Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Višňovský asistoval, Pánik vyhral

V utorok sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj so siedmimi Slovákmi. Bodoval len Ľubomír Višňovský, ktorý asistoval pri prehre Islanders. Z výhry sa zase tešil len Richard Pánik, ktorého Toronto zdolalo Buffalo s Andrejom Meszárošom.

Hviezdy večera:
1. John Gibson (ANA), 38/38, 100% úspešnosť zákrokov
2. Carey Price (MTL), 37/38, 97,4% úspešosť zákrokov
3. Nikita Kučerov (TBL), 3 góly

Halák na Jets nestačil, Višňovský asistoval

Winnipeg sa trápil ofenzívne a hlavne počas presiloviek. Ich posledná návšteva Long Islandu ale tento problém vyriešila. Jets strelili štyri góly, pričom dva z nich dosiahli počas presiloviek. Hrdinom bol kapitán Andrew Ladd, ktorý strelil dva góly a tým druhým prelomil v tretej tretine nerozhodný stav. „Andrew dnes strelil góly, keď sme ich potrebovali. Tu vidíte líderstvo,“ povedal tréner Paul Maurice. Winnipeg porazil Islanders 4:3, pričom na Jaroslava Haláka vyslal 30 striel. Prekonali ho aj Paul Postma a Jacob Trouba, ktorí poslali hostí do vedenia 3:1. Bryan Little trikrát asistoval. John Tavares a Michail Grabovskij dokázali vyrovnať a presadil sa aj Brock Nelson. Ondřej Pavelec inak zastavil 18 striel. Z hráčov New Yorku bodoval aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý vo svojom treťom zápase od návratu zaznamenal druhý bod a prvú asistenciu. V akcii strávil takmer 23 minút a pripísal si aj jeden plusový bod a jednu strelu.

Video: Najkrajšie zákroky brankárov z 28. októbra 2014

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Ladd (WPG), 2. B. Little (WPG), 3. B. Nelson (NYI)

V stretnutí Pánika s Meszárošom bol šťastnejší útočník Toronta

V Toronte sa stretli dvaja Slováci – domáci Richard Pánik a Andrej Meszároš z Buffala. Spokojnejší duel opúšťal prvý menovaný, ktorého tím mal proti Sabres prevahu a zaslúžene vyhral 4:0. Podľa očakávaní, Pánik neodohral viac ako desať minút. Ani nebodoval, hoci si pripísal jednu strelu. Meszároš zase zbieral pri prehre „mínusky“. Rodák z Považskej Bystrice ich získal dve a počas 17 minút a 15 sekúnd strávených v akcii, sa dopustil aj dvoch faulov. Poďme ale na góly. Na tie potrebovali Maple Leafs 37 striel. Michaela Neuvirtha z nich prekonali Tyler Bozak, Phil Kessel, James van Riemsdyk a Jake Gardiner. Kessel a Bozak aj raz asistovali, Morgan Rielly pridal dve asistencie. Jonathan Bernier potreboval na svoje prvé čisté konto v sezóne len 10 zákrokov. Najľahšie dosiahnutá nula kariéry? „Pravdepodobne áno,“ odvetil Bernier. Rekord Maple Leafs v počte striel, ktorým čelili, je práve desať. V ich histórii sa také niečo stalo ešte v roku 2002 proti Ottawe.

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak (TOR), 2. P. Kessel (TOR), 3. M. Rielly (TOR)

Gibson vynuloval Chicago

Nováčik John Gibson zastavil všetkých 38 striel súpera, z toho 18 v tretej tretine, aby zaknihoval druhé čisté konto kariéry a doviedol Anaheim k výhre 1:0 v Chicagu. „Keď vidíte odkrytú bránu, len sa snažíte dať niečo do cesty puku. Neviete, kto to je, nikto nevedel, kto to bol. Bol to len zákrok. Videl som prihrávku, vedel som, že tam je a že to vystrelí z prvej. Našťastie, trafilo ma to," opísal mladý brankár pre AP svoj najlepší zákrok zápasu. O triumfe rozhodol jediným gólom Devante Smith-Pelly, ktorý skóroval v 52. minúte duelu vo vlastnom oslabení. Po chybe Brenta Seabrooka na modrej čiare sa dostal do samostatného úniku, ktorý zakončil bekhendovým blafákom pomedzi betóny Scotta Darlinga. Ten predviedol pri svojom druhom zápase kariéry 24 zásahov. Bol pri tom aj slovenský útočník Marián Hossa, ktorý si zo zápasu odniesol „mínusku". Počas 17 a pol minúty na ľade vyslal na Gibsona tri strely a rozdal dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. D. Smith-Pelly (ANA), 3. S. Darling (CHI)

Miller zaknihoval 300. výhru v kariére

Ryan Miller chytil 29 z 30 striel Caroliny, aby doviedol Vancouver k triumfu 4:1. Zároveň si pripísal 300. víťazstvo v kariére, čo dokázal ako 30. brankár v ligovej histórii. Mohol ho osláviť 31. čistým kontom, no to mu prekazil Jiří Tlustý deväť minút pred koncom duelu. „Znamená to, že už mám niečo za sebou. Je to dobrý pocit. Za tie roky som hral za viacero dobrých tímov a s mnohými dobrými hráčmi. Užil som si veľa zábavy, víťazenie je zábavné. Dokázal som to veľakrát s niekoľkými dobrými hráčmi. Pokúsim sa užiť si to. Táto výhra s týmto tímom je skvelá," povedal agentúre CP skúsený americký gólman. Pri jeho góle asistoval aj kapitán Eric Staal, ktorý sa vrátil do akcie po päťzápasovej absencii. Ani on ale nepomohol Hurricanes k prvej výhre v sezóne. O ďalšej prehre Caroliny rozhodol presilovkovým gólom Linden Vey, no skórovali aj Jannik Hansen a dvojgólový Brad Richardson, ktorý aj uzavrel stav zápasu strelou do prázdnej brány. Cama Warda prekonali z 24 striel Canucks. Chuť víťazstva nepocítil na ôsmy pokus ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 23 a pol minúty. Do štatistík si pridal jednu strelu, bodyček a blok.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. B. Richardson (VAN), 3. A. Edler (VAN)

Columbus podľahol Ottawe, Daňo nebodoval

Columbus sa nachádza v zlom období. Utorkový zápas proti Ottawe nedopadol najlepšie, a to nie len výsledkovo. Okrem toho, že Blue Jackets prehrali tretí zápas v rade, prišli aj o Jamesa Wisniewského a Artema Anisimova. Doma pritom nezačali zle a po góle Davida Savarda viedli. Aj po druhej tretine mali šancu na úspech, keď stav na 2:2 vyrovnal Cam Atkinson. Viac hráčov ale Robina Lehnera neprekonalo a ten s 36 zásahmi doviedol Senators k triumfu 5:2. Víťazný gól strelil Erik Karlsson, kým Clarke MacArthur zaznamenal dva góly a asistenciu. Na streleckej listine ich doplnili Zack Smith a Alex Chiasson. V bráne Blue Jackets, ktorí nemajú k dispozícii Sergeja Bobrovského, stál Curtis McElhinney. Jeho 29 zákrokov na úspech nestačilo. V akcii sa ukázal aj Marko Daňo, ktorý odohral 11 minút bez bodového zisku. Pripísal si ale dve strely a štyri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (OTT), 2. C. MacArthur (OTT), D. Savard (CBJ)

Schenn rozhodol zápas proti tímu, ktorý ho draftoval

Brayden Schenn zachytil prihrávku Jakea Muzzina a následne premenil svoj únik na rozhodujúci gól, ktorým v tretej minúte predĺženia rozhodol o výhre Philadelphie 3:2 nad Los Angeles. Jeho počiatočné zakončenie Jonathan Quick zastavil, ale Schenn uspel z dorážky. Gól potvrdil aj video rozhodca. „Víťazné góly sú vždy pekné. O niečo špeciálnejšie je, že to bolo proti tímu, ktorý ma draftoval,“ povedal Schenn, ktorý rozhodol druhý duel v rade. Pred ním sa presadili aj Michael Raffl a Chris VandeVelde, na ktorých góly Los Angeles vždy odpovedalo. Najskôr Tyler Toffoli v oslabení a potom Mike Richards prvým gólom v sezóne. Ray Emery pomohol k výhre 38 zákrokmi, Quick ich urobil 40. Kings hrali bez Anžeho Kopitara. Bod získali vďaka výkonu Quicka i šťastiu. Jakub Voráček, ktorý zaznamenal dve asistencie, trafil v strede tretej tretiny tyčku.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. J. Quick (LAK), 3. R. Emery (PHI)

Penguins strelili sedem gólov v rade, Devils porazili 8:3

New Jersey otvorilo skóre po deviatich sekundách hry, neskôr viedlo 3:1, ale nakoniec prehralo s Pittsburghom 3:8. Penguins vsietili sedem gólov v rade a šesť v druhej polovici zápasu, v ktorej hrali podstatne lepšie ako na začiatku. Do tempa sa dostali v presilovke o dvoch hráčov. „Ešte v úvode druhej tretiny sme boli ospalí. Ten presilovkový gól a gól Hornqvista boli kľúčovým bodom, v ktorom sa všetko lámalo. Kľúčové bolo aj to, že sedem odlišných hráčov skórovalo,“ povedal tréner Mike Johnston. Viac ako jeden gól strelil len Sidney Crosby – dva. Okrem neho sa presadili aj Blake Comeau, Jevgenij Malkin, Patric Hornqvist, Crag Adams, Pascal Dupuis a Steve Downie, pričom Dupuis, Comeau, Downie a Hornqvist pridali aj po asistencii. Dve zaznamenali Brent Sutter a Simon Despres. Marc-Andre Flury čelil len 19 strelám, z ktorých ho prekonali Dainius Zubrus, Jacob Josefson a Tuomo Ruutu. Penguins ohrozili bránu Devils 33 strelami. Prvých päť gólov inkasoval Cory Schneider, ktorý čelil 23 pokusom. Zvyšné tri Scott Clemmensen. „Porazili sme sami seba,“ povedal sklamaný tréner New Jersey Pete DeBoer.

Hviezdy duelu: 1. S. Downie (PIT), 2. S. Despres (PIT), 3. O. Määttä (PIT)

Tentokrát Wild otočili zápas vo svoj prospech

Tentokrát to bola Minnesota, ktorá otočila stav zápasu vo svoj prospech. Deň po prehre 4:5 s Rangers, pri ktorej stratila v tretej tretine trojgólový náskok, porazila Boston v TD Garden pomerom 4:3 napriek tomu, že do tretej tretiny vstupovala za stavu 1:3. Nino Niederreiter otvoril skóre zápasu a o obrat sa postarali v priebehu desiatich minút tretej tretiny Zach Parise, Justin Fontaine a Marco Scandella. Niklas Bäckström pri svojom druhom štarte v sezóne urobil 24 zákrokov. Prekonali ho len dvaja muži – Seth Griffith strelil dva góly, Milan Lucic jeden. Obaja aj raz asistovali. Tuukka Rask urobil až 38 zásahov, ale na výhru to nestačilo. Wild využili aj absenciu Zdena Cháru, ktorý Bruins chýbal najmä pred bránou. „Býva to Chárova silná stránka,“ podotkol Parise. Wild majú teraz bilanciu 5-3-0, Bruins 5-6-0.

Hviezdy duelu: 1. S. Griffith (MIN), 2. M. Scandella (MIN), 3. M. Lucic (BOS)

Kučerov prispel hetrikom k výhre nad Arozonou

Nikita Kučerov strelil v každej tretine jeden gól, aby zaknihoval prvý hetrik kariéry, ktorým výrazne pomohol Tampe Bay k domácemu víťazstvu 7:3 nad Arizonou. „Bolo to úžasné. Po prvý raz som videl, ako fanúšikovia hádžu na ľad čiapky. Bolo dobré streliť tie góly, pretože spoluhráči mi dnes v noci pripravili pekné strelecké pozície," povedal pre AP talentovaný Rus. Na listine strelcov ho doplnili Valtteri Filppula, dvojgólový Brian Boyle a Matthew Carle. Tyler Jonson nazbieral štyri asistencie a Ben Bishop urobil 22 zákrokov. Prekonali ho Shane Doan, Martin Erat a B.J. Crombeen. V bráne Coyotes sa vystriedali Mike Smith (27/33) s Devanom Dubnykom (1/2). Lightning začali triumfom sériu štyroch domácich duelov.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. T. Johnson (TBL), 3. B. Boyle (TBL)

Price, Parenteau priviedli Montreal k triumfu

P.A. Parenteau sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, aby Montreal zvíťazil v Calgary 2:1 a zlepšil si bilanciu na aktuálnom tripe na 1-1-0. V normálnej hracej dobe vynútil predĺženie Tom Gilbert. Carey Price zastavil počas 65 minút 37 z 38 striel súpera a neskôr všetky tri nájazdy súpera, aby pomohol k prvému víťazstvu Canadiens v hale Scotiabank Saddledome od 5. januára 2002 po ôsmich dueloch. Jediný gól mu strelil Mark Giordano v úvode druhej časti hry. Jonas Hiller čelil len 19 strelám.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Giordano (CGY), 3. J. Gaudreau (CGY)

Tarasenko rozhodol o víťazstve St. Louis v Dallase

Vladimir Tarasenko skóroval v druhej minúte predĺženia v presilovej hre, aby rozhodol o víťazstve St. Louis na ľade Dallasu 4:3. V riadnej hracej dobe pridal ďalšie dva góly, vrátane vyrovnávajúceho na 3:3, aby zaknihoval prvý hetrik kariéry. „Je to dobré, ale vďaka patrí mojim spoluhráčom za prihrávky. Vo štvrtok nás čaká ťažký zápas proti Anaheimu, ktorý nás porazil pred týždňom. Musíme sa naň pripraviť, nie je čas na oslavy," povedal ruský mladík pre agentúru AP. Zvyšný gól Blues strelil Jori Lehtera, ktorý k nemu pridal aj dve asistencie. Tie si pripísal aj Kevin Shattenkirk, Tarasenko tiež raz prihrával. Brian Elliott chytil 25 striel. Góly mu strelili Jamie Oleksiak (prvý gól v NHL) a dvojbodoví Tyler Seguin s Trevorom Daleym. Kari Lehtonen kryl 23 pukov. Blues, ktorí trikrát doťahovali jednogólové manko súpera, vyhrali druhý zápas v sérii. Ten nedohral kapitán David Backes po kolízii s obrancom Daleym ešte v prvej tretine.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. T. Daley (DAL), 3. J. Lehtera (STL)

Sharks zdolali Avalanche po nájazdoch

Patrick Marleau a Joe Pavelski premenili svoje samostatné nájazdy, aby San Jose vyhralo na ľade Colorada 3:2. Skóre duelu otvoril Brent Burns a do predĺženia poslal zápas Logan Couture. Antti Niemi zlikvidoval okrem oboch nájazdov aj 31 striel. Za jeho chrbát prešli len dve z hokejok Alexa Tanguaya (v oslabení) a Gabriela Landeskoga. Na oba prihrával Jan Hejda. Semjon Varlamov podal skvelý výkon, no ani jeho 49 zákrokov nestačilo na výhru Avalanche. Tí stále vyhrali v sezóne len dva zápasy. „Bol úžasný, urobil niekoľko neuveriteľných zákrokov, najmä v prvej tretine, v ktorej sme boli o dosť horší. Po góle na 1:0 sme sa prestali sústrediť. Tá časť hry pre nás nebola veľmi pekná," povedal pre AP tréner denverského klubu Patrick Roy.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi (SJS), 2. S. Varlamov (COL), 3. L. Couture (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 26/30 (86,7 %) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 22:51 0 1 1 1 0 1 2
R. Pánik (TOR) 9:23 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (CAR) 23:29 0 0 0 0 0 1 1
A. Meszároš (BUF) 17:15 0 0 0 -2 4 0 0
M. Hossa (CHI) 17:29 0 0 0 -1 0 3 2
M. Daňo (CBJ) 11:04 0 0 0 0 0 2 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies