Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Dvojbodový Pánik zaistil Torontu bod

Richard Pánik dostal šancu a využil ju. Vďaka jeho gólu získali Maple Leafs bod a on osobne ich vo štvrtok zaznamenal dva. V akcii sa predstavili aj ďalší traja Slováci.

Hviezdy večera:
1. Craig Anderson (OTT), 35 zákrokov (čisté konto)
2. Cedric Paquette (TBL), prvé 2 góly v kariére
3. Ryan Miller (VAN), 34/36 (94,4% úspešnosť zákrokov)

Pánik zaistil Torontu bod, no nájazdy viac priali Coloradu

Richard Pánik dostal dôveru trénera v závere zápasu pri hre bez brankára. On sa Randymu Carlyleovi za šancu odvďačil gólom, ktorým Maple Leafs zaistil bod za remízu v normálnom hracom čase. Potom bolo však Colorado úspešnejšie v nájazdoch, v ktorých o výhre 4:3 rozhodol Matt Duchene. Avalanche ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka 35 zákrokom Reta Berru a gólom Nicka Holdena, Alexa Tanguaya a Duchenea. Góly Toronta, ktoré prehralo druhý duel v rade po trojzápasovej víťaznej sérii, mali na svedomí aj Phil Kessel a Tyler Bozak. Pánik odohral 14 a pol minúty a okrem svojho druhého gólu v sezóne zaznamenal aj asistenciu. Ako jediný „javorový list“ si pripísal dva plusové body. Na konte mal aj tri strely a dva bodyčeky. Jeho spoluhráč Jonathan Bernier urobil 31 zákrokov. Hráči Maple Leafs boli mysľami aj pri Danielovi Winnikovi, ktorý sa už v úvode stretnutia nepríjemne zranil.

Druhý gól Pánika v sezóne:

--- pozri aj: Winnika museli odniesť na nosidlách + video

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. A. Tanguay (COL), 3. R. O’Reilly (COL)

Súboj Gáboríka s Višňovským vyšiel lepšie obrancovi

Jonathan Quick robil, čo mohol, ale jeho 25 zákrokov nestačilo na to, aby si Kings udržali domácu šesťzápasovú víťaznú sériu. V stretnutí, v ktorom na seba narazili dvaja kamaráti zo slovenskej reprezentácie, sa z víťazstva 2:1 tešili Islanders, ktorí si vylepšili dvoma výhrami v Kalifornii bilanciu na aktuálnom päťzápasovom tripe na 2-2-0. O výhre tento raz rozhodli premenené nájazdy Kylea Okposa a Fransa Nielsena, ako aj gól Brocka Nelsona a 28 zákrokov Chada Johnsona. Toho prekonal len Dwight King. V nájazdoch si na ňom zuby vylámali Anže Kopitar i Jeff Carter. Z výhry mal radosť aj Ľubomír Višňovský, ktorý bol s časom 23:40 najvyťažovanejším hráčom tímu. Zaznamenal aj jednu strelu. Marián Gáborík odohral necelých 17 minút a na konte mal samé nuly. Po druhýkrát v sezóne neohrozil bránu súpera ani raz. Islanders ukončia trip v sobotu v Arizone.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. B. Nelson (NYI), 3. J. Muzzin (LAK)

Flyers zdolali Panthers, Del Zotto strelil víťazný gól

Michael Del Zotto strelil svoj prvý gól v sezóne, aby pomohol Philadelphii k víťazstvu 4:1 nad Floridou. Sean Couturier zaznamenal gól a asistenciu, a strelecky sa presadili aj Pierre-Edouard Bellemare a Jakub Voráček, ktorý bodoval v siedmom zápase v sérii. Brankár Steve Mason zastavil 34 striel a prekonal ho len Nick Bjugstad. Roberto Luongo inkasoval štyri góly z 30 striel a Panthers prehrali v normálnom hracom čase po prvýkrát v posledných ôsmich dueloch. Prišli pritom aj o sériu ôsmich zápasoch, ktoré skončili rozdielom jedného gólu. V akcii nechýbal ani Tomáš Kopecký, ktorý odohral 14 minút a 39 sekúnd. Počas tohto času si pripísal dve trestného minúty, dva bloky, dva bodyčeky a so štyrmi strelami bol najaktívnejším strelcom tímu.

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. M. Del Zotto (PHI), 3. J. Voráček (PHI)

Bruins opäť porazili Oilers vďaka gólom z tretej tretiny

Duel medzi Bostonom a Edmontonom mohol byť stretnutím dvoch slovenských obrancov. Zdeno Chára však nehral pre zranenie kolena a Martin Marinčin duel sledoval len ako náhradník. Väčšiu radosť mal z výsledku skúsenejší Chára, ktorého Bruins vyhrali 5:2 napriek tomu, že dvakrát prehrávali. O všetkom rozhodli štyri góly v poslednej desaťminútovke. Na góly Boyda Gordona a Marka Arcobella reagovali Reilly Smith a Loui Eriksson. Následne využili presilovky dvojbodový Carl Soderberg a trojbodový Doudie Hamilton, aby nakoniec Milan Lucic uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Tuukka Rask urobil 24 zákrokov, Ben Scrivens 27. Boston neprehral s Edmontonom od októbra 2000 (12 zápasov) a doma dokonca od novembra 1996 (10 zápasov).

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. D. Hamilton (BOS), 3. C. Soderberg (BOS)

Lightning vyhrali vďaka nováčikovi Paquettemu

Nováčik Cedric Paquette, ktorý bol povolaný z AHL v utorok, strelil svoje prvé dva góly v NHL, aby pomohol Tampe Bay k víťazstvu 5:2 nad Calgary. „Videl som, že mám priestor, tak som sa pokúsil to dostať do brány. Vyšlo to. Budem na to spomínať celý život,“ priznal po zápase. Brian Boyle, Tyler Johnson a Valtteri Filppula (prázdna brána) sa takisto zapísali do listiny strelcov, aby zostali Lightning na štvorzápasovom pobyte doma neporazení. Bena Bishopa z 31 striel prekonali Jiří Hudler a Sean Monahan, kým Mark Giordano zaznamenal dve asistencie. Jonas Hiller tentokrát zastavil 28 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Paquette, 2. B. Boyle (TBL), 3. T. Johnson (TBL)

Tarasenko základom ďalšej výhry Blues

Vladimir Tarasenko predĺžil svoju gólovú sériu na štyri zápasy a vďaka jeho gólu a asistencii si predĺžilo sériu aj St. Louis. To vyhralo siedmy zápas v rade, keď po druhýkrát v priebehu troch dní zdolalo New Jersey. Tento raz to bolo doma pomerom 4:3. Jaden Schwarz zaznamenal gól a asistenciu, Alexander Steen a David Backes využili presilovky a Jake Allen urobil 24 zákrokov. Po 184 minútach a jednej sekunde kapituloval. V tretej tretine ho prekonali dvakrát Michael Ryder a raz Marek Židlický. Cory Schneider zastavil 22 z 25 striel a následne ho v bráne nahradil Keith Kinkaith. Ten urobil tri zákroky. Devils sa v prvej tretine zranil Ryane Clowe.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. J. Schwartz (STL), 3. B. Jackman (STL)

Anderson a nováčikovia pomohli Senators k výhre nad Wild

Minnesota prestrieľala Ottawu 35:17, ale predsa nevyhrala. Mohol za to z veľkej časti Craig Anderson, ktorý odolal aj 16 strelám v tretej tretine, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a 28. v kariére. Senators vyhrali nakoniec 3:0, keď Niklasa Backstroma prekonali Clarke MacArthur a dvakrát Mike Hoffman. Útok nováčikom, v ktorom okrem Hoffmana hrajú aj Mark Stone a Curtis Lazar, skóroval v každom z ostatných štyroch duelov. „Našej formácii sa darí. Treba pochváliť Stonera a Lazara. Hrajú dobre a pomáhajú mi,“ povedal Hoffman. Senators majú doma bilanciu 4-0-2 a ako jediný tím v lige ešte pred vlastnými fanúšikmi neprehrali v normálnom hracom čase.

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. M. Hoffman (OTT), 3. C. Lazar (OTT)

Pens zdolali Jets po nájazdoch, aby vyhrali šiesty duel v sérii

Najväčšie hviezdy tímu, Jevgenij Malkin a Sidney Crosby, premenili samostatné nájazdy, aby Pittsburgh zdolal Winnipeg tesne 4:3 a vyhrali šiesty duel v rade. Penguins v zápase prehrávali, ale Simon Despres, Brandon Sutter a Steve Downie ho poslali do dvojgólového vedenia. Sutter mal pritom prsty vo všetkých troch góloch. Marc-Andre Fleury však čelil 37 strelám, z ktorých ho okrem Andrew Ladda dokázali prekonať aj Jacob Toruba a Evander Kane, ktorí vynútili predĺženie. Ondřej Pavelec duel opustil s 32 zásahmi a jeho tím prišiel o sériu troch domácich výhier v rade napriek tomu, že sa mu šesťkrát podarilo udržať na uzde najlepšiu presilovku v lige. Duel okorenili tri bitky.

Hviezdy duelu: 1. B. Sutter (PIT), 2. E. Kane (WPG), 3. B. Wheeler (WPG)

Cullenov prvý gól v sezóne rozhodol o výhre Predators

Nashville prišiel o dvojgólový náskok, ale nakoniec Matt Cullen strelil svoj prvý gól v sezóne a v 54. minúte rozhodol o triumfe 3:2 nad Dallasom. Pekka Rinne pomohol k výhre 32 zákrokmi, Derek Roy a Mattias Ekholm dvoma asistenciami. Dvojgólové vedenie vypracovali počas presiloviek Craig Smith a Filip Forsberg. Z hráčov Stars na ne odpovedali Trevor Daley a Patrick Eaves. Kari Lehtonen zastavil 30 striel. Texasky tím nevyhral už v šiestom zápase v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Cullen (NSH), 2. T. Daley (DAL), 3. P. Rinne (NSH)

Bonino rozhodol duel proti tímu, ktorý ho draftoval

San Jose neverilo Nickovi Boninovi, ktorého v roku 2007 draftovalo zo 173. miesta. Ten teraz dokazuje, že minulá sezóna nebola náhodou. Dvadsaťšesťročný Američan strelil vo štvrtok svoj siedmy gól v sezóne, ktorým rozhodol o výhre Vancouveru 3:2 na ľade kalifornského tímu. Sharks dvakrát viedli, ale na góly Jamesa Shepparda a Logana Couturea odpovedali Radim Vrbata a Alex Edler. Canucks vyhrali šiesty zápas z ostatných siedmich aj vďaka 34 zákrokom Ryana Millera. Antti Niemi čelil len 19 strelám.

Hviezdy duelu: 1. R. Miller (VAN), 2. N. Bonino (VAN), 3. T. Wingels (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (TOR) 14:35 1 1 2 +2 0 3 2
T. Kopecký (FLA) 14:39 0 0 0 0 2 4 2
Ľ. Višňovský (NYI) 23:40 0 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 16:47 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies