Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Halák vyhral, Tatar, Pánik, Višňovský a Gáborík asistovali

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili ôsmi Slováci, z ktorých štyria bodovali. Tomáš Tatar si pripísal dve asistencie, Richard Pánik, Ľubomír Višňovský aj Marián Gáborík po jednej. Jaroslav Halák vyhral svoj 31. duel sezóny.

Hviezdy večera:
1. John Tavares (NYI), 2 góly, 2 asistencie
2. Cam Talbot (NYR), 34/35, 97,1% úspešnosť zákrokov
3. Milan Michálek (OTT), 2 góly, 1 asistencia

Halák vychytal 31. výhru, Višňovský asistoval

John Tavares strelil dva góly a na dva prihral, Josh Bailey zaznamenal gól a asistenciu a Anders Lee štyrikrát asistoval, aby New York Islanders zdolali doma Columbus 6:3. Tím z Ohia trikrát doťahoval vedenie domácich. Bailey im vybudoval dvojgólový náskok, ktorý zmazali Brandon Dubinsky a Cam Atkinson. Na gól Ryana Stroma ešte odpovedal Nick Foligno, no potom vsietil víťazný gól dvojbodový Frans Nielsen. Tavares následne dvomi gólmi upravil výsledok. Jaroslav Halák prispel ku štvrtej výhre v sérii 34 zákrokmi, aby zaknihoval svoje 31. víťazstvo v sezóne. Asistenciou mu k tomu pomohol obranca Ľubomír Višňovský, ktorý strávil na ľade 18 minút a 24 sekúnd. Okrem deviatej prihrávky v ročníku si pripísal na konto dva plusové body, dve strely a bodyček. Anton Forsberg čelil v bráne hostí až 46 strelám, no nezabránil druhej prehre Blue Jackets z posledných troch duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. J. Bailey (NYI), 3. F. Nielsen (NYI)

Stafford rozhodol v nájazdoch o výhre Jets, Tatar dvojbodový

Drew Stafford sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch vo štvrtej sérii a v riadnej hracej dobe vyrovnával stav v presilovej hre na 3:3, aby Winnipeg vyhral v Detroite 5:4. Chris Thorburn otvoril skóre, no Red Wings ho tromi gólmi otočili vo svoj prospech. Niklas Kronwall a dvojbodový Darren Helm skórovali v presovkách, na 3:1 zvyšoval Pavel Daciuk. Blake Wheeler, Stafford a Andrew Ladd v početnej prevahe opäť naklonili misky váh na stranu hostí, no trojbodový Daciuk druhým gólom v zápase vynútil predĺženie. Dustin Byfuglien, Bryan Little aj Tyler Myers nazbierali po dve prihrávky, kým Michael Hutchinson chytil okrem všetkých nájazdov aj 25 striel. Dve boli z hokejky Tomáša Tatara, ktorý si pripísal 17. a 18. asistenciu v sezóne počas 16 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj plusový bod, bodyček a nepremenený nájazd. Tomáš Jurčo odohral necelých desať minút s jednou strelou, mínusovým bodom a dvoma trestnými minútami. Jimmy Howard čelil pri svojom prvom štarte po viac ako mesiaci 38 strelám, no Detroit prehral druhý zápas v rade. Jets vyhrali tretí z ostatných štyroch duelov najmä vďaka dvoma posilám z Buffala, Staffordovi a Myersovi. Obaja odohrali svoje druhé zápasy v ich drese.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1.. T. Myers (WPG), 2. P. Daciuk (DET), 3. A. Ladd (WPG)

Gáborík pomohol k výhre nad Capitals

Marián Gáborík prihrával v prečíslení dvoch na jedného na víťazný gól Los Angeles, aby pomohol k výhre 3:1 nad Washingtonom. Dwight King, Trevor Lewis a Jarret Stoll sa postarali o góly kalifornského tímu a Jonathan Quick urobil 27 zákrokov. Kings vyhrali štvrtý zápas v rade, aby zostali tri body za Calgary, ktoré v rukách drží druhú divokú kartu v konferencii. Pre „kráľov“ ide zároveň o najdlhšiu víťaznú sériu od októbra, keď vyhrali šesť duelov v rade. Capitals majú za sebou polovicu štvorzápasového tripu s bilanciou 1-1-0. Ich jediný gól v sobotu strelil Alex Ovečkin, ktorý za Rickom Nashom v poradí strelcov zaostáva o jeden gól. Braden Holtby urobil 27 zákrokov. Gáborík, ktorý odohral zakmer 18 a pol minúty, ho neohrozil ani raz. Na konto si však pripísal aj jeden plusový bod a tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. T. Lewis (LAK), 3. R. Regehr (LAK)

Montreal zdolal Toronto po nájazdoch, Pánik asistoval

V tradičnom kanadskom derby sa stretli Montreal s Torontom. Z výhry 2:1 sa tešili domáci, o čom rozhodol premenený nájazd Davida Desharnaisa v druhej sérii. Svoj nájazd pred ním premenil aj Alex Galechenyuk, kým Carey Price chytil dva nájazdy a 28 striel počas 65 minút hry. V normálnej hracej dobe otvoril skóre Daniel Winnik v 12. minúte, pri ktorého góle si tretiu asistenciu v sezóne pripísal slovenský útočník Richard Pánik. Ten sa trénerovi odvďačil za najvyšší priestor na ľade v ročníku (19:44) aj za povýšenie do druhého útoku k Winnikovi a Tylerovi Bozakovi. Pripísal si tiež plusový bod, strelu, blok, dva bodyčeky a dve trestné minúty. Vedenie však jeho tímu dlho nevydržalo, už o 41 sekúnd vyrovnal Brendan Gallgher v presilovej hre. Asistoval naň aj P. K. Subban, ktorý zaznamenal svoj najvyšší „ice-time" v kariére aj celkovo v lige v tejto sezóne (35:21). Jonathan Bernier inak zastavil 31 striel, ale Maple Leafs prehrali tretí duel v sérii. Na ľade súpera nevyhrali už 13 zápasov v rade. Canadiens vyhrali štvrtý z ostatných piatich súbojov a zostali na čele Východnej konferencie.

Hviezdy duelu: 1. D. Desharnais (MTL), 2. J. Bernier (TOR), 3. C. Price (MTL)

Ottawa doma rozstrieľala Edmonton, Michálek trojbodový

Milan Michálek strelil dva góly, prvý v presilovej hre, a na jeden prihral, aby najväčšou mierou prispel k domácemu víťazstvu Ottawy nad Edmontonom vysoko 7:2. Rozhodol o ňom dvojbodový Kyle Turris v úvode druhej tretiny, ktorý skóroval 16 sekúnd po Cody Cecim. Gól a asistenciu zaznamenali aj Alex Chiasson a Mike Hoffman, skóre uzavrel David Legwand v početnej prevahe. Bobby Ryan, Erik Karlsson a Mark Stone nazbierali po dve prihrávky, kým Robin Lehner pomohol k druhej výhre z ostatných šiestich duelov 25 zákrokmi. Prekonali ho Derek Roy a Mark Fayne. Jednou strelou ho ohrozil aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 16 minút a 17 sekúnd. Pripísal si počas nich mínusový bod a zblokoval dve strely. V bráne Oilers, ktorí si zhoršili bilanciu na aktuálnom šesťzápasovom tripe na 2-3-0, sa vystriedali obaja gólmani. Viktor Fasth ju opustil po treťom inkasovanom góle z 15 striel, Richard Bachman kryl pri svojom tohtosezónnom debute 23 zo zvyšných 27 pokusov Senators. Tím z hlavného mesta Kanady vyhral aj druhý vzájomný súboj v ročníku, no prišiel v ňom o zraneného útočníka Chrisa Neila.

Hviezdy duelu: 1. M. Michálek (OTT), 2. M. Hoffman (OTT), 3. M. Stone (OTT)

Vanek, Dubnyk pomohli Wild zdolať Hurricanes

Pred dôležitým tripom potrebovala Minnesota zdolať jeden z najslabších tímov Východnej konferencie. Podarilo sa jej to, keď porazila Carolinu pomerom 6:3. Od Zápasu hviezd tak má bilanciu 8-0-1 a bodovala v každom z posledných desiatich duelov, čím vyrovnala svoj klubový rekord. Thomas Vanek strelil dva góly a pridal asistenciu, strelecky sa presadil aj Jordan Schroeder, Nate Proser, Erik Haula a Zach Parise, ktorý skóroval do prázdnej brány. Po dve asistencie zaznamenali Justin Fontaine, Jared Spurgeon a Mikael Granlund. Devan Dubnyk zastavil 24 striel. Najčastejšie ho ohrozil Andrej Sekera. Ani jedna zo štyroch striel však neskončila za jeho chrbtom. Úspešnejší boli Andrej Nestrašil, Jeff Skinner a Elias Lindholm. Anton Chudobin urobil 18 zákrokov proti tímu, v drese ktorého zažil v roku 2010 debut v NHL. Sekera odohral v zápase 23 a pol minúty. Dve strávil aj na trestnej lavici.

Hviezdy duelu: 1. T. Vanek (MIN), 2. J. Fontaine (MIN), 3. M. Granlund (MIN)

Nashville si predĺžil víťaznú sériu na úkor New Jersey

Colin Wilson vsietil tri a pol minúty pred koncom tretej tretiny víťazný gól a Pekka Rinne urobil 21 zákrokov, aby Nashville vyhral na domácom ľade nad New Jersey 3:1. Skórovali aj dvojbodoví Craig Smith a Matt Cullen, kým fínsky brankár zaknihoval 33. víťazstvo v sezóne a zlepšil si bilanciu v ostatných 16 zápasoch na 14-1-1. Predators vyhrali piaty zápas v sérii a udržali si vedenie v Západnej konferencii i v celej lige. Na domácom ľade si pripísali už 24. triumf v ročníku a 13. z posledných 14 duelov. Jediný gól Devils strelil Steve Bernier v presilovej hre, Corey Schneider kryl 35 striel. New Jersey však prehralo po štvrtý raz za sebou.

Hviezdy duelu: 1. C. Wilson (NSH), 2. M. Cullen (NSH), 3. C. Schneider (NJD)

Vigneault sa v Glendale tešil z 500. výhry v kariére

Tréner New Yorku Rangers Alain Vigneault ako 21. kormidelník v histórii dosiahol 500. výhru v kariére v NHL, keď jeho zverenci uspeli na ľade Arizony Coyotes hladko 5:1. Rick Nash prelomil svojím 35. gólom v sezóne nerozhodný stav a naštartoval svoj tím ku štvorgólovej tretej tretine. V nej skórovali aj Kevin Hayes, Marc Staal a Lee Stempniak. O prvý gól tímu sa postaral Chris Kreider, no naň dokázal odpovedať Antoine Vermette. Z brankárov mal viac práce Cam Talbot, ktorý k výhre prispel 34 zákrokmi. Mike Smith čelil 32 strelám.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), 2. C. Kreider (NYR), 3. L. Lessio (ARI)

Colorado ukončilo sériu prehier výhrou proti Stars

Colorado ťahalo štvorzápasovú sériu prehier, no spoliehalo sa, že sa mu opäť zadarí proti Dallasu. A tak sa aj stalo. Avalanche vyhrali 4:1, aby porazili Stars aj vo štvrtom vzájomnom zápase v tomto ročníku. O góly sa postarali Jarome Iginla, Alex Tanguay, Nathan MacKinnon a Dennis Everbeg. Semion Varlamov urobil 24 zákrokov a prekonal ho len Jason Spezza. Stars hrali bez štyroch útočníkov, vrátane najproduktívnejšieho hráča Tylera Seguina. V ich bráne sa po prvýkrát predstavil Jhonas Enroth, ktorý zastavil 26 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. McLeod (COL), 2. B. Stuart (COL), 3. D. Everberg (COL)

Flames potvrdili formu proti divíznym rivalom

Sean Monahan strelil dva góly v priebehu piatich minút druhej tretiny a Karri Rämö urobil 28 zákrokov, aby Calgary vyhralo nad Vancouverom pomerom 3:2 a potvrdilo, že sa mu proti tímom z Pacifickej divízie darí. Lance Bouma sa tiež trafil do čierneho a Flames majú bilanciu vo vlastnej divízii 18-5-1. Lepšie sa proti divíznym súperom darí v celej lige len New Yorku Islanders. O góly Canucks sa postarali Ronalds Kenins a Linden Vey, kým Ryan Miller urobil 31 zásahov. Duel nedohral obranca Alex Edler, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie hornej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. J. Hansen (VAN), 3. J. Hudler (CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 34/37 (91,9 %) - - - - - - -
R. Pánik (TOR) 19:44 0 1 1 1 2 1 2
T. Tatar (DET) 16:25 0 2 2 1 0 1 2
M. Gáborík (LAK) 18:21 0 1 1 1 0 0 3
Ľ. Višňovský (NYI) 18:24 0 1 1 2 0 2 1
A. Sekera (CAR) 23:24 0 0 0 0 2 4 0
M. Marinčin (EDM) 16:17 0 0 0 -1 0 1 0
T. Jurčo (DET) 9:50 0 0 0 -1 2 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies