Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Sumáre

Tatar a Pánik skórovali, Jurčo, Hossa, Gáborík i Sekera asistovali

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci. Tatar strelil dva góly a stal sa prvou hviezdou zápasu. Pánik tiež skóroval, kým Jurčo, Hossa, Gáborík a Sekera asistovali.

Hviezdy večera:
1. Nick Bjugstad (FLA), 2 góly, rozhodujúci nájazd
2. Darcy Kuemper (MIN), 37/39, 94,9% úspešnosť zákrokov
3. James van Riemsdyk (TOR), 2 góly (vrátane víťazného)

Tatar dvoma gólmi rozhodol o výhre Detroitu, Jurčo asistoval

Tomáš Tatar je vo skvelej forme, čo potvrdil na ľade Winnipegu. Strelil dva góly, vrátane víťazného, aby rozhodol o víťazstve Detroitu 4:3 a stal sa prvou hviezdou zápasu. Boli to jeho siedmy a ôsmy gól v sezóne, čím si predĺžil bodovú sériu na štyri duely. Strelil v nich štyri góly a pridal dve asistencie. Proti Jets odohral niečo vyše 13 minút aj so ziskom „plusky", troch striel, dvoch bodyčekov a bloku. Jeho spoluhráč a krajan Tomáš Jurčo strávil v akcii 12 a pol minúty a pripísal si štvrtú asistenciu v ročníku. Pridal k nej „mínusku", dva bodyčeky, dve trestné minúty a jeden blok. Z hráčov Red Wings skórovali aj Johan Franzen v presilovej hre a dvojbodový Justin Abdelkader. Petr Mrázek predviedol pri tohtosezónnom debute 28 zásahov. Dustin Byfuglien a Adam Lowry posielali kanadský tím do vedenia 2:0, dvojbodový Mathieu Perreault zvyšoval na 3:2, no ani 23 zákrokov Ondřeja Pavelca mu na výhru nestačilo. Detroit, naopak, zvíťazil v treťom z ostatných štyroch duelov.

Tatarov 7. gól sezóny:

Tatarov 8. gól v ročníku:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar (DET), 2. J. Abdelkader (DET), 3. M. Perreault (WPG)

Pánik pomohol gólom ukončiť Torontu sériu prehier

James Van Riemsdyk strelil dva góly v druhej tretine, vrátane víťazného, aby zariadil Torontu triumf 5:2 nad Tampou Bay a výrazne prispel k ukončeniu trojzápasovej série prehier. Z jeho spoluhráčov skórovali aj David Clarkson, dvojbodový Roman Polák (prázdna brána) a Richard Pánik, ktorý odohral prvý zápas proti svojmu bývalému tímu. Strelil v ňom štvrtý gól v sezóne, pričom počas viac ako ôsmich minút na ľade zaznamenal aj plusový bod, strelu, bodyček, blok a 100% úspešnosť na vhadzovaniach. Jonathan Bernier zastavil 26 striel a prekonali ho Alex Killorn (oslabenie) a Steven Stamkos. Ben Bishop urobil 16 zákrokov, no nezabránil druhej prehre Lightning v sérii. „Z nejakého dôvodu sme v posledných zápasoch urobili zbytočné chyby. Takto sme v prvých 18 dueloch nehrali," skonštatoval kapitán floridského klubu pre agentúru AP.

Pánikov 4. gól v ročníku:

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (TOR), 2. J. Bernier (TOR), 3. D. Clarkson (TOR)

Gáborík i Sekera asistovali, z výhry sa tešil útočník Kings

V Los Angeles na seba narazili dvaja Slováci. Obaja bodovali. Marián Gáborík zaznamenal asistenciu, Andrej Sekera taktiež. Z víťazstva sa však tešil len jeden. Kings sa trikrát dostali do vedenia a do tretice ho dokázali aj udržať, aby porazili Carolinu 3:2. Víťazný gól strelil Tanner Pearson, ktorý nadviazal na góly Jarreta Stolla a Trevora Lewisa. Na ne dokázali Hurricanes odpovedať zásluhou Jeffa Skinnera a Erica Staala (700. bod v NHL). Do tretice sa im to už ale nepodarilo a Jonathan Quick prispel k tretej výhre L.A. v rade 25 zákrokmi. Cam Ward ich pri štvrtej prehre z ostatných piatich duelov urobil ešte viac – 36. Gáborík ho ohrozil trikrát, pričom odohral 16 a štvrť minúty. Štyri minúty strávil na trestnej lavici a konto si vylepšil aj o jeden plusový bod. Naopak, Sekera si okrem asistencie pripísal jeden mínusový bod. Počas 23 minút zaznamenal aj dve strely. Bol druhým najvyťažovanejším hráčom svojho tímu.

Hviezdy duelu: 1. T. Lewis (LAK), 2. B. McNabb (LAK), 3. N. Gerbe (CAR)

Hossa prispel asistenciou k výhre Blackhawks

Chicago prišlo dvakrát o vedenie, raz 2:0 a raz 3:2. Nakoniec ale dvojbodový Patrick Kane strelil v strede tretej tretiny gól, na ktorý už Calgary neodpovedalo. Blackhawks tak uspeli pomerom 4:3, aby vyhrali druhý zápas v rade a štvrtý z ostatných piatich. Prsty vo výhre mal aj Marián Hossa. Pripísal si jednu prihrávku. Po jeho spolupráci strelil svoj prvý gól v NHL Adam Clendening, na ktorého nadviazal v prvej tretine Daniel Carcillo. Za stavu 2:2 sa zase presadil Brent Seabrook. Corey Crawford urobil 24 zákrokov a prekonať ho dokázali Paul Byron, Dennis Wideman a Sean Monahan. 18 zásahov Jonasa Hillera na výhru nestačilo, a tak Flames prišli o svoju štvorzápasovú víťaznú sériu na domácom ľade. Hossa v zápase odohral 18 minút a 20 sekúnd. Okrem deviatej asistencie v sezóne zaznamenal aj jeden strelecký pokus a jeden zisk puku. Jeho tím odštartoval „cirkusový trip“, ktorý tento rok bude šesťzápasový. Vlani mali počas konania cirkusu vo „veternom meste“ bilanciu 6-1-0.

Pozri aj: Video: Adam Clendening strelil prvý gól v NHL pri debute

Hviezdy duelu: 1. P. Kane (CHI), 2. P. Byron (CGY), 3. S. Monahan (CGY)

Bjugstad porazil Sharks, Panthers pomohol aj Luongo

Vyrovnaný duel medzi San Jose a Floridou rozhodli až samostatné nájazdy. „Panteri“ nakoniec porazili „žralokov“ pomerom 3:2. Rozhodnutie priniesol Nick Bjugstad, ktorý bol hlavným hrdinom duelu. Florida v zápase dvakrát viedla, ale San Jose sa podarilo zakaždým odpovedať. Predĺženie vynútil Patrick Marleau len 34 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Marleau mohol vyrovnať aj skôr, ale Roberto Luongo zneškodnil jeho trestné strieľanie v 54. minúte. Kanadský brankár urobil 28 zákrokov a recept naňho našiel už len Logan Couture. Antti Niemi pre zmenu čelil 28 strelám a prekonať ho dokázal len jeden muž – Bjugstad. V oboch jeho góloch mal prsty Jonathan Huberdeau. Tomáš Kopecký v zápase odohral 15 minút a 17 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jednu strelu a urobil jeden bodyček. Jeho tím vyhral nad San Jose aj 12. novembra (4:1).

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (FLA), 2. P. Marleau (SJS), 3. R. Luongo (FLA)

Zucker rozhodol o výhre Minnesoty vo Philadelphii

Jason Zucker sa strelecky presadil 45,4 sekundy pred koncom záverečnej tretiny, aby rozhodol o triumfe Minnesoty na ľade Philadelphie 3:2. Wild v zápase dvakrát viedli po góloch dvojbodových Nina Niederreitera a Marca Scandellu, no Flyers zakaždým odpovedali. Postarali sa o to Mark Streit a Claude Giroux v početnej prevahe. Darcy Kuemper ale podal výborný výkon, keď viac gólov z 39 striel neinkasoval a doviedol tím zo St. Paul ku štvrtej výhre v sérii. Ray Emery opustil duel s 26 zásahmi. Jeho tím prehral štvrtý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (MIN), 2. M. Scandella (MIN), 3. M. Streit (PHI)

Pacioretty doviedol Canadiens k triumfu nad Blues

Vladimir Tarasenko síce otvoril skóre v prvej tretine, no to bolo zo strany St. Louis všetko. Montreal strelil neskôr štyri góly a zvíťazil na domácom ľade 4:1. Zaknihoval tým siedme víťazstvo z ostatných ôsmich duelov a s 31 bodmi je na čele ligy. Max Pacioretty strelil v deň svojich 26. narodenín dva góly, vrátane víťazného, na listine strelcov ho doplnili Dale Weise a Lars Eller. „Povedal som rodičom, že zvyčajne v období okolo mojich narodenín sa dostávam do formy. Nechcem si príliš namýšľať, no som šťastný, že som prispel k výhre a hádam v tom budem pokračovať," povedal Pacioretty, prvá hviezda duelu, agentúre CP. Carey Price chytil 31 z 32 striel a Montreal zdolal St. Louis po prvý raz od 16. novembra 2008, aby proti nemu ukončil päťzápasovú sériu prehier. Jake Allen urobil vo svojom prvom dueli kariéry proti Canadiens 26 zákrokov. Blues prehrali aj druhý zápas na aktuálnom tripe, ktorý začali v utorok v Bostone.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. C. Price (MTL), 3. S. Gončar (MTL)

Stars otočili duel proti Coyotes

Prvý gól Johna Klingberga v NHL začal obrat Dallasu, ktorý vstupoval do tretej tretiny za stavu 0:1. Klingberg a Cody Eakin však toto skóre otočili v priebehu 33 sekúnd a poistku pridal v 56. minúte Jason Spezza. Stars vďaka tomu porazili pomerom 3:1 Arizonu a ukončili sedemzápasovú sériu bez víťazstva. Coyotes poslal do vedenia v prvej tretine Lauri Korpikoski. Inak už nikto na Kariho Lehtonena nenašiel recept. Fínsky gólman urobil 26 zákrokov. Aj jeho náprotivok, Mike Smith, čelil 27 strelám. Aleš Hemský zaznamenal dve asistencie.

Pozri aj: Video: Klingberg na druhý pokus strelil prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg (DAL), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. C. Eakin (DAL)

Ovečkin rozhodol o výhre v Denveri

Alex Ovečkin strelil gól šesť minút pred koncom tretej tretiny, aby doviedol Washingotn k triumfu 3:2 nad Coloradom. Kapitán Capitals, ktorý v troch predošlých dueloch nebodoval, zaznamenal aj asistenciu. K ukončeniu tripu s bilanciu 2-1-0 pomohli aj Nicklas Bäckström a Jason Chimera, ktorí dvakrát posielali svoj tím do vedenia. Colorado ale vždy odpovedalo. Bradena Holtbyho z 29 striel prekonali Daniel Briere a Tyson Barrie, kým Nathan MacKinnon zaznamenal dve asistencie. Reto Berra medzitým zastavil 20 striel. Hráči Avalanche prišli o dvojzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. N. MacKinnon (COL), 3. B. Orpik (WSH)

Lehner priviedol Ottawu k víťazstvu nad Nashville

Robin Lehner zastavil 33 striel, aby nasmeroval Ottawu k domácemu triumfu 3:2 nad Nashville. Víťazný presný zásah vsietil Jared Cowen, ktorý napodobnil spoluhráčov Bobbyho Ryana a Alexa Chiassona. Tí otočili v druhej tretine stav duelu z 0:1 na 3:1. Skóre zápasu otvoril Shea Weber v presilovej hre a uzavrel ho Olli Jokinen svojím prvým gólom i bodom v drese Predators až v 19. zápase sezóny. „Je ťažké vrátiť sa do zápasu po inkasovaní troch gólov v jednej tretine. Každý tím vie, ako to ubrániť. Druhá tretina nás stála víťazstvo," skonštatoval Jokinen pre CP. Carter Hutton zaknihoval pri svojom prvom štarte od 4. novembra 16 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (OTT), 2. J. Cowen (OTT), 3. S. Weber (NSH)

Kesler nebodoval, ale pri návrate sa tešil z výhry

Corey Perry a Jakob Silfverberg premenili svoje samostatné nájazdy, kým ani jeden z dvojice hráčov Vancouveru to nedokázal. Anaheim vďaka tomu uspel v kanadskom meste 4:3. Ryan Kesler, ktorý sa vrátil do Vancouveru po prvýkrát od výmeny, nebodoval a diváci ho vybučali pri každom dotyku puku. Z jeho spoluhráčov sa presadili Andrew Cogliano, Ryan Getzlaf a Matt Beleskey. Prví dvaja menovaní poslali Ducks do vedenia 2:0, tretí vyrovnal stav na 3:3. V prospech Canucks otočili stav Bo Horvat (prvý gól v NHL), Jannik Hansen a Radim Vrbata. Eddie Läck si však nedokázal od tohto momentu udržať čisté konto. Nakoniec duel opustil s 23 zákrokmi. O dva viac urobil Frederik Andersen, ktorý svojmu tímu pomohol ukončiť trojzápasovú sériu prehier.

Pozri aj: Video: Bo Horvat strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. B. Horvat (VAN), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. A. Edler (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 13:06 2 0 2 1 0 3 2
T. Jurčo (DET) 12:28 0 1 1 -1 2 0 2
R. Pánik (TOR) 8:18 1 0 1 1 0 1 1
M. Hossa (CHI) 18:20 0 1 1 0 0 1 0
T. Kopecký (FLA) 15:17 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (CAR) 22:54 0 1 1 -1 0 2 0
M. Gáborík (LAK) 16:15 0 1 1 1 4 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Marchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies