Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Pánik skóroval i asistoval, Halák vychytal 30. výhru

Vo štvrtok sa v NHL odohralo deväť zápasov, v ktorých sa predstavilo šesť Slovákov. Darilo sa hlavne Richardovi Pánikovi a Jaroslavovi Halákovi. Pánik strelil gól a pridal asistenciu, Halák vychytal 30. víťazstvo.

Hviezdy večera:
1. Tyler Toffoli (LAK), 3 góly, 1 asistencia
2. John Gibson (ANA), 35/36, 97,2% úspešnosť zákrokov
3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM), 2 góly

Pánik sa postaral o dva góly, Halák však vychytal 30. výhru

Islanders prišli o dvojgólové vedenie, ale Anders Lee svojím druhým gólom v zápase dokázal prelomiť nerozhodný stav a rozhodol o výhre 3:2 nad Torontom. Do čierneho sa trafil aj Casey Cizikas. Do zápasu významne zasiahli aj dvaja Slováci. Jaroslav Halák vychytal po prvýkrát v kariére 30. výhru v jednej sezóne, keď sa prezentoval 32 zákrokmi. Trikrát ho ohrozil Richard Pánik, ktorý mal prsty v oboch góloch Maple Leafs. Prvý strelil a na druhý prihrával. Jeho autorom bol Trevor Smith. Jonathan Bernier urobil 38 zákrokov. Pánik strávil v akcii 13 minút a pripísal si aj dve trestné minúty. V akcii sa prezentoval aj obranca newyorského tímu Ľubomír Višňovský. Pripísal si mínusový bod a jeho „ice-time“ mal hodnotu 16:37. Islanders si udržali prvé miesto v divízii, Maple Leafs prehrali 12. zápas vonku v rade.

Pánikov 9. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. C. Cizikas (NYI), 3. T. Smith (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Toffoliho hetrik doviedol Kings k tretej výhre v rade

Tyler Toffoli odohral svoj najlepší zápas kariéry, keď zaknihoval prvý hetrik v NHL a nasmeroval Los Angeles k domácemu víťazstvu 5:3 nad Calgary. Najskôr vo štvrtej minúte otvoril skóre, potom v závere druhej tretiny vyrovnával na 2:2 a tretím gólom v zápase poistil tretiu výhru obhajcu titulu v sérii. Pridal k nim aj asistenciu. Víťazný gól strelil Jordan Nolan a trojgólovú smršť v tretej tretine odštartoval dvojbodový Dwight King. Jeff Carter nazbieral tri asistencie a Jonathan Quick čelil len 18 strelám Flames, ktorí prehrali druhý z ostatných troch duelov. Druhá Carterova prihrávka bola jeho 500. bodom v NHL. Kings zasypali súpera 45 strelami, z toho 19 v druhej tretine. Piaty gól zo 40. strely vyhnal z brány Jonasa Hillera v deň jeho 33. narodenín, ktorého nahradil Karri Rämö. Ten chytil zvyšných päť striel. Piatimi strelami ich ohrozil slovenský krídelník Marián Gáborík, ktorý strávil v akcii 17 a štvrť minúty. Pripísal si tiež štyri bodyčeky. Z hráčov hostí skórovali dvojgólový Mason Raymond a Daivd Jones v presilovej hre. Dennis Wideman dvakrát asistoval. Kings zdolali Flames až na štvrtý pokus v tejto sezóne. O to väčšiu radosť mal z neho tréner Darryl Sutter, ktorý sa 122. víťazstvom na lavičke kalifornského tímu vyrovnal Larrymu Robinsonovi na štvrtom mieste klubovej histórie.

--- pozri aj: Tyler Toffoli zaknihoval svoj prvý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (LAK), 2. J. Carter (LAK), 3. D. Doughty (LAK)

Marinčinov Edmonton zvrátil zápas proti Montrealu

Montreal viedol 2:0 a 3:2, ale Edmontonu sa podarilo stav otočil a zvíťazil 4:3. Ryan Nugent-Hopkins strelil dva góly a tým druhým vynútil predĺženie 25 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Pri hre bez brankára tím podržal aj Oscar Klefbom, ktorý zblokoval zakončenie Tomáša Plekanca do prázdnej brány. V nadstavenom čase potom rozhodol o triumfe Anton Lander. Strelecky sa presadil aj Matt Hendricks, kým Klefbom zaznamenal dve asistencie. Viktor Fasth urobil 23 zákrokov a z výhry mal radosť aj Martin Marinčin, ktorý nebodoval. Slovenský obranca odohral 18 minút a na konto si pripísal dve strely a dve trestné minúty. Dustin Tokarski mal viac práce ako jeho náprotivok, keď čelil 38 strelám. Z jeho spoluhráčov sa do čierneho trafili Christian Thomas, Alex Galchenyuk a Max Pacioretty. Thomas strelil svoj prvý gól v NHL.

--- pozri aj: Video: Chris Thomas a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. R Nugent-Hopkins (EDM), 2. D. Tokarski (MTL), 3. A. Lander (EDM)

Gibson vychytal Anaheimu výhru nad Carolinou

Posledný zápas na tripoch býva najťažší, no Anaheim päťzápasovú sériu zápasov vonku zakončil víťazne. John Gibson štartoval v bráne po prvýkrát od 30. októbra a podal výborný výkon. S 35 zákrokmi doviedol Ducks k výhre 2:1 nad Carolinou. „Nemyslím si, že vo väčšine chalanov zostalo veľa energie a nemyslím si, že sme dnes hrali veľmi dobre,“ konštatoval tréner Bruce Boudreau pre agentúru AP. Kalifornský tím mal pomalší vstup do zápasu a od stredu druhej tretiny prehrával, no ešte do jej konca dokázali stav zvrátiť Francois Beauchemin a dvojbodový Matt Beleskey. Hurricanes hostí prestrieľali, ale Gibsona dokázal prekonať len Jeff Skinner. Cam Ward inkasoval dva góly zo 17 striel. Slovenský obranca Andrej Sekera nebodoval, ale s časom 24:44 bol druhým najvyťažovanejším hráčom zápasu. Zblokoval aj štyri strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. M. Beleskey (ANA), 3. J. Skinner (CAR)

Penguins prišli o vedenie, ale Senators zdolali

Pittsburgh inkasoval štyri góly v tretej tretine, ale napriek tomu dokázal zdolať Ottawu pomerom 5:4 po samostatných nájazdoch. Ako jediný v nich uspel v prvej sérii David Perron. Sidney Crosby pomohol k vedeniam 3:0 a 4:2 dvoma gólmi a po zápase pre agentúru CP skonštatoval, že hádam sa už taký priebeh zápasu opakovať nebude: „Dúfajme, že to bude dobrá lekcia. Aspoň je dobré, že sme pri nej vyhrali.“ Okrem kapitána skórovali aj Kris Letang a Jevgenij Malkin, kým Thomas Greiss urobil 29 zákrokov. V tretej tretine čelil 16 strelám, z ktorých ho prekonali Mika Zibanejad, Mike Hoffman, Mark Stone a Kyle Turris. Robin Lehner zastavil 25 striel.

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (PIT), 2. B. Ryan (OTT), 3. K. Turris (OTT)

Steen doviedol Blues k výhre nad Lightning

Alexander Steen zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol St. Louis k víťazstvu 6:3 nad Tampou Bay. T.J. Oshie a David Backes zaregistrovali zhodne po góle a asistencii, Brian Elliott urobil 26 zákrokov a skórovali aj Dmitrij Jaškin, Paul Stastny a Vladimir Tarasenko, ktorý skóre uzavrel strelou do prázdnej brány. Lightning prehrali druhý domáci zápas z posledných troch. O ich góly sa postarali Tyler Johnson, Brett Connolly a Steven Stamkos. Ben Bishop kapituloval päťkrát z 34 striel a následne Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých deväť striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. D. Backes (STL), 3. T. Oshie (STL)

Dubnyk, Koivu doviedli Wild k výhre nad Panthers

Devan Dubnyk chytil 26 z 27 striel a Zach Parise strelil v 27. minúte víťazný gól v presilovej hre, aby Minnesota zvíťazila doma nad Floridou 2:1. Skóre duelu otvoril Jason Pominville už v piatej minúte. Mikko Koivu prihral na oba góly Wild, aby zaznamenal svoj 113. viacbodový zápas v kariére. Len jeden mu chýba na prekonanie klubového rekordu Mariána Gáboríka. O zdramatizovanie duelu sa pokúsil Nick Bjugstad, ktorý v polovici duelu vsietil kontaktný gól. Bol to jeho 19. presný zásah v sezóne, s ktorým sa stal najlepším strelcom tímu. Roberto Luongo kryl 21 striel, no nezabránil druhej prehre Panthers z ostatných troch zápasov. Wild vyhrali siedmy duel z posledných ôsmich, no bodovali až v deviatich súbojoch v rade (7-0-2). Slovenský útočník Floridy, Tomáš Kopecký, presedel druhý zápas po sebe na tribúne.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu (MIN), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. Z. Parise (MIN)

Nashville si predĺžil víťaznú sériu triumfom nad Jets

Shea Weber otvoril skóre zápasu v presilovej hre a neskôr asistoval pri zvyšných dvoch góloch, aby nasmeroval Nashville k domácemu víťazstvu 3:1 nad Winnipegom. Rozhodol o ňom Filip Forsberg, ktorý, rovnako v početnej prevahe, prekonal nováčikovský klubový rekord v počte gólov. Svojím 19. presným zásahom v ročníku o jeden predbehol zápis Alexa Radulova zo sezóny 2006/07. Bodku za zápasom dal James Neal, Roman Josi dvakrát asistoval a Pekka Rinne zastavil 32 striel. S 32 výhrami je najlepším brankárom sezóny. Prekonal ho len Michael Frolík, ktorý v presilovke vyrovnával stav na 1:1. Ondřej Pavelec predviedol 23 zákrokov, no Jets prehrali siedmy z ostatných deviatich duelov. V ich drese debutovali Tyler Myers aj Drew Stafford, ktorí doň boli v stredu vymenení z Buffala. Predators si pripísali štvrté víťazstvo v rade a ako prvý tím v ročníku dosiahli hranicu 80 bodov. Držia tiež ligové prvenstvo s 23 domácimi výhrami.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. F. Forsberg (NSH), 3. S. Weber (NSH)

Colorado opäť prehralo, tentoraz doma s Rangers

Colorado dokázalo na domácom ľade zmazať náskoky súpera 2:0 aj 3:1, no nakoniec podľahlo New Yorku Rangers 3:6. Víťazný gól zaznamenal Carl Hagelin, po ktorom skórovali ešte dvojbodoví Rick Nash a Ryan McDonagh v presilovej hre. Nash sa s 34 gólmi opäť dostal na čelo ligovej tabuľky strelcov. Dan Boyle, Mats Zuccarello a Kevin Hayes sa tiež presadili strelecky, posledný menovaný pridal aj dve asistencie. Cam Talbot urobil 26 zákrokov a zlepšil si bilanciu pri neúčasti Henrika Lundqvista na 3-1-1. Prekonali ho Jan Hejda, Gabriel Landeskog a dvojbodový Jarome Iginla, ktorý svojím 577. gólom v NHL vyrovnal zápis Marka Recchiho na 17. mieste historického poradia. Semion Varlamov čelil 30 strelám Rangers, ktorí vyhrali aj druhý druhý duel na štvorzápasovom tripe. Avalanche zaknihovali štvrtú prehru v riadnej hracej dobe v sérii.

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (NYR), 2., R. Nash (NYR), 3. J. Iginla (COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 32/34 (94,1%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 16:37 0 0 0 -1 0 0 1
R. Pánik (TOR) 13:00 1 1 2 0 2 3 0
A. Sekera (CAR) 24:44 0 0 0 0 0 0 0
M. Marinčin (EDM) 17:55 0 0 0 0 2 2 1
M. Gáborík (LAK) 17:15 0 0 0 0 0 5 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies