Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Gáborík skóroval pri prehre, Pánik zbieral mínusové body

V štyroch stredajších zápasoch NHL sa predstavili v akcii dvaja Slováci. Obaja prehrali a zaznamenali menší trest, no Marián Gáborík skóroval. Richard Pánik nazbieral tri mínusové body.

Hviezdy večera:
1. Corey Perry (ANA), 3 góly (čistý hetrik)
2. Braden Holtby (WSH), 21/21, čisté konto
3. Steven Bernier (NJD), 2 góly

Gáborík skóroval pri prehre Kings s Devils

Obhajcovi titulu sa na domácom ľade veľmi nedarí a opäť to potvrdil proti New Jersey, ktoré vyhralo v Los Angeles 5:3. Steven Bernier strelil dva presilovkové góly, dvojbodový Mike Cammalleri vsietil víťazný gól a svoj 250. v NHL. Ešte v druhej časti hry skórovali aj Martin Havlát a Michael Ryder, kým Scott Gomez prihral na dva góly a Corey Schneider prispel k úspešnému štartu tripu po Kalifornii 23 zákrokmi. Prekonali ho Dustin Brown, ktorý vyrovnával na 1:1 a Marián Gáborík s dvojbodovým Justinom Williamsom, ktorí skorigovali výsledok v tretej tretine. V druhej časti hry inkasovali trikrát v priebehu 68 sekúnd a zhoršili si bilanciu v rámci série siedmich domácich duelov na 1-2-2. Brayden McNabb dvakrát asistoval a v bráne Kings sa vystriedali Jonathan Quick (10/13) s Martinom Jonesom (5/7). Gáborík strelil svoj 15. gól v sezóne, s ktorým sa stal najlepším kanonierom tímu. Okrem toho si pripísal mínusový bod, tri strely a dve trestné minúty počas takmer 17 a pol minúty v akcii.

Gáboríkov 15. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. S. Bernier (NJD), 2. A. Larsson (NJD), 3. B. McNabb (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Perry hetrikom pokoril Toronto, Pánik zbieral „mínusky"

Corey Perry neskóroval v ostatných dvoch zápasoch, no na domácom ľade proti Torontu si to vynahradil. Strelil tri góly, posledný do prázdnej brány, aby zaknihoval svoj tretí hetrik v sezóne a doviedol Anaheim k hladkej výhre 4:0. Bol to je prvý viacgólový zápas od 29. novembra, celkovo štvrtý v ročníku a prvý viacbodový v tomto roku. Skóre duelu otvoril a zároveň ho rozhodol Kyle Palmieri v presilovej hre, Ryan Getzlaf nahral Perrymu na dva góly a Frederik Andersen predviedol 28 zákrokov pri svojom druhom čistom konte v sezóne i kariére. Pripísal si aj asistenciu pri poslednom Perryho góle, jeho tretiu v ročníku. Slovenský útočník Toronta, Richard Pánik, ho ohrozil jednou strelou počas 14 a trištvrte minúty na ľade. Zaznamenal počas nich aj tri mínusové body a jeden menší trest. Jonathan Bernier kryl 21 striel, no zhoršil si bilanciu proti Ducks na 5-1-1. Kalifornský tím ukončil sériu šiestich prehier proti Maple Leafs, ktorí v druhom zápase v rade nestrelili ani gól.

Pozri aj: Perry zaknihoval svoj tretí hetrik v sezóne + video

Hviezdy duelu: 1. C. Perry (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. C. Fowler (ANA)

Montreal otočil zápas s Columbusom vďaka preislovkám

Columbus viedol na domácom ľade ešte v polovici tretej tretiny 2:0, no vďaka nedisciplinovanosti si zápas prehral. Montreal využil tri presilové hry a zvíťazil 3:2. „Bolo to o vylúčeniach. Mali sme v závere tri, dve v útočnom pásme, posledné päť minút pred koncom. To nebolo dobré. Je ťažké porovnávať túto prehru s predošlými. Je to sklamanie. Trápi ma to, pretože sme bojovali príliš tvrdo na to, aby sme prehrali," povedal tréner Todd Richards agentúre AP. Kevin Connauton otvoril skóre duelu svojím siedmym gólom v 21. dueli v drese tímu z Ohia, čo sa mu podarilo ako prvému obrancovi v histórii klubu. Ryan Johansen v početnej prevahe zvyšoval stav a Sergej Bobrovskij kryl 28 striel, no neodvrátil tretiu prehru Blue Jackets v sérii. Prekonali ho dvojgólový Max Pacioretty a P.K. Subban. Prvý menovaný znižoval na 1:2 a vsietil aj víťazný gól len 69 sekúnd po Subbanovom. Andrej Markov nazbieral dve asistencie a Carey Price prispel k prvej výhre z ostatných troch duelov a šiestej na ľade súpera v rade 14 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. A. Markov (MTL), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Holtby vynuloval Flyers, Zepp s prvou prehrou

Braden Holtby zastavil všetkých 21 striel, aby zaznamenal svoje štvrté čisté konto v sezóne, 15. v kariére, pri svojom 20. štarte v rade a doviedol Washington k domácej futbalovej výhre nad Philadelphiou. Jediný gól zápasu strelil už vo štvrtej minúte úvodnej časti hry Jason Chimera po prihrávke Matta Niskanena. Bol to jeho prvý presný zásah od 18. decembra, ktorým rozhodol o 14. víťazstve Capitals z ostatných 20 duelov. Tím z hlavného mesta USA vyhral už siedmy domáci súboj v sérii. V tabuľke Metropolitnej divízie tak stráca na vedúcich Islanders len tri body. „Myslím, že v posledných zápasoch sme trochu zaostávali a príliš sa spoliehali na Bradena. No keď sme potrebovali dobrý zákrok, urobil ho,“ povedal tréner Barry Trotz pre AP. Rob Zepp odchytal svoj druhý zápas v NHL a nepočínal si zle. Nemecký veterán chytil 25 z 26 striel. Zápas nedohral útočník Flyers Scott Laughton po bodyčeku od Niskanena.

Pozri aj: Laughton nedohral zápas po bodyčeku od Niskanena + video

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. R. Zepp (PHI), 3. J. Chimera (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 17:25 1 0 1 -1 2 3 0
R. Pánik (TOR) 14:46 0 0 0 -3 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies