Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Hossa čakal tisícku skôr, ale je rád, že ju dosiahol v Ottawe

Slovenský útočník Chicaga Blackhawks Marián Hossa pomohol svojmu tímu k výhre 5:4 na ľade Ottawy Senators. Na mieste, kde v NHL začínal, dosiahol svoj jubilejný 1000. bod v kariére.

Rodák zo Starej Ľubovne sa stal 80. hráčom v histórii, ktorý to dokázal a pred ním sú len samé legendárne mená. Väčšina z nich je v Sieni slávy, kam má nepochybne namierené aj on samotný.

„Dostať sa medzi takých skvelých hráčov je pre mňa veľké privilégium. Nemohlo to byť na lepšom mieste ako tu, kde som začínal. Samozrejme, znamená to pre mňa veľa. Vďaka patrí hráčom, ktorí mi dnes pomohli dosiahnuť to a takisto všetkým hráčom, s ktorými som v kariére hral,“ povedal Hossa.

Tridsaťpäťročný trenčiansky odchovanec potreboval v tejto sezóne nazbierať len päť bodov, aby dosiahol jubileum. Mnohí teda čakali, že sa ho dočká skôr ako v desiatom zápase. Aj on bol medzi nimi. Teraz je rád, že na to už nebude musieť myslieť.

Článok pokračuje pod reklamou

„Viete, trvalo mi to dosiahnuť o trochu dlhšie, ako som očakával. Vďaka Bohu, že už je to za mnou. Už sa môžem sústrediť len na najbližší zápas. Znamená to pre mňa veľa a dosiahol som to na výnimočnom mieste, kde som začínal. Vždy na to budem spomínať,“ pokračoval Hossa.

Diváci v ottawskej hale privítali Hossu tak, ako vždy zvykli – vrúcne. Venovali mu aj potlesk za osobný úspech, ako aj poďakovanie za roky, v ktorých miestny klub reprezentoval. On poďakovanie vrátil a zaspomínal si na roky 1997 až 2004, v ktorých obliekal dres Senators.

„Zažil som tu skvelých sedem rokov a počas môjho pôsobenia v Ottawe boli ľudia ku mne veľmi milí. Bolo od nich veľmi pekné, keď mi vyjadrili vďaku, tak som sa postavil a poďakoval im tiež. Bol to skvelý moment, preblesklo mi hlavou veľa vecí, ktoré som tu zažil,“ dodal Hossa.

Quenneville: Je to mimoriadny hráč

Hlavný tréner „čiernych jastrabov“ Joel Quenneville už viackrát Hossu chválil a aj po štvrtkovom zápase povedal, že je to mimoriadny hráč. Jeho 1000. bod označil za úctyhodný míľnik vzhľadom na jeho záväzky k defenzívnej hre.

„Je to špeciálny úspech. Ukazuje, aké vyrovnané výkony ste podávali vo svojej kariére. On to ale nedokazuje len produktivitou po ofenzívnej stránke. Dokazuje to výkonmi na oboch stranách ľadu, čo tú tisícku robí dosť impozantnou. Reprezentuje to, čo chcú tréneri od hráča. Je ukážkou toho, ako sa dá vysvetliť pojem dobrý profesionál,“ vyslovil sa Quenneville.

Pozri aj:
Od Ottawy po Ottawu – Hossa nazbieral 1000 bodov v NHL!
Video: Marián Hossa a jeho 1000. bod v NHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies