Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
DAL
1
VGK
2
po 2. tr.
EDM
3
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Halák vytvoril nový klubový rekord, Tatar s Jurčom bodovali

Jaroslav Halák vytvoril nový klubový rekord a Ottawe pokazil večer Daniela Alfredssona. Bodovali aj slovenskí útočníci Detroitu – Tomáš Jurčo získal jeden bod, Tomáš Tatar dva.

Hviezdy večera:
1. Brad Richardson (VAN), 2 góly, 1 asistencia (vrátane víťazného)
2. Sergej Bobrovskij (CBJ), 52/55, 94,5% úspešnosť zákrokov
3. Dennis Wideman (CGY), 2 góly

Halák pokazil Ottawe významný deň

Jaroslav Halák vyhral svoj 11. zápas v rade, čím vytvoril nový rekord histórie Islanders. Bratislavský rodák zastavil 20 striel, aby newyorský tím porazil Ottawu v druhom zápase v rade, tento raz na ľade Canadian Tire Centre, ktorá zažila emocionálny večer pri lúčení sa Daniela Alfredssona s kariérou. „Ostrovania“ vyhrali 2:1, keď sa strelecky presadili Brock Nelson a Casey Cizikas. Craiga Andersona prekonali z 25 striel. O jediný gól Senators sa postaral Mika Zibanejad, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav a 1:1. Ottawa následne v tretej tretine prestrieľala hostí 12:7, ale víťaznú bodku za významným dňom nedala. „Bol to pre nás skvelý deň a bolo zábavné byť toho súčasťou. Nebolo však zábavné, že sme nevyhrali tento zápas,“ priznal obranca Erik Karlsson pre agentúru CP.

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. C. Cizikas (NYI), 3. C. Anderson (OTT)

Helm a Weiss doviedli Wings k výhre, bodovali aj Slováci

Tomáš Jurčo zaznamenal jednu asistenciu, Tomáš Tatar dve. Slovenskí hráči pomohli k víťazstvu Detroitu 5:2 nad Dallasom, pri ktorom sa vyznamenali najmä Darren Helm a Stephen Weiss. Prvý menovaný strelil dva góly, druhý strelil gól a pridal dve asistencie. Pavel Daciuk a Kyle Quincey sa tiež presadili strelecky, kým Jimmy Howard urobil 21 zákrokov. Vychytal svoje 164. víťazstvo, vďaka čomu sa dostal na tretie miesto v klubovom poradí. Colton Sceviour a Tyler Seguin skórovali z hráčov Stars. Jussi Rynnas pri svojom druhom štarte v NHL zastavil 24 striel, ale na odvrátenie štvrtej prehry v rade to nestačilo. Tatar, ktorý odohral 17 minút, ho ohrozil dvakrát. Jurčo počas 12 minút zaknihoval štyri strely. Obaja si na konto pripísali po dva plusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Helm (DET), 2. K. Quincey (DET), 3. S. Weiss (DET)

Oslabené New Jersey porazilo Toronto 5:3

New Jersey hralo bez siedmich hráčov základnej zostavy, dvakrát prišlo o vedenie, ale nakoniec uspelo v Toronte pomerom 5:3. Skóre otvoril v presilovke Eric Gelinas, no na 1:1 vyrovnal Mike Santorelli. Stephen Gionta obnovil vedenie Devils, ale na jeho gól zareagoval v oslabení Nazem Kadri. Potom sa ale presadili v rade Mike Cammalleri, Steve Bernier a Adam Henrique, kým Coryho Schneidera prekonal už len Phil Kessel. Americký brankár opustil duel s 29 zákrokmi. Jeho náprotivok, Jonathan Bernier, urobil 21 zásahov. Richard Pánik opäť hral. Počas deviatich minút a 24 sekúnd však stihol urobiť len jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. E. Gelinas (NJD), 2. S. Bernier (NJD), 3. M. Santorelli (TOR)

Johansen rozhodol v nájazdoch o výhre Columbusu nad Floridou

Ryan Johansen sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch vo štvrtej sérii, v ktorej rozhodol o domácom víťazstve Columbusu 4:3 nad Floridou. V úvode druhej tretiny pritom vyhrával už 3:0 po góloch Nicka Foligna, dvojbodového Cama Atkinsona a Boona Jennera. Sergej Bobrovskij urobil počas 65 minúť až 52 zákrokov, čím stanovil nový klubový rekord. 38 na neho Panthers vyslali počas posledných dvoch tretín, v ktorých vyrovnali skóre duelu. Postarali sa o to dvojbodový Tomáš Fleischmann a dvojgólový Nick Bjugstad, ktorý pridal aj asistenciu. Jonathan Huberdeau dvakrát asistoval a Roberto Luongo kryl 17 striel. Všetky tri góly strelili v rozmedzí štyroch a pol minúty. Slovenský útočník Tomáš Kopecký pri nich nebodoval, no počas necelých desiatich minút na ľade zaznamenal šesť striel a jeden bodyček. Blue Jackets vyhrali druhý zápas v rade, pričom Floridu zdolali už v desiatom dueli v sérii od 21. apríla 2007. Premenili tiež svoj prvý samostatný nájazd z desiatich v tomto ročníku.

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (FLA), 2. R. Johansen (CBJ), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Predators pokazili Brodeurovi debut v bráne Blues

Martin Broduer sa postavil do brány po viac ako siedmich mesiacoch, no hanbu si neurobil. Inkasoval síce štyri góly z 24 striel, no udržiaval šance svojho tímu na úspech až do konca. „Cítil som sa veľmi dobre. Všetko bolo nové. Mal som dosť práce a to mi pomohlo. Je to o tom jednom zákroku v tretej tretine, ktorý sa mi nepodaril a ten mohol byť rozdielový. Máme tu však talentovaných hráčov. Niekedy síce robia chyby, no hrali predo mnou naozaj dobre," povedal legendárny brankár pre agentúru AP. Nashville napokon zvíťazil na domácom ľade nad St. Louis 4:3 a predĺžil si sériu domácich výhier na sedem duelov. Rozhodol o nej Colin Wilson, no presadili sa aj dvojbodový Filip Forsberg, Eric Nyström a Mike Ribeiro, ktorý pridal dve asistencie. Pekka Rinne prispel k triumfu 29 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Vladimir Tarasenko a Jaden Schwartz.

Hviezdy duelu: 1. M. Ribeiro (NSH), 2. V. Tarasenko (STL), 3. F. Forsberg (NSH)

Carolina bez Sekeru podľahla Washingtonu

Carolina nastúpila proti Washingtonu bez zraneného Andreja Sekeru a podala dobrý bojovný výkon. Víťazstvo však nezískala. Eric Fehr v 56. minúte strelil gól, ktorým rozhodol o výhre Capitals 2:1. Strelecky sa presadil aj Jay Beagle a Braden Holtby urobil 29 zákrokov. Symbolicky ho prekonal len bývalý hráč Washingtonu, Alexander Siomin, pre ktorého to bol zároveň 500. bod v NHL. Jeho krajan, Anton Chudobin, zneškodnil 28 striel. Hurricanes odohrali najslabšie druhú tretinu, v ktorej paradoxne ako v jedinej neinkasovali.

Hviezdy duelu: 1. E. Fehr (WSH), 2. B. Holtby (WSH), 3. A. Siomin (CAR)

Lightning ukončili víťaznú sériu Sabres

Steven Stamkos zaznamenal gól a dve asistencie, aby Tampa Bay vyhrala nad Buffalom 5:0 v nervóznom zápase, v ktorom domáci dominovali. Ben Bishop vychytal svoje prvé čisté konto sezóny, ale musel urobiť len 13 zákrokov. Radko Gudas, Brenden Morrow, Jason Garrison a Brett Connolly sa presadili z hráčov „Bolts“, ktorí si vylepšili domácu bilanciu na 11-2-1. Všetky góly inkasoval Jhonas Enroth, ktorý čelil 35 strelám. Sabres prehrali prvý duel po troch výhrach a bezradní v tretej tretine pritvrdili aspoň fyzicky. Výsledkom bolo 106 trestných minút a šiesti hráči vylúčení do konca zápasu.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. R. Gudas (TBL), 3. B. Bishop (TBL)

Läck vychytal nulu proti Penguins

Eddie Läck ukázal, že mu nerobí problém chytať aj po dlhšej odmlke. Pri svojom prvom štarte od 20. novembra vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne, aby doviedol Vancouver k výhre 3:0 nad Pittsburghom. Zneškodnil všetkých 21 striel, kým Thomasa Greissa z 31 streleckých pokusov prekonali Shawn Matthias a Brad Richardson, ktorý zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. Matthias asistoval raz. „Chceme hrať dobre proti najlepším tímom, no nemyslím si, že dnes mali svoj deň a zrejme to aj povedia. Myslím, že sme urobili veľa vecí správne, no oni pravdepodobne nehrali na maximum," skonštatovala prvá hviezda duelu i celého večera pre CP.

Hviezdy duelu: 1. B. Richardson (VAN), 2. E. Läck (VAN), 3. S. Matthias (VAN)

Jones vychytal svoj druhý shutout v rade

Martin Jones zastavil všetkých 26 striel Arizony, aby si pripísal druhé čisté konto v sezóne, šieste v kariére a doviedol obhajcu titulu k výhre 4:0. Pre Jonesa to bolo zároveň druhé čisté konto v rade, prvé od 26. novembra. Gól neinkasoval už 146 minút a 32 sekúnd. K víťazstvu najviac prispel kapitán Dustin Brown, ktorý strelil úvodné dva góly a na ďalší prihral. Zvyšné presné zásahy vsietili Jarret Stoll a Alec Martinez v presilových hrách, ktorí zaznamenali aj po asistencii. Tretí inkasovaný gól z 20 striel vyhnal z brány Coyotes Mikea Smitha, ktorého nahradil Devan Dubnyk. Ten už pustil za chrbát len jeden z 23 pukov. Kings ukončili sériu piatich prehier na ľade Arizony, ktorá prehrala šiesty domáci zápas v sérii po prvý raz od roku 2009. Prvý vzájomný duel v ročníku vyhrali Coyotes 3:2 po predĺžení.

Hviezdy duelu: 1. M. Jones (LAK), 2. D. Brown (LAK), 3. A. Martinez (LAK)

Monahan rozhodol v predĺžení o výhre Calgary nad Coloradom

Sean Monahan skóroval v druhej minúte predĺženia a pridal aj asistenciu , aby Calgary zdolalo na domácom ľade Colorado 4:3 a zaknihovalo štvrtý triumf v sérii. Z hráčov Flames sa strelecky presadili aj dvojbodový Curtis Glencross a dvojgólový Dennis Wideman, ktorý otváral skóre duelu v presilovej hre a v jeho predposlednej minúte vynútil predĺženie. Kris Russell nazbieral tri asistencie a Karri Rämö pomohol k výhre 26 zákrokmi. Prekonali ho Matt Duchene, Nick Holden a Alex Tanguay. Ryan O´Reilly dvakrát asistoval a Semjon Varlamov opustil zápas s 21 zásahmi. Flames dokázali ako prvý tím v sezóne šiesty raz zvíťaziť, ak prehrávali po dvoch tretinách. Žiaden iný tím nestrelil v tretích tretinách viac gólov (39). Ich tréner, Bob Hartley, zaknihoval 400. víťazstvo v NHL.

Hviezdy duelu: 1. D. Wideman (CGY), 2. S. Monahan (CGY), 3. M. Duchene (COL)

Sharks zdolali Bruins v divokom zápase

Štyria strelci sa postarali o sedem gólov San Jose, ktoré doma zvíťazilo v prestrelke s Bostonom 7:4 a zaznamenalo tretiu výhru v sérii. Joe Pavelski, Tyler Kennedy a Tommy Wingels strelili po dva góly a Tomáš Hertl dal výsledku konečnú podobu. Spolu s Pavelskim aj raz asistovali, James Sheppard, Patrick Marleau, Brent Burns a Matt Irwin nazbierali po dve prihrávky. Antti Neimi kryl 20 striel Bostonu, ktorý viedol 2:0 aj 4:3, no nakoniec prehral tretí duel v rade. Z jeho hráčov skórovali dvojgólový Reilly Smith, Gregory Campbell a Torey Krug. Brad Marchand s Patriceom Bergeronom dvakrát asistovali, kým Tuukka Rask čelil 44 strelám. Bruins odišli bez bodu aj z tretieho zápasu v rámci tripu, ktorý zakončia v sobotu v Arizone. V troch dueloch s kalifornskými súpermi zaznamenali skóre 6:12.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. J. Sheppard (SJS), 3. T. Kennedy (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/21 (95,2%) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 17:06 0 2 2 +2 0 2 1
T. Jurčo (DET) 11:15 0 1 1 +2 0 4 0
T. Kopecký (FLA) 09:47 0 0 0 0 0 6 1
R. Pánik (TOR) 09:24 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies