Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Gáborík verí, že štvrtková výhra dodá Kings sebavedomie

Slovenský útočník Marián Gáborík sa stal vo štvrtok hrdinom Los Angels Kings. Darilo sa mu a jeho druhý gól v zápase dal šancu na zvrat po tom, čo Montreal otočil stav z 0:2 na 3:2. Nakoniec hviezdny Trenčan premenil aj samostatný nájazd, aby aj takto prispel k dôležitej výhre 4:3.

Kings viedli po góloch Gáboríka a Jeffa Cartera 2:0, ale v druhej polovici druhej tretiny sa Canadiens podarilo vyrovnať. Max Pacioretty ich v tretej tretine poslal dokonca do vedenia. Gáborík však stav vyrovnal 45 sekúnd pred koncom normálneho hracieho času.

„Mali sme dobrý začiatok a v prvej polovici zápasu sme mali nad nimi prevahu. Potom sme im dovolili, aby sa trochu dostali do tempa. Bol to súboj na viac ako 65 minút. Nakoniec boli rozdielové až samostatné nájazdy,“ skonštatoval Gáborík pre agentúru AP.

Kings uspeli v nájazdoch po prvýkrát od 16. októbra

Los Angeles absolvovalo samostatné nájazdy po prvýkrát od stredu januára. Dovtedy ich zažilo osemkrát s bilanciou 1-7 a naposledy v nich uspelo v októbri. Z 27 nájazdov sa hráči Kings presadili len dvakrát. Vo štvrtok uspeli traja strelci zo štyroch. Rozhodujúci nájazd premenil Anže Kopitar, svoj prvý úspešný v sezóne.

Článok pokračuje pod reklamou

„Už dlho sme nehrali zápas, ktorý rozhodovali nájazdy. Neviem, ale bolo cítiť sebadôveru, že by sme to mohli zvládnuť. Našťastie sa nám to aj podarilo. Mohli skôr zápas rozhodnúť, ale nakoniec sme dva body získali my a teraz sa musíme sústrediť na ďalší zápas,“ pokračoval Gáborík.

Kings čaká záverečný boj o play-off

Ďalší zápas odohrá Los Angeles v sobotu proti Pittsburghu. Absolvuje ho doma, kde ho už veľa zápasov vo zvyšku základnej časti nečaká. Prevažnú väčšinu odohrá u súperov.

„Nemáme už do konca veľa domácich zápasov, takže nemôžeme čerpať takúto výhodu a získavať vďaka tomu body. Dnes sa nám to však podarilo. Máme ďalší zápas o pár dní, takže sa musíme znova dať dokopy a držať nohu na plyne celých 60 minút,“ povedal slovenský reprezentant.

Obhajca titulu stále nemá isté play-off. Momentálne je na nepostupovej pozícii a má rovnaký počet bodov ako Calgary Flames, ktoré je tretím tímom v Pacifickej divízii. Na divokú kartu Winnipegu Jets zase Kings chýbajú dva body. Každý zápas je tak teraz mimoriadne dôležitý.

„Vieme, čo potrebujeme urobiť. Musíme to brať zápas po zápase, tretinu po tretine. Vieme, čo je naším cieľom a chceme sa k nemu naďalej približovať,“ skonštatoval najlepší strelec uplynulého play-off.

Kalifornský klub vyhral druhý zápas v rade po trojzápasovej sérii prehier. Tá nasledovala po osemzápasovej víťaznej sérii. Tím verí, že sa udrží na víťaznej vlne. Určite mu dodá sebavedomie aj štvrtková výhra nad lídrom Východnej konferencie.

„Áno, ale potrebujeme hrať tak, ako sme hrali v prvej polovici zápasu. To je podstatné. Ako som povedal, trochu sa nám zápas vymkol spod kontroly. Oni to cítili a dodalo im to sebadôveru. Vyrovnali zápas a potom strelili vedúci gól. My sme sa však nevzdali a znova bojovali,“ dodal Gáborík.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies