Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Lundqvist a Andersen vychytali nuly, vyhrali aj Kings a Flames

V nedeľu sa odohrali štyri zápasy, v ktorých sa Slováci nepredstavili. Boli to ale zaujímavé duely, v ktorých sa z víťazstiev tešili Kings, Rangers, Ducks a Flames. Frederik Andersen dokonca vyrovnal historický zápis.

Hviezdy večera:
1. Henrik Lundqvist (NYR), 33/33, 100% úspešnosť zákrokov
2. Frederik Andersen (ANA), 28/28, 100% úspešnosť zákrokov
3. Mason Raymond (CGY), 1 gól, 2 asistencie, 2 plusové body

Quick, Toffoli doviedli Kings k štvrtej výhre v sérii

Tyler Toffoli najprv v 14. minúte otvoril skóre zápasu v presilovej hre a v úvode tretej časti hry prihral na víťazný gól Tannerovi Pearsonovi, ktorý rozhodol o triumfe Kings nad Minnesotou 2:1. Pearson sa stal s piatimi gólmi najlepším strelcom tímu i nováčikom, kým druhá formácia, takzvaná „70´s line", vyprodukovala už 11 zo 14 gólov Los Angeles v tejto sezóne. Natiahnuť sériu triumfov na štyri duely pomohol aj Jonathan Quick, ktorý opäť podržal svoj tím a zastavil 40 striel. V záverečnej tretine Wild prestrieľali súpera pomerom 17-4, no vyťažili z toho len kontaktný gól z hokejky Matta Cookea. Niklas Bäckström čelil len 16 strelám, k vyrovnaniu skóre nepomohlo ani jeho odvolanie v závere. Kým Wild prehrali druhý duel v rade po úvodných dvoch výhrach, Kings po dvoch porážkach úspešne zvládli nasledujúce štyri zápasy. Posledné tri aj bez zraneného Mariána Gáboríka.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. T. Toffoli (LAK), 3. R. Suter (MIN)

Článok pokračuje pod reklamou

Lundqvist skrotil žraloky a bol odmenený čistým kontom

Carl Hagelin strelil prvý gól zápasu a stačil by na víťazstvo. Rangers však následne strelili dva góly v priebehu štyroch sekúnd (klubový rekord). Na prvý gól Martina St. Louisa v tomto ročníku nadviazal strelecký líder súťaže Rick Nash svojím siedmym gólom. New York nakoniec porazil San Jose pomerom 4:0, keď premiérovo v NHL skóroval Kevin Hayes. Základom víťazstva bol výkon Henrika Lundqvista, ktorý zneškodnil všetkých 33 striel pri svojej prvej nule v sezóne. „Bol to asi náš najkompletnejší výkon v tomto ročníku. Urobili sme veľa dobrých rozhodnutí. Boli sme tiež trpezliví. Bol to vyrovnaný zápas. Nedovolili nám toho veľa, ale my sme im nedovolili takmer nič. Posledných pár zápasov hráme lepšie a lepšie,“ povedal Lundqvist, ktorého náprotivok, Alex Stalock, zaznamenal 25 zákrokov. Pre Rangers ale nedopadlo všetko ideálne. V tretej tretine sa zranil obranca Dan Girardi.

Dva góly v priebehu štyroch sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. C. Hagelin (NYR), 2. R. Nash (NYR), 3. H. Lundqvist (NYR)

Andersen pokračuje vo forme, vynuloval Blues

Jednou z otázok, s ktorými vstupoval Anaheim do sezóny, bolo, kto bude brankárskou jednotkou – Frederik Andersen alebo John Gibson. Vyzerá to tak, že debata aspoň nateraz skončila. Andersen zastavil pri svojom piatom štarte v rade všetkých 28 striel a vychytal svoje prvé čisté konto v kariére, aby doviedol Ducks k výhre 3:0 nad St. Louis. Zároveň sa v nedeľu zapísal do histórie ako druhý brankár, ktorý dokázal vyhrať 25 z prvých 30 duelov kariéry. Predtým to dokázal len Ross Brooks z Bostonu v úvode sedemdesiatych rokov minulého storočia. V zápase proti Blues mu k výhre pomohli aj dva presilovkové góly Samiho Vatanena, ako aj presný zásah Matta Beleskeyho. Briana Elliotta prekonali z 25 striel. Blues odohrali svoj tretí zápas v priebehu štyroch dní, čo bolo nakoniec vidieť aj na ľade. „Väčšinu večera boli o krok pred nami,“ povedal tréner Ken Hitchcock.

Hviezdy duelu: 1. S. Vatanen (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. F. Andersen (ANA)

Raymond a Hiller doviedli Flames k ďalšej výhre

Cieľom bolo pre Calgary získať na úvodnom tripe sezóny polovicu možných bodov. Nakoniec však kanadský tím ukončil výjazd bilanciou 4-2-0. Zakončil ho víťazstvom 4:1 nad Winnipegom. K výhre viedlo 34 zákrokov Jonasa Hillera, ako aj góly Dennisa Widemana, Johnyho Gaudreaua, TJ Brodieho a trojbodového Masona Raymonda. Jediný gól Jets vsietil Mark Scheifele, kým Ondřej Pavelec zastavil 25 striel. Domáci v zápase viedli a v úvode tretiny mali v jednom bode aj streleckú prevahu 10:1. Nakoniec prehrali štvrtý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Raymond (CGY), 2. J. Hiller (CGY), 3. TJ Brodie (CGY)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies