Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou duelu, Sekera a Pánik skórovali, Gáborík asistoval

V jedenástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci, z ktorých štyria bodovali. Tomáš Tatar strelil víťazný gól a na dva prihral, Andrej Sekera zaznamenal gól a asistenciu. Richard Pánik skóroval a Marián Gáborík asistoval.

Tatar tromi bodmi zariadil triumf Detroitu v Arizone

Tomáš Tatar potvrdil skvelú formu aj na ľade Arizony, proti ktorej strelil tri minúty pred koncom tretej tretiny víťazný gól, svoj 23. v ročníku. Pridal k nemu dve asistencie, aby sa podieľal na všetkých góloch Detroitu pri víťazstve 3:1. Natiahol tak svoju bodovú sériu na tri zápasy. Z jeho spoluhráčov skórovali Riley Sheahan, ktorý vsietil úvodný gól v presilovej hre a dvojbodový Darren Helm, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Tesne pred ním sa presadil Oliver Ekman-Larsson, ktorý zmaril čisté konto Petrovi Mrázkovi len dve minúty pred koncom duelu. Bol to jeho 16. gól sezóny, čím si vytvoril osobný rekord a stal sa najlepším strelcom spomedzi ligových obrancov. Českému brankárovi, ktorý sa prezentoval 22 zákrokmi, ukončil sériu neporaziteľnosti na čísle 132:42. Mike Smith chytil 23 striel, no nezabránil druhej prehre Coyotes v rade. Päť striel na neho vyslal Tatar, ktorý počas 16 a pol minúty na ľade zaznamenal aj dve plusky a bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Jeho krajan Tomáš Jurčo odkorčuľoval len osem minút a 47 sekúnd bez bodového zápisu. Detroit vyhral tretí súboj v sérii a deviaty z ostatných desiatich, aby dobehol Tampu Bay na prvom mieste Atlantickej divízie. Pri rovnakom počte bodov má však dva zápasy k dobru.

Tatarov 23. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar, 2. O. Ekman-Larsson (ARI), 3. M. Smith (ARI)

Článok pokračuje pod reklamou

Sekera prispel gólom a asistenciou k výhre Caroliny v San Jose

Victor Rask skóroval 70 sekúnd pred koncom zápasu do prázdnej brány, aby rozhodol o výhre Caroliny 5:4 na ľade San Jose. Pred ním sa presadil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý strelil svoj druhý gól v sezóne. Počas 22 minút a 49 sekúnd v akcii si pripísal na konto aj 16. asistenciu v ročníku, dva plusové body, strelu, bodyček a blok. Vyťažovanejší bol v tíme len Justin Faulk, ktorý zaznamenal tri asistencie. Elias Lindholm strelil gól a na jeden prihral, skórovali aj Eric Staal a Andrej Nestrašil. Cam Ward prispel k druhému víťazstvu v rade 23 zákrokmi. Prekonali ho Logan Couture, dvojbodový Patrick Marleau a dvojgólový Tomáš Hertl, ktorý pridal aj asistenciu. Chris Tierney dvakrát asistoval a Antti Niemi opustil duel s 25 zákrokmi. Sharks však prehrali tretí z ostatných štyroch zápasov.

Sekerov druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk (CAR), 2. T. Hertl (SJS), 3. E. Lindholm (CAR)

Pánik pomohol gólom ukončiť Torontu sériu prehier

Slovenský útočník Richard Pánik otvoril skóre zápasu v presilovej hre svojím ôsmym gólom v sezóne a vôbec prvým bodom v roku 2015. Prispel ním ku hladkému domácemu víťazstvu Toronta nad Edmontonom 5:1. Phil Kessel, Morgan Rielly, Mike Santorelli a dvojbodový Peter Holland tiež skórovali, Jake Gardiner dvakrát asistoval a James Reimer kryl 31 striel, aby Maple Leafs ukončili sériu 11 prehier. Posledný triumf zaznamenali 9. januára. Luka Gazdic mu prekazil čisté konto len tri sekundy pred koncom duelu, kým Viktor Fasth urobil 23 zákrokov. Dvoma strelami ho ohrozil Pánik, ktorý odohral vyše 14 minút aj s jedným bodyčekom. Proti nemu nastúpil obranca Martin Marinčin, ktorý hral naposledy v prvom tíme Oilers ešte 25. novembra minulého roka. Počas 17 a pol minúty v akcii si pripísal mínusový bod a rozdal dva bodyčeky. Jeho tím prehral druhý zápas v rade a tretí z ostatných štyroch.

Pánikov ôsmy gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (TOR), 2. M. Rielly (TOR), 3. P. Holland (TOR)

Gáborík asistoval pri výhre nad Lightning

Los Angeles si vytvorilo v prvej tretine trojgólové vedenie, a to sa ukázalo ako rozhodujúce. Kings vyhrali po prvýkrát na päťzápasovom tripe vo svojom štvrtom dueli, keď porazili Tampu Bay 4:2. Justin Williams strelil dva góly, kým Tyler Toffoli a Drew Doughty vsietili po jednom. „Víťazstvo je dôležité bez ohľadu na to, kde ho získate. Tieto dva body sme potrebovali,“ skonštatoval pre agentúru AP Jonathan Quick, ktorý sa prezentoval 26 zákrokmi. K výhre pomohol aj Marián Gáborík, ktorý prihrával na druhý gól Williamsa. V akcii odohral necelých 16 minút a pripísal si aj dva plusové body. Domácim hráčom sa na trojgólovú stratu podarilo zareagovať dvoma gólmi, ktorými duel ešte zdramatizovali. Postarali sa o ne Nikita Kučerov a Victor Hedman. Ben Bishop vydržal v bráne len jednu tretinu, v ktorej kapituloval trikrát z deviatich striel. Andrej Vasilevskij následne zastavil 19 z 20 striel hostí. Lightning prišli o sériu domácich víťazstiev. Do soboty ich zaknihovali desať v rade.

Hviezdy duelu: 1. D. Doughty (LAK), 2. J. Williams (LAK), 3. N. Kučerov (TBL)

Rask doviedol Bruins k výhre nad Islanders

Z troch Slovákov sa nakoniec v Bostone predstavil len jeden. Jaroslav Halák dostal priestor na oddych a Ľubomír Višňovský bol opäť len zdravým náhradníkom. Jediným zástupcom nášho hokeja bol teda domáci Zdeno Chára, ktorý síce nebodoval, ale po 60 minútach hry sa tešil z výhry 2:1. O nej rozhodol v 53. minúte Loui Eriksson. Skóroval aj Patrice Bergeron a kľúčový bol tiež výkon Tuukku Raska, ktorého zo 40 striel dokázal prekonať iba John Tavares. Chad Johnson čelil 36 strelám a zneškodnil aj jeden strelecký pokus Cháru. Ten na ľade strávil 23 minút a 28 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval aj dvoma bodyčekmi. Bruins vyhrali od Zápasu hviezd tri duely zo štyroch. Islanders sa momentálne veľmi nedarí a prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich. „Naozaj som hrdý na výkon, ktorí dnes podali naši hráči. Odohrali sme dobrý zápas proti dobrému tímu. Mali sme aj šance, ale na tomto ľade ich musíte využívať,“ skonštatoval pre AP tréner Jack Capuano.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. P. Bergeron (BOS), 3. L. Eriksson (BOS)

Ribeirov 700. bod pomohol Predators k výhre nad Rangers

Mike Ribeiro skóroval zhruba sedem minút pred koncom tretej tretiny, aby rozhodol o víťazstve Nashvillu 3:2 nad New Yorkom Rangers. Gól bol zároveň jeho 700. bodom v NHL. Predators si domácu bilanciu vylepšili na 21-3-1 aj vďaka gólom obrancov Romana Josiho a Sheu Webera. Pekka Rinne previedol 30 zákrokov a vychytal svoje 30. víťazstvo v sezóne. Prekonali ho Rick Nash a Ryan McDonagh, kým Derick Brassard zaznamenal dve asistencie. Cam Talbot urobil 20 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. M. Ribeiro (NSH), 3. R. McDonagh (NYR)

Enroth, Girgensons doviedli Buffalo k víťazstvu nad Dallasom

Jhonas Enroth zastavil 38 striel a dvojbodový Zemgus Girgensons strelil v druhej tretine víťazný gól, aby Buffalo zdolalo na domácom ľade Dallas 3:2. Sabres viedli už 3:0, keď sa strelecky presadili aj Tyler Myers a Tyler Ennis v presilovej hre. Chris Stewart prihral na všetky góly svojho tímu, ktorý vyhral druhý zápas z ostatných troch po rekordnej sérii prehier. Tyler Seguin znížil náskok domácich v početnej prevahe a Cody Eakin vsietil kontaktný gól, no ani dve asistencie Johna Klingberga a 21 zásahov Andersa Lindbäcka neodvrátilo tretiu porážku Stars v rade. Pri výhre Buffala, ktoré si ukončilo šesťzápasovú sériu prehier na domácom ľade, chýbal v jeho zostave slovenský obranca Andrej Meszároš. Ten opäť nedostal šancu od trénera Teda Nolana.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Stewart (BUF), 2. J. Enroth (BUF), 3. T. Ennis (BUF)

Montreal zdolal New Jersey vďaka využitým presilovkám

Tomáš Plekanec strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, Dale Weise tiež dvakrát skóroval a P. K. Subban s Davidom Desharnaisom nazbierali po tri asistencie, aby Montreal zvíťazil doma nad New Jersey 6:2. Skóre duelu síce otvoril už v druhej minúte Mike Cammalleri, no potom Canadiens využili tri presilové hry. Dvojbodový Andrej Markov a Lars Eller sa v nich presadili v rozmedzí 59 sekúnd. Jacob Josefson ešte dokázal znížiť stav na 2:3, ale po ňom vsietil svoj druhý gól v zápase Plekanec a výsledok upravil dvoma gólmi Weise. Na oba mu prihrala dvojica Desharnais a Max Pacioretty. Carey Price kryl 21 striel, aby Montreal ukončil sériu dvoch prehier. Keith Kinkaid mal oveľa viac práce, keď čelil 44 strelám. Devils však pretrhli svoju trojzápasovú víťaznú šnúru.

Hviezdy duelu: 1. P. K. Subban (MTL), 2. T. Plekanec (MTL), 3. D. Weise (MTL)

Columbus uštedril Ottawe tretiu prehru v rade

Curtis McElhinney zaregistroval 34 zákrokov, aby nasmeroval Columbus k druhému triumfu počas dvoch dní. Cam Atkinson, Nick Foligno, Scott Hartnell (prázdna brána) a Mark Letestu ho podporili gólmi, aby tím z Ohia vyhral na ľade Ottawy 4:1. Atkinson s Hartnellom pridali aj po asistencii. Folignov gól mal prívlastok víťazný a bol zároveň jeho 21. v sezóne, čím si vytvoril nové osobné maximum. Jediný gól domácich strelil Eric Condra v polovici tretej tretiny. Robin Lehner urobil 29 zákrokov, no Senators prehrali tretí zápas v riadnej hracej dobe v sérii a štvrtý z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. C. McElhinney (CBJ), 2. M. Stone (OTT), 3. N. Foligno (CBJ)

Dubnyk vychytal ďalší shutout, Wild si predĺžili sériu výhier

Devan Dubnyk má po výmene do Minnesoty fantastickú formu. V sobotu predviedol 18 zákrokov, aby zaknihoval svoje štvrté čisté konto v deviatom zápase za Wild. Vyhral siedmy z nich, aby doviedol tím zo St. Paul k piatemu triumfu v sérii, tentoraz 1:0 nad Coloradom. „Je pekné užívať si voľné dní medzi zápasmi, no dôvod, prečo vyhrávame ako tím, je ten, že to berieme zápas po zápase. Vždy sa sústredíme len na najbližší duel, pretože každý jeden je dôležitý. Musíte ho vyhrať a nepredbiehať. Beriem to rovnako," povedal Dubnyk pre AP. Jediný presný zásah duelu si pripísal Charlie Coyle v 12. minúte po prihrávkach Marca Scandellu a Nina Niederreitera. Semion Varlamov kryl 28 striel, no Avalanche prehrali druhý zápas v rade a aj tretí v tejto sezóne proti Wild. Nestrelili v nich ani gól (0:9), pričom na nulu prehrali v tomto ročníku už osem duelov.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Coyle (MIN), 2. S. Varlamov (COL), 3. M. Scandella (MIN)

Miller vynuloval Pittsburgh, Vrbata zaznamenal 500. bod

Ryan Miller zastavil všetkých 31 striel, aby doviedol Vancouver ku prekvapivo hladkému domácemu triumfu nad Pittsburghom 5:0. Bolo to jeho šieste čisté konto v sezóne a 35. v kariére. Alexandre Burrows a Daniel Sedin skórovali v presilových hrách, na listine strelcov ich doplnili Bo Horvat, Shawn Matthias a Zach Kassian. Burrows si pripísal aj asistenciu, Radim Vrbata dve. Tá prvá bola jeho 500. bodom v NHL. Sedinov presný zásah bol jeho 115. v početnej prevahe, čím prekonal klubový rekord Markusa Näslunda. Celkovo ich má na konte 318, čo ho radí na delené druhé miesto spolu s Trevorom Lindenom. Canucks ukončili sériu šiestich domácich duelov s bilanciou 3-3-0. Thomas Greiss inkasoval všetky góly z 27 striel a Penguins prehrali prvý raz po dvoch výhrach bez inkasovaného gólu.

Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata (VAN), 2. B. Horvat (VAN), 3. R. Miller (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 16:30 1 2 3 2 0 5 0
R. Pánik (TOR) 14:08 1 0 1 0 0 2 1
M. Gáborík (LAK) 15:43 0 1 1 2 0 0 0
Z. Chára (BOS) 23:28 0 0 0 0 0 1 2
A. Sekera (CAR) 22:49 1 1 2 2 0 1 1
T. Jurčo (DET) 8:47 0 0 0 0 0 0 0
M. Marinčin (EDM) 17:33 0 0 0 -1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies