Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Cirkus Toronto. Je šéfom tímu Kessel alebo tréneri?

Prvý deň tréningového kempu pred začiatkom sezóny NHL je zvyčajne deň plný optimizmu. Je to čas pre tímy začať s čistým štítom, zabudnúť na nevydarený rok.

V kluboch dúfajú, že osvedčení hráči budú hrať lepšie ako minulú sezónu a tí noví doplnia mužstvo tak, že sezóna bude úspešná. V NHL to chodí tak, každý tím si pred začiatkom sezóny verí.

V stredu začal svoj kemp aj klub Toronto Maple Leafs, no typický optimizmus sa vytratil a Toronto akoby už teraz ťahalo päťzápasovú sériu prehier. „Vitajte opäť v cirkuse,“ píšu torontské denníky. V tíme nie je totiž všetko s „kostolným poriadkom“ a môže za to najväčšia hviezda v tíme, Phil Kessel.

Robia torontskí novinári z komára somára alebo si Kessel naozaj dovolil priveľa? To je od stredy denodenná téma v Toronte, ktoré síce už dávno nepatrí k popredným tímom v NHL, ale pod drobnohľadom médií je neustále. V takom Nashville by pravdepodobne podobnú siutáciu neriešiel nikto. Tamojšie médiá skôr zaujíma to, že je útočník Mike Fisher ženatý s hviezdou country muziky Carrie Underwood.

Čo sa teda stalo? Streda bol deň, kedy sa hráči po letnej prestávke mali ukázať, v akej forme pred sezónou sú. Kým všetci splnili to, čo sa od nich očakáva, jeden hokejista sa, ako sa zdá, cez leto príliš nezapotil.

Denník Toronto Star informoval, že podľa nového asistenta trénera Toronta Steva Spotta prišiel Kessel do kempu totálne z formy a navyše odmietol počas leta pri preberaní novej taktiky (ohľadom prechodu z obranného pásma do útoku) poslušnosť. Jednoducho si chce robiť veci po svojom.

Kým asistent trénera potvrdil, že taktika a hokej boli témami ich rozhovoru, Kessel novinárom tvrdil, že o hokeji sa vôbec nebavili - len o tom, čo robil cez leto, rybárčil, hral golf a poker. „Cez leto sa o hokeji bavím nerád,“ povedal najproduktívnejší hráč Toronta ostatného ročníka.

Jeden z bývalých hráčov dokonca Torontu Star povedal, že Kessel trénerov Toronta neznáša. „To sa musíte opýtať jeho, či nás nenávidí,“ reagoval s úsmevom po otázke novinárov hlavný tréner Maple Leafs Randy Carlyle. „Nie,“ znela, pochopiteľne, odpoveď Kessela. Carlyle z toho vedu ale robiť nechce, záležitosť nepovažuje za problém a dokonca na tlačovej konferencii povedal, že „talentovaní hráči potrebujú iný prístup“ a to, čo sa udialo pred mesiacom, ho príliš nezaujíma, sústredí sa na kemp.

Nezašiel však Kessel príliš ďaleko? A ako budú na jeho prístup reagovať mladí hráči? Dobrý príklad to určite nie je. Médiá tak právom spochybňujú jeho líderstvo a nazývajú situáciu cirkusom. „Kapitán Chicaga Jonathan Toews takto predsezónny kemp určite nezačal, je to iná káva,“ uvádzajú torontské médiá ako príklad.

Že to nie je príliš profesionálny prístup, Kessela ale asi veľmi netrápi. Pred novinárov predstúpil na plné ústa žuvajúc žuvačku a klamal. Ako sme už spomínali, poprel rozhovor so Spottom o hokejových záležitostiach a pôsobil, aj keď s úsmevom, letmo povedané, trochu arogantne.

Je niečo zhnité v klube torontskom? Kto má hlavné slovo? Hráč alebo tréner? Pri pohľade ne túto situáciu sa zdá, že šéfom tímu je Kessel. „Vôbec nešlo o táku vážnu situáciu, akú z toho robíte,“ zľahčoval vo štvrtok Spott. Možno je to naozaj len malá kvapka v mori a na všetko sa zabudne, ak bude Toronto (konečne) úspešné, minimálne postupom do play off. Ak však „javorové listy“ zase ako tím zhoria, táto téma sa na zemský povrch môže veľmi ľahko dostať opäť a torontskí novinári už budú určite poznať príčinu neúspechu...




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies