Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Trenčín? V Minnesote ho poznajú

Minnesota Wild sa môže pochváliť jednými z najlepších fanúšikov v Spojených štátoch amerických. Každý zápas Wild bol od ich vstupu do National Hockey League vypredaný. V súčasnosti sa oči fanúšikov sústreďujú najmä na dvojicu Marián GáboríkPavol Demitra.

Minnesota WildUž v prvej sezóne sa fanúšikovia „divochov“ začali stretávať s hokejistami spod Tatier. Pojem „Slovakia“ vtedy šíril najmä supertalentovaný ofenzívny tank Marián Gáborík, ktorý sa stal prvou draftovou voľbou v histórii klubu, ktorá sa začala písať v roku 2000. Okrem neho tam vtedy hrali aj Peter Bartoš a Ľubomír Sekeráš.

Dvaja z troch Slovákov boli rodákmi z Trenčína. Toto mesto módy(skôr by som povedal hokeja) sa hokejovo doslova stáva „partnerským“ mestom pre St. Paul. V súčasnosti v ňom pôsobia traja odchovanci trenčianskej Dukly. Z piatich Slovákov, ktorí obliekli dres Wild, boli štyria bývalí „vojaci“.

Marián Gáborík je jednoznačne najväčšia ikona klubu a spolu s Pavlom Demitrom tvoria v súčasnosti elitnú a skvelo zohranú dvojku. Keď sa opýtate hokejovo zdatnejšieho zámorského fanúšika na pôvod slovenského hráča, väčšinou odpovie Československo. V Minnesote sa však častejšie stane, že sa povie Slovensko. Zásluhu na tom majú naši skvelí Trenčania.

Teoreticky sa môže stať, že sa prvýkrát dočkáme aj toho, že sa v jednom tíme stretnú štyria odchovanci jedného hokejového klubu. Na farme v Houstone v AHL totiž pôsobí ďalší odchovanec trenčianskeho hokeja Peter Ölvecký, ktorý podáva také výkony, že by sa v budúcej sezóne mohol kľudne dostať cez kemp až do prvého tímu.

Je všeobecne známe, že Trenčín má najlepšiu mládežnícku prípravu. Z tohto mesta pochádza väčšina slovenských hviezd. Do Minnesoty sa však príliv hráčov z tohto mesta skončiť nemusí. Talenty v Trenčíne nechýbajú a skaut Braňo Gáborík to vie.

Verme, že sa dočkáme v NHL ešte veľa našich talentov a nielen z jedného mesta. To by sa však musela v niektorých kluboch riešiť „registrovaná dvojlajnovka“(v prvých dvoch formáciách si zahrajú menej talentovaní hráči z bohatších rodín).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies