľnými hráčmi. Ani tri týždne po ňom sa však situácia u Canadiens nezmenila. K výmene by stále dôjsť mohlo, no nevyzerá to až tak pravdepodobne.

Tím v optimálnom prípade musí vyriešiť svoju brankársku situáciu. Carey Price je nedotknuteľný, a tak by odchod mohol postihnúť práve Budaja či možno Tokarského. Problémom však je, že nie je na trhu veľa tímov, ktoré by mali záujem o ďalšieho brankára.

Článok pokračuje pod reklamou

Medzi tímy, ktoré by mohli hľadať nového náhradníka, sa môžu zaradiť Anaheim, Arizona, Columbus, Minnesota, Nashville, New Jersey, Toronto a Winnipeg. Najpravdepodobnejšie to vyzerá s Devils a Maple Leafs. U Toronta však všetko závisí od toho, ako dopadne situácia okolo Jamesa Reimera.

Na trhu sú pritom ešte k dispozícii aj brankári so statusom voľných hráčov. Ide o zvučné mená, ako Tim Thomas, Iľja Bryzgalov či Martin Brodeur. Toronto i New Jersey by tak mohli zaplniť miesto nimi, čo opäť znižuje pravdepodobnosť výmeny.

Aj keby sa Canadiens snažili jedného z brankárov vymeniť, nebudú mať zrejme takú dobrú príležitosť. Preto v tomto okamihu vyzerá byť pravdepodobné, že Budaj v tíme zostane a „Habs“ to skúsia s trojicou brankárov.

Táto situácia nie je ideálna, ale už sa s ňou v minulosti vyrovnalo viacero tímov. K výmene by potom mohlo dôjsť počas sezóny (v prípade zranenia v niektorom z tímov) alebo by kanadský tím počkal na vypršanie Budajovho kontraktu, ktorý platí do konca sezóny 2014/15.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies