Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Višňovský a Meszároš hviezdami duelov, Daňo asistoval

V prvých šiestich z 13 sobotných zápasov NHL hrali štyria Slováci. Ľubomír Višňovský pri návrate do akcie skóroval a stal sa treťou hviezdou duelu. Z výhier sa tešili aj Zdeno Chára, Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Nashville a Anaheim si zaistili play-off.

Hviezdy večera:
1. Tyler Bozak (TOR), 3 góly, 1 asistencia
2. Petr Mrázek (DET), 23/23 (čisté konto)
3. Nino Niederreiter (MIN), 2 góly

Višňovský skóroval pri návrate, no Ducks majú isté play-off

Ľubomír Višňovský sa po štvorzápasovej absencii vrátil do zostavy New Yorku Islanders a hneď dokázal skórovať. V 18. minúte vyrovnával stav na 1:1 svojím piatym gólom v sezóne. Tím z Long Islandu však prehral tretí duel v rade a siedmy domáci zápas v sérii, keď podľahol Anaheimu 2:3. Ducks si druhou výhrou za sebou zaistili účasť v play-off ako druhý tím na Západe po Nashville. So 103 bodmi sa dostali na čelo konferencie aj celej ligy. O sobotnej výhre rozhodol Andrew Cogliano, ktorý nadviazal na góly Rickarda Rakella a Kylea Palmieriho. Tí prekonali z 24 striel Michala Neuvritha pri jeho prvom štarte od 17. marca. Frederik Andersen kryl 29 striel, dve boli z hokejky Višňovského. Slovenský obranca odohral takmer 20 minút aj s jedným odobratým pukom a stal sa treťou hviezdou duelu. Okrem neho prekonal dánskeho brankára aj Casey Cizikas, ktorý už len skorigoval výsledok.

Višňovského piaty gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri (ANA), 2. A. Cogliano (ANA), 3. Ľ. Višňovský (NYI)

Článok pokračuje pod reklamou

Meszároš strelil dva góly, no Buffalo podľahlo Coloradu

Slovenský obranca Andrej Meszároš ukončil bodové suchoty vo veľkom štýle a ani nepokazil nič na prehre Buffala. Rodák z Považskej Bystrice strelil dva góly a jeho Sabres prehrali s Coloradom 3:5, aby si na poslednom mieste ligového poradia udržovali šesťbodový náskok. Okrem Meszároša sa presadil aj Rasmus Ristolainen. Anders Lindbäck inkasoval dva góly v priebehu 32 sekúnd prvej tretiny, keď ho prekonali Marc-Andre Cliche a John Mitchell. Matta Hacketta následne prekonali z 10 striel Tyson Barrie, Matt Duchene a Brad Stuart. K výhre Avalanche pomohol troma asistenciami Jarome Iginla a 35 zákrokmi Semion Varlamov. Meszároš ho dokopy ohrozil štyrmi strelami. Z duelu, v ktorom odohral 17 a pol minúty, si odniesol aj plusový bod a stal sa jeho treťou hviezdou. Sabres podľahli Coloradu v deviatom zápase v rade. Avalanche zaostávajú za play-off o osem bodov a do konca základnej časti odohrajú ešte sedem zápasov.

Góly č. 4 a 5 v sezóne Meszároša:

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (COL), 2. J. Iginla (COL), 3. A. Meszároš (BUF)

Daňo prispel k ďalšej výhre asistenciou

Do bodovania sa zo slovenských hokejistov zapísal už len Marko Daňo. Jednou asistenciou pomohol Columbusu k výhre 4:2 nad St. Louis, ktorá bola pre tím bez šance postúpiť do play-off už šiestou v rade. Vonku vyhrali Blue Jackets dokonca osem duelov v sérii, čo je najdlhšia séria v histórii klubu. Cam Atkinson a Boone Jenner zaznamenali v sobotu po góle a asistencii, kým Sergej Bobrovskij zastavil 29 striel a do čierneho sa trafili aj Jack Johnson a William Karlsson. O góly Blues, ktorí zostali s trojbodovou stratou na Nashville druhí v Centrálnej divízii, sa postarali Patrik Berglund a Vladimir Tarasenko. Brian Elliott inkasoval tri góly zo 16 striel. Daňo ho neohrozil ani raz, pričom odohral necelých 12 minút. Pripísal si však aj plusový bod a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. J. Johnson (CBJ), 2. P. Berglund (STL), 3. B. Jenner (CBJ)

Montreal si zaistil postup výhrou nad Floridou

Účasť v play-off si v sobotu zaistil aj Montreal, a to vďaka výhre 3:2 nad Floridou, o ktorej rozhodol v nadstavenom čase Max Pacioretty. V normálnej hracej dobe skórovali Lars Eller a Alex Galchenyuk, kým Carey Price predviedol 21 zákrokov. Recept na neho našiel len jeden hráč – dvakrát ho prekonal Aleksander Barkov. Roberto Luongo, ktorý v mladíkovi vidí nového Pavla Daciuka, zneškodnil 22 striel. Tomáš Kopecký odohral 11 minút a 18 sekúnd, ale opäť nebodoval. Zaregistroval len strelu a bodyček. Canadiens sú po sobotnej výhre na čele Východnej konferencie so 102 bodmi. Rangers za nimi zaostávajú o bod. Panthers strácajú na postupovú pozíciu štyri body. Do konca základnej časti odohrajú ešte sedem zápasov, rovnako ako Boston. Ottawa odohrá o jeden zápas viac.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. A. Barkov (FLA), 3. L. Eller (MTL)

Mrázek vynuloval Tampu, ktorá si tiež mohla zaistiť play-off

Tampa Bay si mohla v prípade víťazstva na ľade Detroitu zaistiť účasť v tohtoročnom play-off. Plány floridského klubu naštrbil predovšetkým český brankár Petr Mrázek. Ten zastavil všetkých 23 striel pri svojom druhom čistom konte v sezóne a doviedol Detroit k výhre 4:0. O nej rozhodol úvodný gól Joakima Andersona. V druhej tretine ho na listine strelcov doplnili Justin Abdelkader a dvojbodový Gustav Nyquist. Skóre zápasu uzavrel Luke Glendening strelou do prázdnej brány, kým Kyle Quincey dvakrát asistoval. Ben Bishop inkasoval trikrát z 22 striel. Tri boli z hokejky Tomáša Tatara, jednu na neho vyslal Tomáš Jurčo. Tatar odohral necelých 18 minút aj s jedným bodyčekom, Jurčo strávil na ľade o osem minút menej. Red Wings zdolali Lightning po prvý raz v sezóne aj s pomocou Pavla Daciuka, ktorý sa vrátil do akcie po päťzápasovej absencii. Hostia prišli v zápase pre zranenia o Jasona Garrisona a Cedrica Paquettea.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (DET), 2. J. Abdelkader (DET), 3. L. Glendening (DET)

Boston ukončil sériu prehier a pokazil Lundqvistovi návrat

Milan Lucic ukončil šesťzápasové gólové suchoty hneď dvoma gólmi, ktorými nasmeroval Boston k domácej výhre 4:2 nad lídrom Východnej konferencie, New Yorkom Rangers. O pretrhnutí série šiestich prehier rozhodol dvojbodový Carl Söderberg, ktorý zavŕšil trojgólovú prvú tretinu Bruins. Na 4:0 zvyšoval Reilly Smith. Rich Nash s Mattom Hunwickom už len upravili výsledok. Henrik Lundqvist sa vrátil do brány Rangers po 25 zápasoch. Pri prvom štarte od 2. februára zastavil 26 striel. Ani raz ho strelecky neohrozil kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý odohral 21 a pol minúty s jedným blokom a dvoma bodyčekmi. O vzrušenie sa postaral jeho spoluhráč Tuukka Rask, ktorý počas prerušenia hry v 10. sekunde druhej tretiny odkorčuľoval na striedačku údajne pre dehydratáciu. Dovtedy čelil 14 strelám, ďalších 18 smerovalo na Niklasa Svedberga. Rangers ukončili sériu šiestich triumfov na ľadoch súperov.

--- pozri aj: Glass dostal pokutu za atakovanie McQuaida + video

Hviezdy duelu: 1. M. Lucic (BOS), 2. C. Söderberg (BOS), 3. T. Krug (BOS)

Ottawa stratila bod, potopil ju štvorbodový Bozak

Ottawa nakoniec do ontárijského derby vstúpila v bráne s Craigom Andersonom. Ten urobil 27 zákrokov pri svojom treťom vystúpení od 21. januára, ale k výhre nepomohol. Senators získali aspoň cenný bod za remízu v normálnom hracom čase, no po predĺžení sa z víťazstva 4:3 tešilo Toronto. Rozhodnutie priniesol po prihrávke Tylera Bozaka Eric Brewer. Hrdinom večera sa stal Bozak, ktorý v normálnom hracom čase strelil všetky tri góly Maple Leafs a zaknihoval svoj prvý hetrik v NHL. James Reimer urobil 22 zákrokov a Richard Pánik nebodoval. V akcii strávil 12 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, dvoch striel a bodyčeku. O góly Senators sa postarali Mark Stone, Curtis Lazar a Kyle Turris. Tím z hlavného mesta Kanady viedol 2:0 i 3:1, ale nakoniec vytúženú výhru nezískal. Ak by sa tak stalo, držal by krok s Bostonom, na ktorý teraz stráca jeden bod.

--- pozri aj: Tyler Bozak strelil svoj prvý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 2. Tyler Bozak (TOR), 3. Eric Brewer (TOR)

Nashville uspel vo Washingtone a zaistil si play-off

Nashville strelil v prvej tretine tri góly a položil základy víťazstva 4:2 na ľade Washingtonu, ktoré mu zaistilo postup do play-off. So 102 bodmi si tiež poistil prvú pozíciu v Centrálnej divízii. O štvrtej výhre Predators v sérii rozhodol po polovici zápasu dvojbodový Mike Ribeiro. Filip Forsberg strelil gól a pridal dve asistencie, skórovali aj Mattias Ekholm a Mike Fisher. Gabriel Bourque dvakrát asistoval a Pekka Rinne urobil 25 zákrokov pri svojom 41. víťazstve sezóny. Dvakrát ho prekonal Troy Brouwer, druhý raz vo vlastnom oslabení, ktorý znížil stav duelu z 0:3 na 2:3. Ukončil tak 12-zápasové gólové suchoty a po tretí raz v kariére dosiahol na hranicu 20 gólov v ročníku. Mike Green už len skorigoval výsledok, Marcus Johansson nazbieral dve prihrávky. Braden Holtby opustil bránu Capitals po troch inkasovaných góloch z 13 striel. Justin Peters potom čelil 14 strelám. Predators chýbal po prvýkrát v sezóne kapitán Shea Weber.

Hviezdy duelu: 1. T. Brouwer (WSH), 2. F. Forsberg (NSH), 3. M. Niskanen (WSH)

Wild porazili Kings a v Centrálnej divízii sú už pred Chicagom

Minnesota strelila dva rýchle góly a potom sa spoliehala na Devana Dubnyka. Ten urobil 31 zákrokov, aby ju doviedol k výhre 4:1 nad Los Angeles a k tretiemu miestu v Centrálnej divízii. Wild preskočili Chicago aj vďaka vydarenému večeru Mikka Koiva, ktorý zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. Dvakrát sa do čierneho trafil aj Nino Niederreiter. Minnesota vyhrala piaty zápas v rade a šiesty z ostatných siedmich. „Stále máme pred sebou dlhú cestu,“ skonštatoval tréner Mike Yeo pre agentúru AP. Jediný gól Kings vsietil Dwight King. Jonathan Quick zastavil sedem striel z deviatich a následne Martin Jones deväť z desiatich. Los Angeles prišlo o trojzápasovú víťaznú sériu, ale stále je tretie v Pacifickej divízii s jednobodovým náskokom pred Calgary. Slovenské duo nebodovalo. Andrej Sekera odohral necelých 22 minút, Marián Gáborík 14. Útočník si pripísal dva mínusové body a s piatimi strelami bol spolu s Jeffom Carterom najaktívnejším strelcom tímu.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu (MIN), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. N. Niederreiter (MIN)

Crosby doviedol Penguins k víťazstvu v Arizone

Fanúšikovia v Pittsburghu nevideli v prvých dvoch tretinách žiadne góly. Dočkali sa ich až v tretej časti hry, v ktorej najskôr otvoril skóre hosťujúci Tye McGinn. Potom však domáci skórovali trikrát v rade a rozhodli o svojom triumfe nad Arizonou 3:2. Ten zariadil kapitán Sidney Crosby, so 78 bodmi líder kanadského bodovania súťaže, ktorý strelil v presilovej hre víťazný gól a prihrával na zvyšné dva. Tie vsietili Steve Downie tiež v presilovke a Daniel Winnik. Jevgenij Malkin okorenil svoj návrat do akcie po šesťzápasovej absencii dvoma asistenciami. Thomas Greiss chytil 22 striel a Pittsburgh sa vyrovnal Islanders na druhom mieste Metropolitnej divízie. Skóre duelu uzavrel Tobias Rieder, kým Mike Smith opustil zápas so 43 zákrokmi. Penguins privítali späť v zostave aj Patrica Hörnqvista, v sobotu však prišli o dvoch hráčov. Kris Letang musel byť dokonca hospitalizovaný po bodyčeku od Shanea Doana, Blake Comeau bol pre zmenu vylúčený do konca zápas za zákrok na Andrewa Campbella.

--- pozri aj: Letang bol po hrôzostrašnom páde hospitalizovaný + video

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. S. Downie (PIT), 3. M. Smith (ARI)

Burns rozhodol v nájazdoch o výhre Sharks nad Flyers

Brent Burns premenil v piatej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, v zápase pridal aj asistenciu a výrazne prispel k triumfu San Jose na ľade Philadelphie 3:2. Svoj nájazd premenil aj Melker Karlsson. Alexa Stalocka prekonal v nájazdoch len Jakub Voráček. V riadnej hracej dobe skórovali z hráčov Sharks Matt Irwin a Joe Pavelski v presilovej hre. Steve Mason čelil 44 strelám, z jeho spoluhráčov sa presadili Michael Raffl a Claude Giroux v početnej prevahe. Jakub Voráček prihrával na oba góly Flyers, ktorí vyslali na súpera len 18 striel. Sharks vyhrali druhý zápas v rade, no prišli v ňom o zraneného Marc-Edouarda Vlasica.

Hviezdy duelu: 1. B. Burns (SJS), 2. C. Giroux (PHI), 3. L. Couture (SJS)

Ward, Faulk pomohli Hurricanes zdolať Devils

Justin Faulk strelil svoj 15. gól v sezóne a stanovil nový klubový rekord, keď ako obranca dosiahol v ročníku 47 bodov. V sobotu zároveň pomohol k výhre Caroliny 3:1 nad New Jersey. Cam Ward urobil 21 zákrokov a vychytal svoju 20. výhru v ročníku. Do streleckej listiny sa zapísali aj Eric Staal a Chris Terry. Z hráčov Devils, ktorí prehrali štvrtý zápas v rade, skóroval len Patrik Eliáš, ktorý otvoril skóre zápasu. Keith Kinkaid zneškodnil 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk (CAR), 2. E. Staal (CAR), 3. C. Terry (CAR)

Klingbergov gól rozhodol o výhre Stars nad Canucks

Obranca John Klingberg strelil víťazný gól z prečíslenia troch proti dvom v poslednej minúte predĺženia a Dallas udržal svoje malé postupové nádeje nažive, keď porazil Vancouver 4:3. Jamie Benn, Patrick Eaves a Tyler Seguin skórovali v normálnom hracom čase, kým Kari Lehntonen zneškodnil 33 striel. Jeho náprotivok Eddie Läck mal o čosi viac práce, keď čelil 40 strelám. Z jeho spoluhráčov sa do streleckej listiny zapísali Nick Bonino, Chris Higgins a Radim Vrbata. Canucks aj napriek prehre zvýšili svoj náskok na druhom mieste Pacifickej divízie na tri body pred Los Angeles a štyri pred Calgary. Stars na play-off strácajú šesť bodov a do konca základnej časti odohrajú šesť zápasov, teda o jeden menej ako Jets pred nimi.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. R. Vrbata (VAN), 3. K. Lehtonen (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Meszároš (BUF) 17:33 2 0 2 1 0 4 0
M. Daňo (CBJ) 11:46 0 1 1 1 0 0 2
Ľ. Višňovský (NYI) 19:58 1 0 1 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 21:29 0 0 0 0 0 0 1
T. Tatar (DET) 17:52 0 0 0 0 0 3 1
T. Jurčo (DET) 9:42 0 0 0 0 0 1 0
M. Gáborík (LAK) 14:04 0 0 0 -2 0 5 0
R. Pánik (TOR) 12:31 0 0 0 -1 0 2 1
T. Kopecký (FLA) 11:18 0 0 0 0 0 1 1
A. Sekera (LAK) 21:47 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenský mladík bol oficiálne povolaný. Debut už cez víkend? Tatar opäť v akcii, toto nezažil od 24. marca. Mladý Rus rozhodol debutový zápas + videoSlafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies