Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Daňo hviezdou zápasu, Pánik skóroval, Višňovský asistoval

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov aj s piatimi Slovákmi. Z výhry sa tešil len Marko Daňo zaznamenal gól a asistenciu ako druhý hviezda zápasu. Richard Pánik skóroval, Ľubomír Višňovský asistoval. Jaroslav Halák prehral.

Hviezdy večera:
1. Andrew Hammond (OTT), 34/35, 97,1% úspešnosť zákrokov
2. John Gibson (ANA), 32/33, 97% úspešnosť zákrokov
3. Sean Monahan (CGY), 2 góly, 1 asistencia (vrátane víťazného)

Daňo bol druhou hviezdou víťazného zápasu proti Oilers

Alexander Wennberg sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v piatej sérii. V normálnej hracej dobe asistoval pri otváracom i záverečnom góle a výrazne prispel k domácej výhre Columbusu nad Edmontonom 5:4. Skóre zápasu otvoril už v 43. sekunde Marko Daňo svojím piatym gólom v sezóne. Neskôr pridal aj piatu asistenciu pri góle Scotta Hartnella na 4:4. Cam Atkinson v presilovke a Arťom Anisimov tiež skórovali z domácich hráčov, Nick Foligno dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij chytil okrem všetkých nájazdov aj 31 striel. Prekonali ho dvojbodový Jordan Eberle, Derek Roy a Nail Jakupov v početných prevahách, ako aj Andrew Ference. Ryan Nugent-Hopkins a Justin Schultz nazbierali po dve prihrávky, kým Ben Scrivens čelil 31 strelám. Tri boli z hokejky Daňa, ktorý si počas 15 minút pripísal aj plusový bod a bodyček. Bol vyhlásený za druhú hviezdu duelu. Kým Blue Jackets vyhrali tretí zápas v rade, Oilers zaknihovali siedmu prehru v sérii. Bol pri nej aj Martin Marinčin, ktorý odohral 20 a pol minúty s dvoma mínusovými bodmi, tromi strelami a bodyčekom.

Daňov piaty gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (CBJ), 2. M. Daňo (CBJ), 3. S. Hartnell (CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

Pánikov gól k výhre Toronta neviedol

Sean Monahan strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovej hre, a pridal asistenciu. Johnny Gaudreau a Jiří Hudler zaznamenali po góle a dvoch prihrávkach a Calgary zásluhou tejto trojice hráčov zvíťazilo doma nad Torontom 6:3. Hudler sa so 60 bodmi dostal do čela tímovej produktivity. Rovnako ako český útočník, aj Monahan si vytvoril osobné maximum s 27 gólmi a 51 bodmi. Gaudreau sa zase s 53 bodmi dotiahol na lídra bodovania nováčikov, Filipa Forsberga z Nashville. Drew Shore vsietil svoj prvý gól v drese Flames, Mikael Bäcklund skóroval vo vlastnom oslabení, TJ Brodie dvakrát asistoval a Jonas Hiller kryl 25 striel. Ako prvý ho prekonal Richard Pánik, ktorý v presilovej hre znižoval stav na 1:2 svojím 11. gólom v ročníku. Počas 14 a štvrť minúty na ľade získal aj mínusový bod, štyri strely a bodyček. Z jeho spoluhráčov sa presadil len dvojgólový David Booth, kým James Reimer čelil tiež 28 strelám. Flames vyhrali piaty zápas z ostatných šiestich. Maple Leafs prehrali po štvrtý raz v posledných piatich dueloch, pričom na ľade súpera uspeli v roku 2015 len raz.

Pánikov 11. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. J. Hudler (CGY), 3. J. Gaudreau (CGY)

Hammond zatienil Haláka, Višňovský asistoval

Andrew Hammond pokračoval v oslnivých výkonoch a tentoraz si to odskákal New York Islanders na vlastnom ľade. Kanadský brankár zastavil 34 striel, z toho 22 v druhej tretine, a doviedol Ottawu k výhre 2:1. Vyslúžil si tým opäť honor prvej hviezdy večera. Zlepšil si tiež bilanciu na 9-0-1 a ani pri svojom 10. štarte v NHL neinkasoval dva alebo viac gólov. Na ligový rekord Brimseka z roku 1939 mu chýbajú ešte dva takéto zápasy. Matt Puempel otvoril skóre svojím druhým gólom v NHL a Kyle Turris rozhodol o desiatej výhre Senators v ostatných 12 dueloch. Zápas sa pokúsil zdramatizovať Tyler Kennedy po prihrávke Ľubomíra Višňovského, no ani 26 zákrokov Jaroslava Haláka nestačilo na odvrátenie tretej domácej prehry Islanders v rade. Stalo sa im to po prvý raz v sezóne. Višňovský strávil v akcii vyše 18 minút a okrem 11. asistencie v ročníku zaznamenal aj mínusový bod a rozdal štyri bodyčeky. Dokázal tiež súperom odobrať šesť pukov, pričom len tri stratil.

Hviezdy duelu: 1. A. Hammond (OTT), 2. C. Lazar (OTT), 3. T. Kennedy (NYI)

Dallas zdolal Washington vďaka využitým presilovkám

Dallas využil tri presilové hry a Kari Lehtonen zastavil 18 striel pri víťazstve 4:2 na ľade Washingtonu. Tyler Seguin strelil v početnej prevahe víťazný gól, no presilové hry využili aj dvojbodový Vernon Fiddler a Shawn Horcoff. Colton Sceviour tiež skóroval a Aleš Hemský dvakrát asistoval. Stars vyhrali tretí zápas v rade a piaty z posledných šiestich. „Ak chcete vyhrávať zápasy, musíte mať silné špeciálne formácie. Práve teraz ich také máme," povedal Fiddler pre agentúru AP. Z domácich hráčov sa presadili Jevgenij Kuznecov a Curtis Glencross, ktorý si pripísal päť bodov v piatich dueloch od výmeny z Calgary. Braden Holtby opustil bránu Capitals po štvrtom góle Fiddlera. Dovtedy urobil 18 zákrokov. Nahradil ho Justin Peters, ktorý chytil zvyšných deväť striel. Tím z hlavného mesta USA prehral druhý zápas v rade a tretí z ostatných štyroch. Dallasu podľahol aj po druhýkrát v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. A. Hemský (DAL), 2. V. Fiddler (DAL), 3. C. Glencross (WSH)

Ducks ukončili sériu prehier a opäť sú na čele NHL

Jakob Silfverberg strelil rozdielový gól a prihrával na otvárací presný zásah Francoisa Beauchemina. Anaheim tak najmä vďaka nemu zdolal Minnesotu na jej ľade 2:1, ukončil trojzápasovú sériu prehier a dostal sa na čelo ligy s 93 bodmi. V Xcel Energy Center zvíťazil po šiesty raz za sebou od roku 2011, vždy o jeden gól. Čestný úspech domácich zaznamenal Zach Parise, ktorý v presilovej hre vyrovnával stav na 1:1. John Gibson pomohol k triumfu 32 zásahmi, Devan Dubnyk ich urobil o desať menej. Zhoršil si tak bilanciu v drese Wild na 19-5-1 pri svojom 26. štarte v sérii. Tím zo St. Paul prehral druhý zápas z posledných troch a aj tretí proti Ducks v sezóne. „V závere zápasu sme mali niekoľko dobrých šancí, no nedokázali sme ich premeniť. Veľa sme strieľali, mali sme dostatok šancí, no trápili sme sa v zakončení," skonštatoval pre AP obranca Ryan Suter.

Hviezdy duelu: 1. F. Beauchemin (ANA), 2. Z. Parise (MIN), 3. H. Lindholm (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 26/28 (92,9 %) - - - - - - -
R. Pánik (TOR) 14:14 1 0 1 -1 0 4 1
M. Daňo (CBJ) 15:10 1 1 2 1 0 3 1
M. Marinčin (EDM) 20:25 0 0 0 -2 0 3 1
Ľ. Višňovský (NYI) 18:07 0 1 1 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies