Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Prezident Dallasu plánuje vyradiť dresy Zubova a Lehtinena

Tím Dallas Stars sa už naplno sústreďuje na novú sezónu, no prezident klubu Jim Lites nezabúda ani na úspechy z minulosti. Počas budúceho ročníka plánuje vyradiť dresy Sergeja Zubova s číslom 56 a Jere Lehtinena s číslom 26, ktorí výraznou mierou prispeli k zisku Stanley Cupu v roku 1999.

Úspech spred 15 rokov je o to cennejší, že je jediný v klubovej histórii. „Nikto si neváži skutočne tvrdú prácu, ktorú Sergej Zubov a Jere Lehtinen urobili pre tento klub," začal Lites s vysvetľovaním pre denník Dallas Morning News a pokračoval: „Môj osobný pocit je, že to budeme brať plne do úvahy."

„Je tu však aj komerčná stránka veci. Kluby sú často obviňované, že zneužívajú svojich hráčov a podobne. Takže ak to má byť urobené, musí to byť urobené poriadne. Títo dvaja hráči zasvätili kariéru Dallasu Stars. Sú to dvaja najvýznamnejší hráči, ktorí ešte neboli uvedení do Siene slávy, takže si myslím, že sme tejto možnosti úplne otvorení," dodal Lites.

Štyridsaťštyriročný obranca Zubov odohral za texaský klub 839 z 1068 zápasov svojej kariéry v NHL. Celkovo nazbieral moskovský rodák 152 gólov a 771 bodov aj v dresoch Pittsburghu Penguins a New Yorku Rangers, ktorý ho draftoval v roku 1990 a s ktorým sa tešil zo svojho prvého Stanley Cupu v roku 1994.

O tri roky mladší Lehtinen strávil s „hviezdami" celú svoju kariéru v NHL. V 875 dueloch si za tím, ktorý ho draftoval v roku 1992 ešte pod názvom Minnesota North Stars, pripísal 243 gólov a 513 bodov. Okrem Stanley Cupu získal rodák z Espoo trikrát Selkeho trofej pre najlepšie brániaceho útočníka ligy.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies