Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Flyers vymenili Timonena do Chicaga

Fínsky veterán Kimmo Timonen sa už pripravoval na návrat do akcie v drese Philadelphie Flyers. Nakoniec však svoj prvý zápas v tejto sezóne odohrá za Chicago Blackhawks, kam bol včera vymenený za dve draftované voľby.

Tridsaťdeväťročný obranca sa už takmer zostavil z operácie, ktorá mu odstránila krvné zrazeniny z nohy a pľúc. Od 17. februára začal s niekdajším tímom trénovať a očakával sa jeho návrat na ľad už v sobotu. Ten sa však o pár dní posunie.

„Pracovali sme na tejto výmene už dlhšiu dobu. Je obrancom, ktorého sme naozaj chceli. Je dlhodobo na vysokej úrovni," vysvetlil generálny manažér Blackhawks Stan Bowman pre denník Chicago Tribune.

Flyers získali za Timonena voľbu v druhom kole tohtoročného draftu a podmienečnú voľbu vo štvrtom kole budúcoročného. Ak Chicago vyhrá dve kolá play-off a Fín odohrá aspoň polovicu zápasov, zmení sa na voľbu v treťom kole. Ak pri rovnakej podmienke vyhrá tri kolá, bude z toho voľba v druhom kole.

Článok pokračuje pod reklamou

„Ponúkne nám veľa možností, všestrannosť a vodcovstvo. A my to využijeme. Myslím, že sme šťastní z tejto výmeny. Obrancov nie je v tejto lige nikdy dosť. Hral v druhej konferencii a pozná ju, takže bude pre nás veľmi užitočný," skonštatoval tréner Joel Quenneville.

Rodák z Kuopia by sa mal pripojiť k tímu v sobotu a zúčastniť sa už nedeľného tréningu. Sezónny debut by mohol zažiť v pondelok proti Caroline. „Vrátil som sa na ľad, aby som vyhral Stanley Cup. To je môj jediný cieľ. To je jediná vec, ktorá mi v kariére chýba."

Timonen má na konte 1079 zápasov v NHL za Flyers a Nashville, v ktorých spolu nazbieral 571 bodov za 117 gólov a 454 asistencií. Minulé leto podpísal s Philadelphiou ročný kontrakt v hodnote dvoch miliónov dolárov. Blackhawks tak získali cennú posilu do vyraďovacích bojov za málo peňazí.

Výmena
CHI
Blackhawks získali:
Kimmo Timonen, O
PHI
Flyers získali:
2. kolo, draft 2015
4. kolo, draft 2016*
* - ak Chicago vyhrá prvé dve kolá play-off a Timonen odohrá aspoň polovicu zápas, ziskajú Flyers voľbu v 3. kole.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies