Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Halák zastavil 40 striel ako druhá hviezda večera

V prvom hracom dni po prestávke sa v NHL odohralo jedenásť zápasov. Predstavili sa v nich piati Slováci, z ktorých nikto nebodoval. Jaroslav Halák však zažiaril 40 zákrokmi ako druhá hviezda víťazného zápasu i večera.

Hviezdy večera:
1. Kristopher Letang (PIT), 5 asistencií
2. Jaroslav Halák (NYI), 40/41, 97,6% úspešnosť zákrokov
3. Stephen Weiss (DET), 1 gól, 2 asistencie

Halák sa stal druhou hviezdou víťazného derby proti Rangers

Snehová búrka napokon nezrušila newyorské derby, v ktorom Jaroslav Halák podal jeden z najlepších výkonov sezóny. Zastavil 40 striel, najviac v ročníku, aby výrazne prispel k domácej výhre Islanders nad Rangers 4:1. Čisté konto mu len osem sekúnd pred koncom duelu pokazil Carl Hagelin gólom v presilovej hre. Ukončil ním vyše 122 minút trvajúce suchoty jeho tímu proti slovenskému brankárovi. Ten bol po zápase vyhlásený za jeho druhú hviezdu a neskôr aj za druhú hviezdu celého večera. Prvou bol kapitán John Tavares, ktorý v početnej prevahe zvyšoval vedenie domácich už na 4:0. Pred ním skórovali Matt Martin, Ryan Strome a Michail Grabovskij, ktorý odohral svoj prvý duel od 9. januára. Johnny Boychuk dvakrát asistoval a tím z Long Islandu vyhral aj tretí vzájomný súboj s Rangers v sezóne. Pred svojím rivalom tak má na čele Metropolitnej divízie už sedembodový náskok. Ani 34 zákrokov Henrika Lundqvista nezabránilo ukončeniu ich série troch výhier. Domácim chýbal útočník Kyle Okposo a do akcie sa aj napriek očakávaniam ešte nevrátil slovenský obranca Ľubomír Višňovský.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. J. Halák (NYI), 3. M. Martin (NYI)

Hurricanes ukončili Tampe sériu triumfov

Justin Faulk strelil víťazný gól v presilovej hre a pridal asistenciu, Eric stal zaznamenal rovnakú bilanciu a Anton Chudobin kryl 28 striel, aby Carolina vyhrala doma nad Tampou Bay 4:2. Nathan Gerbe a Jiří Tlustý tiež skórovali, kým Jordan Staal nazbieral dve asistencie. Ruského brankára, ktorý zaknihoval šiestu výhru v sérii, prekonali Cedric Paquette a Brian Boyle vo vlastnom oslabení. Ben Bishop predviedol 18 zákrokov, no pripísal si prvú prehru proti Hurricanes v kariére. Predošlých päť zápasov proti nim vyhral. Jednou strelou ho ohrozil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý bol s časom 21:15 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Na konto si zapísal aj dva plusové body, bodyček a dva bloky. Tím z Raleigh vyhral tretí zápas v rade, zlepšil si bilanciu v januári na 7-2-1 a floridský tím zdolal prvý raz v sezóne po dvoch zhodných prehrách (1:2). Lightning zase ukončili sériu troch víťazstiev.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk (CAR), 2. E. Staal (CAR), 3. A. Chudobin (CAR)

Glendening, Weiss doviedli Detroit k výhre nad Floridou

Luke Glendening po prvýkrát v NHL strelil dva góly, aby pomohol Detroitu k výhre 5:4 nad Floridou. Zaknihoval aj víťazný presný zásah, na ktorý mu prihrával bývalý „panter“ Stephen Weiss. Ten stal prvou hviezdou duelu, keď zaznamenal gól a dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Drew Miller a Henrik Zetterberg. K šiestej výhre v rade pomohol aj Petr Mrázek, ktorý pri svojom ôsmom štarte v rade urobil 37 zákrokov. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral necelých 16 minút, ale nebodoval. Na bránu domáceho tímu vyslal tri strely. V nej sa vystriedali obaja gólmani. Roberto Luongo, ktorý si cez víkend zachytal v Zápase hviezd, inkasoval päť gólov zo 17 striel. Al Montoya následne zastavil všetkých desať pokusov Panthers. Tomáš Kopecký odohral 10 a pol minúty bez bodového zisku. Podstatne viac sa z jeho spoluhráčov darilo Aleksanderovi Barkovovi. Strelil gól a pridal dve asistencie. Do čierneho sa trafili aj Brandon Pirri, Nick Bjugstad a Brad Boyes. Florida bola aktívnejšia, ale prehrala už piaty duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. S. Weiss (DET), 2. A. Barkov (FLA), 3. L. Glendening (DET)

Flames predĺžili trápenie Sabres

Johnny Gaudreau skóroval dvakrát, Jonas Hiller urobil 18 zákrokov a Calgary porazilo na domácom ľade Buffalo pomerom 3:1. Josh Jooris a Joe Colborne sa tiež zapísali do listiny strelcov v prvom zo šiestich zápasov v rade, ktoré Flames odohrajú v Scotiabank Saddledome. O čestný úspech Sabres sa postaral Chris Stewart. Jhonas Enroth urobil 27 zákrokov, ale to nestačilo na ukončenie série prehier. Buffalo už prehralo 12 zápasov v rade a 16 z ostatných 17. V akcii sa ukázal aj slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý si z duelu, v ktorom odohral 17 minút, odniesol dva mínusové body a tri bloky. Jeho tím čaká na prvé víťazstvo v roku 2015 a blíži sa k čiernej sérii Pittsburghu z ročníka 2003/04, keď Penguins prehrali 13 zápasov v rade bez bodového zisku. Sabres takisto počas série prehier nebodovali.

Hviezdy duelu: 1. J. Colborne (CGY), 2. J. Jooris (CGY), 3. J. Gaudreau (CGY)

Price doviedol Montreal k výhre nad Dallasom

Carey Price kryl 40 striel a Brendan Gallagher strelil v úvode tretej tretiny v presilovej hre víťazný gól, aby Montreal zvíťazil na domácom ľade nad Dallasom 3:2. Alexej Jemelin a Alex Galchenyuk posielali Canadiens do dvojgólového vedenia, no 2,1 sekundy pred prvou prestávkou znížil stav dvojbodový Jamie Benn. Bodku za duelom dal v polovici záverečnej časti hry v početnej prevahe Patrick Eaves, ktorý sa vrátil do akcie po 21-zápasovej absencii. Kari Lehtonen urobil 23 zákrokov, no nezabránil druhej porážke Stars v rade. Kanadský tím, naopak, vyhral tretí súboj po sebe a vrátil Dallasu prehru z prvého vzájomného duelu sezóny.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. J. Benn (DAL), 3. A. Markov (MTL)

Atkinson rozhodol o výhre Columbusu nad Washingtonom

Cam Atkinson ukončil 18-zápasové strelecké suchoty v ten správny moment. Vsietil totiž víťazný gól, ku ktorému pridal asistenciu a významne tak pomohol Columbusu zdolať na domácom ľade Washington 4:3. Presadili sa aj ďalší dvaja prebudení strelci - Mark Letestu skóroval po ôsmich, Fiodor Ťjutin po desiatich zápasoch. Strelecky sa presadil aj najužitočnejší hráč nedávneho Zápasu hviezd, Ryan Johansen. Nick Foligno dvakrát asistoval a Curtis McElhinney zastavil pri svojom prvom štarte od 21. januára 25 striel. Prekonali ho André Burakovsky, Troy Brouwer a dvojbodový Jevgenij Kuznecov. Matt Niskanen prihral na dva góly a Nicklas Bäckström si pripísal 400. asistenciu v kariére. Braden Holtby chytil 26 striel, no Capitals prehrali po štvrtý raz v sérii. Blue Jackets začali po prestávke tretím víťazstvom z ostatných štyroch duelov. Vyrovnali tak tohtosezónnu bilanciu s Washingtonom na 2-2.

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. R. Johansen (CBJ), 3. N. Foligno (CBJ)

Letang nazbieral päť asistencií pri výhre Penguins nad Jets

Winnipeg vyhrával na ľade Pittsburghu 2:1 aj 3:2, no nakoniec prehral 3:5 a ukončil sériu piatich triumfov. Najväčšiu zásluhu mal na tom Kris Letang, ktorý po návrate do akcie prihral na všetky góly svojho tímu. Stal sa len druhým obrancom klubovej histórie, ktorý niečo podobné dokázal. Rekord drží Ron Stackhouse so šiestimi prihrávkami z roku 1975. „Hlavné je víťazstvo. Naposledy nás potrápili. Dohrávali všetky súboje a to isté robili aj dnes. Snažili sa proti nám hrať fyzicky a znemožniť nám hrať našu hru, no to sa im nepodarilo," povedal pre agentúru AP. Do listiny strelcov sa zapísali Nick Spaling, Steve Downie, dvojbodový David Perron s Brandonom Sutterom (víťazný gól) v presilových hrách a Patric Hörnqvist, ktorý po návrate do akcie po 11-zápasovej absencii upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Paul Martin dvakrát asistoval a Thomas Greiss prispel k ukončeniu štvorzápasovej série prehier 19 zásahmi. Góly mu strelili dvojbodoví Chris Thorburn s Adamom Lowrym, ako aj Jacob Trouba. Evander Kane dvakrát asistoval a Ondřej Pavelec opustil duel s 25 zákrokmi. Jets prehrali s Penguins aj druhý vzájomný zápas v sezóne. V Pittsburghu nezvíťazili už v 14. dueli v rade.

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. D. Perron (PIT), 3. Ch. Thorburn (WPG)

Simmonds rozhodol v nájazdoch o víťazstve Flyers nad Coyotes

Wayne Simmonds sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii a skóroval aj v riadnej hracej dobe v presilovej hre, aby Philadelphia zdolala doma Arizonu 4:3. R.J. Umberger a Michal Del Zotto zavŕšili obrat Flyers z 0:2 na 3:2, kým Steve Mason prispel k druhej výhre v rade 22 zákrokmi a tromi chytenými nájazdmi vo svojom prvom zápase od 10. januára. V bráne však štartoval Ray Emery, ktorý inkasoval góly od Connora Murphyho a Martina Erata z prvých štyroch striel. Tobias Rieder vynútil predĺženie 38 sekúnd pred koncom duelu, Shane Doan dvakrát asistoval a Mike Smith chytil okrem dvoch nájazdov aj 39 striel počas 65 minút hry. Ani to však nestačilo na odvrátenie siedmej prehry Coyotes v sérii. Flyers vyrovnali tohtosezónnu bilanciu s tímom z Glendale na 1-1. Po desiatich neúspešných vyhrali druhé nájazdy po sebe.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. M. Smith (ARI), 3. S. Mason (PHI)

Smith rozhodol v predĺžení o výhre Predators

Nick Holden vynútil predĺženie v poslednej minúte tretej tretiny, ale Colorado sa nakoniec predsa netešilo z víťazstva. Craig Smith totiž skóroval v tretej minúte nadstaveného času a Nashville po víťazstve 4:3 oslávil návrat na víťaznú koľaj po dvoch prehrách. Roman Josi, Colin Wilson a Filip Forsberg tiež skórovali, Mike Ribeiro nazbieral tri asistencie a Carter Hutton urobil 21 zákrokov. Prekonali ho aj Cody McLeod a Jarome Iginla. Semion Varlamov čelil 39 strelám a jeho mužstvo prehralo tretí zápas z ostatných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (NSH), 2. M. Ribeiro (NSH), 3. N. Holden (COL)

Coyle rozhodol o výhre Minnesoty nad Edmontonom

Diváci v Edmontone videli v každej tretine po jednom góle. Minnesota sa ujala vedenia, keď sa v desiatej minúte presadil Nino Niederreiter. V prostrednej tretine však domácich divákov potešil Boyd Gordon, ktorý stav vyrovnal. V závere tretej dvadsaťminútovky ich však zarmútil Charlie Coyle, ktorý rozhodol o výhre Minnesoty 2:1. K nej prispel 23 zákrokmi aj Devan Dubnyk, kým domáci Viktor Fasth zaznamenal 27 zákrokov.

Andersen doviedol Ducks k výhre cez Canucks

Frederik Andersen vychytal siedme víťazstvo v rade a tentokrát mu stačilo urobiť 17 zákrokov, aby vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne. Anaheim vďaka tomu uspel vo Vancouveri presvedčivo 4:0 a vďaka šiestemu víťazstvu v sérii ako prvý tím v sezóne dosiahol 70 bodov. Domáci Ryan Miller čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Matt Beleskey, Kyle Palmieri v presilovej hre a Rickard Rakell. Hlavne pri prvých dvoch inkasovaných góloch nepôsobil dobre. Patrick Maroon uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Canucks prehrali druhý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. F. Andersen (ANA), 3. R. Rakell (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 40/41 (97,6 %) - - - - - - -
A. Sekera (CAR) 21:15 0 0 0 2 0 1 1
T. Tatar (DET) 15:47 0 0 0 0 0 3 1
T. Kopecký (FLA) 10:36 0 0 0 -1 0 2 0
A. Meszároš (BUF) 16:59 0 0 0 -2 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies