Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Hossa zažiaril, Tatar skóroval, Halák vyhral

V bohatý sobotný večer sa v NHL darilo niekoľkým Slovákom – Marián Hossa sa so štyrmi bodmi stal dokonca prvou hviezdou zápasu i večera. Hossa a Tatar skórovali, bodoval aj Višňovský a Halák podal ďalší dobrý výkon.

Hviezdy večera:
1. Marián Hossa (CHI), 1 gól, 3 asistencie
2. Carey Price (MTL), 33/33, čisté konto
3. Jhonas Enroth (BUF), 43/44, 97,7% úspešnosť zákrokov

Hossa ukončil strelecké suchoty a stal sa prvou hviezdou večera

Marián Hossa odohral, rovnako ako celý tím, najlepší zápas tejto sezóny. Po deviatich dueloch prelomil streleckú nemohúcnosť a skóroval tretí raz v ročníku. Ku presilovkovému gólu pridal tri asistencie, aby ako prvá hviezda zápasu i večera výrazne prispel k vysokému víťazstvu Chicaga v Edmontone pomerom 7:1. Víťazný presný zásah vsietil Marcus Krüger, Jonathan Toews strelil dva góly, Patrick Kane s Krisom Versteegom po jednom a pridali aj po asistencii. Skóroval aj Duncan Keith, kým Brandon Saad dvakrát asistoval. Corey Crawford pomohol k tretiemu triumfu v rade 24 zákrokmi a jediný gól mu strelil za stavu 0:6 David Perron. Ben Scrivens inkasoval päťkrát z 13 striel predtým, ako Viktor Fasth pustil ešte dva góly zo zvyšných 17 pokusov. Hossa ich ohrozil len jednou strelou. Počas 16 minút zaknihoval aj dve „plusky", bodyček a jeden odobratý puk. Jeho vydarený večer sledoval aj Martin Marinčin, ktorý strávil na ľade 21 a pol minúty so ziskom dvoch „mínusiek", jednej strely a dvoch blokov. Oilers prehrali šiesty duel v sérii. Blackhawks vyhrali tretí duel v rade.

Hossov 3. gól sezóny:

Pozri aj: Hossa bol rád, že ukončil strelecké suchoty

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), 2. J. Toews (CHI), 3. P. Kane (CHI)

Halák a Višňovský doviedli Islanders k výhre nad Penguins

Na Long Islande si najskôr poctili niekdajšieho brankára Billyho Smitha a potom newyorský tím napodobnil mužstvo, ktoré v 80. rokoch získalo štyri Stanley Cupy v rade. Jaroslav Halák inkasoval síce ako prvý, ale okrem gólu Jevgenija Malkina z prvej tretiny za svoj chrbát už nič nepustil a s 27 zákrokmi doviedol Islanders k výhre 4:1 nad Penguins. Bola to jeho šiesta výhra v rade a pre tím ôsma z posledných desiatich zápasov. Pomohol k nej aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorý prihrával na víťazný gól Andersa Leeho. Okrem strely, ktorá skončila gólom, zaznamenal topoľčiansky rodák aj jeden plusový bod a dva bloky. Na ľade strávil 18 a pol minúty. Strelecky sa presadili aj Matt Martin, Brock Nelson a John Tavares. Thomas Greiss inkasoval štyri góly z 35 striel a Pittsburgh si pripísal druhú porážku v rade. Oba tímy majú teraz zhodný počet bodov a delia sa o prvú priečku v Metropolitnej divízii.

Hviezdy duelu: 1. M. Martin (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. A. Lee (NYI)

Tatar opäť skóroval, no Detroit v Toronte neuspel

Tomáš Tatar skóroval v treťom zápase v rade, ale jeho deviaty gól v sezóne nestačil Detroitu na víťazstvo nad Torontom. Z jeho spoluhráčov sa totiž do streleckej listiny už nezapísal nikto, kým z hráčov Maple Leafs sa presadili traja hráči. K výhre 4:1 viedli góly Lea Komarova, Petra Hollanda a Tylera Bozaka, ktorý strelil víťazný gól v oslabení a pridal aj gól do prázdnej brány. Toronto strelilo tri góly v tretej tretine. Po dvoch tretinách mal streleckú prevahu Detroit, ale nakoniec s ňou zápas skončili „javorové listy“. Na bránu Jimmyho Howarda vyslali 28 striel, kým Jonathan Bernier čelil 26 pokusom Red Wings. Tatar ho ohrozil trikrát, pričom odohral necelých 15 minút a zaznamenal aj plusový bod a dva bodyčeky. Tomáš Jurčo odohral 13 a pol minúty so ziskom plusového bodu. Domáci Richard Pánik odohral niečo cez šesť minút, ale zaznamenal len jednu strelu.

Tatarov 9. gól v sezóne

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (TOR), 2. T. Bozak (TOR), 3. P. Holland (TOR)

Enroth doviedol Buffalo k tretej výhre v sérii

Jhonas Enroth zastavil 43 striel Washingtonu, z toho 20 v druhej tretine, aby nasmeroval Buffalo k víťazstvu v hlavnom meste USA pomerom 2:1. Skóre duelu otvoril Matt Moulson v polovici zápasu, no v úvode záverečnej tretiny vyrovnal v presilovej hre na 1:1 Matt Niskanen prvým gólom v drese Capitals. O treťom triumfe v sérii rozhodol o sedem minút neskôr Torrey Mitchell. Bol pri tom aj Andrej Meszároš, ktorý odkorčuľoval takmer 19 minút vo svojom 600. zápase v NHL. Zo zápasu si odniesol plusový bod, strelu, bodyček a dva bloky. Braden Holtby opustil duel s 24 zákrokmi. Pre Capitals to bol so 44 strelami najaktívnejší zápas sezóny.

Pozri aj: Andrej Meszároš odohral jubilejný zápas v NHL

Hviezdy duelu: 1. J. Enroth (BUF), 2. T. Mitchell (BUF), 3. M. Niskanen (WSH)

Forsberg rozhodol v nájazdoch o výhre Nashville

Filip Forsberg, momentálne najlepší nováčik sezóny, sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch vo štvrtej sérii, čím rozhodol o domácom triumfe Nashville nad Floridou 3:2. V riadnej hracej dobe ho poslali do dvojgólového vedenia Colin Wilson a Matt Culen, no v poslednej minúte zápasu vyrovnali v rozmedzí 11 sekúnd Rocco Grimaldi (prvý gól v NHL) a Nick Bjugstad. Roberto Luongo čelil počas 65 minút 50 strelám, jeho náprotivok Pekka Rinne o 20 menej. Jednu na neho vyslal Tomáš Kopecký, ktorý si počas 14 minút v akcii pripísal aj mínusový bod. „Boli sme lepší počas celých 60 minút a oni mali dva šťastné odrazy v závere. Bolo to ťažké, ale hrali sme naozaj dobre v predĺžení a mohli sme aj skórovať. Skutočne sme si zaslúžili vyhrať,“ povedal agentúre AP Forsberg, prvá hviezda duelu.

Pozri aj: Video: Rocco Grimaldi strelil svoj prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. R. Luongo (FLA), 3. P. Rinne (NSH)

Demers strelil víťazný gól pri debute v drese Dallasu

Dallas vstúpil do domáceho zápasu s Los Angeles plný sebavedomia po tom, čo si pri slávnostnom ceremoniáli uctil najväčšiu legendu klubu a najnovšieho člena Siene slávy, Mikea Modana. V prvej tretine skórovali dvakrát Jamie Benn a John Klingberg, na 4:0 zvyšoval v úvode druhej časti hry dvojbodový Tyler Seguin. Kings znížili na 2:4, no o výhre 5:4 rozhodol v početnej prevahe Jason Demers pri jeho debute v drese Stars len deň po výmene zo San Jose. Benn s Klingbergom pridali po asistencii, Cody Eakin ich nazbieral dve. Kari Lehtonen pomohol k druhému triumfu v rade 37 zásahmi a asistenciou pri Seguinovom góle. Prekonali ho dvojgólový Justin Williams, Tanner Pearson a Mike Richards. Kyle Clifford a Jarret Stoll dvakrát asistovali, kým Jonathan Quick kryl 18 striel. V akcii nechýbal Marián Gáborík, ktorý počas 14 minút a 50 sekúnd v akcii zaznamenal len mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. J. Williams (LAK), 3. J. Klingberg (DAL)

Redmond rozhodol o výhre Avalanche, Sekera nebodoval

Obranca Zach Redmond strelil dva góly, vrátane víťazného 95 sekúnd pred koncom riadnej hracej doby a Colorado vyhralo nad Carolinou 4:3. Hurricanes mali lepší začiatok zápasu, keď po prvej tretine vyhrávali 3:1. Jarome Iginla ukončil 13-zápasovú sériu bez streleného gólu a strelecky sa presadil aj Erik Johnson, prvá hviezda zápasu. Nathan MacKinnon zaznamenal tri asistencie a Calvin Pickard premiérové víťazstvo v NHL. Mladý brankár nastúpil v 17. minúte po tom, čo Reto Berra inkasoval tri góly z desiatich striel. Švajčiarskeho gólmana prekonali v prvej tretine John-Michael Liles, niekdajší hráč Avalanche, Nathan Gerbe a Andrej Nestrašil, ktorého Hurricanes získali v piatok z listiny nechránených hráčov. V akcii sa predstavil aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol po spoluhráčovi Justinovi Faulkovi druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu. Bojnický rodák odohral viac ako 26 minút s bilanciou mínusový bod, jedna strela a dva bloky. Carolina prehrala v Pepsi Center 12. duel v rade od 9. februára 1996.

Hviezdy duelu: 1. E. Johnson (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. Z. Redmond (COL)

Blues ukončili na ľade Senators sériu prehier

Blues ukončili sériu dvoch prehier, keď uspeli v Ottawe 3:2. V tretej tretine čelil Brian Elliott len piatim strelám a duel proti svojmu bývalému tímu nakoniec opustil s 24 zákrokmi. O góly sa postarali Maxim Lapierre, Vladimir Tarasenko a Alexander Steen. St. Louis inkasovalo góly len v oslabeniach. Ich autormi boli Mika Zibanejad a Erik Karlsson. Robin Lehner urobil 30 zákrokov. Jediným mínusom Blues bolo zranenie dolnej časti tela, ktoré v tretej tretine utrpel obranca Jay Bouwmeester.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. M. Zibanejad (OTT), 3. A. Steen (STL)

Price vynuloval Bruins

Montreal pokračuje v dobrých výkonoch proti Bostonu. Canadiens porazili svojho rivala z Atlantickej divízie aj v treťom tohtosezónnom zápase, keď svoje druhé čisté konto sezóny vychytal Carey Price. Strelecky sa presadili Tomáš Plekanec a Andrej Markov, ktorý dosiahol svoj 100. gól v NHL. Price urobil 33 zákrokov, Plekanec si pripísal aj asistenciu a dve si z duelu odniesol Brendan Gallagher. Tuukka Rask urobil 21 zákrokov a pohoršil si bilanciu proti „Habs“ na 3-12-3. Jeho tím nestačil na kanadský klub v deviatich z posledných desiatich stretnutí.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. T. Plekanec (MTL), 3. B. Gallagher (MTL)

Killorn a Bishop pomohli Lightning k výhre nad Wild

V zápase medzi Tampou Bay a Minnesotou sa všetko podstatné udialo v druhej dvadsaťminútovke. Skóre v nej otvoril Zach Parise, ale následne dva góly strelili Lightning. O výhre 2:1 rozhodli Steven Stamkos a Alex Killorn. Anton Stralman prihrával na oba góly a podstatný bol aj výkon Bena Bishopa, ktorý duel opustil s 30 zákrokmi. Jeho náprotivok, Dary Kuemper, zaknihoval 26 zákrokov. Wild prišli o sériu štyroch výhier, Lightning si vylepšili bilanciu doma na 8-2-1.

Hviezdy duelu: 1. R. Callahan (TBL), 2. A. Killorn (TBL), 3. Z. Parise (MIN)

Flyers ukončili sériu prehier

Philadelphia odohrala jeden zo svojich najlepších zápasov v sezóne, aby ukončila sériu štyroch prehier. Braydon Coburn zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Flyers k výhre 4:2 nad Columbusom. Brayden Schenn, Mark Streit a Wayne Simmonds tiež skórovali a Jakub Voráček si pripísal dve asistencie, aby mal na konte už 29 bodov. Dve asistencie zaznamenal aj Claude Giroux, ktorý vyhral 23 z 28 vhadzovaní. Steve Mason zastavil 20 striel a prekonali ho len Boone Jenner a Matt Calvert. Sergej Bobrovskij inkasoval štyri góly z 37 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Coburn (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. J. Voráček (PHI)

Flames zdolali Devils po nájazdoch

New Jersey vyhrávalo v Calgary v polovici 58. minúty 4:2. Flames si však skvelým záverom vynútili predĺženie a nakoniec zvíťazili 5:4 po nájazdoch. Rozhodujúci zaznamenal Jiří Hudler, ktorý skóroval aj v riadnom hracom čase. Josh Jooris a dvojgólový Curtis Glencross tiež prekonali Scotta Clemmensena, ktorý v prvom tohtosezónnom dueli chytil 33 striel. Adam Henrique, Mike Cammalleri, Travis Zajac a Tuomo Ruutu strelili góly Devils. Calgary vyhralo piaty z posledných šiestich domácich zápasov.

Hviezdy duelu:
1. C. Glencross (CGY), 2. A. Henrique (NJD), 3. J. Jooris (CGY)

Vermette rozhodol o výhre Arizony nad San Jose

Arizona vyhrávala nad San Jose 2:0 i 3:2, ale nakoniec zvíťazila 4:3 až po samostatných nájazdoch. V nich strelil gól len Antoine Vermette, ktorý otvoril aj skóre zápasu. David Schlemko a Shane Doan tiež skórovali, kým Devan Dubnyk zlikvidoval 40 striel. Z hráčov Sharks sa zapísali do listiny strelcov Tommy Wingels, Andrew Desjardins a Joe Pavelski. Antti Niemi chytil 22 striel, no kalifornský tím prehral tretíkrát v rade.

Hviezdy duelu: 1. T Wingels (SJS), 2. S. Doan (ARI), 3. A. Vermette (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 27/28 (96,4%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 18:30 0 1 1 +1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 16:03 1 3 4 +2 0 1 0
M. Marinčin (EDM) 21:31 0 0 0 -2 0 1 0
A. Meszároš (BUF) 18:50 0 0 0 +1 0 1 1
T. Kopecký (FLA) 14:08 0 0 0 -1 0 1 0
A. Sekera (CAR) 26:04 0 0 0 -1 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 20:13 0 0 0 -1 0 0 0
R. Pánik (TOR) 06:17 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (DET) 14:44 1 0 1 +1 0 3 2
T. Jurčo (DET) 13:32 0 0 0 +1 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies