Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Reprezentácia

Celé Slovensko sa teší na MS v hokeji v Česku


Všetci máme ešte v pamäti nedávno skončené MS v hokeji, kde našej reprezentácii chýbalo viacero opôr z NHL a kde sa prezentovala rozpačitými výkonmi. Napriek tomu sa pozornosť slovenských hokejových fanúšikov pomaly začína obracať k nadchádzajúcemu šampionátu, ktorý sa odohrá u našich susedov v Čechách.

Česi na uplynulom šampionáte v Minsku skončili na nepopulárnom 4. mieste. Napriek tomu, že sa v turnaji dostali ďaleko, začínajú mať podobný problém ako my – chýbajú im kvalitní mladí hráči zo zámoria. Tak ako Slovákov aj Čechov hrajúcich v NHL postupne ubúda a to sa citeľne prejavuje v rozhodujúcich momentoch zápasov. A keďže sa Jaromír Jágr, ktorý má v NHL odohraných viac než 1400 zápasov, rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru, počet hráčov z NHL, ktorí môžu reprezentovať sa opäť znížil.

O tom, že MS v hokeji 2015 usporadúva Česko rozhodlo hlasovanie na kongrese IIHF, ktorý sa uskutočnil v Kolíne nad Rýnom počas konania šampionátu v Nemecku v roku 2010. Jediným protikandidátom Českej Republiky bola Ukrajina. Tá však získala len 22 hlasov oproti českým 84 hlasom. Ukrajina sa potom pokúsila o získanie práva usporiadať MS 2016, no ani v tomto prípade Medzinárodná hokejová federácia nášmu východnému susedovi nevyhovela.

Po 11 rokoch sa teda hokejový šampionát vracia do pražskej O2 arény a ostravskej ČEZ arény, v ktorých štatisti v roku 2004 zaznamenali rekordne vysoké návštevnosti. A veľký záujem určite môžeme očakávať aj budúci rok. To čo nás najviac zaujíma je však pôsobenie slovenskej reprezentácie. Naši chlapci sa na základe tabuľkového postavenia mali dostať do základnej skupiny A, ktorej zápasy sa budú odohrávať v Prahe. Organizátori šampionátu však požiadali IIHF o výnimku, aká bola uplatnená napríklad aj na posledných dvoch šampionátoch vo Fínsku a Švédsku, a Slovensko si vďaka tomu vymenilo miesto so Švajčiarskom. Naši sa teda napokon predstavia v ostravskej skupine B a ich zápasy budú tak relatívne dostupné aj pre fanúšikov zo Slovenska, ktorí to do Ostravy skutočne nemajú ďaleko. V základnej skupine čakajú náš tím zápasy proti Fínsku, Rusku, USA, Nórsku, Bielorusku, Slovinsku a Dánsku.

Neostáva nám nič iné, len dúfať, že sa našim chlapcom bude v „polodomácom“ prostredí dariť a po dvoch neúspešných majstrovstvách nás znovu potešia ziskom nejakého cenného kovu.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies