Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík s Pánikom asistovali, Halák hviezdou zápasu

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrali deviati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Marián Gáborík aj Richard Pánik asistovali pri výhrach svojich tímov. Jaroslav Halák sa stal treťou hviezdou duelu, Islanders však podľahli Dallasu.

Hviezdy večera:
1. Matt Dumba (MIN), 2 góly
2. Alex Ovečkin (WSH), 2 góly (vrátane víťazného)
3. Andrej Vasilevskij (TBL), 28/28, čisté konto (1. v kariére)

Gáborík pomohol asistenciou k ukončeniu série prehier

V zápase medzi Los Angeles a Edmontonom na seba narazili traja Slováci. Spokojnešia bola po ňom dvojica Marián Gáborík a Andrej Sekera, ktorí sa tešili z výhry Kings 5:2. Prvý menovaný k nej prispel svojou 17. prihrávkou v sezóne. Obhajca titulu viedol už po prvej tretine 2:0 a v úvode prostrednej časti hry strelil víťazný gól na 3:0 Jeff Carter vo vlastnom oslabení. Pred ním skórovali Matt Greene a Trevor Lewis, ktorý v zápase pridal aj dve asistencie. Rovankú bilanciu zaznamenal Anže Kopitar, ktorý v 26. sekunde tretej tretiny zvyšoval náskok na 5:1. Do listiny strelcov sa zapísal aj Kyle Clifford, kým Drew Doughty dvakrát asistoval a Jonatan Quick pomohol ukončiť sériu troch prehier 21 zákrokmi. Prekonali ho Luke Gazdic a Teddy Purcell v presilovej hre. Ben Scrivens kryl 24 striel, no Oilers prehrali štvrtý z ostatných piatich duelov. Po dve strely na neho vyslali Gáborík so Sekerom. Trenčiansky rodák si pripísal aj bodyček a tri plusové body počas 17 minút a 39 sekúnd v akcii. Jeho nový spoluhráč a krajan zblokoval aj dve strely, pričom odohral o 63 sekúnd menej. Kings ukončili trojzápasový trip s bilanciou 1-2-0. Tretí Slovák v dueli, obranca Martin Marinčin, zaznamenal jednu strelu a dva bloky počas 16 minút a 18 sekúnd na ľade. Jeho tím začne v piatok v Chicagu päťzápasový trip.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. T. Lewis (LAK), 3. D. Doughty (LAK)

Pánik asistoval pri výhre nad Kopeckým

Florida viedla na domácom ľade nad Torontom 1:0 aj 2:1, no nakoniec mu podľahla 2:3, aby kanadský tím ukončil rekordnú sériu prehier na súperových klziskách na 16 dueloch. Rozhodol o tom Peter Holland, ktorý strelil víťazný gól v 46. minúte. Nadviazal na presné zásashy Nazema Kadriho z 22. sekundy tretej tretiny a Tylera Bozaka, ktorý v presilovej hre ukončil sériu Maple Leafs bez streleného gólu na čísle 163:18. Jonathan Bernier prispel k výhre 40 zákrokmi. Prekonali ho Brandon Pirri a obranca Aaron Ekblad, ktorý v početnej prevahe vsietil svoj 11. gól sezóny. Vytvoril tak nový klubový rekord nováčika, keď o jeden gól prekonal zápis Eda Jovanovského z ročníka 1995/96. Jimmy Hayes prihral na oba góly Panthers, ktorí si zhoršili bilanciu v rámci sedemzápasového domáceho pobytu na 2-2-0. V ich bráne sa počas zápasu diali veci. Štartujúci Roberto Luongo opustil duel po prvej tretine pre zásah pukom do tváre a nahradil ho Al Montoya. Ten sa však v tretej časti hry zrazil so spoluhráčom Brianom Campbellom a duel preto dochytal Luongo. Ten zastavil všetkých 19 striel, ktorým čelil. Montoya inkasoval všetly góly z 15 striel. V zápase sa stretli aj dvaja slovenskí útočníci. Z výhry sa tešil Richard Pánik, ktorý si počas 20 minút a 47 sekúnd na ľade pripísal na konto štvrtú asistenciu v sezóne, rozdal tri bodyčeky a zblokoval jednu strelu. Tomáš Kopecký odohral necelých 11 minút so ziskom troch striel a dvoch bodyčekov.

Článok pokračuje pod reklamou

--- pozri aj: Luongo sa zranil, potom aj Montoya. Ako sa to vyriešilo? + video

Hviezdy duelu: 1. P. Holland (TOR), 2. J. Hayes (FLA), 3. J. Bernier (TOR)

Halák treťou hviezdou zápasu, no nezabránil prehre Islanders

Jaroslav Halák robil, čo mohol, no ani jeho 32 zákrokov nestačilo na víťazstvo New Yorku Islanders v Dallase. O zisku dvoch bodov a ukončení série šiestich prehier rozhodol v tretej minúte predĺženia dvojbodový Cody Eakin. V riadnej hracej dobe skórovali Brett Ritchie a Vernon Fiddler, ktorí v úvode tretej tretiny otočili stav z 0:1 na 2:1. Josh Bailey otvoril skóre duelu a Anders Lee vynútil predĺženie 1,1 sekundy pred koncom po tom, čo si jeho strelu nešťastne zrazil do vlastnej brány obranca Jordie Benn. Kari Lehtonen chytil 35 striel. Dve boli z hokejky slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorý strávil v akcii takmer 20 minút aj s dvomi bodyčekmi a štyrmi blokmi. Jeho spoluhráč Thomas Hickey mohol v predĺžení rozhodnúť o triumfe, no jeho strela skončila len na žŕdke. Tím z Long Islandu tak prehral druhý zápas v rade. Dallas síce konečne vyhral, no prišiel o obrancu Trevora Daleyho. Toho už v úvode zápasu fauloval kolenom útočník Matt Martin, za čo bol vylúčený do konca duelu.

--- pozri aj: Daley vynechá týždne po zákroku Martina + video

Hviezdy duelu: 1. C. Eakin (DAL), 2. B. Ritchie (DAL), 3. J. Halák (NYI)

Rozbehnutý Ovečkin predĺžil Columbusu sériu prehier

Alex Ovečkin strelil ďalšie dva góly, druhý z nich mal prívlastok víťazný a padol v presilovej hre v úvode tretej tretiny, aby Washington vyhral v Columbuse 5:3. Boli to jeho 42. a 43. presný zásah v sezóne, ktorými si upevnil vedenie v tabuľke ligových strelcov. S 19 presilovkovými gólmi je tiež najlepším v lige a so 67 bodmi mu patrí delené prvé miesto s Nicklasom Bäckströmom. Ten mu prihral na oba góly, Jason Chimera tiež dvakrát asistoval a do listiny strelcov sa zapísali aj Eric Fehr, Tom Wilson a Marcus Johansson. Ten deväť sekúnd pred koncom upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Braden Holtby pomohol k druhej výhre v rade 27 zákrokmi, pričom zneškodnil aj trestné strieľanie Scotta Hartnella. Ten si to však vynahradil neskôr, keď ho prekonal dvakrát a pridal asistenciu pri góle Davida Savarda. Sergej Bobrovskij štartoval v bráne po prvý raz od 21. januára po 18-zápasovej absencii. Predviedol 28 zákrokov, no neodvrátil siedmu prehru Blue Jackets v sérii. Bol pri nej aj slovenský útočník Marko Daňo, ktorý počas 17 minút a 49 sekúnd ohrozil Holtbyho šiestimi strelami a rozdal jeden bodyček. Tých bolo v dueli, v ktorom rozhodcovia udelili spolu 80 trestných minút, neúrekom. Zápas pre zranenia nedohrali domáci David Clarkson a hosťujúci Michael Latta.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. S. Hartnell (CBJ), 3. N. Bäckström (WSH)

Vasilevskij vychytal prvý shutout v kariére

Nováčik Andrej Vasilveskij na poslednú chvíľu zastúpil zraneného Bena Bishopa a zastavil všetkých 28 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v NHL. Doviedol ním Tampu Bay k domácemu víťazstvu nad Buffalom 3:0. Rozhodol o ňom Steven Stamkos, ktorý otvoril skóre zápasu v prvej tretine. V druhej spečatili výhru gólmi v presilových hrách Ryan Callahan a Victor Hedman. Práve on potrestal vylúčenie slovenského obrancu Andreja Meszároša. Ten odohral vyše 16 minút aj so ziskom mínusového bodu a dvoch striel. Všetky góly inkasoval Anders Lindbäck, ktorý odchytal svoj premiérový duel v drese Sabres. Prezentoval sa v ňom 32 zákrokmi, no zhoršil si tohtosezónnu bilanciu na 2-9-0. Buffalo prehralo druhý zápas v rade. Svoj debut v drese Lightning si odbil Brayden Coburn a hneď sa stihol pobiť. Floridský klub vyhral štvrtý z ostatných šiestich duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. B. Coburn (TBL)

Trápenie Nashvillu pokračuje

Doteraz sa sezóna pre Nashville vyvíjala hladko. V súčasnosti to však neplatí. Cory Schneider s 33 zákrokmi doviedol New Jersey k výhre 3:1 nad lídrom NHL, ktorý prehral štvrtý zápas v rade. Obrancovia Adam Larsson a Eric Gelinas skórovali v prvej tretine, Mike Cammalleri strelil gól do prázdnej brány. Jediný gól Nashvillu si pripísal Mike Fisher, zatiaľ čo Carter Hutton urobil 21 zákrokov. Tím sa teraz vráti domov, kde bude dúfať v ukončenie série prehier. Vo štvrtok však privíta Islanders.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. A. Larsson (NJD), 3. E. Gelinas (NJD)

Gaudreau pomohol pri návrate domov k výhre Flames

Johnny Gaudreau si po prvýkrát v NHL zahral vo Philadelphii, čo je len kúsok od mesta, v ktorom vyrastal. Pred hromadou známych sa podieľal na víťaznom góle Calgary, ktorý strelil v druhej minúte predĺženia Jiří Hudler. Flames viedli 2:0, no na góly Seana Monahana a Mikaela Bäcklunda dokázali odpovedať Sean Couturier a Mark Streit. Karri Rämö prispel k výhre 35 zákrokmi, Steve Mason ich urobil 23. Oba tímy bojujú o play-off. Flames sa udržali na postupovej priečke, Flyers na ňu chýba päť bodov.

Hviezdy duelu: 1. J. Hudler (CGY), 2. M. Streit (PHI), 3. S. Couturier (PHI)

Wild ukončili víťaznú sériu Senators, Dumba dvojgólový

Obranca Matt Dumba strelil dva góly a Minnesota viedla 2:0, ale nakoniec o svojej výhre 3:2 nad Ottawou rozhodla až v samostatných nájazdoch. V nich ten víťazný premenil v piatej sérii Charlie Coyle. Devan Dubnyk urobil 31 zákrokov a doviedol Wild k tretej výhre v rade a k zlepšeniu bilancie v posledných 17 zápasoch na 14-2-1. Andrew Hammond urobil 36 zákrokov, ale po prvýkrát v NHL prehral. Mike Zibanejad a Bobby Ryan síce stav vyrovnali, ale Senators sa päťzápasovú sériu výhier nepodarilo natiahnuť.

Hviezdy duelu: 1. M. Dumba (MIN), 2. A. Hammond (OTT), 3. C. Coyle (MIN)

Ducks sa vyrovnali Predators, Coyotes prehrali 10. duel v rade

Jakob Silfverberg strelil pekný gól a pridal dve asistencie, brankár Frederik Andersen vyrovnal 51 rokov starý rekord NHL a Anaheim porazil Arizonu 4:1. Andersen urobil 29 zákrokov a vyhral svoj 30. zápas v sezóne. Bolo to zároveň jeho 50. víťazstvo v kariére, ktoré dosiahol najrýchlejšie od Billa Durnana. Ten takisto potreboval v rokoch 1944 a 1945 odchytať na zisk 50 víťazstiev len 68 zápasov. Andrew Cogliano strelil dva góly a Ryan Kesler jeden, aby Ducks vyhrali tretí duel v rade a bodovo sa vyrovnali Nashvillu na čele ligy. Jediný gól Coyotes strelil Tobias Rieder, kým Mike Smith urobil 31 zákrokov. Jeho tím prehral už desiaty duel v rade. Ten utorkový okorenila aj bitka kapitánov.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. A. Cogliano (ANA), 3. T. Rieder (ARI)

Sharks vyhrali nad Canucks 6:2

Jacob Markström v AHL žiaril, ale prvý štart za Vancouver sa mu nevydaril. Zo štyroch striel ho prekonali Chris Tierney, Melker Karlsson a Logan Couture. Následne ho nahradil Eddie Läck, ktorého z 24 striel prekonal ešte Matt Nieto. Nieto a Marc-Edourad Vlasic ešte skórovali do prázdnej brány a San Jose vyhralo 6:2. Antti Niemi sa prezentoval 26 zákrokmi a prekonal ho len jeden muž – dvojgólový Henrik Sedin, ktorému na oba presné zásahy prihral brat Daniel. Pre Henrika bol jeho prvý gól v zápase zároveň 900. bodom v NHL.

Hviezdy duelu: 1. H. Sedin (VAN), 2. M. Nieto (SJS), 3. P. Marleau (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 32/35 (91,4 %) - - - - - - -
R. Pánik (TOR) 20:47 0 1 1 0 0 0 3
M. Gáborík (LAK) 17:39 0 1 1 3 0 2 1
A. Sekera (CAR) 16:36 0 0 0 0 0 2 0
A. Meszároš (BUF) 16:07 0 0 0 -1 2 2 0
T. Kopecký (FLA) 10:58 0 0 0 0 0 3 2
Ľ. Višňovský (NYI) 19:52 0 0 0 0 0 2 2
M. Daňo (CBJ) 17:49 0 0 0 0 0 6 1
M. Marinčin (EDM) 16:18 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies