Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
«

Sumáre

Višňovský zažil víťazný debut, Chára sa zranil

Slovákom to v tejto sezóne v produktivite príliš nejde, čoho dôkazom bol aj štvrtok. Sedem hráčov spod Tatier neprinieslo ani jeden bod, Zdeno Chára sa zranil a bez mínusového bodu zostali len Tomáš Jurčo a Andrej Meszároš.

Hviezdy večera:
1. James Neal (NSH), 3 góly
2. Jonathan Quick (LAK), 29/29, čisté konto
3. Darcy Kuemper (MIN), 26/26, čisté konto

Višňovský zažil víťazný debut, Chára sa zranil

Ľubomír Višňovský zažil svoj sezónny debut a po problémoch s chrbtom bol schopný odohrať 18 minút so ziskom dvoch striel a jedného mínusového bodu. Tešil sa aj z víťazstva, keď Islanders porazili Bruins 3:2. Zápas sa hral v Bostone, a tak bol špeciálny pre Johnnyho Boychuka. Jeho prvý duel v TD Garden od výmeny na Long Island však zatienilo zranenie Zdena Cháru z prvej tretiny. „Keď prídete o svojho kapitána a jedného z najlepších obrancov, niet pochýb, že vás to ovplyvní. V tretej tetine sme ale ukázali, že sa s tým vieme vyrovnať,“ skonštatoval tréner Bostonu Claude Julien, ktorého zverenci dostali zásluhou kontaktného gólu Chrisa Kellyho šancu vyrovnať skóre. Nakoniec sa im to nepodarilo. Z víťazstva sa tešil newyorský tím, ktorému k tomu pomohli góly Fransa Nielsena, Kylea Okposa a Cala Clutterbucka, ktorí prekonali Niklasa Svedberga z 38 striel. Chad Johnson čelil 32 strelám a okrem Kellyho naňho našiel recept aj Milan Lucic. Islanders tiež postihlo zranenie. V druhej tretine duel opustil pre zranenie ruky útočník Josh Bailey.

Pozri aj: Chára sa zranil, mohol by vynechať niekoľko mesiacov

Hviezdy duelu: 1. K. Okposo (NYI), 2. C. Kelly (BOS), 3. C. Johnson (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Detroit ukázal charakter, Abdelkader zakončil obrat

Detroit strelil tri góly za menej ako sedem minút, aby dokázal obrátiť nepriaznivý stav v zápase proti Pittsburghu. Nakoniec ho porazil pomerom 4:3, keď sa 43,5 sekundy pred koncom predĺženia presadil Justin Abdelkader. Red Wings pritom prehrávali 1:3 menej ako tri minúty pred koncom tretej tretiny. Dva góly potom strelili pri hre bez brankára. „Mysleli sme na to, že musíme pokračovať v hre a tlačiť sa do ich pásma. Dúfali sme, že si tak vytvoríme nejaké šance. Strelili sme v závere dva góly, takže to bolo dobré,“ povedal kapitán Henrik Zetterberg, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, aby sa so 730 bodmi osamostatnil na ôsmom mieste historického bodovania tímu. Predĺženie vynútil jeho krajan Niklas Kronwall, ktorý strelil svoje prvé dva góly v sezóne a pridal aj asistenciu. Oslávil aj sovj 300. bod v NHL. Jimmy Howard zastavil 23 striel, kým jeho náprotivok Thomas Greiss pri svojom prvom štarte v ročníku urobil 27 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa presadili Pascal Dupuis, Olli Määttä a Chris Kunitz. V akcii sa predstavili aj obaja slovenskí útočníci Detroitu. Tomáš Tatar zaznamenal tri strely a jeden mínusový bod počas necelých 18 odohraných minút, kým Tomáš Jurčo odohral 10 a pol minúty so ziskom jednej strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Abdelkader (DET), 2. N. Kronwall (DET), 3. P. Dupuis (PIT)

James Neal porazil Blackhawks

James Neal mal byť rozdielovým hráčom ofenzívy Nashvillu a vo štvrtok bol tieto očakávania schopný naplniť. V každej tretine strelil gól, aby svojím prvým hetrikom v sezóne pomohol Predators k víťazstvu 3:2 nad Chicagom. Tím z „mesta hudby“ si tak vylepšil bilanciu na 5-0-2 a naďalej zostáva na čele Centrálnej divízie. K štvrtkovej výhre pomohol 30 zákrokmi aj Pekka Rinne a dve asistencie si pripísal Filip Forsberg. Blackhawks medzitým prehrali prvý zápas v riadnej hracej dobe, a to viedli po góle Bena Smitha. Strelecky sa presadil aj Andrew Shaw a Antti Raanta predviedol 24 zákrokov. Slovenský útočník Marián Hossa, ktorý má na dosah hranicu 1000 bodov v NHL, nebodoval vo štvrtom zápase v rade. Tentokrát odohral 18 minút a okrem troch striel si pripísal aj jeden mínusový bod.

Pozri aj: Video: James Neal a jeho prvý hetrik v drese Predators

Hviezdy duelu: 1. J. Neal (NSH), 2. P. Rinne (NSH), 3. F. Forsberg (NSH)

Carolina si v Calgary ani neškrtla, Hiller s nulou

Calgary privítalo vo štvrtok na domácom ľade Carolinu a príliš sa na prvé domáce víťazstvo v sezóne nadrieť nemuselo. Hostia mu umožnili streliť päť gólov a Jonas Hiller pre zmenu neinkasoval ani jeden. K svojmu prvému čistému kontu v sezóne i v drese Flames potreboval urobiť len 16 zákrokov. Svoje prvé góly v sezóne pre zmenu vsietili Matt Stajan, Lance Bouma a dvojgólový Sean Monahan. Strelecky sa presadil aj Dennis Wideman, ktorý v 19. minúte otvoril skóre. V bráne Hurricanes stál Cam Ward, ktorý inkasoval päť gólov z 24 striel. V zápase nechýbal ani obranca Andrej Sekera, ktorý počas necelých 20 minút strávených v akcii zaznamenal tri mínusové body. Jeho tím stále čaká na prvú výhru v sezóne a po šiestich dueloch má bilanciu 0-4-2. Flames si medzitým pripísali piati výhru a bilanciu si vylepšili na 5-3-1.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. M. Stajan (CGY), 3. J. Hiller (CGY)

Quick vytvoril nový rekord Kings v počte núl

V akcii sa zo Slovákov predstavil ešte aj Andrej Meszároš, ktorého tím podľa očakávaní v Los Angeles neuspel. Jonathan Quick zneškodnil všetkých 29 striel a so svojím 33. shutoutom kariéry sa stal držiteľom nového klubového rekordu. Zároveň doviedol Kings k výhre 2:0 nad Buffalom, ku ktorej viedli dva presilovkové góly z hokejok Jeffa Cartera a Anžeho Kopitara. Carter zaznamenal aj asistenciu. Los Angeles vyhralo piaty zápas v rade po tom, čo do ročníka vstúpilo s bilanciou 0-1-1. Zaujímavý zápas to bol pre Jordana Nolana, ktorý hral proti mužstvu svojho otca Teda. Ten poslal do brány Sabres Jhonasa Enrotha, ktorý duel opustil s 37 zákrokmi. Meszároš odohral 19 a pol minúty a po prvýkrát v sezóne si nepripísal mínusový bod, hoci bol na ľade pri prvom góle duelu. Ten opustil s troma strelami.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. R. Regehr (LAK)

Miller doviedol Canucks k výhre v St. Louis

Ryan Miller sa vrátil do St. Louis a splnil si cieľ, ktorý si pred zápasom proti bývalému tímu dal. Vychytal víťazstvo. Canucks vďaka jeho 31 zákrokom vyhrali nad Blues 4:1. Najväčší zákrok previedol v tretej tretine pri vyloženej šanci Joriho Lehteru. „Chytal naozaj dobre. Ten zákrok, ktorý urobil v tretej tretine, rozhodol zápas. Ak by strelili gól, viedli by 2:1,“ povedal tréner „kosatiek“ Willie Desjardins. K výhre Vancouveru pomohli gólmi Chris Higgins, Nick Bonino, Linden Vey a Jannik Hansen, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Jediný gól domáceho tímu vsietil Kevin Shattenkirk a Jake Allen zastavil 19 striel z 22.

Hviezdy duelu: 1. N. Bonino (VAN), 2. R. Miller (VAN), 3. C. Higgins (VAN)

Kuemper doviedol Wild k výhre nad Coyotes

Ak by Darcy Kuemper udržal nastolené tempo, mohol by v tejto sezóne atakovať rekordy. Mladý gólman urobil vo štvrtok 26 zákrokov, aby doviedol Minnesotu k výhre 2:0 nad Arizonou. Bolo to pritom jeho tretie čisté konto vo štvrtom tohtosezónnom štarte. „Mám šťastie, že hráči hrajú predo mnou tak dobre defenzívne, ako hrajú. Ja z toho len ťažím,“ priznal Kuemper. Z jeho spoluhráčov sa o góly postarali Charlie Coyle a Jason Pominville. Pri oboch góloch asistoval Jared Spurgeon. V bráne Coyotes stál Mike Smith, ktorý zaknihoval 27 zásahov.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon (MIN), 2. D. Kuemper (MIN), 3. J. Brodin (MIN)

Zápas obratov vyhrali Blue Jackets

San Jose malo dobrý vstup do zápasu a viedlo 2:0, ale Columbus dokázal v druhej tretine stav otočiť. Sharks to dokázali napodobniť v tretej tretine, no Blue Jackets sa v zápase obratov nevzdávali a nakoniec vďaka ďalším dvom gólom predsa vyhrali 5:4. Víťazný gól strelil 21 sekúnd pred koncom Mark Letestu, ktorý opustil duel s dvoma gólmi. Dvakrát sa presadil aj Ryan Johansen a na 4:4 vyrovnával Nick Foligno. Sergej Bobrovskij urobil 33 zákrokov a recept naňho našli traja muži – Adam Burish, Logan Couture a dvojgólový Joe Pavelski. Antti Niemi urobil 23 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen (CBJ), 2. J. Pavelski (SJS), 3. M. Letestu (CBJ)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ľ. Višňovský (NYI) 17:50 0 0 0 -1 0 2 0
Z. Chára (BOS) 04:13 0 0 0 -1 0 1 2
T. Tatar (DET) 17:46 0 0 0 -1 0 3 2
T. Jurčo (DET) 10:30 0 0 0 0 0 1 2
M. Hossa (CHI) 17:58 0 0 0 -1 0 3 1
A. Sekera (CAR) 19:49 0 0 0 -3 0 0 0
A. Meszároš (BUF) 19:24 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies