Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Nemáte Crosbyho, Ovečkina alebo Stamkosa? Aj tak môžete byť šampiónom fantasy hokeja

Nemali ste šťastie na predsezónnom drafte fantasy hokeja a nezostal na vás žiadny zo superútočníkov Crosby, Ovečkin, Malkin, Stamkos alebo „Crosby medzi obráncami“, Karlsson? Nie je dôvod na paniku či sklamanie, čoraz viac populárnu hru YAHOO FANTASY HOCKEY môžete vyhrať aj bez nich. Góly a asistencie totiž nie sú jediná štatistika, ktorá sa počíta!

Či už ste skúsený „manažér“, alebo sa chystáte na svoju prvú sezónu tohto internetového fenoménu, máme pre vás tipy, s ktorými budete bojovať o popredné priečky tabuľky. Princíp fantasy hokeja je totiž v mnohom podobný reálnemu hokeju – na to, aby ste mohli pomýšľať na prvenstvo, šliapať musia všetci rovnako ako jeden súdržný tím a z miery ho nemôže vyviesť ani zranenie kľučového hráča.

Je samozrejmé, že v prvých kolách dratu priahnu všetci manažéri po zvučných menách. Ak však chcete byť vo fantasy hokeji úspešní, musíte svojich súperov prekvapiť. Budúci víťaz fantasy hokeja sa totiž rodí v čase, keď Crosby so Stamkosom dávno poznajú svojho „majiteľa“ a mnohí z vašich súperov už v 5. kole draftu zúfalo hľadajú, koho zobrať.

My vám prinášame zoznam 5 top hráčov z „druhého“ sledu, s ktorými bude váš tím len ťažko zdolateľný. Nebojte sa ani jedného z nich zobrať v prvom kole kole draftu. Do úvahy berieme štatistiky: góly, asistenie, +/-, trestné minúty, body v presilovkách a oslabeniach, strely na bránku, víťazné buly a hity.

Útočníci:

1. Jamie Benn (LW) – Aj keď kapitán Dallasu nie je žiadnym neznámym pojmom, predsa len na štatút superhviezdy si ešte musí počkať. V ríši fantasy hokeja sa však svojou hodnotou vyrovná hocikomu – aj Crosbymu. Benn zbiera body, rozdáva hity, ako ľavé krídlo vyhráva množstvo vhadzovaní, veľa strieľa na bránku a vie sa aj pobiť. Zbiera tak všetky štatistiky, čo ho robí ideálnym kandidátom na 1. kolo draftu. Táto sezóna má byť, navyše, jeho prelomová, spolu so Tylerom Seguinom vytvorili minulý rok jednu z najlepších útočných dvojích a tento rok sa od nich podobne ako od celého Dallasu očakáva ešte viac. A to v minulej sezóne mal pritom priemer bod na zápas.

2. David Backes (C, RW) – Kapitán St. Louis je na tom podobne ako Benn. Okrem gólov a asistencií je vynikajúci v tabuľke plus mínus a keď zrovna neboduje, môžete si byť istí, že vám výdatnou mierou prispeje do štatistiky hitov – Backes skončil v tejto činnosti minulý rok celkovo tretí v celej NHL. Navyše je k dispozícii aj na pozícii pravého krídla a to je tá najideálnejšia situácia, ako mať hráča s množstvom vyhraných vhadzovaní inde ako na pozícii centra.

3. Brandon Dubinsky (C, LW) – Dubinsky je skvelý. Aj on hráva totiž v Columbuse na pozícii centra, ale občas sa presunie aj na ľavé krídlo a k dispozícii je tak na oboch postoch. Ideálny kandidát na druhé kolo draftu, na pozíciu LW. Dubinsky zbiera body, hity a najmä trestné minúty a ako center pochopiteľne aj vhadzovania. Navyše sa očakáva, že dopredu pôjde v tejto sezóne aj v góloch a asistenciách.

4. Ryan Johansen (C, RW) – Neznámy Ryan Johansen povedzme v druhom kole? Prečo nie? Je v NHL len tri sezóny, no minulý rok ako blesk z čistého neba strelil 33 gólov, vystrelil 237-krát na bránku, rozdal 114 hitov a čo je najlepšie, je takisto k dispozícii ako center na pozícii pravého krídla RW. V žiadnej štatistike nepatril medzi top hráčov, ale to nie je podstatné. Johansen je perfektný príklad toho, akí hráči vám spravia víťazný tím. Sú to hráči, ktorí vám každý zápas prispejú aspoň v niečom do štatistík. Už tak len ostáva dúfať, že do začiatku sezóny stihne podpísať s Columbusom novú zmluvu.

5. Wayne Simmonds (RW) – Trestné minúty, góly, hity a najmä body v presilovkách. Simmonds prispieva do všetkých štatistík a patrí medzi čiernych koňov fantasy hokeja (a v tomto prípade určite nemyslíme na jeho černošský pôvod). Nepatrí medzi hviezdy NHL, do fantasy tímu by ho však nechcel len blázon.

Ďalší kandidáti na neskoršie kolá draftu, ktorí vám môžu vyhrať ligu:

Prelomová sezóna: Gustav Nyquist (C, RW), Valerij Ničuškin (RW), Boone Jenner (C, LW), Patrick Maroon (LW), Chris Kreider (LW), Nino Niederreiter (RW), Jevgenij Kuznecov (C, LW), Jonathan Drouin (LW), Tomáš Hertl (LW), Alexander Barkov (C)

Vrátia sa na výslnie: Jordan Staal (C, LW), Steve Ott (C, LW), Dustin Brown (LW, RW), Steve Downie (LW, RW), Alexandre Burrows (LW, RW), Loui Eriksson (LW, RW), Evander Kane (LW), Ryan Callahan (RW)

Tajné tipy: Martin Hanzal (C), David Perron (LW, RW), Gabriel Landeskog (LW), Ryan O´Reilly (C, LW), Patric Hornqvist (RW), Chris Stewart (RW), Cody Hodgson (C, RW), Nick Bonino (C), Benoit Poulliot (LW)

Obrancovia:

1. Dion Phaneuf – Vo svojich prvých troch sezónach patril kapitán Toronta (vtedy ešte v drese Calgary) k obrancom, o ktorých sa všetci bili. Bil sa aj Phaneuf a zbieral trestné minúty, góly, asistencie, hity, strely na bránku, všetko, na čo si len spomeniete. Ale to už je pomerne dávno a Phaneufova produktivita klesá. Stále je to však obranca, ktorý sa hocikedy môže vrátiť na výslnie.

2. Victor Hedman – Trvalo to päť sezón, ale dvojka draftu 2009 zažila konečne prelomovú sezónu. Obrancovia dozrievajú pomalšie ako útočníci a Hedman by mal nadviazať na uplynulý rok a patriť k najproduktívnejším obrancom NHL. Ak nie, bude to veľké sklamanie.

3. Jason Garrison – Kto riskuje, vyhráva. Je možné, že Garrison ostane v mnohých draftoch nepovšimnutý. To je však vaša výhoda. Pred sezónou prestúpil do Tampy, dostane spolu s Hedmanom obrovský čas na presilovke a keď svojou ohromnou strelou neprestrelí brankára on, je tu predsa Stamkos a body za asistencie su tiež body, nie? Garrison vie navyše aj pritvrdiť, takže okrem ofenzívy sa hodí aj občas nejaka tá trestná minúta alebo hit.

4. Tyson Barrie – Veľmi neznámy obranca, ktorý však v minulom ročníku zaznamenal v 64 zápasoch 38 bodov. Slušné na mladého beka, ktorý (ak nepočítame skrátenú sezónu) odohral prvú celú sezónu v NHL. Colorado bude patriť k čiernym koňom ligy a Barrie dostane veľa priestoru na ľade.

5. Cody Franson – Franson zaznamenal minulý rok spomedzi obrancov najviac hitov (282) a čo viac, zaznamenal aj 33 kanadských bodov. Hrá presilovky a ak neboduje, v priemere spraví tri a pol hitu na zápas.

Prelomová sezóna: Roman Josi, Jake Muzzin, Ryan McDonagh, Jake Gardiner, Jacob Trouba, Olli Määttä, Seth Jones, Morgan Rilley

Vrátia sa na výslnie: Drew Doughty, Kris Letang, Alexander Edler, Mike Green, Tyler Myers, Zach Bogosian

Tajné tipy: Radko Gudas, Torey Krug, Eric Gelinas, Michael Del Zotto, Christian Ehrhoff, Cam Fowler, Alex Goligoski




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies