Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Chára asistoval, Sekera sa vrátil, Halák striedal

Zdeno Chára asistoval a Andrej Sekera sa vrátil do akcie. To boli tie dobré správy z utorkovej noci. Horšie – okrem Cháru nikto nebodoval a Jaroslav Halák musel striedať.

Hviezdy večera:
1. Antti Raanta (CHI), 32/32, 100% úspešnosť zákrokov
2. Phil Kessel (TOR), 2 góly, 1 asistencia
3. Erik Cole (DAL), 2 góly

Chára asistoval pri výhre nad San Jose

San Jose niektorí ľudia v Kalifornii prirovnávali k Bostonu, ale Boston v utorok ukázal, že sa dva tímy porovnávať nedajú. Bruins vstupovali do tretej tretiny za stavu 2:3, ale strelili v nej tri góly a nakoniec sa tešili z víťazstva 5:3. Rozhodol o ňom Gregory Campbell a troma prihrávkami k nemu pomohol Milan Lucic. Brad Marchand a trojbodový Torey Krug posielali Boston do vedenia v prvej, resp. druhej tretine. Okrem Campbella sa v tretej tretine presadili aj Seth Griffith, ktorý sa tešil zo svojho prvého gólu v NHL a David Krejčí, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Pri jeho góle bodoval aj Zdeno Chára, ktorý zaznamenal jednu asistenciu počas 25 minút a 32 sekúnd strávených na ľade. Z duelu si odniesol aj jednu strelu. Jeho spoluhráč Tuukka Rask urobil 31 zákrokov a puk vyťahoval z brány po góloch dvojgólového Logana Couturea a Joea Thorntona. Antti Niemi zastavil 28 striel z 32 a Sharks ukončili trip s bilanciou 2-2-1. „Páčila sa mi naša hra a dokonca si myslím, že druhá tretina bola našou najlepšou tretinou v tejto sezóne,“ povedal po zápase tréner Bruins Claude Julien.

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic (BOS), 2. L. Couture (SJS), 3. S. Griffith (BOS)

Halák striedal, Kessel ho pri výhre Leafs prekonal dvakrát

Slovenský brankár Jaroslav Halák inkasoval päť gólov z 23 striel a v tretej tretine prenechal miesto v bráne Chadovi Johnsonovi, ktorý zneškodnil všetkých päť striel v tretej tretine. V nej Islanders vyslali na bránu Jonathana Berniera 17 striel, ale s výsledkom už nič neurobili. Bernier urobil nakoniec 34 zákrokov, Phil Kessel strelil dva góly a pridal asistenciu a Toronto porazilo Islanders 5:2. „Ostrovania“, ktorí prvýkrát v sezóne prehrali dva zápasy v rade, pritom po góloch Nicka Leddyho a Johna Tavaresa viedli. James van Riemsdyk a Kessel však zakaždým odpovedali a v druhej tretine Haláka prekonali aj Roman Polák a David Clarkson predtým, ako svoj vydarený večer zakončil druhým gólom Kessel. „Je to mimoriadny hráč, ktorý si nájde spôsob, ako streliť takéto góly. Náročné uhly, dôležité strely. Strelec takéto góly dáva,“ povedal tréner Maple Leafs Randy Carlyle. Richard Pánik odohral sedem a pol minúty so ziskom plusového bodu.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Kessel (TOR), 2. J. van Riemsdyk (TOR), 3. L. Komarov (TOR)

Desharnais zavŕšil v predĺžení obrat Canadiens

Trvalo len 56 sekúnd, kým Montreal v predĺžení rozhodol o svojej výhre 2:1 nad Detroitom. Hrdinom Canadiens sa stal David Desharnais, ale k tretej výhre v rade výrazne pomohol aj Carey Price, ktorého z 28 striel dokázal prekonať iba Henrik Zetterberg. Ten otvoril skóre v 34. minúte po prihrávke Pavla Daciuka, ktorý odohral svoj prvý zápas po zranení. Canadiens sa podarilo vyrovnať až v 57. minúte, kedy Jimmyho Howarda prekonal Alex Galchenyuk. Americký brankár nakoniec nestačil ani na 36. strelu, ktorej v zápase čelil. Neumožnil tak spoluhráčovi Niklasovi Kronwallovi tešiť sa z víťazstva v okrúhlom 600. zápase v NHL. Tomáš Tatar odohral v zápase 16 a štvrť minúty, Tomáš Jurčo necelých 15 minút. Obaja ohrozili bránu domáceho tímu troma strelami. Canadiens prehrávali v každom z doterajších siedmich duelov, ale šesť napriek tomu dokázali vyhrať.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. A. Galchenyuk (MTL), 3. J. Howard (DET)

Raanta vynuloval Philadelphiu, Hossa nebodoval

Anti Raanta na poslednú chvíľu nahradil v bráne zraneného Crawforda a túto šancu využil naplno, keď zastavil všetkých 32 striel pri svojom druhom čistom konte kariéry a doviedol Chicago k hladkej výhre 4:0 nad Philadelphiou. O nej rozhodol dvojbodový Brandon Saad, no skórovali aj dvojbodový Bryan Bickell a dvakrát v presilových hrách Patrick Kane. Patrick Sharp nazbieral dve asistencie. Marián Hossa sa opäť nepriblížil k 1000-bodovej méte a počas 14 a pol minúty na ľade zaknihoval tri strelecké pokusy. Tie však Steve Mason chytil spolu s ďalšími 36 strelami, z toho 19 čelil v prvej tretine.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. B. Saad (CHI)

Boyes rozhodol o výhre Panthers, Kopecký opäť bez bodu

Brad Boyes sa strelecky presadil v tretej minúte predĺženia v početnej prevahe a v zápase pridal aj asistenciu, aby naklonil misky váh na stranu Floridy, ktorá uspela v Colorade pomerom 4:3. Panthers poslali do dvojgólového vedenia po prvej časti hry Brandon Pirri a Aleksander Barkov, no Avalanche otočili skóre zásluhou gólov Tysona Barrieho, Gabriela Landeskoga a Alexa Tanguaya a dvoch asistencií Ryana O´Reillyho. Do predĺženia poslal duel Sean Bergenheim. Roberto Luongo prispel k triumfu 30 zákrokmi, Jussi Jokinen dvomi prihrávkami. Reto Berra kryl 32 striel, no neodvrátil štvrtú prehru Colorada v sérii. V akcii nechýbal ani slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý zblokoval jednu strelu počas 14 a štvrť minúty.

Hviezdy duelu: 1. B. Boyes (FLA), 2. R. O´Reilly (COL), 3. R. Berra (COL)

Jets zdolali trápiacich sa Hurricanes, Sekera sa vrátil do akcie

Slovenský obranca Andrej Sekera sa po jedenozápasovej absencii vrátil do zostavy Caroliny, Jeff Skinner debutoval v ročníku , no ani jeden z nich k víťazstvu nepomohol. Andrew Ladd a Adam Lowry (prvý gól v NHL) strelil rýchle dva góly v úvodnej tretine a v druhej časti hry pridal poistku Dustin Byguglien, aby Winnipeg vyhral na domácom ľade 3:1 a ukončil sériu štyroch prehier. Ondřej Pavelec k tomu prispel 21 zákrokmi a prekonal ho len Jiří Tlustý v presilovej hre. Jednou strelou ho ohrozil aj Sekera, ktorý odohral zhruba 22 a pol minúty aj so ziskom dvoch mínusových bodov, trestných minút i bodyčekov, ku ktorým pridal tri zblokované pokusy. Anton Chudobin kryl 23 striel, no neodvrátil piatu prehru Caroliny v sezóne. Tá ako jediný tím ešte nezvíťazila.

Hviezdy duelu: 1. D. Byfuglien (WPG), 2. A. Lowry (WPG), 3. G. Clitsome (WPG)

Klein rozhodol v predĺžení o výhre Rangers

Nestáva sa často, že sa obranca Kevin Klein ocitne sám pred bránou s pukom na hokejke a šancou rozhodnúť v predĺžení zápas. On sa toho nezľakol a príležitosť využil, aby rozhodol o výhre New Yorku Rangers 4:3 nad New Jersey Devils. „Streliť gól v predĺžení je niečo špeciálne. Je to niečo, čo mi na tvári vyčaruje úsmev. Všetci za mnou po tom góle prikorčuľovali a pri tej radosti na mňa naskákali,“ povedal Klein. Rangers vyhrali tretí zápas v rade, hoci v strede tretej tretiny prehrávali 1:3. Predĺženie vynútili Chris Mueller a Rick Nash, predtým skóroval aj Chris Kreider. Mueller a Kreider zaznamenali aj po asistencii, Ryan McDonagh ich nazbieral dve. Henrika Lundqvista z 31 striel prekonali Jaromír Jágr, Adam Henrique a Jon Merrill. Cory Schneider zaknihoval 21 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. K. Klein (NYR), 2. J. Jágr (NJD), 3. R. Nash (NYR)

Ellis zakončil svoj vydarený večer v nájazdoch

Obranca Ryan Ellis si môže pri novom trénerovi Petrovi Laviolletovi užívať viac voľnosti smerom dopredu a v utorok vďaka tomu doviedol Nashville k víťazstvu 4:3 nad Arizonou. Ellis strelil gól, pridal dve asistencie a večer zakončil víťazným samostatným nájazdom. Mike Ribeiro a James Neal tiež skórovali, kým Pekka Rinne previedol 33 zákrokov. Rob Klinkhammer, dvojbodový Keith Yandle a Martin Erat skórovali z hráčov Coyotes, zatiaľ čo Devan Dubnyk zastavil 23 striel.

Hviezdy duelu: 1. R. Ellis (NSH), 2. M. Ribeiro (NSH), 3. K. Yandle (ARI)

Lehtonen doviedol Dallas k prvej domácej výhre sezóny

Kari Lehtonen chytil 43 zo 46 striel súpera, aby výraznou mierou prispel k víťazstvu Dallasu nad Vancouverom 6:3, ktoré bolo jeho prvé na domácom ľade v tomto ročníku. Do listiny strelcov sa postupne zapísali Ryan Garbutt, Tyler Seguin, Jamie Benn, Cody Eakin a dvojgólový Erik Cole. Prví traja menovaní pridali aj po asistencii, Shawn Horcoff ich nazbieral dve. Za stavu 0:5 sa porúčal z brány Ryan Miller (8/13) a nahradil ho Eddie Läck (14/15). Z ich spoluhráčov sa presadili Radim Vrbata, Zack Kassian a Jannik Hansen. Canucks si zhoršili bilanciu na aktuálnom tripe na 2-1-0.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. E. Cole (DAL), 3. R. Garbutt (DAL)

Palát rozhodol v predĺžení o výhre Lightning

Ondřej Palát skóroval presne po troch minútach predĺženia, aby rozhodol o triumfe zraneniami sužovanej Tampy Bay na ľade Calgary 2:1. Jevgenij Nabokov k tomu pomohol 21 zásahmi, pričom jediný gól mu strelil Dennis Wideman v presilovej hre. O vyrovnanie sa postaral Valtteri Filppula, ktorý prekonal Kariho Rämöa. Ten čelil, rovnako ako jeho náprotivok, 22 strelám. Floridský klub vyhral druhý zápas na kanadskom tripe (2-1-0), kým Flames začali sériu piatich domácich duelov prehrou.

Hviezdy duelu: 1. J. Nabokov (TBL), 2. K. Rämö, 3. O. Palát (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 18/23 (78,3%) - - - - - - -
R. Pánik (TOR) 07:20 0 0 0 +1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 25:32 0 1 1 0 0 1 0
T. Tatar (DET) 16:14 0 0 0 0 0 3 0
T. Jurčo (DET) 14:47 0 0 0 0 0 3 1
A. Sekera (CAR) 22:28 0 0 0 -2 2 1 2
M. Hossa (CHI) 14:26 0 0 0 0 0 3 0
T. Kopecký (FLA) 14:16 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies