Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Tatar, Jurčo a Kopecký vyhrali

V šiestich piatkových zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci. Ani jeden z nich nebodoval, no všetci traja Tomášovia - Tatar, Jurčo i Kopecký - zvíťazili.

Hviezdy večera:
1. Henrik Zetterberg (DET), 4 asistencie
2. Roberto Luongo (FLA), 26/26, 100% úspešnosť zákrokov
3. Ryan Miller (VAN), 28/28, 100% úspenosť zákrokov

Zetterberg pomohol Red Wings k výhre nad Maple Leafs

Henrik Zetterberg povedal, že v stredu proti Bostonu podal jeden z najhorších výkonov svojej kariéry. V piatok bol odhodlaný napraviť to a podarilo sa mu to. Kapitán Detroitu zaznamenal štyri asistencie pri výhre 4:1 nad Torontom. Jeho útok vyprodukoval tri góly a päť asistencií – Johan Franzen dvakrát skóroval, Gustav Nyquist zaknihoval gól a asistenciu. „Oni dvaja sú rodení strelci, takže je ľahké s nimi hrať. Vždy si nájdu otvorený priestor a pracujú naozaj tvrdo, aby si pre seba vytvorili strelecké šance,“ povedal Zetterberg. Kapitán Maple Leafs, Dion Phaneuf, si zase myslel, že úspech formácie spočíval v schopnostiach Zetterberga. „Zetterberg je mimoriadny hráč,“ pochválil ho. Štvrtý gól Red Wings strelil Justin Abdelkader, kým jediný gól domáceho tímu mal na svedomí Mike Santorelli. Ostatných 23 striel „javorových listov“ zneškodnil Jimmy Howard. Jeho náprotivok, James Reimer, urobil 31 zákrokov. V Air Canada Centre sa stretli aj traja Slováci. Ani jeden z nich nebodoval. Domáci Richard Pánik odohral necelých 10 minút. Tomáš Tatar bol s časom 14:51 najvyťažovanejším z tria, Tomáš Jurčo (12:27) zase vyslal na bránu najviac striel – tri. Tatar jednu. Oba tímy na seba narazia aj v sobotu, tentokrát ale v Joe Louis Aréne. Je otázne, či v ňom nastúpia Franzen (dolná časť tela), Brandon Kozun (dolná časť tela) a Danel Winnik (horná časť tela), ktorí sa počas piatkového duelu zranili.

Hviezdy duelu: 1. H. Zetterberg (DET), 2. J. Franzen (DET), 3. G. Nyquist (DET)

Florida vyhrala prvý zápas v sezóne, Slováci nebodovali

V súboji najslabších tímov ostatného ročníka sa stretli Florida a Buffalo. Jediný gól zápasu strelil v 24. minúte Sean Bergenheim, ktorý rozhodol o futbalovom víťazstve 1:0. 26 zákrokmi k nemu prislel Roberto Luongo, ktorý zaknihoval svoj 67. shutout kariéry, pričom posledné dva vychytal taktiež proti Sabres. Dostal sa tak na 13. miesto v ligovej histórii pred Patricka Roya. Jeho náprotivok, Jhonas Enroth, podal skvelý výkon, keď predviedol 34 zákrokov. Jednou strelou ho ohrozil aj Tomáš Kopecký, ktorý si počas 14 mimút a 47 sekúnd strávených v akcii pripísal aj zblokovanú strelu a 100% úspešnosť na vhadzovaniach. Proti nemu nastúpil Andrej Meszároš, ktorý odohral vyše 17 minút tiež s jednou strelou na bránu. Okrem toho zaznamenal aj mínusový bod, štyri bloky a dve trestné minúty. Kým Panthers uspeli prvý raz v ročníku aj pod novým trénerom Gerradom Gallantom, Sabres prehrali štvrtý z piatich duelov sezóny. Zaujímavosťou zápasu bolo, že proti sebe nastúpili jednotka a dvojka tohtoročného draftu (Aaron Ekblad - Sam Reinhart). To sa stalo naposledy v roku 1997.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. S. Bergenheim (FLA), 2. J. Enroth (BUF), 3. R. Luongo (FLA)

Miller vychytal prvý shutout za Vancouver, Marinčin bez bodu

Vancouver sa po druhý raz v sezóne stretol s Edmontonom a aj po druhý raz uspel. Najviac k výhre 2:0 prispel Ryan Miller, ktorý zastavil všetkých 28 striel pri svojom prvom čistom konte v drese Canucks a jubilejnom 30. v kariére. Radim Vrbata strelil víťazný gól v 36. minúte a Daniel Sedin upravil skóre strelou do prázdnej brány. Obaja si pripísali aj po asistencii, dve nazbieral Henrik Sedin. Ben Scrivens robil, čo mohol, no ani jeho 28 zásahov neodvrátilo piatu porážku Oilers v ročníku. Horší štart do sezóny ešte klub nezažil. Canucks, naopak, vyhrali všetky tri zápasy sezóny. V drese Edmontonu opäť nastúpil aj Martin Marinčin, no svojmu tímu nedokázal výraznejšie pomôcť. Pripísal si len mínusový bod a jednu zblokovanú strelu počas 15 minút a 46 sekúnd na ľade.

Hviezdy duelu: 1. B. Scrivens (EDM), 2. R. Miller (VAN), 3. R. Vrbata (VAN)

Columbus aj bez Daňa uspel proti Calgary

Hráči Columbusu strelil dva rýchle góly v úvode prvej tretiny a v druhej časti hry pridali tretí, aby rozhodli o svojom triumfe nad Calgary pomerom 3:2. Víťazný presný zásah vsietil dvojbodový Matt Calvert, ktorý napodobnil Jacka Skillea a Ryana Johansena. Mark Letestu dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij zastavil 29 striel. Prekonali ho len Mason Raymond a Josh Jooris (prvý gól pri debute v NHL), ktorí v záverečnej tretine zdramatizovali duel. Kari Rämö kryl 23 striel Flames, ktorí majú na úvodnom tripe sezóny bilanciu 3-2-0.

Pozri aj: Daňo vynechá piatkový zápas proti Flames

Hviezdy duelu: 1. M. Calvert (CBJ), 2. M. Letestu (CBJ), 3. J. Skille (CBJ)

Rinne vynuloval Winnipeg

Pekka Rinne chytil všetkých 31 striel Winnipegu, aby zaznamenal prvé čisté konto v ročníku a 33 v kariére. Doviedol ním Nashville k výhre 2:0 na ľade Jets. Strelecky sa presadili Mike Ribeiro a James Neal, ktorý skóroval premiérovo v drese Predators. Anton Volčenkov prihral na oba góly, ktoré inkasoval Ondřej Pavelec z 27 striel. Nezabránil však prehre v prvom domácom zápase kanadského tímu v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. A. Volčenkov (NSH), 3. O. Pavelec

Wild ukončili dlhú sériu bez inkasovaného gólu

Corey Perry strelil v 12. minúte tretej tretiny rozhodujúci gól, aby Anaheim zdolal v prvom domácom zápase sezóny Minnesotu 2:1 a natiahol svoju víťaznú sériu na štyri zápasy. Wild síce viedli po dvoch tretinách 1:0 zásluhou Jasona Zuckera, no k obratu zavelil Andrew Cogliano gólom v oslabení. Bol to prvý inkasovaný gól Minnesoty po ôsmich tretinách ročníka. Rekord Toronta zo sezóny 1930/31, kedy vynulovalo súperov v prvých piatich súbojoch sezóny, tak zostal neprekonaný. Frederik Andersen prispel k triumfu 27 zákrokmi, Darcy Kuemper ich urobil o tri menej. Stanovil však nový klubový rekord, keď nedostal gól 163 minút a 46 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen (ANA), 2. A. Cogliano (ANA), 3. S. Vatanen (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 14:51 0 0 0 0 1 0 0
T. Jurčo (DET) 12:27 0 0 0 0 3 0 1
T. Kopecký (FLA) 14:47 0 0 0 0 1 0 0
A. Meszároš (BUF) 17:03 0 0 0 -1 1 2 0
M. Marinčin (EDM) 15:46 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (TOR) 9:46 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies