Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Predators sa darí, aké sú dôvody ich úspechu?

Keď sa pozriete na tabuľku Centrálnej divízie, neuvidíte na čele jej vlaňajšieho víťaza, Colorado. Nenachádza sa tam ani tradične silné Chicago, či dokonca ani St. Louis a Minnesota. V úvode sezóny jej kraľuje tím Nashville Predators.

Nashville získal v doterajších siedmich zápasoch 12 bodov, s čím sa mu môže v celej lige rovnať len Montreal. Čo stojí za úspechom klubu z „mesta hudby“? Zamyslel sa nad tým odborník Dan Rosen, ktorý pre oficiálnu stránku súťaže vymenoval šesť dôvodov:

1. Rinneho návrat -- vlani tímu chýbali na play-off len tri body a generálny manažér David Poile rozmýšľal, ako by jeho mužstvo dopadlo, ak by mu brankárska jednotka nechýbala viac ako päť mesiacov. Pekka Rinne je teraz späť, zdravý a možno ešte lepší ako v minulosti. Zatiaľ sa neodohralo veľa zápasov, ale v tých doterajších Rinne ukazoval, prečo je považovaný za jedného z najlepších brankárov NHL. Preto je aj najväčším dôvodom úspechov Predators. Po šiestich dueloch má 93,9% úspešnosť zákrokov a priemer 1,62 inkasovaného gólu na zápas.

2. Vplyv páru Weber-Josi -- mimo brankárskeho postu môže byť najväčším dôvodom úspechov prvý defenzívny pár, ktorý tvoria Shea Weber a Roman Josi. Hrávajú takmer polovice zápasov a pravidelne čelia najlepším hráčom súperov. Väčšinu striedaní začínajú vo svojom pásme, ale od 9. októbra neboli na ľade v čase, kedy súper počas hry 5 na 5 skóroval. Spolu majú na konte 8 plusových bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

3. Nový tréner Laviolette -- Predators sa darí od prvých dní po príchode nového trénera Petra Lavioletta. Ten chce, aby jeho zverenci hrali agresívnejšie, snaživejšie a rýchlejšie. Možno ešte nedosiahli vyrovnanosť, akú by si želal, ale vyzerá to tak, že hráčom nový štýl hry vyhovuje. Rýchle korčuľovanie a húževnatosť boli neraz základom gólu. Hráčom tento štýl založený na rýchlom korčuľovaní vyhovuje.

4. Dominantné tretie tretiny -- Predators nehrajú nijak extra v prvých 40 minútach zápasov, ale v tretích tretinách hrajú výborne. Do poslednej dvadsaťminútovky vstupovali so stratou alebo za nerozhodného stavu v piatich zo siedmich duelov a súperov v nej prestrieľali gólovo 9:3.

5. Rozkvet Forsberga -- Poile si nebol istý a možno stále nie je, aký vplyv bude mať na tím Filip Forsberg. Mladík, ktorý sa trápil so svojím rozvojom, momentálne ukazuje, že by mohol zažiť prelomovú sezónu. Predators doteraz pomohol gólom a šiestimi asistenciami. V siedmich dueloch zaznamenal aj deväť plusových bodov (najviac v NHL). V prvom útoku po boku Jamesa Neala a Mikea Ribeira pôsobí veľmi dobre.

6. Nové posily -- Predators počas leta získali do svojho mužstva štyroch útočníkov, aby si vylepšili ofenzívu pre nový štýl hry pod taktovkou Lavioletta. Z nich sa trápi len Olli Jokinen, ktorý ešte nebodoval. Ribeiro, Neal a Derek Roy však napĺňajú očakávania. Ribeiro nazbieral tri góly a tri asistencie, Neal strelil päť gólov a Roy získal štyri asistencie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies