Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Marinčin asistoval, Sekera, Kopecký a Pánik vyhrali

V dvanástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili ôsmi Slováci. Bodoval len Martin Marinčin, ktorý si pripísal prvý bod sezóny v podobe asistencie. Z výhier sa tešili Richard Pánik, Tomáš Kopecký a Andrej Sekera.

Hviezdy večera:
1. James Reimer (TOR), 45/47, 95,7% úspešnosť zákrokov
2. Ondřej Pavelec (WPG), 38/38, 100% úspešnosť zákrokov
3. Cam Ward (CAR), 25/25, 100% úspešnosť zákrokov

Oilers prehrali s Vancouverom, Marinčin asistoval

Derek Dorsett využil chybnú rozohrávku Bena Scrivensa (27/30) a prekonal brankára Edmontonu vo vlastnom oslabení, aby si pripísal prvý gól v drese Canucks a rozhodol o výhre 3:2. V zápase pridal aj asistenciu, na listine strelcov ho doplnili Luca Sbisa a Linden Vey. Ryan Miller zastavil 25 striel a prekonali ho Jordan Eberle a David Perron. Pri otváracom góle Eberleho asistoval Martin Marinčin, ktorý zaknihoval prvý bod v sezóne. Košický rodák si počas 19 minút a 12 sekúnd v akcii pripísal na konto aj jeden bodyček a dva bloky. Oilers si zhoršili bilanciu proti tímom zo Západnej konferencie na 0-6-1. V súbojoch s tímami z opačnej konferencie, naopak, ešte neprehrali (4-0-0). V sobotnom zápase však prišli o najlepšieho strelca Taylora Halla, ktorý narazil nohou do bránkovej konštrukcie.

Hviezdy duelu: 1. D. Dorsett (VAN), 2. J. Eberle (EDM), 3. R. Miller (VAN)

Článok pokračuje pod reklamou

Reimer doviedol Toronto k výhre, Slováci nebodovali

Brankár James Reimer zažil jeden z najlepších večerov v drese Toronta. Kanadské mužstvo nielenže doviedol k víťazstvu 3:2, ale chytil aj 45 striel súpera (z toho 26 v tretej tretine). Grandiózny výkon ocenili aj diváci, ktorí v závere zápasu skandovali jeho meno. „Často ani nemáte šancu počuť dav, ale z nejakého dôvodu som ho teraz počul. Čelil som niekoľkým strelám v tretej tretine a dodalo mi to oveľa viac motivácie a energie. Rozhodne ma to napumpovalo,“ povedal pre agentúru AP hrdina piatkového zápasu. Víťazný gól strelil v úvode tretej časti Peter Holland a Maple Leafs vyhrali tretíkrát v rade. Nazem Kadri otvoril skóre duelu a strelecky sa presadil aj James van Riemsdyk. Slovenský útočník Richard Pánik hral vo štvrtom útoku. Na ľade strávil štyri minúty a dvanásť sekúnd, počas ktorých vyslal jednu strelu. Reimera prekonali iba Brad Richards a dvojbodový Brent Seabrook. Obaja využili presilové hry. Corey Crawford odchytal prvý zápas od 18. októbra, zlikvidoval 24 striel. V akcii sa predstavil aj útočník Marián Hossa. Trenčiansky odchovanec odohral bezmála 17 minút s bilanciou mínusový bod a tri strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (TOR), 2. J. van Riemsdyk (TOR), 3. L. Komarov (TOR)

Hurricanes vyhrali prvý duel v ročníku, Sekera nebodoval

Cam Ward podal najlepší výkon sezóny a pochytal všetkých 25 striel, aby doviedol Carolinu k domácemu triumfu 3:0. „Chcem sa ospravedlniť, že to trvalo tak dlho," povedal pre AP kanadský brankár, ktorý naposledy zaknihoval shutout 27. marca 2012. Hurricanes vyhrali prvý zápas v ročníku po sérii ôsmich prehier. Rozhodol o tom Elias Lindholm, ktorý strelil dva góly v prvej tretine. Skóre uzavrel Jiří Tlustý v druhej časti hry v presilovej hre, kým Justin Faulk nazbieral dve asistencie. Andrej Sekera nebodoval, no pripísal si plusový bod, strelu, blok a bodyček počas 22 minút a 28 sekúnd na ľade. S rozdielom dvoch sekúnd bol najvyťažovanejším hráčom tímu. Mike Smith čelil 35 strelám a Coyotes prehrali aj tretí zápas na štvorzápasovom tripe. Ten ukončia v nedeľu vo Washingtone.

Hviezdy duelu: 1. C. Ward (CAR), 2. E. Lindholm (CAR), 3. J. Faulk (CAR)

Ekblad rozhodol o výhre Panthers prvým gólom v NHL

„Museli sme sa rozhodnúť. Ak by dnes neskóroval, pravdepodobne by sa zajtra vracal. S týmto víťazným gólom si ho tu ponecháme,“ povedal tréner Gerard Gallant s úsmevom na tvári. Reč bola o Aaronovi Ekbladovi. Nováčik v juniorskom veku strelil vo svojom deviatom zápase v NHL svoj prvý gól, ktorým navyše rozhodol o výhre Floridy 2:1 nad Philadelphiou. Gólom k nej prispel aj Willie Mitchell, kým Roberto Luongo podal vynikajúci výkon a zastavil 36 striel. O čisté konto prišiel v poslednej minúte, kedy ho prekonal Vincent Lecavalier. Steve Mason čelil 30 strelám, tri boli z hokejky Tomáša Kopeckého. Ten dostal najviac priestoru v tejto sezóne. Pri čase atakujúcom 20 minút zaznamenal aj jeden mínusový bod, dve trestné minúty a tri bodyčeky.

Pozri aj: Video: Ekblad skóroval premiérovo v NHL

Hviezdy duelu: 1. R. Luongo (FLA), 2. A. Ekblad (FLA), 3. W. Mitchell (FLA)

Halák nezabránil tretej prehre Islanders v rade

Jaroslav Halák chytil 28 z 31 striel súpera, no napriek tomu zaznamenal už štvrtú prehru v sérii. Jeho spoluhráči totiž dokázali skórovať len raz, a tak New York Islanders podľahol San Jose na jeho ľade 1:3. Naposledy vychytal bratislavský rodák víťazstvo ešte 16. októbra práve proti Sharks. Víťazný gól strelil Logan Couture, no skórovali aj Tomáš Hertl v presilovej hre a James Sheppard. Antti Niemi kryl 19 z 20 striel. Prekonal ho len Kyle Okposo, ktorý otváral skóre duelu. V akcii nechýbal Ľubomír Višňovský, ktorý ale počas 22 a štvrť minúty zaznamenal len mínusový bod, dve strely a tri bloky. Islanders prehrali tretí duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. M. Mueller (SJS), 3. A. Niemi (SJS)

Larsson rozhodol o vydretej výhre Devils nad Blue Jackets

New Jersey v druhom zápase v rade zažilo pomalý štart a v závere duel obrántlo vo svoj prospech. V sobotu prehrávalo 0:1 i 1:2, ale nakoniec Columbus porazilo pomerom 3:2. „Najviac ma štve, že sme v prvých dvoch tretinách neboli dostatočne dobrí. Ak by sme hrali tým správnym spôsobom, omnoho by sme si to uľahčili,“ povedal Jaromír Jágr. Rozhodnutie priniesol v 51. minúte Adam Larsson, ktorý nadviazal na presilovkové góly dvojbodového Mareka Židlického a Adama Henriquea. Cory Schneider sa prezentoval 32 zákrokmi, pričom ho prekonali Jack Skille a Nick Foligno, ktorý mal prsty v oboch góloch. Anton Forsberg pri svojom debute v NHL zastavil 26 striel. V drese jeho mužstva nechýbal Marko Daňo, ktorý odohral 8 minút a 12 sekúnd. Napriek skromnému času zaznamenal tri strely a tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (NJD), 2. M. Židlický (NJD), 3. N. Foligno (CBJ)

„Náhradník“ Fraser rozhodol o víťazstve Bostonu

Útočník Bostonu Matt Fraser bol v posledných piatich zápasoch zdravým náhradníkom. Proti Ottawe sa trénerovi za dôveru odvďačil najlepším spôsobom. Strelil dva góly v priebehu 88 sekúnd a Bruins vyhrali 4:2. „Snažíte sa pripravovať rovnakým spôsobom, ako keby ste hrali každý večer. Je to však jednoduchšie, keď vám povedia počas rozkorčuľovania, že budete hrať,“ povedal pre agentúru AP Fraser. Brad Marchand a Dennis Seidenberg tiež skórovali a Tuukka Rask urobil 27 zákrokov. Mark Stone a Mika Zibanejad strelili góly Ottawy, ktorá prehrala štvrtý z posledných piatich duelov. Robin Lehner chytil 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Fraser (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

Tampa Bay zdolala Washington, Ovečkin opäť neskóroval

Obranca Jason Garrison strelil v sezóne dva góly a oba boli víťazné. V sobotu vyhrala Tampa Bay nad Washingtonom 4:3. Ryan Callahan, Ondřej Palát a dvojbodový Nikita Kučerov tiež prekonali Bradena Holtbyho. Ben Bishop urobil 35 zákrokov a bol medzi troma hviezdami zápasu. Šesťkrát ho ohrozil Alex Ovečkin, ktorý neskóroval v šiestom dueli v rade. Ruský útočník získal asistenciu, čím ukončil sériu piatich zápasov bez zisku bodu. Marcus Johansson, Eric Fehr a Troy Brouwer sa zapísali do listiny strelcov z hráčov Capitals, ktorí prehrali tretí raz v rade. Floridský tím vyhral tretí zápas za sebou.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. T. Johnson (TBL), 3. B. Bishop (TBL)

Fleury vychytal tretí shutout v posledných štyroch zápasoch

Marc-Andre Fleury zatsavil všetkých 18 striel Buffala, aby si pripísal tretie čisté konto v sezóne a pomohol rozbehnutému Pittsburghu k výhre 5:0. V ostatných štyroch víťazných dueloch chytil 95 z 98 striel a jeho tím v nich zaznamenal skóre 19-3. „Myslím, že fyzicky to boli najľahšie shutouty. Psychicky je to trochu ťažšie, pretože nerobíte nič. Len tam stojíte, takže je ťažké zostať vždy pozorný. Ale myslím si, že naši chalani hrali tak dobre, že tých striel na mňa veľa nepustili," povedala brankárska jednotka Penguins. Chris Kunitz strelil v druhom dueli v sérii dva góly a pridal asistenciu, Jevgenij Malkin raz skóroval a dvakrát prihrával a strelecky sa presadili aj Blake Comeau a dvojbodový Patric Hornqvist. Kapitán Sidney Crosby zaknihoval dve asistencie a Penguins využili ďalšie tri presilovky z piatich ako najlepší tím v tomto ohľade v lige. Michal Neuvirth inkasoval všetky góly z 34 striel. Sabres prehrali na nulu piaty zápas z 12 v tejto sezóne. Andrej Meszároš bol zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Kunitz (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. M.-A. Fleury (PIT)

Pavelec doviedol Jets k výhre nad Rangers

Winnipeg porazil Rangers bez toho, aby strelil gól. Často kritizovaný Ondřej Pavelec urobil 38 zákrokov pri svojom prvom čistom konte od 8. novembra 2013, aby pomohol Jets vylepšiť si bilanciu na štvorzápasovom tripe na 2-0-1. Víťazstvo priniesol samostatný nájazd Evandera Kanea zo štvrtého kola. Henrik Lundqvist vychytal zase svoje druhé čisté konto v tejto sezóne, keď zastavil 25 striel. Jeho tím neprišiel len o víťazstvo, ale veľmi skoro aj o kapitána Ryana McDonagha (rameno) a Kevina Kleina (noha). Dan Girardi tak prekročil hranicu 30 minút strávených na ľade, kým Marc Staal a Matt Hunwick ju atakovali.

Hviezdy duelu: 1. O. Pavelec (WPG), 2. H. Lundqvist (NYR), 3. E. Kane (WPG)

Lindström rozhodol v nájazdoch o ďalšej výhre Blues

Joakim Lindström premenil v druhej sérii ako jediný svoj samostatný nájazd, aby rozhodol o domácom víťazstve St. Louis nad Coloradom 3:2. Ku štvrtej výhre v sérii výrazne prispel Vladimir Tarasenko, ktorý vsietil oba góly v riadnej hracej dobe. Brian Elliott kryl 27 striel aj všetky tri nájazdy súpera. Prekonali ho dvojbodoví Ryan O´Reilly a Nathan MacKinnon, ktorí zmazali náskok Blues. Erik Johnson prihral na oba góly a Semion Varlamov predviedol 27 zásahov. Avalanche síce prehrali štvrtý duel z ostatných šiestich, no vo všetkých bodovali. „Odohrali sme skvelú prvú tretinu, dobre sme pracovali s pukom a vytvorili sme si veľa šancí. Hrali sme presne tak, ako sme chceli a potom sme čelili tlaku v druhej časti hry," zhodnotil pre AP výkon svojich zverencov tréner Blues Ken Hitchcock.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. J. Lehtera (STL), 3. N. MacKinnon (COL)

Vanek prispel prvým gólom za Wild k výhre nad Stars

Thomas Vanek ukončil deväť zápasov trvajúce gólové suchoty, druhé najdlhšie v kariére, a strelil prvý gól v drese Minnesoty, ktorá zdolala Dallas 4:1. Zároveň týmto gólom využil prvú presilovú hru Wild v ročníku po 29 neúspešných pokusoch. „V prvom rade, nie som veľmi na oslavy, aj keď tento gól bol ozaj cenný. O to viac, že bol presilovkový. Bolo pekné ukončiť moju sériu, a zároveň tímovú sériu," povedal pre AP rakúsky útočník. Víťazný presný zásah vsietil Matt Dumba, no skórovali aj Mikael Granlund a Nino Niederreiter. Zach Parise zaznamenal dve prihrávky a Darcy Kuemper urobil 19 zákrokov. Jediný gól mu strelil Vernon Fiddler, Kari Lehtonen zaknihoval prvú prehru v riadnej hracej dobe v ročníku aj napriek 26 zákrokom. Wild zvíťazili na domácom ľade aj v piatom zápase sezóny.

Hviezdy duelu: 1. T. Vanek (MIN), 2. J. Zucker (MIN), 3. D. Kuemper (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 28/31(90,3 %) - - - - - - -
M. Marinčin (EDM) 19:12 0 1 1 0 0 0 1
R. Pánik (TOR) 4:12 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (CAR) 22:28 0 0 0 1 0 1 1
T. Kopecký (FLA) 19:38 0 0 0 -1 2 3 3
M. Hossa (CHI) 16:50 0 0 0 -1 0 3 0
M. Daňo (CBJ) 8:12 0 0 0 0 0 3 3
Ľ. Višňovský (NYI) 22:14 0 0 0 -1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies