Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Hammond, Subban a Malkin sa stali hviezdami týždňa

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi brankár Ottawy Andrew Hammond, obranca Montrealu P. K. Subban a útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin.

1. HVIEZDA - ANDREW HAMMOND (OTTAWA SENATORS)

Kanadský brankár zaknihoval bilanciu 3-0-0, úspešnosť zákrokov 97,8 % a priemerne inkasoval 0,67 gólu na zápas v troch víťazných dueloch. V dvoch z nich vychytal čisté kontá, dokonca v priebehu dvoch dní. Stal sa len druhým brankárom histórie ligy, ktorý vynuloval po sebe tímy Ducks a Kings na ich ľadoch. Ako prvý to dokázal Steve Mason v závere roka 2008. Týždeň zakončil výhrou proti Sharks (4:2), aby jeho tím skompletizoval bezchybný trip po Kalifornii. Spolu zastavil 86 z 88 striel, ktorým čelil. 27-ročný rodák z Britskej Kolumbie vyhral svojich prvých päť štartov v NHL ako prvý brankár klubovej histórie. Celkovo zasiahol do siedmich duelov, v ktorých zaznamenal úspešnosť 95,9 % a priemer 1,18.

2. HVIEZDA - P. K. SUBBAN (MONTREAL CANADIENS)

Článok pokračuje pod reklamou

Kanadský zadák strelil gól a pridal päť asistencií v troch víťazných zápasoch. Vo dvoch z nich si pripísal viac ako bod. Najviac mu vyšiel duel proti Columbusu (5:2), v ktorom zaznamenal gól, asistenciu a päť plusových bodov, najviac v kariére. Bol to jeho štvrtý trojbodový zápas sezóny. V ostatných deviatich dueloch raz skóroval a pridal 11 prihrávok. 25-ročný rodák z Toronta je druhým najproduktívnejším obrancom súťaže so 48 bodmi za 12 gólov a 36 asistencií v 62 súbojoch. Len dva presné zásahy a päť bodov mu chýbajú ku prekonaniu jeho osobných maxím.

3. HVIEZDA - JEVGENIJ MALKIN (PITTSBURGH PENGUINS)

Ruský center vsietil dva góly a na štyri prihral v dvoch víťazných zápasoch. V oboch si pripísal po tri body. Proti Capitals (4:3) si pripísal tri asistencie, čo doposiaľ dokázal v NHL 25-krát. Pri výhre nad Columbusom (5:3) strelil dva góly a na jeden prihral. Bol to jeho tretí trojbodový duel v sérii, čo sa mu podarilo po druhý raz v kariére. Naposledy sa to však z celej ligy podarilo ešte Patrickovi Marleauovi v závere januára 2013. 28-ročný rodák z Magnitogorska bodoval v ostatných piatich zápasoch (5+6). V 57 dueloch sezóny nazbieral 64 bodov za 26 gólov a 38 asistencií. Patrí mu s nimi delená druhá ligová pozícia.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies