Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík skóroval aj asistoval, Halák vyhral

V sobotu sa v NHL odohralo dvanásť zápasov aj s ôsmimi Slovákmi. Bodoval len Marián Gáborík, ktorý gólom a asistenciou pomohol k výhre Kings. Z víťazstva sa tešili aj Jaroslav Halák s Ľubomírom Višňovským.

Hviezdy večera:
1. Claude Giroux (PHI), 2 góly, 2 asistencie (vrátane víťazného)
2. Marc-Andre Fleury (PIT), 45/46, 97,8% úspešnosť zákrokov
3. Alex Tanguay (COL), 2 góly, 1 asistencia

Gáborík opäť skóroval, Kings zdolali aj Coyotes

Marián Gáborík je v ostatných zápasoch na neudržanie. Proti Kings strelil presilovkový gól a pridal asistenciu, aby predĺžil svoju gólovú i bodovú sériu na štyri zápasy. Spolu si v nich pripísal šesť presných zásahov a dve prihrávky. Obhajca titulu aj vďaka jeho dvom bodom vyhral doma nad Arizonou 4:2. Víťazný gól vsietil Alec Martinez tiež v početnej prevahe, skóre duelu otvoril Jeff Carter a uzavrel ho Trevor Lewis. Jamie McBain zaznamenal dve asistencie, Anže Kopitar tri. Stal sa tak prvým hráčom Kings, ktorý vo dvoch dueloch po sebe nazbieral aspoň tri prihrávky, od roku 2010. Jonathan Quick čelil len 17 strelám Coyotes. Prekonali ho z nich Martin Hanzal a Kyle Chipchura. Devan Dubnyk chytil 35 striel, medzi nimi aj dve od Gáboríka. Trenčiansky rodák si okrem desiateho gólu a šiestej asistencie v sezóne pripísal na konto aj plusový bod počas viac ako 17 minút v akcii. Jeho tím využil päť z 11 presiloviek v posledných dvoch dueloch. Coyotes vyhrali len jeden zápas v riadnej hracej dobe z ostatných 14. Ich tréner, Dave Tippett, zaknihoval 900. duel na lavičke ako 30. kouč v histórii NHL.

Gáboríkov 10. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. McBain (LAK), 3. J. Carter (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Halák doviedol Islanders k výhre nad Lightning

Anders Lee strelil víťazný gól 12 sekúnd po vyrovnávajúcom presnom zásahu Johna Tavaresa a Jaroslav Halák zastavil 20 z 21 striel, aby NY Islanders vyhrali na domácom ľade nad Tampou Bay 3:1. Výsledok upravil Nikolaj Kuľomin strelou do prázdnej brány a tím z Long Islandu zaknihoval štvrtý triumf v sérii. S 13 domácimi výhrami vyrovnal svoj zápis z ostatného ročníka. Bol pri tom aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odkorčuľoval takmer 19 minút. Zaznamenal počas nich dve strely, jeden bodyček a blok. Andrej Vasilevskij oba jeho strelecké pokusy chytil, ako aj ďalších 45 pri jeho druhom štarte v NHL. Najmä vďaka nemu Lightning viedli od polovice tretej tretiny 1:0 po góle Bretta Connollyho. Nakoniec však prehrali a ukončili päťzápasový trip s bilanciou 1-3-1. Navyše, v druhej tretine sa im zranil obranca Jason Garrison.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. A. Vasilevskij (TBL)

Flyers po prestrelke zvíťazili v Toronte

Toronto viedlo 2:0 aj 3:2, no Philadelphia strelila päť gólov v rade, aby otočila stav duelu a vyhrala na jeho ľade 7:4. Dvojbodový Joffrey Lupul otvoril skóre v jeho 200. zápase v NHL a v prvej tretine skórovali aj James van Riemsdyk v presilovej hre a David Clarkson. R.J. Umberger, dvojbodový Sean Couturier a Claude Giroux vyrovnali do prvej prestávky na 3:3. Posledné tri góly padli v rozmedzí 26 sekúnd, čo je nový rekord Maple Leafs. Z ich hráčov sa presadil už len Peter Holland, ktorý skorigoval výsledok. Phil Kessel dvakrát asistoval a Jonathan Bernier inkasoval všetky góly zo 41 striel. V polovici záverečnej časti hry ho nahradil James Reimer, ktorý čelil jedinej strele. Víťazný gól strelil štvorbodový Giroux, no skórovali aj dvojbodový Michael Raffl, Nicklas Grossman a Scott Laughton. Matt Read nazbieral dve asistencie, Jakub Voráček štyri a Ray Emery prispel k úspešnému začiatku osemzápasového tripu 21 zákrokmi. Raz ho ohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral 10 a pol minúty aj so ziskom mínusového bodu. Jeho tím prehral druhý zápas v rade a ukončil sériu piatich domácich triumfov. Navyše, po prvý raz v sezóne prehral, ak v zápase viedol (14-1-0).

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. M. Raffl (PHI)

Pickard doviedol Avalanche k výhre v Buffale

Nováčik Calvin Pickard chytil 28 striel a Cody McLeod strelil víťazný gól vo vlastnom oslabení, aby Colorado vyhralo na ľade Buffala 5:1. Skóre zápasu otvoril dvojbodový Erik Johnson, dva body si pripísal aj John Mitchell. Alex Tanguay skóroval dvakrát, druhýkrát do prázdnej brány, a pridal asistenciu, Jarome Iginla ich nazbieral tri. Jediný gól Sabres vsietil Johan Larsson, ktorý zaknihoval svoj prvý presný zásah v NHL. Bolo to už za stavu 0:4. Jhonas Enroth kryl 18 striel, no nezabránil ukončeniu šesťzápasovej víťaznej série Buffala na domácom ľade. To prehralo druhý duel v rade, no len piaty z ostatných 15. V jeho zostave nechýbal slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý si však pohoršil štatistiky o dva mínusové body. Počas 17 a pol minúty tiež vyslal na Pickarda dve strely a urobil jeden bodyček. Zápas nedohrali dvaja jeho spoluhráči. Útočník Patrick Kaleta aj obranca Tyler Myers ho opustili v druhej tretine pre zranenia.

Pozri aj: Video: Johan Larsson skóroval po prvý raz v NHL

Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly (COL), 2. C. Pickard (COL), 3. A. Tanguay (COL)

Blue Jackets konečne porazili Blackhawks

Columbusu sa zranili Brian Gibbons a Boone Jenner, no napriek tomu tím vstúpil do zápasu proti Chicagu sebavedomo a porazil ho 3:2. Rozhodnutie priniesol nájazd Jacka Johnsona v deviatej sérii. Kľúčový bol však výkon Sergeja Bobrovského, ktorý zlikvidoval 39 striel. Blue Jackets si vylepšili bilanciu v decembri na 8-0-1 aj vďaka presným zásahom Jacka Skilleho a Kevina Connautona. Aj vďaka ním porazili Blackhawks po prvýkrát od februára 2011. Ukončili teda 13-zápasovú sériu prehier. Chicago v stretnutí dvakrát prehrávalo a o vyrovnanie sa postarali Patrick Sharp a Ben Smith. Marián Hossa nebodoval, pričom odohral necelých 22 minút. Bol na ľade pri oboch inkasovaných góloch, a tak si z duelu odniesol dve „mínusky“ a tri strely. V nájazdoch neuspel. Jeho spoluhráč Corey Crawford čelil 19 strelám v prvom zápase po osemzápasovej absencii. Blue Jackets odohrali šiesty zápas v rade, v ktorom rozhodovalo predĺženie alebo nájazdy. K rekordu ligy im chýba jeden takýto duel.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. J. Johnson (CBJ), 3. J. Skille (CBJ)

Zuccarello rozhodol o výhre Rangers nad Hurricanes

Carolina dvakrát viedla, ale nakoniec neuspela po samostatných nájazdoch. Na góly Chrisa Terryho a Jeffa Skinnera dokázali odpovedať J.T. Miller a Kevin Klein. O výhre New Yorku Rangers 3:2 potom rozhodol Mats Zuccarello, ktorý ako jediný hráč uspel v nájazdoch. Henrik Lundqvist urobil 18 zákrokov, aby doviedol svoj tím k zaslúženej výhre, piatej v rade. Hurricanes držal v hre Cam Ward, ktorý čelil 34 strelám. Obranca Andrej Sekera odohral takmer 25 minút, ale nebodoval. Pripísal si však jeden plusový bod. Zaznamenal aj jednu strelu, urobil štyri bodyčeky a zblokoval šesť striel. Patril k hŕstke hráčov, s ktorých výkonom mohol byť tréner Bill Peters spokojný. „Neviem, či sme vôbec začali hrať. Nemyslím si, že sme hrali. Bodka. Celých 60 minút sme zaostávali v korčuľovaní. Nemali sme puk. Neboli sme nebezpeční,“ skonštatoval Peters pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. K. Klein (NYR), 2. R. Nash (NYR), 3. C. Ward (CAR)

Crosby skóroval a Penguins zdolali nepríjemných Panthers

Sidney Crosby strelil svoj prvý gól po trojzápasovej absencii spôsobenej mumpsom a Pittsburgh zdolal na domácom ľade Floridu 3:1. Marc-Andre Fleury vyhral svoj 19. duel v sezóne, keď urobil 45 zákrokov, z toho 12 v tretej tretine. V nej zastavil aj najväčšiu šancu Panthers, ktorou hostia mohli stav vyrovnať na 2:2. Následne urobil ďalšie dva veľké zákroky, aby udržal svoj tím v tesnom vedení predtým, ako na góly Nicka Spalinga a debutanta Derricka Pouliota nadviazal Crosby. Steve Downie zaznamenal dve asistencie. Jediný gól Floridy vsietil Vincent Trocheck, kým Roberto Luongo zastavil 31 striel. V akcii nechýbal ani Tomáš Kopecký, ktorý odohral 12 minút, počas ktorých zaznamenal jednu strelu na bránu, tri bodyčeky a jeden blok. Oba tímy sa stretnú aj v pondelok v Sunrise.

Pozri aj: Video: Derrick Pouliot strelil víťazný gól pri debute v NHL

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. D. Pouliot (PIT)

Montreal vyhral kanadský derby súboj s Ottawou

Zápas medzi dvoma tradičnými kanadskými klubmi zvládol lepšie domáci Montreal, ktorý zvíťazil nad Ottawou 4:1 a ukončil päťzápasovú sériu domácich duelov s bilanciou 4-1-0. Carey Price urobil 24 zákrokov a víťazný gól strelil Brendan Gallagher v druhej tretine. V prvej vyrovnal na 1:1 Brandon Prust svojím 100. bodom v NHL. Skórovali aj Tomáš Plekanec v presilovej hre a dvojbodový Alex Galchenyuk. Max Pacioretty si pripísal dve asistencie. Skóre zápasu otvoril v tretej minúte Erik Condra vo vlastnom oslabení, no ani 25 zásahov Robina Lehnera nestačilo na tretiu výhru Senators v rade.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. A. Galchenyuk (MTL), 3. B. Gallagher (MTL)

Holtby vynuloval New Jersey

Braden Holtby zastavil všetkých 21 striel New Jersey, aby zaknihoval svoje druhé čisté konto sezóny a celkovo 13. v NHL. Aj vďaka nemu Washington uspel v Newarku 4:0 a vyhral šiesty z ostatných ôsmich duelov. Nicklas Bäckström strelil dva góly a pridal asistenciu, víťazný gól vsietil Mike Green a presadil sa aj Alex Ovečkin. John Carlson a Jay Beagle nazbierali po dve prihrávky. Devils prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. „Mohli ste vidieť, ako sme dnes hrali. Bolo to naozaj dobré, ako za starých čias," skonštatoval kapitán Capitals pre AP.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. N. Bäckström (WSH)

Predators kapitulovali päťkrát, ale nakoniec v Minnesote uspeli

Inkasovali päť gólov, ale napriek tomu dokázali vyhrať na ľade súpera. Mattias Ekholm strelil svoj prvý gól sezóny a druhý v NHL v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Predators 6:5 nad Wild. Nashville vyhral štvrtý zápas z ostatných piatich aj vďaka gólom Calleho Järnkroka, Matta Cullena, Craiga Smitha, Filipa Forsberga a Romana Josiho. Shea Weber a Victor Bartley zaznamenali po dve asistencie a Pekka Rinne zastavil 22 z 27 striel. Minnesota prehrala tretí duel v rade. K výhre jej nestačili ani góly Jasona Zuckera, Marca Scandellu, Thomasa Vaneka a Zacha Pariseho, ktorý sa presadil dvakrát a pridal aj asistenciu. Darcy Kuemper urobil 11 zákrokov a po troch inkasovaných góloch striedal. Niklas Bäckström urobil od druhej tretiny 27 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber (NSH), 2. Z. Parise (MIN), 3. F. Forsberg (NSH)

Canucks ukončili sériu prehier, Flames prehrali opäť

Vo Vancouveri sa stretli dva tímy, ktoré chceli ukončiť série prehier. Nakoniec sa to podarilo domácemu mužstvu, ktoré porazilo Calgary 3:2 po predĺžení. O ukončení série piatich prehier rozhodol Christopher Tanev. Skóroval aj Radim Vrbata, ktorý poslal „kosatky“ do vedenia 2:0. Prvý gól bol pripísaný Yannickovi Weberovi, no strelil si ho jeden z hráčov Flames do vlastnej prázdnej brány počas avizovaného vylúčenia. Ryan Miller urobil 26 zákrokov. O góly Flames, ktorí prehrali už ôsmy duel v rade, sa postarali David Jones a Johnny Gaudreau. K zisku dvoch bodov ale nestačilo ani 30 zákrokov Jonasa Hillera.

Hviezdy duelu: 1. C. Tanev (VAN), 2. J. Gaudreau (CGY), 3. D. Sedin (VAN)

Burns rozhodol, Sharks vyhrali piaty duel v rade

San Jose potvrdilo svoju formu. Brent Burns sa presadil v poslednej minúte predĺženia, aby Sharks zdolali Blues 3:2 a vyhrali celkovo piaty zápas v rade. Na domácom ľade ich vyhrali posledných osem. Andrew Desjardins a Marc-Edouard Vlasic sa do streleckej listiny zapísali v normálnom hracom čase, kým Antti Niemi zneškodnil 18 striel. Viac práce mal Jake Allen, ktorý čelil 30 strelám. Z jeho spoluhráčov skórovali Patrik Berglund a Steve Ott.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. J. Allen (STL), 3. A. Desjardins (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/21 (95,2 %) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 18:58 0 0 0 0 0 2 1
R. Pánik (TOR) 10:30 0 0 0 -1 0 1 0
A. Sekera (CAR) 24:51 0 0 0 1 0 1 4
A. Meszároš (BUF) 17:37 0 0 0 -2 0 2 1
M. Hossa (CHI) 21:48 0 0 0 -2 0 3 1
T. Kopecký (FLA) 12:05 0 0 0 0 0 1 3
M. Gáborík (LAK) 17:06 1 1 2 1 0 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies