Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Halák prvou hviezdou zápasu, Sekera k výhre Kings nepomohol

V šiestich piatkových zápasoch Slováci nebodovali, ale Jaroslav Halák vytvoril klubový rekord s 33. vychytaným víťazstvom v sezóne. Andrejovi Sekerovi premiéra v drese L.A. nevyšla ideálne.

Hviezdy večera:
1. Anton Chudobin (CAR), 28/28 (čisté konto)
2. Ben Bishop (TBL), 28/28 (čisté konto)
3. Corey Perry (ANA), 2 góly (vrátane víťazného)

Halák stanovil nový klubový rekord

Jaroslav Halák urobil 26 zákrokov, aby vyhral svoj 33. zápas v tejto sezóne a vytvoril tak nový klubový rekord, keď sa osamostatnil pred Billym Smithom a Chrisom Osgoodom. Islanders vďaka nemu porazili Calgary 2:1. Bratislavský rodák sa stal prvou hviezdou zápasu a mohol vychytať aj čisté konto. O nulu prišiel 21 sekúnd pred koncom, keď ho pri hre bez brankára prekonal Josh Jooris. Stalo sa tak 21 sekúnd po tom, čo Cal Clutterbuck zvyšoval strelou do prázdnej brány vedenie New Yorku na 2:0. Karriho Räma z 38 striel prekonal len Ryan Strome v strede prvej tretiny. Do brány dorazil strelu Johna Tavaresa, ktorý zaznamenal v posledných ôsmich dueloch 13 bodov. Gól padol počas presilovky, čo znamenalo, že Flames po 13 zápasoch v rade prišli o sériu 100% úspešnosti v oslabeniach. V drese „Ostrovanov“ nechýbal ani Ľubomír Višňovský. Slovenský obranca odohral 17 a pol minúty so ziskom dvoch trestných minút a jednej strely.

Hviezdy duelu: 1. J. Halák (NYI), 2. R. Strome (NYI), 3. K. Rämö (CGY)

Spooner rozhodol duel svojím prvý gólom v NHL

Nováčik Ryan Spooner strelil svoj prvý gól v NHL v tretej minúte predĺženia, aby Boston uspel na ľade New Jersey tesne 3:2. Bruins vďaka výhra zvýšili svoj náskok na pozícii druhej divokej karty na štyri body. Daniel Paille a David Pastrňák poslali „medvede“ do dvojgólového vedenia, no v tretej tretine sa Devils podarilo vyrovnať, keď Niklasa Svedberga prekonali Jordin Tootoo a Travis Zajac. Svedberg, ktorý chytal namiesto chorého Tuukku Raska, opustil duel s 29 zákrokmi. Jeho náprotivok, Cory Schneider, ich urobil o dva viac. Slovenský obranca Zdeno Chára ho ohrozil jednou strelou. V akcii strávil 22 minút a 51 sekúnd, ale nebodoval. Boston vyhral nad New Jersey všetky tri doterajšie vzájomné zápasy. Devils ukončili sériu domácich zápasov dvoma prehrami. Prvé štyri duely na nej pritom vyhrali.

Článok pokračuje pod reklamou

---pozri aj: Video: Ryan Spooner a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. R. Spooner (BOS), 2. J. Tootoo (NJD), 3. C. Schneider (NJD)

Avalanche vyhrali aj piaty vzájomný duel so Stars

Ryan O’Reilly ako jediný uspel v nájazdoch, a tak Colorado porazilo Dallas pomerom 5:4. Semion Varlamov zneškodnil všetky tri nájazdy Stars a k výhre pomohol aj 32 zákrokmi zo 65 minút hracej doby. Tyson Barrie a Nate Guenin zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, no skórovali aj Jarome Iginla a Gabriel Landeskog. Colorado prehrávalo v tretej tretine 1:3 i 3:4, no nakoniec vyhralo aj piaty vzájomný zápas oboch tímov v tejto sezóne. Kari Lehtonen urobil 19 zákrokov a z jeho spoluhráčov skórovali Jason Spezza, Antoine Roussel a dvakrát Cody Eakin, ktorý zaznamenal aj jednu asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. N. Guenin (COL), 2. C. Eakin (DAL), 3. T. Barrie (COL)

Sekerovi debut v L.A. nevyšiel, Kings stratili dvojgólové vedenie

Slovenský obranca Andrej Sekera zažil svoj debut v drese Kings v kalifornskom derby. Los Angeles v ňom po dvoch tretinách vyhrávalo 2:0 a bolo na najlepšej ceste za návratom na víťaznú koľaj. Nakoniec však prehralo druhý duel v rade. Sekerovi premiéra nevyšla podľa predstáv, pretože Ducks dokázali v tretej dvadsaťminútovke streliť štyri góly na ceste za výhrou 4:2. Na góly Trevora Lewisa a Braydena McNabba odpovedali Ryan Kesler, Emerson Etem a dvakrát Corey Perry. Druhý gól strelil do prázdnej brány. John Gibson pomohol ku štvrtej výhre z ostatných piatich zápasov 20 zákrokmi. Jonathan Quick ich urobil 28. Sekera odohral 21 a pol minúty so ziskom jedného mínusového bodu. Nebodoval ani Marián Gáborík, ktorý odohral 16 a pol minúty. Takisto si pripísal jednu „mínusku“, ale raz aj ohrozil bránu Anaheimu.

Hviezdy duelu: 1. R. Kesler (ANA), 2. J. Silfverberg (ANA), 3. C. Wagner (ANA)

Bishop vynuloval Chicago, Stamkos dvojgolový

Z víťazstva sa netešil ani Marián Hossa, ktorého tím v Tampe nevedel nájsť streleckú mušku. Domáci tím vyhral nad Chicagom 4:0, keď Ben Bishop zlikvidoval všetkých 28 striel a Steven Stamkos strelil dva góly. Bishop vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a predĺžil sériu víťazných štartov na štyri. Z jeho spoluhráčov sa presadili aj Bryan Boyle, ktorý sa stal autorom víťazného gólu, a Ryan Callahan. Všetky štyri góly inkasoval Scott Darling, ktorý inak predviedol 25 zákrokov. Blackhawks prehrali po dvoch výhrach v rade, pričom vo štvrtok práve oni vynulovali Floridu. Hossa odohral v stretnutí 19 minút a s piatimi strelami na bránu bol najaktívnejším strelcom duelu. Gól však už nestrelil v siedmom zápase v rade.

Hviezdy duelu: 1. B. Bishop (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. B. Boyle (TBL)

Chudobin doviedol Hurricanes k výhre nad Capitals

Anton Chudobin zatiahol roletu a žiadna z 28 striel neprešla za jeho chrbát. Svoj prvý shutout v sezóne a štvrtý v kariére vychytal pod drobnohľadom svojho otca Valeriho. Carolina vďaka nemu vyhrala nad Washingtonom 3:0. Brett Bellemore a Jeff Skinner prekonali Bradena Holtbyho z 37 striel, kým Nathan Gerbe dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Hurricanes vyhrali druhý zápas v rade, Capitals prehrali tretí.

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin (CAR), 2. J. Skinner (CAR), 3. B. Bellemore (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 26/27 (96,3%) - - - - - - -
Ľ. Višňovský (NYI) 17:21 0 0 0 0 2 0 1
Z. Chára (BOS) 22:51 0 0 0 0 0 1 1
M. Hossa (CHI) 19:02 0 0 0 0 0 5 0
A. Sekera (LAK) 21:32 0 0 0 -1 0 0 0
M. Gáborík (LAK) 15:38 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies