Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Višňovský vyhral, on ani Marinčin nebodovali

V piatok sa v NHL odohrali len tri stretnutia s dvojnásobným slovenským zastúpením. Obrancovia Ľubomír Višňovský ani Martin Marinčin nebodovali, no prvý menovaný sa tešil z výhry.

Hviezdy večera:
1. Cory Schneider (NJD), 29/29, čisté konto
2. Ryan Strome (NYI), 1 gól, 2 asistencie
3. Ryan Johansen (CBJ), 1 gól, 2 asistencie

Okposo rozhodol v nájazdoch o výhre Islanders v Pittsburghu

Kyle Okposo premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a pred ním sa presadil aj Frans Nielsen, aby New York Islanders zdolali Pittsburgh na jeho ľade 5:4 v prvom z dvoch vzájomných duelov počas dvoch dní. Chad Johnson chytil 26 striel a dva nájazdy súpera pri jeho prvom triumfe proti Penguins v kariére. „Myslím, že dnešné víťazstvo nám dodalo veľa sebavedomia. Chcete získať toľko bodov, koľko sa len dá, hlavne proti silným súperom. Dnes sme získali dva body a dúfame, že zajtra na tom budeme stavať," povedal pre agentúru AP brankársky kolega Jaroslava Haláka. Islanders viedli v zápase 3:1 po troch góloch v rozmedzí 95 sekúnd v prvej tretine a neskôr aj 4:2, no domáci zakaždým vyrovnali. O góly hostí sa postarali trojbodový Ryan Strome, Matt Martin, Nikolaj Kuľomin a Nick Leddy. Tí prekonali Marc-Andre Fleuryho z 35 striel. Z jeho spoluhráčov skórovali Brandon Sutter, Blake Comeau, Nick Spaling a dvojbodový Patric Hornqvist. Jevgenij Malkin nazbieral dve asistencie. V drese tímu z Long Islandu nechýbal na ľade Ľubomír Višňovský, ktorý odohral 20 minút a 28 sekúnd. Zaznamenal počas nich dve zblokované strely. Prvé dva tímy Metropolitnej divízie sa stretnú aj v sobotu, tentoraz v Nassau Coliseum.

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYI), 2. K. Okposo (NYI), 3. P. Hornqvist (PIT)

Schneider vynuloval Oilers vo svojom 20. štarte v sezóne

Cory Schneider chytil všetkých 29 streleckých pokusov domáceho Edmontonu, aby doviedol New Jersey k výhre 2:0 a zaknihoval druhé čisté konto sezóny, 14. v kariére. Bol to jeho 20. štart od začiatku ročníka, čím prekonal klubový rekord Martina Brodeura zo sezóny 2001/02. Do brány teda ešte nikoho iného nepustil aj napriek nie veľmi oslnivým výkonom tímu. Devils totiž ukončili minisériu dvoch prehier a vyhrali len tretí z ostatných deviatich duelov. Víťazný presný zásah vsietil v polovici zápasu Adam Henrique a poistku pridal o päť minút neskôr Tuomo Ruutu. Eric Gelinas prihral na oba góly, ktoré inkasoval Viktor Fasth z 26 striel. Oilers prehrali piaty súboj v sérii po druhý raz v sezóne. Bol pri tom aj Martin Marinčin, ktorý odohral slušnú porciu 15 minút a 29 sekúnd. Na konto si zapísal tri strely na bránu. „Naším problémom teraz je, že nedokážeme hrať celých 60 minút. A vy potrebujete hrať celých 60 minút. Nemôžete mať len dobrý začiatok alebo dobrú druhú a tretiu tretinu po zlom začiatku. Musí to byť celých 60 minút," vysvetlil pre agentúru CP tréner Oilers Dallas Eakins.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. E. Gelinas (NJD), 3. A. Henrique (NJD)

Chochlačov ukončil nájazdový maratón v prospech Bruins

Alex Chochlačov sa ako jediný presadil v nájazdovej lotérii, a to až v siedmej sérii, aby rozhodol o víťazstve Bostonu na ľade Columbusu 4:3. Mladý Moskovčan odohral len svoj druhý zápas v NHL, pričom zaskakoval za zraneného Davida Krejčího. „Som vždy šťastný, keď ma povolajú do prvého tímu. Nepovedia mi, kedy budem hrať, len nech sa pripravím," povedal pre AP 21-ročný center. Zásluhu na treťom triumfe v sérii má ale najmä brankár Niklas Svedberg, ktorý okrem siedmich nájazdov súpera zastavil aj 25 striel počas 65 minút. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Dennis Seidenberg, Matt Fraser a Daniel Paille, ktorí v záverečnej časti hry zmazali dvojgólové vedenie Blue Jackets z prvej tretiny. Aspoň bod pre domácich zachránil Jack Johnson. Okrem neho skórovali aj dvojbodový Nick Foligno a Ryan Johansen, ktorý mal prsty vo všetkých góloch tímu z Ohia. Sergej Bobrovskij kryl 38 striel, no nezabránil druhej prehre Columbusu v rade. „Vyhrávali sme 2:0 v tretej tretine a odišli sme len s jedným bodom. Vidím to ako prehru," skonštatoval pre AP tréner hostí Todd Richards.

Hviezdy duelu: 1. A. Chochlačov (BOS), 2. R. Johansen (CBJ), 3. N. Foligno (CBJ)

Zápas medzi Buffalom Sabres a New Yorkom Rangers bol odložený pre nepriaznivé počasie na 20. februára 2015.
Pozri aj: Duel medzi Buffalom a Rangers bol odložený na február

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ľ. Višňovský (NYI) 20:28 0 0 0 0 0 0 0
M. Marinčin (EDM) 15:29 0 0 0 0 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies