Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar a Višňovský skórovali, Jurčo s Chárom asistovali

V jedenástich sobotných zápasoch sa predstavili ôsmi Slováci. Bodovali štyria z nich. Tomáš Tatar, prvá hviezda duelu, a Ľubomír Višňovský skórovali, Tomáš Jurčo so Zdenom Chárom asistovali.

Hviezdy večera:
1. Carey Price (MTL), 36/36, čisté konto
2. John Klingberg (DAL), 2 góly, 2 asistencie
3. Antti Niemi (SJS), 31/31, čisté konto

Tatar s Jurčom pomohli k výhre, Višňovský pri návrate skóroval

V zápase Detroitu s NY Islanders sa na ľade stretli traja Slováci. Všetci bodovali, z výhry 4:1 sa tešili útočníci Red Wings Tomáš Tatar s Tomášom Jurčom. Tatar otvoril skóre duelu v presilovej hre 22. gólom v sezóne a ukončil trojzápasovú sériu bez bodu. Ešte dlhšiu, desaťzápasovú, pretrhol Jurčo. Ten asistoval v druhej tretine pri góle Brendana Smitha na 2:0. Aj v treťom góle zápasu mal prsty Slovák. Ľubomír Višňovský sa vrátil do akcie po deväťzápasovej absencii a v početnej prevahe zaznamenal štvrtý gól v ročníku (prvý od 29. decembra). Nikto zo spoluhráčov sa však k nemu nepridal a newyorský tím prehral druhýkrát v rade. Chada Johnsona, ktorý dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom, prekonali aj Jonathan Ericsson a Gustav Nyquist. Američan inak čelil 19 strelám. Petr Mrázek prispel k siedmej výhre z posledných ôsmych duelov 22 zákrokmi. Red Wings sa dostali v tabuľke Východnej konferencie na druhé miesto za Tampu Bay. Tatar, prvá hviezda duelu, skóroval z jedinej strely v stretnutí. Na ľade strávil zhruba 16 minút, pripísal si aj bodyček a zblokovanú strelu. Jurčo odohral vyše 11 minút, získal aj dva plusové body. Višňovský hral viac ako 18 minút. Zaznamenal tri strely, mínusový bod a bodyček.

Tatarov 22. gól sezóny:

Višňovského 4. gól sezóny:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar (DET), 2. P. Mrázek (DET), B. Smith (DET)

Chára prispel asistenciou k výhre nad Gáboríkom

Aj v súboji Bostonu s obhajcom titulu na seba narazili viacerí Slováci. Spokojnejší bol po zápase obranca Zdeno Chára, ktorý asistoval pri domácom víťazstve 3:1 nad Los Angeles. Brad Marchand otvoril skóre duelu v závere druhej tretiny a aj ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Pri jeho prvom góle si desiatu prihrávku v sezóne pripísal kapitán Bruins, ktorý bol s takmer 23 minútami najvyťaženejším hráčom tímu. Zaznamenal tiež dve strely a tri bodyčeky. O vyrovnanie sa postaral Jordan Nolan, no viac gólov Tuukka Rask z 31 striel neinkasoval. Jednu na neho vyslal aj slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý odohral takmer 15 minút aj so ziskom mínusového bodu. Jonathan Quick čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonal aj Chris Kelly (víťazný gól). Prvý gól Marchanda ukončil jeho sériu neporaziteľnosti proti Bruins na čísle 108:27. Boston vyhral druhý zápas v rade, tretí z ostatných štyroch a vyrovnal tohtosezónnu bilanciu s Kings na 1-1. Los Angeles prehralo ôsmy duel z posledných desiatich, vrátane prvého v rámci aktuálneho päťzápasového tripu. „Myslím, že sme hrali naozaj dobre, no proti takýmto tímom nedostávate veľa príležitostí. My sme mali niekoľko veľkých, prvotriednych šancí. Musíte využiť aspoň jednu, no my sme toho neboli schopní," povedal tréner Darryl Sutter agentúre AP.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. Ch. Kelly (BOS), 3. T. Rask (BOS)

Kinkaid, Cammalleri priviedli Devils k triumfu nad Panthers

Keith Kinkaid chytil 26 striel, Mike Cammalleri strelil rozhodujúci gól v presilovej hre a pridal asistenciu a New Jersey zdolalo doma Floridu 3:1. Skóre zápasu otvoril Jaromír Jágr svojím 715. gólom kariéry a dvojbodový Steve Bernier upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Po ňom však skóroval ešte Brandon Pirri, ktorý pokazil Kinkaidovi čisté konto minútu a pol pred koncom duelu. Ten sa mohol stať prvým nováčikom Devils od roku 1996, ktorý vychytal shutout. „Snažil som sa na to nemyslieť. Je to sklamanie, pretože sme 58 a pol minúty nedostali gól. Hádam sa ešte dočkám zápasov, v ktorých sa to podarí," skonštatoval pre AP. Roberto Luongo čelil len 13 strelám New Jersey, ktoré triumfovalo po tretí raz v ostatných štyroch zápasoch a aj po druhýkrát v sezóne zdolalo Panthers. Vyhralo tiež druhý súboj z troch v rámci päťzápasového domáceho pobytu. Floridský klub prehral už siedmy duel z posledných ôsmich, vrátane úvodného na trojzápasovom tripe. Slovenský útočník Tomáš Kopecký sledoval zápas svojho tímu po prvý raz v sezóne z tribúny.

Hviezdy duelu: 1. K. Kinkaid (NJD), 2. M. Cammalleri (NJD), 3. S. Bernier (NJD)

Mason, Del Zotto zariadili víťazstvo Flyers nad Leafs

Toronto chcelo ukončiť sériu prehier vo Philadelphii, ale napriek aktivite nedokázalo streliť gól a miestnemu tímu podľahlo futbalovo 0:1. Hrdinom zápasu sa stal brankár Flyers Steve Mason, ktorý predviedol 30 zákrokov pri svojom 25. čistom konte v kariére v jubilejnom 100. zápase v NHL. Viedlo ku štvrtej výhre „letcov“ v rade. Rozhodujúci gól strelil obranca Michael Del Zotto už po štyroch minútach hry. Bol to jediný gól, ktorý inkasoval James Reimer z 18 striel. Maple Leafs prehrali deviaty zápas v rade a 16. z posledných 20. Po ôsmy raz z posledných deviatich duelov nestrelili viac ako jeden gól. „Chlapci sa snažili. Mali sme veľa striel a aj niekoľko šancí,“ skonštatoval pre AP tréner Peter Horacheck, ktorý dal opäť šancu aj Richardovi Pánikovi. Martinský rodák odohral necelých desať minút a zaznamenal jeden bodyček. Útočnici Flyers Wayne Simmonds a Jakub Voráček odohrali svoje 500. zápasy v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Mason (PHI), 2. M. Del Zotto (PHI), 3. P. Kessel (TOR)

Lundqvist doviedol Rangers k ďalšej výhre nad Hurricanes

Henrik Lundqvist urobil v druhej tretine zákrok svojím krkom a následne sa postaral o nepríjemnú scénu, keď sa nemohol nadýchnuť a na ľade kopal nohami. Nakoniec duel dochytal a s 31 zákrokmi doviedol Rangers k výhre 4:1 nad Carolinou. Rick Nash strelil svoj 29. gól v sezóne a skórovali aj Dominic Moore, Chris Kreider a Dan Boyle. Rangers ukončili dvojzápasovú sériu prehier a posunuli sa na tretie miesto v poradí Metropolitnej divízie. Nad Hurricanes vyhrali všetky štyri vzájomné duely v tejto sezóne a 15 z posledných 16 celkovo. Lundqvista v sobotu prekonal len Brad Malone, ktorý ho tiež v zápase nepríjemne trafil pukom do krku. Cam Ward urobil 33 zákrokov. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Andrej Sekera. Opäť nebodoval, pričom odohral 20 minút a 11 sekúnd. Z duelu si odniesol jeden mínusový bod, jednu strelu a tri bloky.

Pozri aj: Lundqvist dostal zásah pukom do krku + video

Hviezdy duelu: 1. H. Lundqvist (NYR), 2. C. Kreider (NYR), 3. D. Moore (NYR)

Niemi vychytal čisté konto proti Blackhawks

Antti Niemi vychytal svoje štvrté čisté konto v tejto sezóne, keď s 31 zákrokmi doviedol San Jose k výhre 2:0 nad Chicagom. Bolo to tretie víťazstvo „žralokov“ v rade. V oboch góloch Sharks mal prsty Melker Karlsson, ktorý strelil v šiestej minúte víťazný gól a potom nahrával na gól do prázdnej brány v podaní Joea Thorntona. Aj on si pripísal asistenciu. V kalifornskom meste išlo aj o súboj fínskych brankárov. Antti Raanta zastavil pri prehre 18 striel. Blackhawks tak z troch zápasov v Kalifornii vyhrali len nad Anaheimom. Marián Hossa odohral v sobotnom zápase 19 minút a 37 sekúnd, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, dve trestné minúty, jeden strelecký pokus a dva odobraté puky.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi (SJS), 2. M. Karlsson (SJS), 3. J. Toews (CHI)

Price doviedol Montreal k futbalovej výhre nad Washingtonom

Carey Price zastavil všetkých 36 striel a zaknihoval druhé čisté konto v rade (štvrté v sezóne). Dvadsiatym deviatym shutoutom v kariére sa tiež vyrovnal Patrickovi Royovi na piatom mieste klubovej histórie. Montreal najmäa vďaka nemu zvíťazil doma nad Washingtonom 1:0. Jediný gól strelil v štvrtej minúte predĺženia Max Pacioretty, ktorý zaznamenal 40. bod v ročníku. Canadiens vyhrali piaty raz v sérii, Capitals porazili druhýkrát v sezóne. Washington prehral piaty zápas z uplnulých šiestich (bilancia: 1-4-1), hoci Braden Holtby kryl 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. B. Holtby (WSH), 2. M. Pacioretty (MTL)

Lehner, Stone doviedli Senators k výhre nad Coyotes

Sedem rôznych hráčov Ottawy sa presadilo strelecky a Robin Lehner predviedol pri svojom druhom štarte v rade 35 zákrokov, aby tím z hlavného mesta Kanady zdolal na domácom ľade Arizonu vysoko 7:2. Víťazný gól strelil dvojbodový Mark Stone, pred ním skórovali Mike Hoffman a Milan Michálek, ktorí otáčali stav z 0:1. Skóre duelu otvoril jeho brat, Zbyněk Michálek, už po 40 sekundách hry. Hoffman naň odpovedal o 29 sekúnd. V úvode tretej tretiny sa v rozmedzí 20 sekúnd presadili dvojbodový Bobby Ryan a Jean-Gabriel Pageau, ktorých na listine strelcov doplnili dvojbodový Erik Karlsson a Mika Zibanejad. Medzitým znižoval stav Sam Gagner. David Legwand dvakrát asistoval, Marc Methot trikrát a Ottawa vyhrala druhý z ostatných troch zápasov. Coyotes zaznamenali ôsmu prehru z posledných deviatich duelov. V ich bráne sa vystriedali Mike Smith (15/20) s Louisom Dominiquom (9/11). Ten zažil svoj debut v NHL. Obranca Senators Chris Phillips vyrovnal klubový rekord Daniela Alfredssona, keď nastúpil na svoj 1178. zápas za tím.

Hviezdy duelu: 1. M. Methot (OTT), 2. R. Lehner (OTT), 3. M. Stone (OTT)

Klingberg zažiaril pri výhre Stars nad Jets

Obranca John Klingberg strelil dva góly a pridal dve asistencie, center Tyler Seguin nazbieral tri asistencie a Dallas uspel vo Winnipegu pomerom 5:2. Štyri góly Stars padli počas presilových hier, v ktorých sa tímu v tomto ročníku nedarí. Presadili sa v nich aj zvyšní strelci Patrick Eaves, Shawn Horcoff a Jason Spezza. Kari Lehtonen, ktorý štartoval v šiestom zápase v rade, urobil 38 zákrokov. Prekonali ho len Andrew Ladd a Toby Enström. Michael Hutchinson zaznamenal 27 zákrokov. Jets prehrali tretí duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Klingberg (DAL), 2. K. Lehtonen (DAL), 3. T. Seguin (DAL)

Lightning vyhrali doma už 10. duel v rade

Ben Bishop urobil 34 zákrokov, aby pomohol Tampe Bay k výhre 3:1 nad Columbusom. Brett Connolly, Cedric Paquette a Valtteri Filppula skórovali pri víťazstve, ktoré znamenalo nový klubový rekord. Lightning vyhrali doma desiaty duel v rade a so 68 bodmi zostali na čele Východnej konferencie. Columbus prehral posledné tri zápasy vonku. V sobotu jeho čestný úspech zaknihoval Ryan Johansen, kým Curtis McElhinney zastavil 31 striel.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (TBL), 2. J. Garrison (TBL), 3. R. Callahan (TBL)

Boj o Albertu vyhrali Flames, hoci Oilers dlho viedli

Edmonton otvoril skóre už v tretej minúte a po 12 minútach viedol po góloch dvojbodového Jordana Eberleho a Benoita Pouliota 2:0. Boj o Albertu však nakoniec vyhralo Calgary, ktoré stav otočilo v tretej tretine. Paul Byron a Lance Bouma vyrovnali na 2:2, následne Sean Monahan strelil počas presilovky víťazný gól a Bouma svojím druhý gólom pridal poistku. David Jones zaznamenal dve asistencie. Jonas Hiller čelil len 17 strelám, kým Ben Scrivens kapituloval štyrikrát z 33 striel. Calgary vyhralo nad Edmontonom po štvrtýkrát v tejto sezóne.

Hviezdy duelu: 1. L. Bourma (CGY), 2. D. Jones (CGY), 3. J. Eberle (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 15:48 1 0 1 0 0 1 1
T. Jurčo (DET) 11:08 0 1 1 2 0 0 1
Ľ. Višňovský (NYI) 18:14 1 0 1 -1 0 3 1
Z. Chára (BOS) 22:53 0 1 1 0 0 2 3
M. Gáborík (LAK) 14:58 0 0 0 -1 0 1 0
R. Pánik (TOR) 9:44 0 0 0 0 0 0 1
A. Sekera (CAR) 20:11 0 0 0 -1 0 1 0
M. Hossa (CHI) 19:37 0 0 0 -1 2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies