Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou duelu, štyria Slováci asistovali, Halák vyhral

V ôsmich nedeľných zápasoch NHL hrali siedmi Slováci, z ktorých štyria bodovali. Tomáš Tatar strelil gól a na jeden prihral ako tretia hviezda duelu. Po asistencii si pripísali aj Tomáš Jurčo, Marián Hossa a Ľubomír Višňovský. Jaroslav Halák vyhral.

Hviezdy večera:
1. Alex Ovečkin (WSH), 2 góly
2. Jaromír Jágr (FLA), 2 góly (vrátane víťazného)
3. John Tavares (NYI), 3 asistencie

Tatar prekonal Haláka, no Islanders ukončili sériu prehier

Detroit mal bleskový úvod zápasu, no New York Islanders sa neskôr rozbehol a nakoniec zvíťazil 5:4. Tomáš Tatar otvoril skóre už v 39. sekunde svojím 28. gólom v sezóne a v druhej minúte Tomáš Jurčo asistoval pri góle Drewa Millera, ktorý zvyšoval na 2:0. Domáci potom otočili stav aj zásluhou Ľubomíra Višňovského, ktorý prihrával na presilovkový gól Brocka Nelsona. Ryan Strome a Kyle Okposo opäť v presilovke poslali domácich do vedenia predtým, ako Niklas Krownall uzavrel skóre v prvej tretine na 3:3. Už po 16 sekundách druhej časti hry strelil víťazný gól Frans Nielsen v početnej prevahe a poistku pridal vo vlastnom oslabení Cal Clutterbuck. To už stál v bráne Red Wings Jimmy Howard, ktorý nahradil Petra Mrázka. Český brankár inkasoval štyrikrát z 11 striel, Howard už len raz zo 16. Pavel Daciuk tiež v presilovke už len skorigoval výsledok. Tatar si pri jeho góle pripísal 26. prihrávku v sezóne. Jaroslava Haláka, ktorý urobil 21 zákrokov pri svojom 36. triumfe sezóny, ohrozil piatimi strelami. Počas rovných 18 minút zaznamenal aj mínusový bod a bodyček. Jurčo okrem 15. asistencie v ročníku rozdal dva bodyčeky počas 10 minút a 17 sekúnd na ľade. Višňovský zaknihoval 12. prihrávku sezóny. V akcii strávil 16 a štvrť minúty aj s jedným bodyčekom. Tím z Long Islandu ukončil trojzápasovú sériu prehier aj sériu ôsmich domácich porážok. Nick Leddy k tomu pomohol dvoma, John Tavares troma asistenciami.

Tatarov 28. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. C. Clutterbuck (NYI), 3. T. Tatar (DET)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa mal prsty vo víťaznom góle Chicaga proti Winnipegu

Jonathan Toews strelil pol minúty pred koncom záverečnej tretiny rozdielový gól a rozhodol o víťazstve Chicaga na ľade Winnipegu 4:3. Sekundárnu asistenciu a svoju 34. v sezóne si pri ňom pripísal Marián Hossa. Blackhawks ukončili sériu dvoch prehier a vrátili sa na tretie miesto Centrálnej divízie o bod pred Wild. Gólmi k tomu prispeli aj Andrew Shaw, ktorý otvoril skóre v presilovej hre, ako aj Brad Richards a Patrick Sharp. Corey Crawford predviedol 31 zákrokov. Prekonali ho dvojgólový Dustin Byfuglien v presilových hrách a Blake Wheeler vo vlastnom oslabení. Byfuglien druhým gólom potrestal vylúčenie Hossu a poslal domácich do vedenia 3:2. To neudržali až do konca a ani 20 zákrokov Ondřeja Pavelca im na výhru nestačilo. Naďalej si však držia pozíciu druhej divokej karty na Západe s dvojbodovým náskokom pred Kings. Hossa odohral 18 a pol minúty aj s dvom strelami, plusovým bodom a blokom.

Hossova 34. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Byfuglien (WPG), 2. B. Wheeler (WPG), 3. D. Keith (CHI)

Pastrňák rozhodol v predĺžení o výhre Bruins nad Hurricanes

David Pastrňák skóroval 37 sekúnd pred koncom nadstaveného času a rozhodol o triumfe Bostonu na ľade Caroliny 2:1. Tuukka Rask prispel k druhej výhre v rade 30 zákrokmi. Ryan Spooner sa presadil v normálnom hracom čase a Bruins si udržali pozíciu druhej divokej karty na Východe o tri body pred Ottawou. Tá má však zápas k dobru. Jediný gól domácich strelil Nathan Gerbe, ktorý skóroval po prvý raz od 27. februára. Anton Chubodin kryl 28 striel, no nezabránil ukončeniu série dvoch výhier. Kapitán Bostonu Zdeno Chára na neho vyslal tri strely počas 25 minút a 49 sekúnd, s ktorými bol s prehľadom najvyťaženejším hráčom tímu. Rozdal tiež dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu. Hurricanes sa zranil ešte pred zápasom útočník Riley Nash, ktorého narýchlo nahradil Brad Malone.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. N. Gerbe (CAR)

Jágr doviedol Panthers k víťazstvu nad Senators

Jaromír Jágr vsietil najskôr otvárací gól duelu v druhej tretine v presilovej hre a v tretej časti hry strelil víťazný gól. Florida najmä vďaka nemu zvíťazila v Ottawe 3:2 a dotiahla sa na tím z hlavného mesta Kanady na rozdiel bodu. Na ôsmy Boston stráca štyri body, v priamom súboji o play-off sa s ním stretne v utorok. Jussi Jokinen tiež využil presilovú hru a dvojbodový Dave Bolland upravil výsledok pri presilovke súpera po vylúčení Tomáša Kopeckého strelou do prázdnej brány. Jonathan Huberdeau dvakrát asistoval a Dan Ellis pomohol Panthers udržať sa v hre o postup 25 zákrokmi. Prekonali ho Erik Karlsson v početnej prevahe a Jean-Gabriel Pageau. Craig Anderson chytil 33 striel, dve boli z hokejky Kopeckého. Ten odohral 11 minút a 36 sekúnd bez bodového zápisu. Senators ukončili sériu troch výhier, no oproti Bostonu aj Floride majú v boji o play-off jeden zápas k dobru.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (FLA), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. E. Karlsson (OTT)

Pittsburgh zdolal San Jose po nájazdoch

Pittsburgh viedol doma nad San Jose po prvej tretine 2:0, no o svojom triumfe musel nakoniec rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Tie premenili David Perron aj Sidney Crosby, kým Marc-Andre Fleury v nich neinkasoval. Crosby v zápase aj asistoval a Fleury zastavil 30 striel pri výhre Penguins 3:2. Patric Hörnqvist a Chris Kunitz sa presadili v priebehu 64 sekúnd, druhý menovaný využil presilovú hru. O vyrovnanie sa v druhej tretine postarali Ben Smith a Logan Couture v početnej prevahe. Jeho nájazd neskôr skončil na tyčke Fleuryho brány. Alex Stalock čelil 33 strelám Penguins, ktorí vyhrali dva zápasy počas dvoch dní a vyrovnali sa Islanders na druhom mieste Metropolitnej divízie. Navyše, majú zápas k dobru. Sharks ukončili sedemzápasový trip s bilanciou 3-3-1.

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. L. Couture (SJS)

Ovečkin a Chimera zariadili triumf Capitals nad Rangers

Alex Ovečkin s Jasonom Chimerom strelili po dva góly a Braden Holtby sa prezentoval 23 zákrokmi pri výhre Washingtonu na ľade New Yorku Rangers 5:2. Kapitán Capitals najskôr otváral skóre duelu a neskôr vyrovnával v presilovej hre na 2:2. So 49 gólmi si upevnil líderskú pozíciu medzi ligovými strelcami. Chimera zase ukončil 20-zápasové gólové suchoty. Jeho prvý gól od 6. februára bol víťazný, o tri minúty neskôr pridal druhý. Marcus Johansson upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Brooks Laich s Ericom Fehrom dvakrát asistovali a Capitals majú trojbodový náskok pred Bostonom v boji o prvú divokú kartu na Východe. Cam Talbot kryl 26 striel, no nezabránil druhej prehre Rangers v priebehu dvoch dní. Z jeho spoluhráčov skórovali Kevin Hayes a Derick Brassard v rozmedzí 61 sekúnd v závere úvodného dejstva.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Chimera (WSH), 3. B. Holtby (WSH)

Ferland rozhodol svojím prvým gólom v NHL o výhre Flames

Roman Josi síce otvori skóre zápasu, no potom sa presadili štyria hráči Calgary v rade. Kanadský tím tak zvíťazil v Nashville 5:2, ukončil sériu dvoch prehier a dostal sa na pozíciu druhej divokej karty na Západe o bod pred Kings. Rozhodol o tom Michael Ferland svojím prvým gólom v NHL. Okrem neho prekonali Cartera Huttona z 29 striel aj Kris Russell, Jiří Hudler a dvojgólový Lance Bouma, ktorý tiež uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Hudler aj Deryk Engelland dvakrát asistovali, kým Jonas Hiller opustil zápas s 27 zákrokmi. Okrem dvojbodového Josiho ho prekonal aj Seth Jones. Predators ukončili štvorzápasovú víťaznú sériu, no naďalej vedú Centrálnu divíziu. Flames hrali bez zraneného útočníka Paula Byrona, domácim chýbal v druhom dueli v rade kapitán Shea Weber.

--- pozri aj: Video: Michael Ferland a jeho prvý gól v NHL

Hviezdy duelu: 1. J. Hudler (CGY), 2. J. Hiller (CGY), 3. R. Josi (NSH)

Ducks ukončili trip víťazstvom v New Jersey a sú na čele ligy

Anaheim ukončil päťzápasový trip výhrou 2:1 na ľade New Jersey a upevnil si prvé miesto v lige so 105 bodmi. Rozhodol o tom gól Francoisa Beauchemina z úvodu tretej tretiny. Pred ním skóroval Ryan Kesler v závere úvodnej časti hry, kýmJohn Gibson prispel k tretej výhre Ducks v sérii 26 zásahmi. Za jeho chrbát prešla len strela z hokejky Dainiusa Zubrusa. Ten mu pokazil čisté konto tri a pol minúty pred koncom zápasu. Cory Schneider urobil 23 zákrokov, no Devils prehrali piaty duel v sérii. Kalifornský klub ukončil päťzápasový trip s bilanciou 3-2-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. R. Kesler (ANA), 3. F. Beauchemin (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 21/25 (84 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 18:31 0 1 1 1 2 2 0
T. Tatar (DET) 18:00 1 1 2 -1 0 5 1
T. Jurčo (DET) 10:17 0 1 1 0 0 0 2
Ľ. Višňovský (NYI) 16:15 0 1 1 0 0 0 1
Z. Chára (BOS) 25:49 0 0 0 0 0 3 2
T. Kopecký (FLA) 11:36 0 0 0 0 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies