Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar a Jurčo hviezdami duelu, Gáborík skóroval, Halák vyhral

Utorková noc bola z pohľadu slovenských hokejistov vydarená. Halák vychytal výhru, Višňovský k nej pomohol asistenciou. Tú zaknihovali aj Sekera a Meszároš, kým dvojbodoví Tatar a Jurčo dokonca skórovali. Gáborík strelil víťazný gól Kings.

Hviezdy večera:
1. Brian Gionta (BUF), 2 góly, 1 asistencia (vrátane víťazného)
2. Taylor Beck (NSH), 2 góly, 1 asistencia (vrátane víťazného)
3. Tuukka Rask (BOS), 33/33, 100% úspešnosť zákrokov

Tatar a Jurčo hviezdami pri výhre nad Blue Jackets

Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo konečne v tejto sezóne zažiarili. Prvý menovaný strelil víťazný gól a pridal asistenciu, druhý strelil svoj premiérový gól v ročníku a takisto raz asistoval. Obaja sa stali hviezdami duelu, v ktorom Jimmy Howard urobil 28 zákrokov, aby so svojím 19. čistým kotnom v kariére doviedol Detroit k víťazstvu 5:0 nad Columbusom. Bol to jeho jubilejný 300. duel v NHL. Okrem dvoch Slovákov sa do čierneho trafili aj Gustan Nyquist, Riley Sheahan a Darren Helm. Všetkých päť gólov inkasoval Sergej Bobrovskij, ktorý čelil 40 strelám. Tatar ho ohrozil dokopy šesťkrát a bol najaktívnejším strelcom Red Wings. Jurčo štyrikrát. Obaja zaznamenali aj plusové body – Tatar dva, Jurčo jeden. Mladý Dubničan odohral v zápase necelých 15 minút, ešte mladší Košičan 13. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi. „Dva z posledných troch zápasov sme odohrali dobre. Vyrovnanosť je to, čo chceme,“ povedal po zápase tréner Red Wings Mike Babcock.

Tatarov 6. gól v ročníku:

Jurčov 1. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Howard (DET), 2. T. Tatar (DET), 3. T. Jurčo (DET)

Gáborík strelil víťazný gól proti Panthers

Zo súboja dvoch slovenských útočníkov v Staples Center vzišiel víťazne Marián Gáborík, ktorý skóroval pri víťazstve Los Angeles 5:2 nad Floridou s Tomášom Kopeckým. Gáborík zvyšoval v presilovej hre vedenie domácich na 3:0, a tak si pripísal víťazný gól duelu a jeho tretí presný zásah v sezóne. Okrem neho si počas takmer 14 minút na ľade zapísal na konto aj plusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty. Kopecký odohral zhruba o minútu viac, no zaznamenal len mínusový bod, dve strely, tri bodyčeky a jeden blok. Obhajca titulu sa naplno rozbehol až v druhej tretine, v ktorej okrem Gáboríka skórovali aj Matt Greene, dvojbodový Jeff Carter a Robyn Regehr. Bodku za zápasom dal Dustin Brown tiež v presilovej hre. Brayden McNabb s Anže Kopitarom nazbierali po dve asistencie a Jonathan Quick chytil 30 striel. Prekonali ho len Jimmy Hayes a Jussi Jokinen, ktorí v tretej časti hry znižovali na 2:4. Po štvrtom inkasovanom góle z 25 striel opustil bránu hostí Roberto Luongo a nahradil ho Al Montoya (1/2). Kings majú na domácom ľade najlepšiu bilanciu v lige (9-2-1). Obranca Willie Mitchell zažil návrat do L. A. po tom, čo sa po ostatnej sezóne upísal Panthers.

Gáboríkov 3. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. B. McNabb (LAk)

Halák vychytal výhru nad Tampou, Višňovský asistoval

K víťazstvu svojho tímu pomohol aj druhý pár slovenských spoluhráčov. Jaroslav Halák zneškodnil 26 striel z 28, Ľubomír Višňovský si pripísal štvrtú asistenciu v sezóne a Islanders porazili Tampu Bay 5:2. Víťazný gól strelil Ryan Strome, ale do čierneho sa trafili aj Cal Clutterbuck, Michail Grabovskij, Brock Nelson a Casey Cizikas. Nelson pridal aj asistenciu, Frans Nielsen ich zaregistroval dve. V bráne Lightning stál bývalý „Ostrovan“ Jevgenij Nabokov, ktorý pri svojom prvom návrate na Long Island urobil 31 zákrokov. Višňovský ho ohrozil dvakrát počas 20 minút a 38 sekúnd, ktoré strávil na ľade aj so ziskom plusového bodu. Z hráčov hostí sa presadili Alex Killorn a Ondřej Palát. V sobotu floridský tím porazil na vlastnom ľade ten newyorský rovnakým pomerom. Pre New York to bola jediná prehra v ostatných siedmich dueloch. V sobotu hrali druhý zápas v priebehu dvoch dní, s čím sa v utorok museli vyrovnať Lightning.

Hviezdy duelu: 1. C. Clutterbuck (NYI), 2. C. Cizikas (NYI), 3. M. Grabovskij (NYI)

Sekera asistoval pri víťaznom góle Hurricanes

Dallas viedol po prvej tretine 2:0, no Carolina zazanamenala štyri góly v prostrednej časti hry, aby nakoniec uspela v pomerom 6:4. Kapitán Eric Staal strelil dva góly, vrátane víťazného, pridal asistenciu a z jeho spoluhráčov skórovali aj Jiří Tlustý, Jeff Skinner, Viktor Rask a Patrick Dwyer. John-Michael Liles dvakrát asistoval a Cam Ward prispel k ukončeniu série troch prehier 23 zásahmi. Prekonali ho dvojbodoví Jamie Benn s Codym Eakinom (oslabenie) a dvojgólový Tyler Seguin, ktorý sa dostal do čela ligovej tabuľky strelcov so 14 presnými zásahmi. John Klingberg nazbieral dve prihrávky a v bráne domácich sa vystriedali Kari Lehtonen (12/16) s Andersom Lindbäckom (7/9). Pri víťaznom góle Hurricanes si siedmu asistenciu v sezóne pripísal Andrej Sekera, ktorý počas 25 minút zaknihoval aj dva plusové body. Jeho tím odštartoval triumfom päťzápasový trip.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (CAR), 2. T. Seguin (DAL), 3. P. Dwyer (CAR)

Meszároš asistoval pri výhre nad San Jose, Neuvirth sa zranil

14 striel stačilo Buffalu na to, aby porazilo San Jose 4:1 a vyhralo presvedčivým skóre druhý zápas v rade. Brian Gionta sa postaral o dva góly a pridal asistenciu, aby Sabres vyhrali po prvýkrát v ročníku dva zápasy v rade a potvrdili, že to proti Sharks vedia – vyhrali proti nim ôsmy duel v sérii. Brian Flynn pomohol k výhre gólom a asistenciou, skóroval aj Nicolas Deslauriers a jednu asistenciu zaznamenal aj Andrej Meszároš. Slovenský obranca odohral v stretnutí 15 minút a 21 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden plusový bod, dva bodyčeky a tri bloky. Jeho tím ale zaplatil za víťazstvo svoju daň. Michael Neuvirth urobil 10 zákrokov a na konci prvej tretiny sa zranil. Nahradil ho Jhonas Enroth , ktorý zastavil 19 striel. Gól mu strelil len Brent Burns. Troy Grosenick zastavil 10 striel z 13. Giontov druhý gól padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. B. Gionta (BUF), 2. B. Flynn (BUF), 3. T. Mitchell (BUF)

Predators uštedrili Maple Leafs poriadnu ranu

Nashville vyrovnal svoj rekord, keď strelil deväť gólov, aby zdolal Toronto hladko 9:2. Divákom v Air Canada Centre sa stavali vlasy dupkom, keď na svetelnej tabuli v istý čas svietilo skóre 0:8. „Je to nezvyčajné. Každý zápas je ťažký, ale aj keď sme viedli, vedeli sme, že sú explozívnym tímom, ktorý dokáže skórovať. Preto sme si medzi tretinami hovorili, aby sme sa uistili, že budeme naďalej hrať naplno,“ povedal Shea Weber, ktorý si z duelu odniesol tri asistencie. Dva góly z jeho spoluhráčov strelil len Taylor Beck, ktorý pridal asistenciu. Do čierneho sa trafili aj Derek Roy, Eric Nyström, Mike Ribeiro, Filip Forsberg, Calle Jarnkrok, Roman Josi a Colin Wilson. Pekka Rinne urobil 29 zákrokov. Mike Santorelli a Nazem Kadri skorigovali nepekný stav zápasu a Richard Pánik nebodoval. V akcii odohral viac ako šesť a pol minúty so ziskom mínusového bodu a dvoch trestných minút. V bráne Toronta sa vystriedali obaja brankári. Jonathan Bernier inkasoval tri góly z 12 striel, James Reimer šesť z 25.

Hviezdy duelu: 1. T. Beck (NSH), 2. S. Weber (NSH), 3. F. Forsberg (NSH)

Rask a Bergeron doviedli Bruins k výhre nad Blues

Tuukka Rask začal sezónu pomalšie, ale jeho forma sa vracia. V utorok pokračoval v trende a vychytal svoje prvé čisté konto v tejto sezóne. S 33 zákrokmi doviedol Boston k výhre 2:0 nad St. Louis, ktoré vyhralo desať zo svojich posledných 11 zápasov. Rozhodujúci gól Bruins strelil Patrice Bergeron a presadil sa aj Torey Krug. Oba góly inkasoval Brian Elliott, ktorý čelil len 17 strelám. V tretej tretine len trom. „Áno, tretia tretina nebola zrejme naša najlepšia. Začali sme dobre, ale potom sa ich obrancovia začali zapájať do útokov a zrazu na mňa chodili štyria až piati hráči. Dali sme im priveľa miesta v strede ľadu. Na tom by sme mali popracovať,“ povedal Rask, ktorý v spomínanej tretine urobil 15 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. P. Bergeron (BOS), 3. M. Bartkowski (BOS)

Tretí útok doviedol Penguins k výhre nad „Habs“

Marc-Andre Fleury urobil 27 zákrokov, aby vychytal svoje štvrté čisté konto v posledných deviatich zápasoch, Beau Bennett zaznamenal gól a dve asistencie a Pittsburgh ukončil víťazstvom 4:0 šesťzápasovú víťaznú sériu, ktorú ťahal Montreal. Tretí útok Penguins nazbieral šesť bodov. Steve Downie strelil gól a pridal asistenciu, kým Brandon Sutter skóroval. Okrem nich sa do čierneho trafil aj Sidney Crosby, ktorý ukončil osemzápasové čakanie na gól. Carey Price zastavil 18 striel. „Dnes to bol pre nás test a my sme zlyhali,“ povedal útočník Canadiens Max Pacioretty.

Hviezdy duelu: 1. B. Bennett (PIT), 2. S. Downie (PIT), 3. M. Fleury (PIT)

Jets zdolali Devils dvomi gólmi v druhej tretine

Mathieu Perreault a Mark Scheifele sa strelecky presadili v úvode druhej tretiny, aby nasmerovali Winnipeg k domácemu víťazstvu nad New Jersey 3:1. Perreault skóroval prvý raz v sezóne, kým Scheifeleho gól mal prívlastok víťazný. Dvojbodový Michael Frolík uzavrel stav duelu štyri minúty pred koncom a Michael Hutchinson prispel k triumfu 21 zákrokmi. Jediný gól mu strelil Patrik Eliáš v presilovej hre, ktorý znižoval na 1:2. Cory Schneider zaknihoval 31 zásahov vo svojom 19. štarte od začiatku sezóny, čím vyrovnal klubový rekord Martina Brodeura zo sezóny 2001/02. Devils začali prehrou štvorzápasový trip. Jets ukončili sériu dvoch prehier, pričom deväť z ostatných 11 duelov odohrali na ľade súpera.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault (WPG), 2. M. Scheifele (WPG), 3. Z. Bogosian (WPG)

Hiller vychytal výhru proti svojmu bývalému tímu

Sean Monahan premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a Jonas Hiller zastavil 24 striel proti svojmu bývalému tímu, aby Calgary zvíťazilo doma nad Anaheimom 4:3. V riadnej hracej dobe skórovali za domácich dvojgólový Dennis Wideman a Jiří Hudler, ktorí otočili stav z 0:2 na 3:2. Markus Granlund prihral na dva góly Flames. Z hráčov Ducks sa presadili Sami Vatanen a Matt Beleskey s Kyleom Palmierim v presilových hrách. Vatanen pridal dve asistencie a Frederik Andersen opustil duel so 16 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. D. Wideman (CGY), 2. S. Vatanen (ANA), 3. M. Granlund (CGY)

Fehr rozhodol v predĺžení o výhre Capitals nad Coyotes

Eric Fehr skóroval vo štvrtej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o triumfe Washingtonu na ľade Arizony 2:1 a o ukončení série dvoch porážok. Skóre zápasu otvoril Jay Beagle v čase 11:11 v prvej tretine, Braden Holtby kryl 23 striel. Prekonal ho len Oliver Ekman-Larsson, ktorý poslal duel do predĺženia. Asistoval mu aj Sam Gagner, ktorý odohral svoj 500. zápas v NHL. Mike Smith predviedol 22 zákrokov, no nezabránil tretej domácej prehre Coyotes o jeden gól v sérii. Arizona tiež ukončila minisériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. E. Fehr (WSH), 2. J. Beagle (WSH), 3. O. Ekman-Larsson (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 26/28 (92,9%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 20:38 0 1 1 +1 0 2 0
T. Tatar (DET) 14:42 1 1 2 +2 0 6 1
T. Jurčo (DET) 12:57 1 1 2 +1 0 4 3
A. Meszároš (BUF) 15:21 0 1 1 +1 0 0 2
R. Pánik (TOR) 06:39 0 0 0 -1 2 0 0
A. Sekera (CAR) 25:07 0 1 1 +2 0 0 0
M. Gáborík (LAK) 13:54 1 0 1 1 2 1 0
T. Kopecký (FLA) 14:53 0 0 0 -1 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies