Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Tatar a Jurčo hľadajú cestu za vyššou produktivitou

Jozef Struhár  
24.10.2014

Slovenskí útočníci Detroitu Red Wings nie sú takí produktívni, ako by chceli. Tomáš Jurčo sa snaží zapracovať na rýchlejších rukách, Tomáš Tatar zase chce jednoducho strieľať viac pukov na bránu.

Mladí Slováci sa snažia poctivou prácou dostať z trápenia, ktoré v úvode ročníka zažívajú. V siedmich zápasoch nazbierali dohromady len dva body. Tatar strelil gól a Jurčo si pripísal jednu prihrávku. Vlani pritom strelili dokopy 27 gólov.

Tomáš Jurčo
Tomas Jurco Z G A B +/- S TM
7 0 1 1 +1 11 0
Pozn.: Nebodoval v 4 dueloch v rade.
„Pracujem na mojich rukách na každom tréningu, pretože cítim, že nemám ten cit, ktorý som zvykol mať na začiatku tejto sezóny. Snažím sa trocha pracovať s hokejkou, aby som ho získal,“ povedal Jurčo pre Mlive.

„Toto leto som viac trávil v posilňovni ako na ľade, takže viem, že mi bude trvať pár týždňov, kým sa do toho opäť dostanem. Ale dostávam sa tam. Len čakám na nejaký šťastný odraz puku, ktorý sa dostane do brány.“

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar, ktorý sa nebojí strieľať na bránu, je druhý v tíme so 17 streleckými pokusmi. Preto si myslí, že skôr či neskôr, začne strieľať góly.

„Musím len pokračovať v streľbe. Hráči, ktorí strieľajú veľa gólov, majú veľa šancí. A to platí aj o mne. Mám veľa striel a len musím nájsť spôsob, ako dostať puk do brány,“ povedal Tatar.

A čo na to hovorí tréner?

„Svoje góly si musíte zaslúžiť. Nedajú vám ich len tak zadarmo. Ak máte dobrý začiatok sezóny, nemusíte sa starať o sebadôveru. Ak nie, tak sa o ňu musíte začať báť. Ďalšia vec je, že keď ste v lige prvým rokom a všetko je ružové, myslíte si, že to tak bude aj ďalších 15 rokov. Ale príručky a knihy rekordov ukazujú, že to tak nefunguje. Musíte sa snažiť každý deň, každý rok. Musíte sa neustále zlepšovať,“ povedal Mike Babcock.

Tomáš Tatar
Tomas Tatar Z G A B +/- S TM
7 1 0 1 -1 17 2
Pozn.: Nebodoval v 4 dueloch v rade.
„Tatar, (Riley) Sheahan a Jurčo sú momentálne všetci traja v procese porozumenia toho, aká je toto náročná súťaž a ako tvrdo v nej musíte hrať. Dobrí profesionáli o tom vedia a robia to.“

Nie je ničím nezvyčajným, že sa mladí hráči trápia v sezóne nasledujúcej po ich prieniku do NHL. Jurčo však neverí, že by ich súperi bránili nejako rozdielne oproti časom, kedy ich ešte poriadne nepoznali.

„Vytvárame si nejaké šance, len nestrieľame góly. Minulý rok by z nich možno niekoľko do brány prešlo, tento rok jednoducho nie. Celý náš útok potrebuje, aby sa k nemu trochu viac odrážali puky,“ povedal Jurčo, ktorého doplnil Tatar: „Po tom, čo strelíme pár presilovkových gólov, sa to pre nás možno otvorí a budeme strieľať aj góly v hre piatich proti piatim.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies