Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík asistoval pri výhre nad Hossom

V troch stredajších zápasoch NHL zvíťazili New Jersey, Washington a Los Angeles. Z troch Slovákov v akcii bodoval len Marián Gáborík, ktorý prispel asistenciou k výhre nad Mariánom Hossom.

Hviezdy večera:
1. Jeff Carter (LAK), 2 góly, 1 asistencia
2. Alexander Ovečkin (WSH), 2 góly (vrátane víťazného)
3. Cory Schneider (NJD), 29/30, 96,7% úspešnosť zákrokov

Gáborík pomohol asistenciou k víťaznému obratu Kings

Chicago viedlo na ľade Los Angeles trikrát o gól, no nakoniec prehralo s úradujúcim šampiónom ligy 3:4. Dvojbodový Patrick Kane, Patrick Sharp a Andrew Shaw posielali Blackhawks do vedenia, no domáci zakaždým vyrovnali. Postarali sa o to Jeff Carter, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu, ako aj dvojbodový Tyler Toffoli, ktorý sa vrátil do akcie po šesťzápasovej absencii. Rozhodnutie priniesol presný zásah Jake Muzzina z 57. minúty, ktorého strelu tečoval do vlastnej brány obranca Niklas Hjalmarsson. Jonathan Quick urobil 26 zákrokov a Kings ukončili sériu štyroch prehier. Svojou 12. asistenciou v sezóne k tomu prispel aj slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý si počas takmer 18 a pol minúty v akcii pripísal na konto aj plusový bod a strelu. Proti nemu nastúpil Marián Hossa, ktorý odohral vyše 19 minút bez bodového zápisu. Quicka ohrozil jednou strelou, no zaznamenal aj dva mínusové body. Corey Crawford chytil 23 striel, no Chicago prehralo prvý raz v ostatných troch dueloch. Šesťzápasový trip tak začalo s nulou na konte. Kings vyrovnali tohtosezónnu bilanciu s Blackhawks na 1-1. Vyhrali však len tretí z posledných 12 zápasov a druhý z ostatných deviatich na domácom ľade. Oba tímy využili v dueli po jednej presilovke.

Hviezdy duelu: 1. J. Carter (LAK), 2. P. Kane (CHI), 3. T. Toffoli (LAK)

Eliáš rozhodol v nájazdoch o výhre Devils nad Torontom

Patrik Eliáš premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a v zápase pridal aj asistenciu, aby výrazne prispel k domácemu víťazstvu New Jersey nad Torontom 2:1. „Žiaden zápas nie je jednoduchý, najmä nie po osemdňovej prestávke. Nebol to pekný duel, to je bez debaty. Nehrali sme skvelo, no Cory bol úžasný. Dal nám šancu vyhrať, hlavne v oslabeniach. Mali veľa dobrých šancí a on nás udržal v hre,“ povedal český útočník pre agentúru AP. Svoj nájazd premenil aj Jacob Josefson, Adam Larsson vynútil predĺženie tri minúty pred koncom prvým gólom v ostatných 27 zápasoch a Cory Schneider chytil okrem oboch nájazdov súpera aj 29 striel. Bol to už jeho 42. štart v sezóne, čo je najviac v lige. Počas 65 minút hry ho prekonal len James van Riemsdyk, ktorý otvoril skóre až v 52. minúte. Jonathan Bernier kryl 22 striel, no neodvrátil už siedmu prehru Maple Leafs v sérii. Bol pri tom aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý však nebodoval. Počas šesť a pol minúty na ľade zaznamenal len jeden bodyček. Devils vyhrali tretí duel z ostatných štyroch a aj druhý proti kanadskému tímu v ročníku.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Larsson (NJD), 2. J. Bernier (TOR), 3. C. Schneider (NJD)

Holtby vynuloval Penguins, Ovečkin vyrovnal ďalší rekord

Braden Holtby zastavil všetkých 27 striel pri svojom piatom čistom konte v sezóne a Alex Ovečkin strelil dva góly, vrátane víťazného, aby Washington zdolal v divíznom derby Pittsburgh hladko 4:0. Kapitán Capitals najprv v prvej tretine otvoril skóre duelu a v druhej časti hry v presilovej hre zvýšil vedenie na 2:0. Svojím 29. gólom v sezóne sa dostal do čela tabuľky ligových strelcov. Bol to tiež jeho 93. viacgólový zápas kariéry, čím vyrovnal ďalší klubový rekord legendárneho Petra Bondru. „Myslím si, že sme hrali dobre celých 60 minút a od samého začiatku. Prvý gól bol veľmi dôležitý. Veľa sme im toho nedovolili a Braden chytal neuveriteľne. Zahrali sme tak, ako sme potrebovali,“ povedal ruský útočník pre AP. Eric Fehr a dvojbodový Mike Green upravili výsledok gólmi v rozmedzí 82 sekúnd tretej tretiny, kým Nicklas Bäckström prihral Ovečkinovi na oba jeho presné zásahy. Marc-Andre Fleury inkasoval všetky góly z 36 striel. Tím z hlavného mesta USA ukončil sériu štyroch prehier a dostal sa pred Pittsburgh o tri body na druhé miesto v Metropolitnej divízii. Penguins nepomohol ani návrat kapitána Sidneyho Crosbyho do akcie. Tomu sa, navyše, nedarilo, keď prehral 17 z 24 vhadzovaní. Jeho tím zaznamenal piatu porážku z ostatných šiestich duelov.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. N. Bäckström (WSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 18:28 0 1 1 1 0 1 0
R. Pánik (TOR) 6:29 0 0 0 0 0 0 1
M. Hossa (CHI) 19:10 0 0 0 -2 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies