Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Pánik bodoval, traja Slováci sa tešili z výhier

V pondelok sa v NHL odohralo päť zápasov, pričom v dvoch z nich malo zastúpenie aj Slovensko. Z pätice Slovákov sa z výhry tešili traja, ale do bodovania sa zapísal len jeden – Richard Pánik.

Hviezdy večera:
1. John Tavares (NYI), 1 gól, 1 asistencia (víťazný)
2. Antti Niemi (SJS), 39/40 (97,5% úspešnosť zákrokov)
3. James Neal (NSH), 1 gól (víťazný)

Tavares rozhodol o výhre Islanders, Pánik asistoval

V Air Canada Centre sa mohla na ľade predstaviť trojica Slovákov, ale nakoniec boli len dvaja. Michal Neuvirth sa postavil do brány Islanders a vychytal svoje prvé víťazstvo od výmeny. S 22 zákrokmi pomohol newyorskému tímu k výhre 4:3 nad Torontom. O nej rozhodol 22 sekúnd pred koncom predĺženia dvojbodový John Tavares. Tyler Kennedy (debut za Islanders), Frans Nielsen a Casey Cizikas skórovali v normálnom hracom čase, kým Josh Bailey zaznamenal dve asistencie. „Ostrovania“ strelili všetky tri góly v tretej tretine a v zápase prehrávali 0:2 i 1:3. Ľubomír Višňovský odohral 22 minút, ale nebodoval. Pripísal si plusový bod a tri strely. Bodoval však útočník Maple Leafs Richard Pánik, po ktorého strele dorazil puk do brány Peter Holland. Zvýšil tým náskok na 2:0. Predtým skóroval David Booth a dvojgólové vedenie obnovil dvojbodový James van Riemsdyk. Jonathan Bernier urobil 39 zákrokov. Pánik odohral 17 minút a 38 sekúnd. Asistencia bola jeho 15. bodom v sezóne a okrem nej si pripísal aj plusový bod a dve strely. Prezentoval sa i štyrmi bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. J. van Riemsdyk (TOR), 3. J. Bailey (NYI)

Red Wings porazili Oilers, Jurčo sa vrátil do zostavy

V Joe Louis Aréne sa nakoniec predstavili všetci traja Slováci. Tomáš Jurčo sa vrátil do zostavy Detroitu, ale odohral najmenej zo všetkých hráčov – šesť a pol minúty. Počas takej doby nezvládol bodovať a pripísal si len jeden mínusový bod a jeden strelecký pokus. Nebodoval však ani Tomáš Tatar, ktorý odohral takmer 16 minút. Zaznamenal plusový bod a štyri strely. Obaja mali aspoň radosť z víťazstva. Red Wings porazili Edmonton 5:2. Detroit pritom nezačal dobre a do 10. minúty ho Oilers prestrieľali 9:0. „Myslím si, že začali naozaj dobre. Chvíľu nám trvalo, kým sme sa rozbehli. Náš brankár inkasoval ako prvý, ale potom chytal veľmi dobre,“ skonštatoval tréner „červených krídel“ Mike Babcock pre agentúru AP. Víťazný gól nakoniec strelil Teemu Pulkkinen, ktorý pridal aj asistenciu. Niklas Kronwall a Riley Sheahan sa trafili do čierneho predtým, ako Justin Abdelkader a Pavel Daciuk skórovali do prázdnej brány. Henrik Zetterberg zaznamenal tri asistencie a Jimmy Howard pomohol k ôsmej výhre nad Edmontonom v rade 36 zákrokmi. Prekonali ho len Rob Klinkhammer a Nail Jakupov. Ben Scrivens zastavil 21 z 24 striel. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 20 minút bez bodového zisku.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Pulkkinen (DET), 2. R. Sheahan (DET), 3. J. Howard (DET)

Nealov gól ukončil sériu prehier Predators

James Neal skóroval v tretej minúte predĺženia a Nashville ukončil šesťzápasovú sériu prehier, keď uspel na ľade Arizony tesne 2:1. Pekka Rinne urobil 27 zákrokov a v normálnej hracej dobe sa presadil Paul Gaustad, ktorý poslal Predators do vedenia na začiatku druhej tretiny. Na 1:1 vyrovnal počas presilovky v tretej dvadsaťminútovke Kyle Chipchura. Louis Dominque urobil 38 zákrokov. Coyotes prehrali 12 zápasov z posledných 13 a proti Predators neuspeli v ani jednom z troch vzájomných duelov aktuálnej sezóny.

Hviezdy duelu: 1. J. Neal (NSH), 2. K. Chipchura (ARI), 3. P. Rinne (NSH)

Canucks zahájili domáci pobyt výhrou nad Ducks

Pomerom 2:1 skončil aj zápas medzi Vancouverom a Anaheimom, ktorý sa rozhodol už v normálnom hracom čase. V 57. minúte sa do čierneho trafil Zack Kassian, ktorý rozhodol o tom, že Canucks začali päťzápasovú sériu domácich zápasov víťazne. Bo Horvat otvoril skóre zápasu a Eddie Läck pomohol k prvej výhre nad Ducks v normálnom hracom čase za viac ako dva roky 29 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Emerson Etem. Frederik Andersen čelil len 16 strelám. Kalifornský tím predtým bodoval v každom zápase proti Canucks od 25. januára 2013 (11 duelov).

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (VAN), 2. C. Fowler (ANA), 3. Z. Kassian (VAN)

Wingels, Niemi pomohli „žralokom" zničiť „tučniaky"

Do tretice zápas so skóre 2:1. Tentokrát sa o víťazovi rozhodlo v nájazdoch. V ôsmej sérii uspel Tommy Wingels, ktorý rozhodol o výhre San Jose nad Pittsburghom. Sharks viedli po góle Matta Nieta až do 48. minúty, keď Sidney Crosby vyrovnal stav na 1:1. Antti Niemi inak zneškodnil 39 striel Penguins. Dobre chytal aj Marc-Andre Fleury, ktorý duel opustil s 29 zákrokmi. San Jose porazilo Pittsburgh na domácom ľade po desiatykrát v rade. Penguins v miestnej hale nevyhrali od 22. októbra 1997. Brent Burns odohral svoj 700. zápas v NHL v deň 30. narodenín.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi (SJS), 2. M. Fleury (PIT), 3. C. Tierney (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (TOR) 17:38 0 1 1 +1 0 2 4
Ľ. Višňovský (NYI) 22:09 0 0 0 +1 0 3 2
T. Tatar (DET) 15:48 0 0 0 +1 0 4 0
T. Jurčo (DET) 06:28 0 0 0 -1 0 1 1
M. Marinčin (EDM) 20:07 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies